Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 6 September 2014

Persoalan tentang ESP Shaklee yang disukai semua orang

Persoalan ramai kenapa laa ESP Shaklee ni sangattt laris dan menjadi PANASSS, juga persoalan tentang ESP Shaklee yang disukai semua orang, bila sekali amalkan ynag PASTI akan ramai REPEAT ORDER lagi... Saya tak salahkan anda TAPI saya juga seperti anda ynag tak boleh lekang dari ESP ni pagi dan malam...

Apa yang menjadi persoalan ramai tentang ESP Shaklee ni... Jom kita baca info lebih lagiii ni... nanti lepas ni TERUS ORDER untuk bermula "jatuh cinta " anda bersama Shaklee dan ESP

1. Apa itu ESP?
2. ESP dengan Alfalfa mana paling bagus untuk susu ibu?
3. Berapa harga ESP?
4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?
6. Apa rasa ESP?
7. Jika order hari ni, bila boleh terima?
8. Jika dah amik alfalfa masih perlu ESP ke?
9. Apa kebaikkan lain ESP?
10. Bagaimana nak order ESP?

kebaikan esp shaklee

 Jawapan PERSOALAN anda kini TERJAWAB

1. Apa itu ESP?
Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. Tiada trial pack. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

2. ESP dengan Alfalfa mana bagus untuk susu ibu?
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein tapi dalam kuantiti yang sedikit. Kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah mengikut individu masing-masing. Juga ikut budget. Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Yang penting, kekerapan penyusuan harus setiap 3-4 jam dan sehingga payudara dikosongkan, barulah peningkatan susu berkesan.

3. Berapa harga ESP?
Harga ESP bagi semenanjung ialah RM150 manakala bagi Sabah Sarawak ialah RM155.
(Sila hubungi saya utk mendapatkan harga istimewa)

4. Berapa lama tahan harga satu canister ESP?
Dengan pengambilan 3 sudu sehari, ESP boleh bertahan sehingga 1 bulan setengah.

 5. Siapa yang tidak boleh ambil ESP?

Individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.

6. Apa rasa ESP?
ESP Shaklee berperasa Soya. Boleh di bancuh dengan pelbagai resepi dan mengikut citarasa uols tau

 7. Jika saya order hari ini, bila saya boleh terima?
InsyaAllah penghantaran mengambil masa 1-2 hari bekerja.

8. Jika dah amik alfalfa masih perlu protein ke?
Boleh mengambil kedua-duanya jika berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikkan lain lagi yang berbeza.

9. Apa kebaikkan lain ESP? 

    * Membantu pembentukan sel baru.
    * Baik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
    * Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
    * Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak jadi boleh share dengan anak yang setahun ke atas dan seisi keluarga.
    * Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

10. Bagaimana nak order ESP?
Anda cuma perlu hubungi saya dan saya akan uruskan pesanan anda dengan kadar segera... kat detail saya di bawah dan klik butang ORDER pun boleh juga...
 
============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 
 @ boleh terus dapatkan ESP Shaklee ni dengan klik gambar ORDER kat sini
 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b







Friday, 5 September 2014

Petua atasi masalah kulit berminyak dengan masker

Malam semua.... waaa..pasti ada yang ambil peluang tidur lewat hari ni ek sebab esokkan cuti hujung minggu, ke hari-hari tidur lewat sebab urusan anak-anak dan keluarga..

Malam ni nak share RAHSIA atau lebih kepada petua la nak atasi masalah kulit berminyak ni dengan amalkan buat masker... tak kisah la masker yang beli kat kedai-2 tu or masker buat sendiri..orang kata semulajadi gituuuuww...

esp shaklee

Agak-agak faktro cuaca ek punca kulit berminyak? ke faktor pemakanan? ke faktor hormon? banyak juga faktro kan? tapi yang lebih tepat adalah pemakanan dan hormon... Apa ynag kita makan bersangkut-paut dengan faktor hormon kita ye dak?

Saya sendiri la ek, sekian lama tak alami kulit berminyak.. baru-baru ni bangun pagi-2 pegang muka dan tgk tapak tangan? owww NO! terkejut tau... minyaknya.... rasa macam nak menjerit je... ye la punca masalah kulit wajah nanti dari kulit berminyak tau.. takmooooo... saya dua tahun lepas sangat2 bermasalah dengna kulit muka..berjerawat tumbuh macam cendawan lepas hujan tu.. rasa malu dengan kenkawan pun ya juga tau kalu jumpa... tapi husban relex je..siap cakap..alaaa tetap macam tu juga hati saya... haaa hati suami kan.. TAPI kita as isteri, wanita? mesti nak kulit cantik berseri even dan ada anak-2 ni kan.kena la jaga penampilan tau.. baru suami lekattt je ngn kita..hihih...

