Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 27 September 2014

Pencarian untuk tambah susu badan saya akhirnya menjadi dengan Set Penyusuan Shaklee

Saya ingin kongsikan pengalaman saya sepanjang menjadi pengguna Shaklee. Saya mula menggunakan produk Shaklee sejak Jun 2011. Masa tu saya baru masuk kerja setelah bercuti 2 bulan lebih lepas bersalin anak pertama saya...

Pada awalnya saya tiada masalah penyusuan, ye la kan sebab df je kat baby dan pum bila perlu.. bila dah naik kerja, mula la rasa lain..makan ikut lapar je, pum sememangnya konsisten ,.. tapi di sebabkan kerja-kerja pejabat dan akag tertekan.. saya merasakan perubahan dan susu agak kurang dan bila pum dapat lihat susu cair je.. (patut la hero saya asyik nak melekattt je terutamanya waktu malam..)

punca susu ibu kurang
Alhamdulillah.. masalah saya cepat selesa bila biras saya perkenalkan saya dengna produk Shaklee ni... Dan produk pertama yang saya cuba ialah trial set B dan juga ostematrik. Sebelum mengambil produk ini, hasil perahan susu saya pada masa bekerja ialah 15 oz. Setelah mencuba produk ini, hasil perahan saya meningkat kepada 20-24 oz. Dalam masa 24 jam saya boleh mendapat sehingga 25 – 35 oz. Masa ni hanya Allah je ya tahu betapa hati saya gembiraaa sangat sebab masalah stok EBM saya pasti selesai bila saya terus konsisten dengan cara saya sekarang ni...

Semasa bulan puasa 2011 juga sama, saya telah mengambil Performance Drink semasa sahur dan berbuka. Saya tidak lupa meneruskan puasa dengan pengambilan Set B dan ESP + Ostematrik pada waktu malam... Hasilnya memang memberangsangkan…hasil perahan lebih banyak daripada hari-hari sebelum berpuasa. Dan saya tak rasa penat pun sepanjang berpuasa sambil menyusukan anak saya..malah ianya seperti biasa je. Dan seterusnya saya meneruskan pengambilan Performance Drink walaupun di luar bulan puasa.

Walaupun umur anak dah setahun lebih, saya masih mendapat kuantiti perahan yang sama. Selain daripada pengambilan suplemen Shaklee, saya juga mengamalkan beberapa perkara yang saya ingin kongsi bersama. Sampai la saya sendiri "stopkan" @ "cerai susu" masa anak pertama saya genap usia 2 tahun... sebenarnya masih boleh di teruskan..tapi ye lak na... sebab suami cakap dah cukup tu 2 tahun je..saya berusaha untuk "cerai susu" .. dan bukan mudah tau..sebab moment dan tarikan manja si abang masa tu sangat2 buat saya kesian nak "cerai susu" dengan si abang yang dah 2 tahun sedari selepas bersalin.... Alhamdulillah....

Antara yang sangat para ibu perlu lakukan sepanjang dalam tempoh penyusuan susu ibu ialah...

1. Pengambilan air yang banyak

Dalam sehari saya mengambil sebanyak 2-3 liter air. Pengambilan air yang banyak terutama pada waktu malam amat membantu penghasilan susu yang banyak pada siang hari. Mungkin sebab inilah kuantiti susu yang diperah lebih banyak pada bulan puasa. Pengambilan air suam atau panas lebih baik daripada air sejuk kerana air suam atau panas membantu ‘letdown’ yang banyak setiap kali perahan. Melalui pengalaman saya yang tak seberapa ini, jika saya banyak minum air sejuk, kuantiti susu perahan akan menjadi kurang sedangkan breast masih lagi ada susu. Jika ini diamalkan susu akan semakin berkurangan kerana tidak diperah habis.

2. Jaga Pemakanan Setiap Hari

Dari segi pemakanan, saya akan pastikan pengambilan kalori mencukupi. Sarapan, makan pagi, makan tengah hari, minum petang, dan makan malam semua dipenuhi. Kadang-kadang kalau lepas memerah tengah malam pun saya tetap ambil sedikit makanan atau minuman, biasanya sekeping dua biskut atau roti. Pengambilan sayuran tidak saya abaikan terutama sayuran berdaun hijau kerana sayuran ini kaya dengan ferum. Kecukupan ferum terutama dari sumber asli membantu penghasilan susu. Jika terasa lapar antara waktu makan saya sering mengambil oat dan buah-buahan.

3. Kekerapan memerah susu di tempat kerja

Saya mempunyai jadual yang tetap untuk memerah. Di pejabat saya akan memerah sebanyak 4 kali iaitu pada pukul 7.00 am, 9.30 – 10.00 am, 12.30 – 1.00 pm, dan 3.00 pm. Pada waktu antara 12.00 am – 5.00 am saya membuat tandem nursing (sebelah menyusukan dan sebelah lagi dipam), atau boleh buat POWER PUMPING juga... Secara purata, saya memerah atau mengepam sebanyak 8 kali sehari.

tambah susu badan
Jika terasa susu agak kurang, saya akan melakukan power pumping 1 jam sehari selama 3 hari berturut-turut. Kadang-kadang untuk menambah kuantiti susu yang dipam, saya akan mengepam 10 minit, tunggu 5 hingga 10 minit, kemudian pam lagi selama 10 minit untuk setiap kali sesi perahan. Hasilnya lebih banyak berbanding jika memerah selama 20 atau 30 minit secara berterusan. Mungkin banyak penggunaan dari segi masa tetapi hasilnya lebih lumayan dan production susu akan lebih banyak kerana badan mendapat isyarat untuk menghasilkan lebih banyak susu.

Akhir kata, untuk menjadi ibu yang berjaya menyusukan anak sepenuhnya untuk jangkamasa 2 tahun bukanlah perkara yang mudah kerana melibatkan pengorbanan dari segi masa, wang ringgit dan tenaga. Namun, bila memikirkan ingin memberi yang terbaik buat anak semuanya tidak menjadi halangan malah ini membuatkan kita lebih tough untuk menempuhi cabaran seterusnya.. Dan penyusuan susu ibu ni sangatt mudah kalu kita tahu cara yang terbaik dan tiada ALASAN untuk buat yang terbaik pada si manja kita... dan PHD anda bila dapat menyusukan anak kita ni sehingga 2 tahun ... Insyaallah... saya juga doakan para ibu berjaya dalam dunia penyusuan susu ibu ni untuk anak-anak kita semua...amin....

Dan jangan la "malam" untuk menyusukan anak ni..sebab tu HAK mereka.. dan jangan sampai mereka (anak-anak) kita ni tuntut bila di akhirat kelak....
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin |  Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 

Terdapat 6 khasiat PENTING dalam MEALSHAKE Shaklee untuk anak-anak dan keluarga

JANGAN amalkan untuk anak-anak anda kalu anda TAK NAK anak-anak anda sihat dan bijak selari dengan usia mereka...

mealshake shaklee
 Dan ramai juga yang bertanya, apa kelebihan dan khasiat MEALSHAKE Shaklee ni untuk anak-anak dan keluarga.. Bukankah  kalu anak-anak dah "gemuk", tembam tak perlu lagi MEALSHAKE ni yang ramai orang cakap untuk tambah dan bantu selera makan anak-anak...

