Kenapa PROTEIN sangat penting dalam diet seharian kita

Tak semestinya nak kurus je perlu diet, tapi nak sihat dan cantik pun perlukan diet, tapi sangat penting kita ketahui kenapa dlaam diet kita pengambilan lengkap protein sangat penting dalam diet seharian kita. Ini kerana dalam tubuh badan kita protein sangat di perlukan.

esp shaklee dan protein

Kenapa protein? sebabnya protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komepen utama kepada hormon kita. Jadi tak semestinya nak kurus je perlu diet tau...

Ini contohnya bila kesan tompokan hitam pada kulit wajah yang semakin nampak jelas adalah sel mati yang tidak dapat digantikan dengan sel baru yang lebih baik.

Maka, pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?

Keperluan PROTEIN dalam DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng. Jadi masih lengkap kah protein dalam badan kita seperti mana dalam badan kita perlukan?

Pilihan yang paling mudah dna cepat untuk melengkapkan sumber PROTEIN dalam diet seharian kita, yang mana menjadi pilihan ramai masa kita adalah ESP SHAKLEE... Kenapa dan apa kelebihan ESP SHAKLEE ni dan kepada kita yang mengamalkannya?

ESP SHAKLEE adalah sumber protein 100% non-GMO, ESP juga adalah merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Dan kelebihan dalam ESP juga yang mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses. HANYA di SHAKLEE sahaja yang SELAMAT | BERKESAN | SEMULAJADI tanpa rasa keragunan untuk mengamalkan ESP ni..


Inilah dia pilihan mudah dan cepat untuk melengkapkan SUMBER PROTEIN masa kini dan terlariss di antara prooduk Shaklee..
Tapi saya ingatkan tau JANGAN BANCUH dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.

Namun, diingatkan.. ESP tidak boleh diambil lebih daripada 3 sudu besar sehari, ok. Ada sebabnya kenapa perlu dihadkan. Nanti saya akan terangkan dalam entri lain. As for now, just keep in mind.. bersederhana adalah terbaik.

Jadi bagaimana pilihan anda untuk melengkapkan sumber protein yang menjadi bahan utama dalam badan kita dan diet seharian kita? JANGAN berlenggah lagi jika anda seorang yang pentingkan KESIHATAN dan KECANTIKAN dalam diet seharian anda... dapatkan SEGERA! hari ini!

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
 
 @ boleh terus klik gambar ORDER NOW untuk tempahan anda...dan saya akan terus follow-up uols yang membuat tempahan dari sini... yang penting saya perlu guide dan conultant terus kat uols
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b
credit to :- dazzlingmoms.com

No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...