Sebenarnya... adalah penting mengetahui khasiat Mealshake ini tau?

1. Kalori

Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat ‘shake’ dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan ‘whole milk’ anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

2.Lemak
Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu.

3.Karbohidrat
Ada 23gm karbohidrat  dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

4.Protein
Untuk 1 / 4 cawan,  campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.

5.Vitamin
 Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan ,  25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.

6.Mineral
Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat  20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.
=========================================================
Sekarang ni, dah tahu pentingnya "multivitamin' ni untuk anak-anak... kenapa nak biarkan sahaja tanpa bertindak dengan memberikan pada simanja tersayang anda??? Anak-anak ni kan pelaburan untuk kita di masa akan datang... Tak kan nak "melabur" untuk kesihatan dan masa depan mereka pun kita masih nak berkira-2 bagai... .betul tak...

Insyaallah..saya tahu.. anda dan saya antara ibu dan ayah yang sangatt prihatin dan bijak untuk anak-anak kan.... TAHNIAH ibu dan ayah....

Jangan LUPA... PROMOSI ni HANYA sah sehingga 30 SEPTEMBER 2014 tau.. .lepas tu.. tka da offer ni dah.. .biasa PROMOSI SHAKLEE akan buat OFFER untuk BELI 6 FREE 1.. bulan ni hanya BELI 3 FREE 1 ..kan tu luar biasa.... kalu BELI 6 dah sah-sah dapat FREE 2 canister... JIMAT TERHEBAT kan....

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
 

Friday, 26 September 2014

Kembalikan "kehangatan" suami isteri seperti malam pertama bersama Vitamin E & GLA Complex

Semalam itu semalam, hari ni kita ceria dalam kehangatan bersama.. ops.. berlagu pula ye.. Rahsia dari kami ynag bukan rahsia lagi untuk pasangan suami isteri kembalikan "kehangatan" bersama penangan VITAMIN E dan GLA COMPLEX..

produk shaklee

Haa ni untuk pasangan yang dah berkahwin je ye.. yang belum tu SILA diam-diam sahaja...

Tak kala saya menaip ni sebenarnya saya dapat pm dari kawan saya, yang lepas dia bersalin 2bulan lepas, dan masalah dia juga masa tu adalah masalah kedinginan dia bersama suami... al-maklum la kan.. "fobia" masa bersalin mungkin masa lagi ada.. dan ianya sangat baru lagi... Tapi sebab keharmonian rumahtangga ni wajib di jaga bersama agar tiada hati yang terluka..

Alhamdulillah.. dapat feedback yang sangattt baik dan dia dan suami macam di saat malam pertama... waaaaaaaaaaaa terbaikkkkkk la.... opss... tak mau lebih-2.. nak lebih-2 untuk selesaikan masalah uols.. sila dapatkan produk HOT ini dan dapatkan consultant terlebih dahulu tau....

Kenapa dengan GLA Complex dan Vitamin E ni membuatkan "sehangat asmara" ? ini sebabnya...

Vitamin E adalah ramai yang gelar "vitamin cinta", selain tu mampu Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif bersama suami isteri... menperbaiki dan menstabilkan hormon isteri juga... kalu suami lagi la suka ni.. meningkatkan kitaan sperma mereka...

kebaikan vitamin e shaklee

GLA Complex pula sangat bagus untuk menghangatkan kemesraan suami isteri.. bila isteri mengamalkan secara konsisten.. .selain kehangatan suami isteri.. kecantikan dalaman dan luaran lagi terjaga juga...  Bak kata orang.. "lepas amalkan Gla ni, pantang suami sentuh mesti jalannnnn"...

testimonial gla shaklee

Saya tak kata.. tapi mereka yang kata....


Okey... uols yang ada masalah kesuburan pun boleh amalkan set COMBO ni tau.. kalu ynag baru lepas bersalin.. ni kes nye..sehangat api lepas 'alignment" di perbaiki dengan GLA & Vitamin E dengan SET BERPANTANG juga.. Alhamdulilllah.. .saya sendiri juga dah amalkan dan merasai betul-betul penangan Vitamin ASMARA ni tau...  sebab tu saya kongsikan kat sini untuk saya membantu meyelesaikan masalah wanita.. dilema wanita juga... Kan kita nak jaga badan, tambahan pula badan kita nak pakai lama untuk kebahagian kita juga kesihatan bersama anak-anak dan suami juga kan....

Dan korang boleh cari saya kat sini untuk bantuan kornag juga...

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...

Testimonial Mealshake :- Gembira hati ibu bila kesihatan anak-anak terjaga.. Tiada lagi selsema dengan Mealshake

Bila anak-anak sihat, hati ibu mana yang tak gembira kan. Biar la anak-anak ni bermain dan sepahkan rumah janji anak-anak sihat walafiat.. Ibu pun senang hati nak buat kerja dan hantar anak-anak ke Taska atau ke pengasuh, dan ibu bekerja pun dengan hati yang tenangkan...

Kata-kata ibu @ puan Alyea ;-
Puan Alyea Rahman ;- Pastu kan baru bg dia 2x sejak dia selsema n smlm dh kering la hingus dia batuk pun dh xde… Lyea xbg ubat langsung sbb dia mmg xsuka mkn ubat.. Mcm nk perang bg dia ubat… Tp tu la tekejut tgk idung dia dh kering… Mealshake tu pun penuh ngan vit ke??

Puan Alyea Rahman ;- Oooo patut la sepat baik batuk n selsema dia kali ni… Xsmpai 1 week pun…

Bersyukur sangat dapat membantu meyelesaikan masalah puan Alyea...dan kaul pun bukan Melashake yang puan bagi.. mungkin ada cara lain.. tapi bila kita berusaha untuk bagi yang terbaik kat anak-anak, even mahal pun..ianya rasa tersangat berbaloi sebabnya bukan senang dan mudah melahirkan anak tersayang kita ni kan.. dan bukan mudah nak dapat kalu Allah tak bagi.. Jadi bila dah ALlah beri anugerah ni kat kita..kenapa kita nak berkira-kira lagi nak bagi si manja kita yang terbaik untuk kesihatan mereka.. betul tak?

Pelaburan untuk masa depan mereka juga, kita penat-penat bekerja sudah semestinya nak beri ynag terbaik untuk anak-anak.. kan... kenapa pula nak berkira-kira..SATU MEALSHAKE ni kalu nak bagi kat anak-anak je.. tahan lebih dari dua bulan... dua bulan tu sngat jimat..kalu di fikirkan kesihatan anak-anak kita ni... baik kita mencegah dari merewat kan.. apatah lagi dengan mencegah secara semulajadi dan berikan yang terbaik untuk anak-anak kita.... Ni antara customer saya dan testimonial dari dia sebab anak-anak...

mealshake shaklee


testimonial mealshake

Para ibu dan ayah yang sedang mencari-cari ni.. kenapa tidak katakan YA! untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak kan? duit kerja tu buat pelaburan sedikit untuk anak-anak, sempena offer ni lagi jimat....

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin |  Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 

Testimonial : - Set Pantang Shaklee kini menjadi pilihan dari ibu hebat

Alhamudulillah.. menjaga kesihatan terutamanya di masa pantang sangat diperlukan. Sebab ibu telah banyak kehilangan darah dan juga tenaga semasa proses kelahiran bayi.. Dan selain baik untuk ibu, Set Pantang Shaklee ni juga sangat memberi kesan yang terbaik pada bayi...

Gembira kita kan kalu bayi kita ni chubby-chubby kan... bayi semua comel dan cute..tapi lagi geram kita bila bayi kita tembam-tembam, dan ibu pula semakin sihat dan selim-melim... ye tak?

“Salam..Ok kak..thanks a lot..Juz nk share dgn akak..hr 2 bwk anak sy g inject sebln. Bl timbang berat dia dh 4.55kg. Lahir hr tu 2.8kg je..susu sy pn semakin byk n excited nk kumpul stok susu byk2 b4 start keje next month..Alhamdulillah n syukur pd Allah…sy pantang kali ni mkn vitamin shaklee je..x sbr nk tgk dia membesar lg sht dgn minum susu ibu yg b’khasiat ni..time kasih n syukur sgt2 sbb dip’temukan Allah dgn akak..mudah2an bf journey sy yg ke2 ni dip’mudahkan Allah..Amin..“ 

Amin Ya Rabbal Alamin.... Semoga selepas ini lebih ramai ibu yang menyusukan anak dan mengambil berat tentang pemakanan seharian mereka. Apa yang ibu makan disalurkan kepada anak melalui susuibu sebab itu pentingnya si ibu menjaga pemakanannya serta kesihatan diri ibu itu sendiri.


Alhamdulillah juga, sebab ni juga perkongsian saya yang mana, berbeza dengan pantang anda pertama yang mana 2011 bulan January saya belum lagi kenal SHAKLEE, tapi bila anak kedua ni saya 100% konsisten dengan SHAKLEE sedari sebelum hamil, semasa hamil, bersalin, berpantang dan kini dalam dunia penyusuan.. sangat dan tersangat berbeza dari segi kesihatan tubuh badan kita.. Badan kita bukan nak pakai sehari dua kan.. malah kita wanita @ isteri ni sangat-sangat penting menjaga kesihatan dalaman dan luaran...Antara Set Pantang dan Set Penyusuan yang saya amalkan dna saya kongsikan kat sini antaranya...

Apakah yang terdapat dalam Set berpantang?

    Multivitamin
 
   B complex
    Vitamin C
    Zinc

    Sangat bagus jika diambil bersama ESP, Ostematrix dan alfalfa.

Apa pula yang ada dalam Set Penyusuan susuibu?

    Multivitamin
    B complex
    Vitamin C
    Alfalfa

    Sangat bagus jika diambil bersama ESP dan Ostematrix

Tahniah dear, sebab memercayai saya untuuk guide dear... dan saya sangat gembira dapat berkongsi pengalaman dan ilmu untuk semua... sesungguhnya nutrisi penting untuk badan kita..
set hamil shaklee

=============================
Salam sayang untuk semua | perkongsian ilmu yang memberi manfaat unutk semua..
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
============================================


salam..
Ok kak..thanks a lot..
Juz nk share dgn akak..hr 2 bwk anak sy g inject sebln. Bl timbang berat dia dh 4.55kg. Lahir hr tu 2.8kg je..susu sy pn semakin byk n excited nk kumpul stok susu byk2 b4 start keje next month..Alhamdulillah n syukur pd Allah…sy pantang kali ni mkn vitamin shaklee je..x sbr nk tgk dia membesar lg sht dgn minum susu ibu yg b’khasiat ni..time kasih n syukur sgt2 sbb dip’temukan Allah dgn akak..mudah2an bf journey sy yg ke2 ni dip’mudahkan Allah..Amin..
- See more at: http://dazzlingmoms.com/2011/08/page/2#sthash.M1GMViuH.dpuf

Thursday, 25 September 2014

Produk Shaklee :- Atasi masalah "perasan" anda bersama B-Complex Shaklee

Mungkin ramai lagi yang belum tahu bahawa B-Complex ni sangat-sangat memberi manfaat utnuk semua..selain untuk ibu hamil, isteri yang sedang merancang kehamilan, penyelesaian masalah pening kepala, stress, panas baran dan kecantikan anda....

produk shaklee

Kenapa perlu anda PILIH untuk penyelesaian anda adalah B-Complex? Sebabnya ....

* Menukar makana kepada tenaga - Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/ kelesuan...

* Melawan tekanan - Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan SAKIT KEPALA, TEKANAN, KEMURUNGAN dan insomnia...

* Membantu tumbesaran - Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi / janin dan kanak-kana. Juga membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

* Rambut beruban dan gugur - Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

* Baik untuk mata - Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian / fokus.

* Mencegah anemia - Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, emrangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, munta-muntah, mabuk darat atau laut.

* Meredakan senguggut - Baik untuk maslah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka ynag mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

* Mencegah perlcche - Dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis) dan masalah nafas berbau.

* Detoksifikasi - Meredakan alahan.

"A powerful blend of all eight B Vitamin" / Kombinasi kesemua Vitamin B yang TERHEBAT!!!

Dan adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? dari tekanan hidup, pengambilan alkohol dan preskripsi ubat-ubatan berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh ynag baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi penyaluran tenaga bagi proses metabolisme.


=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=fc2208d8522b90cf01368d83dbfe9906


Tips nak jaga kecantikan wajah dan hilangkan masalah kulit wajah anda!

Anda yang bertanya... mommy bagaimana nak penjagaan muka dan kulit kita ni.. bagi la tips nak jaga kecantikan wajah dan hilangkan masalah kulit wajah ni... dan yang paling best, ramai yang tanya macam mana nak hilangkan parut stretch mark, parut jerawat, dan segala mcm parut yang lain lagi...



Okey jom saya katakan ni bukan RAHSIA lagi.. sebab tak perlu nak rahsia-rahsia la ye.Saya terus kongsikan dengan anda semua penjagaan kulit wajah kita ni senang sangat tau... Kalu anda nak tau.. badan kita ni perlu penjagaan dalaman.. maka penyelesaian untuk masalah luaran anda pasti terjawab.. Cara saya?


1. ESP Shaklee yang mana Protein adalah makanan sel. Sel sihat, tisu jadi sihat, organ sihat, sistem sihat..kulit pasti jadi cantik, berseri... dan penyelesaian segala masalah anda di wajah turut hilang..

2. Vitamin C & Vitamin E yang mana tinggi antioksidan, awet muda, pulihkan kerosakan sel kulit, bantu hilangkan jeragat, jerawat dan paling seronok bantu juga serahkan wajah secara semulajadi

3. B-Complex juga membantu pulihkan kerosakan sel kulit. Gabungan TERBAIK adalah dengan Vitamin C

Dan SILA konsisten 21 hari dan keatas, sebab "skin renewal" berlaku dalam tempoh tu. So, jangan culas ye semua.. Bersiap sedia alamai perubahan anda secara semulajadi tanpa menyakitkan sedikit pun kulit wajah anda!!!! 


esp shaklee

Ini cara saya dan anda juga .. SEKARANG tiada lagi masalah kulit wajah anda.. disini bermula perubahan anda secara semulajadi untuk menjaga kesihatan dan kecantikan.... Dapatkan sekali jadual pengambilan serta konsultasi untuk anda dari saya untuk anda...


=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin |  Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 


Wednesday, 24 September 2014

Setia menanti sehingga berhasil.... Alhamdulillah..

set kesuburan shakleeAlhamdulillah...setiap yang kita yakin dan berusaha pasti akan mendapat jawapan bila tiba masanya.... Setia menanti sehingga berhasil dan berjaya hamil bila terus berusaha tanpa rasa kecewa dan stress....

Kenapa perlu berhenti berusaha bila ianya sangat baik untuk kesihatan dan menambahkan kesuburan serta meningkatkan keyakinan kita tentang kuasa Allah bila tiba masanya.... TAHNIAH dari kami untuk pasangan yang berjaya hamil  bila sekian lama menanti....

Bukan mudah nak dapat..tapi bila dah dapat..jagailah dengan penuh kasih sayang dan penuh kesabaran..ragam anak-anak ni ada dalam pelbagai cara..insyaallah mommies hebat anak-anak pasti juga hebat... amin...

Janji Allah itu pasti bila anda yakin dan terus berusaha tanpa merasa putus asa...

set kesuburan shaklee

Sesetengah orang cepat down.. mudah putus asa kan... kenapa..sebab mentality kita sebagai manusia tu normal.. Tapi sebagai hamba Allah..andai anda merasa kecewa dan merasa putus asa atau hilang kesabaran... ingati dan mengadulah sepuasnya dengan DIA..sesungguhnya Allah maha mendengar dan maha mengasihani semua hambanya...

Semoga perkongsian malam ni membawa 1001 makna untuk pasangan yang sekian lama menanti cahaya mata @ zuriat dalam keluarga anda... insyaallah.. Allah maha memberi andanya kita meminta lebih banyak daripada Dia... amin....

GLA Shaklee antara dan salah satu yang membantu isteri untuk mengetahui masa subur dan perberbaiki haid serta hormon dalaman wanita...

Berusaha + berdoa + yakin.. insyaallah... penantian itu sangatt indah dan manis....

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...




Produk Shaklee :- Minyak ikan TERBAIK di dunia adalah OMEGA GUARD Shaklee..

Antara minyak ikan terbaik di dunia adalah OMEGA GUARD dari produk Shaklee... yang mana OmegaGuard ni mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.. EPA adalah berfungsi untuk menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembagan dan fungsi-fungsi otak.

Sebiji OmegaGuard ini menyediakan 990mg asid lemak omega-3.. Bagaimana omega membantu melindungi jantung kita? dalam OmegaGuard ini membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal...

OmegaGuard ini juga membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.. yang mana satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan di muktamadkan dan menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega -3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jatung koronari Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Dan bagusnya omega-3 ni sangat bagus untuk minda @ otak kita, penghilatan serta fungsi-fungsi sendi...

kebaikan omegaguard shaklee

Alhamdulillah...semoga sedikit info tentang OMEGAGUARD ni sangat-sangat membantu kita semua untuk lebih menjaga kesihatan kita semua..bukan untuk KURUS je tau amalkan omega ni..tapi sangat banyakkk manfaatnya...

Cara pengambilan omega ni? sebanarnya ikut pada pengambilan individu dan latar belakang anda untuk apa anda amalkan omega guard.. dan saya suka consultant terlebih dahulu setiap kawan-kawan saya yang bertanya.. sama ada untuk kurus, untuk tekana darah , untuk minda, untuk buasir.. untuk jantung dan sendi juga.... kalu nak lebih detail penarangan saya...boleh terus saya saya di sini untuk membantu anda semua...

=============================
Salam sayang untuk semua | cari saya dan saya akan tolong anda!
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
============================================

Manfaat utama pengunaan Herba lax Shaklee untuk usus kita

Pentingnya penjagaan usus kita, sebab disini la semua makanan dan sisa makanan yang tersimpan tanpa kita ketahui. Samada dah tersimpan lama , berkarat atau pun masih baru..semua ada dalam usus kita..

Kenapa saya syorkan Herba lax Shaklee adalah  ianya sangat mudah diamalkan dan sangat berkesan untuk di amalkan.. Herba lax ini mengandungi adunan pelbagai herba yang sering digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan melancarkan fungsi usus.*

Herb-Lax juga bertindak secara lembut bagi membantu anda menangani masalah pembuangan air besar yang mungkin dialami sekali-sekala... (siapa nak KURUS saya syorkan salah satu yang TERBAIKKK ini)

Dan MANFAAT UTAMA sebotol Herba Lax ini adalah :-

* Pembersihan Najis ynag tersekat (Sembelit)
* Merangsan usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
* Membantu masalah SEMBELIT
* Tindakan pembersihannya ynag lembut boleh mengambalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
* Mengempiskan perut
* Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau di campurkan dalam air panas, sebagai minuma teh herba.

herba lax shaklee
Testimonial mereka yang sukakan SET KURUS SHAKLEE termasuk Herbalax dan ESP Shaklee...

shaklee set kurus

testimonial set kurus shaklee

Alhamdulillah..semoga perkongsian kami ni memberi manfaat untuk anda yang nak turunkan berat badan dalam masa sama menjaga kesihatan secara semulajadi....

PERHATIAN! 

Anda yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami ciri-birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, Herba Lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan...

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin |  Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 


Mahukan PERUBAHAN dalam pendapatan isi rumah anda! Bersama saya dan impian juga menjaga KESIHATAN bersama!


Adakah ANDA yang kami cari dan maksudkan? Anda BERMINAT mahu lakukan PERUBAHAN pada pendapatan anda setiap bulan? Membantu menambah pendapatan isi rumah.. Juga isteri yang tidak bekerja mampu menjana penadapat walau hanya dari rumah sahaja. Kini semua hanya di hujung jari anda!

Mengamalkan PRODUK SHAKLEE dalam masa sama BERNIAGA untuk jana pendapatan isi rumah kini menjadi PILIHAN utama para ISTERI untuk yerus bina IMPIAN tanpa sempada...

Hanya bermodalkan RM75 (Semenanjung) & RM85 (Sabah/Serawak) untuk pendaftaran ahli & business starter kit , anda berpeluang untuk menikmati pelbagai insentif yang ditawarkan oleh Shaklee:

✔ Ganjaran tunai (CASH)
☑ Bonus peribadi sehingga 21%
☑Leadership bonus sehingga 6 level
☑ Insentif Coordinator sehingga 1.5%

✔ Program Kereta - berpeluang mendapat tambahan bonus utk bayar kereta kita.

✔ Convention - kira percutian yg ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee (dalam negara & luar negara). Ada juga peluang utk menunaikan Umrah ynag mana semuanya berupa 6bintang.
 
Kenapa saya pilih SHAKLEE? Kenapa BUKAN produk lain?

Jawapannya adalah peluang dan benefits yang diberikan oleh Shaklee tersangat BERBEZA. Apa KELEBIHAN Join bersama kami? Peluang yang anda dapat?

ヅ Apa KELEBIHAN jika anda berdaftar dengan kami?? ヅ

• Anda tak perlu simpan stok dirumah , KINI boleh di lakukan secara ONLINE.
• Anda akan diberikan tunjuk ajar & bimbingan secara percuma secara maya mahupun perjumpaan HEBAT dari orang-orang HEBAT kita semua.
• Anda akan diberikan laluan dan berada ke dalam 3 group tertutup Shaklee yang membincangkan tentang product, customer, cara konsultasi dan sebagainya secara percuma..malah anada hanya perlu "duplicate" cara yang terbaik untuk laluan KEJAYAAN anda.
• Anda akan diberikan info tentang biz online, tips marketing, cara menarik customer, dan sebagainya juga secara percuma. dan anda tak perlu pun keluar rumah untuk urusan pos barang dan segalanya..(Tapi saya lebih suka ke pajabat pos sebab tu adalah kepuasan hati saya dalam memberikan service terbaik untuk para pelanggan saya)

☑ Peluang mendapat/ memperbaiki taraf kesihatan yang baik melalui produk supplement yg diiktiraf di dunia (malalui kajian saintifik & journal yg diterbitkan). – Sudah berada di pasaran 57 tahun tau!

☑ Peluang mendapat/ memperbaiki taraf hidup dari segi ekonomi..Bonus pula di bayar pada tengah bulan...time semua orang tengah kering kan..wauu ..superb...sapa nak bagi kalu kita tak berusaha mengubah impian hidup kita kalu buka diri kita sendiri bukan?

Jangan Lepaskan PELUANG KEEMASAN Ini! PECUMA KEAHLIAN untuk anda yang BERKELAYAKAN terus ...produk dapat.. keahlian terus milik anda juga....


jutawan keahlian shaklee

Segera HUBUNGI saya ;-

Linz Shopee (https://www.facebook.com/linz.shopee)
✆ 017-5836865 (Puan Lin) (WhatsApp/ Sms/ Call "NAK JOIN") SEKARANG!
Pengedar Shaklee Kulim
Shaklee Kulim 867601 anda!

Tuesday, 23 September 2014

Siapa yang nak kurus TAPI anda banyakkk beralasan?

Saya ni boleh dikatakan BERJAYA tau jaga badan macam saya bujang-bujang dulu.. berat saya 45kg mommy anak dua. Sedangkan masa bujang saya sebelum kawin dulu mau 50kg.. sebab mas tu hati bunga-bunga kan.. nak kawin... haaa... sekarang lagi la kan.. ramai yang cakap..nanti lepas kawin badan berisi la..anak anak dua nanti merasa la badan berisi bagai di pum-pum la... Tapi saya?? ?

Haha...sampai suami jeles..kata saya ni diet la, jaga badan kurus sangat la.. yang sebenarnya suami jeles sebab perut dah kedepan.. haha... saya tetap perut semakin kempis lagi ... RAHSIA???? 
shaklee vitamin

Nak tanya korang dulu..kalu korang nak kurus.. korang banyak ALASAN tak? Contohnya....

"saya cepat lapar la.. diet macam ni..."
"saya menyusukan anak, cepat lapar, mana boleh diet... makan je la nak bagi nutrisi kat baby..."
"saya ambil perancang,. tu badan naik bagai di pum-pum ni.... "
"saya...it dan ini....

Alahaiii banyakkknye alasan kan... Saya?? RAHSIA berat badan maintain 45kg? Saya ni 

1. Menyusukan anak..makan, saya lapar saya makan ikut masa yang sesuai saya....

2. Saya nak lengkapkan nutrisi untuk bayi saya dalam penyusuan.. .saya korbankkan duit shopping saya dulu dan beli vitamin Shaklee untuk lengkapkan nutrisis susu saya untuk baby saya...sebab sayuran.. nasi dan lauk-lauk yang saya makan belum tentu lengkap untuk badan saya dan berkongsi dengan baby saya pula.kan...

3.  Saya sememangnya tak DIET... suami saya lagi paksa-paksa saya makan.. nak suh kasi berisi... tapi badan saya pun macam ni juga... Alhmadulillah...

4. Saya sukaa minum air masak... dan air suam... selain membuatkan saya rasa fresh ianya sangat membuatkan saya cukup air dalam badan dan penyerapan vitamin saya dengan mudah...

5. dan saya palingg tak sukaa beralasan... haha...

Sila HAPUSKAN ALASAN anda bila anda NAK KURUS sedari SEKARANG!!!!

shaklee set kurus

Dan saya BOLEH bantu untuk siapa yang NAK KURUS dengan cara saya..dan ikutcara saya yang saya syorkan.. JANGAN pula... dan ambil-ambil vitamin yang di syorkan... lepas tu saya follow-up.. korang cakap... itu la ..tak dan la.. lupa la... haa. baik korang tak payah amalkan..bagi je badan tu bagai di pum-pum.. membazir duit je kan...

=============================
NAK KURUS? Cari saya di sini... dan salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 

Testimonial : Cerita saya: - Tambah susu badan dengan CoQHealth Vitamin Shaklee

Penyusuan susu ibu adalah satu anugerah pada semua para ibu untuk anak-anak tercinta.. Petang ni nak kongsi cerita saya dan saya dapat rasai sendiri bila dah amalkan tak sampai sebulan lagi..

set penyusuan susu shaklee

Dan bagaimana vitamin ni boleh membantu tambah susu badan dengan hanya sebotol dari CoQHealth Shaklee..

Kes ni baru saya rasai.. saya tidur agak lewat.. ada masa tidur awal dan bangun awal.. dan saya suka CoQHealth ni sebab menjaga kesihatan dan pemberi tenaga kepada saya.. dan tanpa saya sedari ianya sangat memberi "milk booster" pada saya juga... sebab "kilang"  cepat proses dan rasa cepat je penuh, sampai ada masa tu baby tak nak minum sebab dan "bengkak susu" tau.. Baby Shaklee saya ni bijak.. .tak nak tersedak dan susu itu laju je kat mulut dia kot.. tu dia milih.. haha..ada masa tu kena la saya pum dulu.. sebab tu saya suka amalkan waktu malam, sebab baby tidur lena bila kenyang.. badan kita tak penat dan kita tidur dengan lena tau... tak la anak kita "bergayut" je malam hari..kalu macam tu , badan kita ni cepattt la tua nya... oh NOOOO....  Betul tak?

Kalu takut badna cepat tua dari usia... haaa masa ni la mommies nak gojes dan vogue..dalam menyusukan anak pun boleh jaga badan tauuuu.. Percaya??? mommies cari saya .. dan mommies amalkan dan saya buktikan.... haa ni baru betul .... ^_^ .. Insyaallah.. saya banyaakkk lagi rahsia ynag akan saya kongsikan bersama para ibu dan wanita hebat ...

Shaklee testimonial

Fungsi sebenarnya CoQHealth ni adalah untuk

1. Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung kita..
2. Menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidan LDL
3. Meningkatkan peredaran darah.
4. Membantu menambahkan dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah kita...

Ni sebenarnya fungsi dan manfaat CoQHealth ni..Tapi dalam masa sama. ianya bagus untuk penjagaan kulit kita sedari dalaman sebab terdapat VITAMIN E dan yang memberi tenaga sebab ada GREEN TEA EXTRACT... 

Tapi saya dapat extra lagiiii sebab elak kulit kita dari sun burn.. .dan "milk booster" terbaru saya selain ESP Shaklee... Alfalfa... dan Ostematrik yang selama ini tak pernah juga saya tinggal untuk amalkan...

Alhamdulillah..ianya sangattt membantu.. dan sebabnya adalah bila peredaran darah kita baikkk dan kita sentiasa merasa tenang dan sihat... maka penghasilan susu ibu sangat lancar..sebab tu la..kita ni para ibu knea tenang... ceria..gembira dan sebagainya... baru segalanya berjalan dengan lancar dan baikkkk....

Dan para ibu dan ayah .. CoQHealth ni boleh di amalkan seisi keluarga tau.. untuk suami .. memberikan tenaga saat suami keluar mencari rezeki dan penjagaan kesihatan jantung juga untuk suami tersayang kita...

Semoga perkongsian petang ni membantu penyelesaian masalah "kurang sus" para mommies di petang hari ni dan saat hari-hari ynag lain juga... Tak salah untuk kita amalkan.. selain penjagaan kesihatan.. dapat extra lagi dengan apa yang kita amalkan..  Sebab tu rugi tau kalu tak amalkan SHAKLEE VITAMIN TERBAIK ni sedari SEKARANG!!!

Sekarang sangattt "Jatuh Cinta" dengan semua .. Vitamin Shaklee ni.. Cari saya Pengedar Shaklee Anda, di Shaklee Kulim dan Pengedar Shaklee di Kulim untuk anda yang berada di Kulim, dan saya juga menjalankan dan berkongsi untuk anda semua di semua pelusuk negeri juga... Cari je saya di sini...

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0fa66dc7ac7cc66a4c72f28e7742f27f

Testimonial :- Ragam anak-anak yang sangat cerewet dalam bab makanan

Cabaran kebanyakan para ibu masa dan zaman sekarang ni melayan ragam anak-anak ynag sangat cerewet dalam bab makanan.. bukan mudah melayan karena mereka ni tau...

shaklee Mealshake

Kalu zaman kita dulu-dulu suap la apa pun..makan dengan mudahhh je kan.. .Tapi anak-anak moden kita?? kena la kita pelbagaikan cara kita..

Penyelesaian saya dan rakan-rakan saya sangatt mudah... bagaimana ianya juga boleh membantu mentelesaikan masalah para ibu di luar sana dalam masa sama kita menjaga kesihatan mereka tanpa kita sedari....

Antara kata-kata mereka yang sama kami luahkan....

“Sambil-sambil saya bervitamin, saya beri juga anak-anak saya vits for kids. Vitalea, chewable vita-C, mealshake dan Omega guard. Saya suka sgt sbb since dorang makan mealshake, selera anak dah mula bertambah. Tak perlu dh saya kejar sane sini nk suapkan makan. Malah dorang boleh duduk dan makan sendiri..Alhamdulillah..” ~ Puan  Lydzar

    “bgus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi..” - Puan Azra Balqis

  “anak sy 5 thn sblm ni pun mmg xnak mkn ns..lepas amik mealshake , terus ada slera mkn.alhamdulillah..tp bdn xder la terus gemukss..ok la..slera mkn mbuak2 tu ada..siap kul 12 mlm minta ns lg…huhu..sahur pun bgn mkn ns..kuikuikui…thank to Shaklee .” ~ Puan Haslina Hamat
    “Baru 2 hari bagi zara mealshake…selera makan dia bertambah..asyik nak nyam2 je…hehehe…” ~ Puan  Zabrina

          “Anak saya mikail mmg susah sgt nak makan.sgt2 cerewet…nasi tu mmg tak makan la…badan mmg kurus sgt 6 tahun. so saya bancuh mealshake + susu dugro coklat bagi dia minum…alhamdulillah selera semakin ok..”~ Puan  Rini   

Ragam anak-anak berbeza... TAPI bila dah kita buat penyelesaiannya... pasti TIADA MASALAH lagi...hati kita pun senang sebab kita dan nampak kesannya yang begitu baikk untuk anak-anak dan keluarga kita juga...

Tapi mommies.. sila dapatkan consultant terlebih dahulu tau untuk berikan pada si manja kita... saya akan terangkan lebih detail lagi bila dan setiap kali kita semua berususan... Insyaallah.. mommies boleh cari saya
 Dan OFFER tau MEALSHAKE lagi beberapa hari ni je lagi sehingga 30 SEPTEMBER 2014 ni!!!
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin |  Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 
credit to Azrin Mohd (dazzlingmoms)
 

Tatkala fikiran dan hati mencari idea...

Manusia semua tak sama..dan sekarang pun nak katakan rambut sama hitam tapi hati lain-lain pun dah tak boleh pakai kan... masing-masing dengan pendapat sendiri....
shaklee

Saya suka blog ni sebab dapat saya luahkan segalanya di sini... dan saya suka berkongsi banyak pengalaman kat sini..dari saya yang tak tahu apa-apa tentang dunia blog..dunia vitamin.. dunia alam maya ni..sekarang ianya sangat memberikan saya sumber inspirasi...

Berkongsi ilmu tanpa meminta balas pun...tapi mahukan orang lain jalani hidup ini dengan lebih mudah dari sebelum ini.. berkongsi untuk orang lain jaga kesihatan sebelum rasa terlewat... Tapi biar lewat dari tak jaga langsung kan...

Blog ni hanya medium perkongsian... tapi segalanya dari DIA yang maha esa...Penentu segala ap ayang kita rencanakan dan kita rancangkan...

Tatkala saya tak tahu nak bercerita di facebook.. atau dah agak loss kat facebook.. saya suka berada di dunia blog saya...Setiap hari dan sabar hari kita pasti berusaha untuk melakukan yang terbaik kan...

"Kita hendaklah terus berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana kita tidak pernah tahu apakah ketentuan ALLAH pada hari ini, esok dan luasa serta hari-hari seterusnya...."

Sesungguhnya saya sangattt suka berkongsi dan mahu kan semua orang menjaga kesihatan lepas ni.... Perubahan saya selepas kenal Shaklee sangat berbeza dan perbezaan itu saya dapat rasai sendiri sedari mula amalkan...Alhamdulillah...

Saya suka misi ni..sebab dari TAK SUKA segala jenis ubat mahupun jamu atau sebarang vitmain sebelum ini.. sekarang saya PENCINTA vitamin Shaklee....

~ SHAKLEE ~ Misi kami adalah menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik kepada setiap insan. Kami merealisasikannya dengan menghasilkan produk semula jadi yang sungguh luar biasa, yang membuatkan anda teruja untuk berkongsi tentang kelebihan produk kami dengan rakan-rakan anda. Setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee dirumus khusus untuk meningkatkan kesihatan, dengan rumusan yang terbukti berkesan dan tidak memudaratkan alam sekitar.

Tiga jaminan kami apabila anda memilih Shaklee – Ia sentiasa selamat, ia sentiasa berkesan, dan ia sentiasa mesra alam.~

Terima kasih semua...

Mommylina | Kulim | 017-5836865
Sabah | Ranau

Monday, 22 September 2014

Masalah haid wanita dan masalah kesuburan

Wanita ni sangat istimewa Allah berikan, boleh rehat dari solat elama mana ia "tak suci", selama mana wanita dalam pantang selepas melahirkan zuriat dan macam-macam lagi la.. Tapi ada juga wanita yang mengalami masalah haid dan masalah kesuburan ni...

gla shaklee

Tapi ramai juga yang ambil mudah masalah ni.. terutamannya yang masih bujang dan belum berkahwin.. sebab fikirkan ianya tak memberi kesan.. apatah lagi yang mengalami masalah senguggut teruk period pain dan sebagainya...

Masalah ni kalu kita biarkan ianya memberi kesan pada anda bila di alam rumahtangga.. apatah lagi kini wanita bekerjaya ynag lambat kawin bukan sebab tiada jodoh.. tapi kerana sibuk dengan kerjaya sekarnag kan... dan ianya juga penyebab lewat dan sukar dapat zuriat...

Semasa remaja dulu saya juga alami masalah haid tak teratur, senguggut tu ada on dan off, tapi bila fikirkan masalah haid tak teratur dan merancang untuk masa depan, saya terus amalkan masa tu EPO kat farmasi.. masa tu tka kenal SHAKLEE lagi.. Rupanya dalam SHAKLEE ni ada satu botol kecil tapi super power dan semua ada dalam apa yang saya amalkan sebelum ni juga...

GLA COMPLEX SHAKLEE adalah penyelesaian masalah remaja ynag mengalami masalah period tka normal ni dan masalah senguggut juga...dan masalah kesuburan untuk para isteri yang sedang merancang untuk hamil ...

Kenapa GLA SHAKLEE? ~ Sebotol GLA Shaklee ni menggabungkan khasiat minyak borej, yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
Ia mencergaskan tubuh dan membantu anda berasa lebih selesa semasa haid: Asid gamma linolenik telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, menormalkan semula kitaran haid dan melegakan simptom-simptom menopaus.

GLA Shaklee ni juga di ekstrak dari borage @ borej ynag mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO tu tau... Dan BORAGE ini juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih BERKESAN dari EPO... Waa HEBAT tak?

Dan lagi.. setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik OMEGA-.

Kan... .Rugi tau kalu kawan-kawan tak amalkan sedari sekarang untuk vitamin yang super BERKESAN untuk diri kita WANITA diri mu amat berharga.... 

kelebihan gla shaklee

Anda sedang mengamalkan sesuatu yang lebih kurang GLAShaklee.. apa kata anda amalkan GLA SHAKLEE sedari hari ini!!!! Nak dapatkan VITAMIN TERBAIK ini? Cari saya kat sini

=============================
Salam sayang untuk semua | cari saya dan saya akan tolong anda!
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
============================================
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9d50bcc2d13c9160fcf2a3fd160252a6 
 

Kulit berseri-seri untuk bakal pengantin

Untuk bakal-bakal pengantin... mesti la nak kelihatan angun, paling gojes, paling menarik dan paling cantik di hari bahagia korang kan... tambahan pula kulit berseri-seri untuk bakal pengantin ni... dalam bebanyak mesti korang nak kulit nampak berseri-seri kan...

Nak kulit cerah, gebus cantik dan gojesss .. segalanya tip-top kan.. Tapi jangna pula korang p ambil utnuk muka luaran je.. kan tak pasal-pasal muka je putih tapi leher dan sebagainya ... opsss... haha... tka la..tak kata korag pun... Tapi kena la pilih yang SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI kan....

Cara saya mudah..sebab pengalaman saya dan kesan yang saya alami sangat berkesan kat saya dan untuk kulit saya dan dalaman saya terjaga..bila dalaman kita ni terjaga secara automatiknya pluaran pasti berseri-seri.. percaya ke tak?? anda cuba dan rasai sedari SEKARANG!

Nak kawin bulan 11 or 12 nanti??? korang rasa awal lagi??? TAK!! korang mesti mulakan sedari sekarang.. baru korang boleh up dan up lagi apa ynag korang pasti akan "jatuh cinta" penangan selepas mengamalkannya...

Nak rasa AWET MUDA, ANGGUN, JELITA dan BERSERI-SERI .... cara mudah .. minum, masker dan relex santaiiii...

Amboi... HEBAT tak??? tak perlu la korang nak p SPA tiap2 hari sebab nak kulit CERAH la bagai.... cara ni je pun paling senang..minum pagi dan malam... masker malam kalu pagi tak sempat sebab bekejar ke tempat kerja lagi kan... lepas tu relex santaiiii ... . mudahkan...

Cara saya ynag saya maksudkan ni adalah dengan minum secara konsisten dengan ESP SHAKLEE... kenapa saya syorkan ESP SHKALEE??? Senang... sebab badan yang kekurang sumber PROTEIN adalah cepat nampak tua dari usia dan muka cepat berkedut. .yela.. kenapa lagi??? sebab da dalaman tak di jaga dan tak cun.. kalu luaran lagi la kan.... dalam ESP SHAKLEE ni sumber PROTEIN 100% non-GMO yang korang dapat bila amalkan..jadi tak perlu la diet teruk-teruk nak jaga makan la bagai tau....

Korang percaya? saya juga macam kornag ynag dulu sangat teruk dengan muka berjerawat... Tapi siapa yang biasa berCOD dengan saya area KULIM atau boleh view2 blog ni..ada muka saya ... saya pasti korang tak fikir lain sah... fikir ESP SHAKLEE jeeee lepas ni tau....

Testimonial?

kulit berseri dengan esp shaklee

Kalu korang ada masalah macam kakak kat atas ni, tapi masih mudah 20an dan 30an... korang JANGAN amalkan kalu tak nak dapat kesan macam kakak ni.. tapi kalu korang nak KESAN macam kakak kat atas tu... Korang perlu dan wajib amalkan sedari SEKARANG!!!

Siapa nak cantik berseri??? mesti bakal2 pengantin dan mommies gojess kan... isteri ni zaman sekanrag WAJIBBB Bjaga kecantikan dan nak awet muda ... TAPI bukan cara BOTOXXX tau... sebab cara tu saya tak suka dan kesan sangattt gerun!!! Cara ni paling senang... korang sangatt suka...tip-top lagi..

Jum cari je saya kat sini untuk ada dapat SPECIAL panduan dan saya akan guide korang lagi

=============================
Salam sayang untuk semua | cari saya dan saya akan tolong anda!
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
============================================
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b 
 
 

Testimonial :- Berjaya HAMIL setelah 3 kali keguguran dengan pengambilan ESP Shaklee dan GLA Shaklee

Mungkin ini dikatakan SHAKLEE EFFECT kan...Testimonial dari customer yang berjaya HAMIL setelah 3 kali keguguran dengan pengambilan ESP Shaklee dan GLA Shaklee..Alhamdulillah...penanti itu berakhir dengan kegembiraan ynag Allah berikan untuk setiap hambanya ynag sentiasa dan terus berusaha tanpa merasa putus asa.

testimonial esp shaklee dan gla shaklee


Cust ni, ada 2 org anak dh..bongsu 6 tahun..3 kali gugur, 2 kali cuci...lme betul nk hamil lps tu..n decided ambik vit shaklee..lps ambik gla dgn esp..bulan tu jugak hamil sbb anna dh kira sesiap waktu subur dia..n pd mse dia nk ambik tu mmg kena dgn waktu subur..terus consume gla..bulan depan period lewat..cek positif...sekarang 23weeks dh..baby sihat n mama dia pon sihat.....siap rekemen jiran setaman yg kawen x dpt anak..

Kenapa pengambilan ESP Shaklee?

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh.
Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP juga mengandungi kandungan lemak yang rendah tanpa laktosa dan kolesterol.

Membantu memperbaikki masalah hormon wanita dan menguatkan rahim wanita

Kenapa pengambilan GLA Shaklee?

GLA Complex Shaklee menggabungkan khasiat minyak borej, yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
Ia mencergaskan tubuh dan membantu anda berasa lebih selesa semasa haid: Asid gamma linolenik telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, menormalkan semula kitaran haid dan melegakan simptom-simptom menopaus.

Gabungan kedua -dua ni membuatkan hormon di seimbangkan dalam badan kita... dan menguatkan rahim wanita yang kerap dan mudah keguguran.... Semoga TESTIMONIAL ini juga semakin menguatkan keyakinan anda dan terus berusaha tanpa merasa putus asa, insyaallah...

***Kami hanya membantu, dan vitamin ini juga adalah salah satu penyelesaian serta usaha anda pasanga suami isteri dalam berusaha untuk mendapatkan zuriat***

Insyaallah saya bantu sebaik yang boleh dan saya juga perlu consultant (bimbing) anda sebelum saya suggestkan yang terbaik dan bersesuaian untuk anda (suami isteri)


=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3af6ea3031831159e1a10433860e2e47

Sunday, 21 September 2014

Multivitamin PERTAMA di CIPTA di DUNIA

Shaklee ni sebenarnya dah lama bertapak dalam dunia makanan tambahan atau lebih ramai suka sebut "supplement" kan... Cuma baru kita ni menyedari kewujudan SHAKLEE bila ramai menyukai akan KESAN yang kita dapat hasil kita amalkan secara konsisten tau... dan antara vitamin yang terawal dan pertama dalam Shaklee ialah VITA-LEA iaitu MULTIVITAMIN yang sangattt berkesan dan keperluan kita semua tanpa kita sedari....

spirulina multivitamin shaklee

Apa multivitamin dan perbezaan Shaklee dengan yang lain....
ღ Vita-lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang PERTAMA di cipta di DUNIA.. Asalnya di kenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan di singkatkan sebutan kepada "Vita-min", dan perkataan vitamin yang di sebut kini asalnya dari SHAKLEE.

ღ Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang di kenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana di sarankan oleh RDA. Ia juga diformulasikan secara komprehensif dan sangattt seimbang.

ღ Tablet Vita-lea ini di saluti dengna serbuk nutrisi- spirulina. Ianya di hasilkan dengna kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, di sebut sebagai "Explo-tab". vitmain yang TERPANTAS di DUNIA larut dalam air dan sangat cepat kesannyakepada tubuh badan kita...

ღ Mineral yang ada dalam Vita-lea ni mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil kita...BUKTI ianya sangat PANTAS dan BEKESAN!!!


Sedang dan mudahkan sekarang...banyak manfaat untuk kita semua..nak dan tak nak je amalkan.. Nak badan pakai lama... boleh amalkan menjaga kesihatan dalaman sedari sekarang... tak nak.. rugi laaaa

=============================
Salam sayang untuk semua | cari saya dan saya akan tolong anda!
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
============================================
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c2d523e62edb799b473d282f848e2076

Tetimonial :- Kesan Gla Complex Shaklee yang menjadi "panas" dan permintaan tinggi

Selepas promosi Shaklee baru-baru ni ramai pula bercerita tentang kesan Gla Complex Shaklee yang menjadi "panas" dan permintaan tinggi.. kenapa? apa hebatnya GLA Shaklee ni sampai menjadi panas....
kebaikan gla shaklee
GLA Complex yang semua tahu adalah yang menggabungkan khasiat minyak borej, yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
Ia mencergaskan tubuh dan membantu anda berasa lebih selesa semasa haid: Asid gamma linolenik telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, menormalkan semula kitaran haid dan melegakan simptom-simptom menopaus.*

Bagi saya kesan dari sebotol kecil ni untuk dalaman wanita sangat bagus..selain memperbetulkan masalah haid wanita malah sangat bagus untuk mereka ynag merancang kehamilan, untuk diet dan untuk kecantikan.. bak kata saya dan mereka-mereka ynag mengamalkan secara konsisten... "kecik-kecik cili padi tau" ....

Jom baca apa kata mereka tentang GLA Complex ni...

"Testimoni sepupu sendiri, doc ckp ade cyst + 6bln period xdtg n doc dah plan utk operate klu cyst mbsr...seminggu lps mkn gla period kuar..menangis2 dia call bgtau dh period + jerawat2 batu kt muka mengecut..plg best bile g check up cyst, doc bgtau cyst dh mengecut & xperlu operate...samp skrg dia still consume gla..alhamdulillah

Testimoni saya sendiri, mkn gla utk hilangkan period pain sb sengugut teruk..alhamdulillah..consume gla dh xde period pain... ^__^" - Puan Lela.


"Mak mertua dah monopos about 2-3years ago xingat sangat.. So awal tahun aritu mertua bgt dia d sahkan kencing manis.. Jd emy bgla esp n gla je sbb dia xmo minum vivix.. Dia baru mkn sebulan gla period dia dtg balik.. Pelik juga camna org da monopos bole period balikkan.. Then abis je sebotol gla n 3cans esp, dia bgt emy she's free from diabetes.. Suprise? I am too!! Hehehe." - Puan Emy

"Customer saya ada anak umur 6 thn,usaha nk anak lagi tp x ada rezeki.dia try usaha dgn GLA, konsisten makan tiap2 hari2, masuk bulan ke -3 add on b complex; 2bln lps tu bgtau saya positif pregnant." - Pn.Jaja

testimonial gla shaklee

Sebenarnya banyak lagi testimonial hebat dari kesan sebotol GLA Shaklee ni... Tapi nanti bebanyak saya kongsikan kat entry satu ni... korang muak pula kan... Sabooo je la...nanti saya bagi dan masukkan entry seterunya lagi tau...

Semoga manfaat dan kesan dari pengguna ni bukan mereka je rasai...malah anda yang sedang membaca..dan tercari-cari satu porduk yang selamat dan berkesan... maka inilah penyelesaian untuk pencarian anda... dan anda boleh cari saya di sini untuk bantuan anda... Pengedar Shaklee Kulim dan satu Malaysia juga... termasuk Brunei.....

 =============================
Salam sayang untuk semua | cari saya dan saya akan tolong anda!
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
============================================
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9d50bcc2d13c9160fcf2a3fd160252a6 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...