Lepas kejadian malam tu.. kalu ras berminyak je mesti tanya suami... "hby, jelas tak muka ayg berminyak?" suami dengan selamba je jawab... "mana ada minyak pun, perasan je.. buat relex je da la.." auwwww ... tu suami saya komen... saya tetap tak puas hati... ap asaya buat??? hahahha... MASKER la penyelesaiannya... sebab dulu dan sekian lama dulu sebelum hmail si puteri saya sekarang..punya la jaga makan tau uols.. sampai lepas bersalin dan berpantnag jaga pemakanan.. TAPI lepas je raya hari tu.. makanan itu ni.. campo makanan itu ini tak hinggat daaaa... raya hari tu pula balik Sabah..lepas tu balik pula Pahang... makkkaiiii ... haha... memang out la jaga pemakanan saya..sib baik baby ok sepanjang saya makan carca merba.. .hihihi.. dia ok je sebab menyusu badan... Alhamdulillah sanhgat.. my #babyshaklee laa katakan... kalu si abang dulu..salah makan je.. mula la sensetif bagai... biasalah #babysoya... haha.. pulun sangat nak anak putih gebuuusss ambilkkk soyaaa kotaakkk je masa tu.... memang kena la..haha... eh lari topoikkk pulaa... ok2 kembali semulaaaa...

Saya suka buat masker dengan ESP Shaklee addon yogurth tau.. fresh dan kesan cepattt sangat.. kulit rasa gubus-2, anjal dan tegang je tau....

cantik dengan esp shaklee
Campurkan atau mix kan dengan 
esp shaklee masker yogurt

 Haaa... ni saya kongsikan petua nak hilangkan muka berminyak ni... sebab tu saya pilih ESP Shaklee dan yogurt asli ni.. sebab mudah nak pakai dan amalkan... muka rasa lembut dan fresh sesangat.... untuk muka ynag jenis berjerawat dan nak hilangkan parut jerawat juga sangat sesuai tau...

Ok tak mau sembang lelama..sekarang dah bukan RAHSIA lagi.. tapi kalu follow PETUA ni pasti korang rasai apa yang saya rasai juga.SELAMAT | BERKESAN | SEMULAJADI tau dan anda buat dan alami perubahan sendiri tau.. Esp Shaklee ni lagi best juga bila anda minum tau.. ras fresh dan bertenaga... dalam masa sama pelengkap sumber protein kita juga... waaa... banyakkan kelebihan untuk satu canister ESP Shaklee ni... Semoga perkongsian ni sangat memberi manfaat kepada anda ynag juga pencinta kecantikan dan kesihatan... nak lebih lagi?? bulan ni PROMOSI HEBAT untuk COLLAGEN POWDER..lagiii power tau.... ok mai-2 dapatkan dari saya kat sini...

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
 @ boleh terus klik gambar ORDER NOW untuk tempahan anda...dan saya akan terus follow-up uols yang membuat tempahan dari sini... ynag penting saya perlu guide dan conultant terus kat uols
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b


Esp Shaklee :- Kepentingan dan manfaat sumber protein dalam kehidupan kita seharian

Bercerita tentang kepentingan dan manfaat sumber protein dalam kehidupan kita seharian ni sangat penting tau.. sebabnya Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan kita serta kompenen utama kepada hormon kita..

kepentingan esp shaklee

Protein ini juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita sangat memerlukan protein dan KEKURANGAN protein boleh menyebabkan pelbagai masalah ynag akan timbul... Antaranya

✿ Menyebabkan kelemahan dalam sistem imun kita untuk melawan penyakit,
✿ Masalah lebihan air yang tinggi dalam badan,
✿ Kehilangan kepejalan otot,
✿ Perubahan warna rambut,
✿ Pertumbuhan terbantut,
✿ Mengalami maslaah penghadaman,
✿ Mengalami masalah penghasilan darah dan hormon dan
✿ Seterusnya boleh membawa kepada KEGAGALAN fungsi organ ynag akhirnya membawa kepada kematian...

Mungkin ramai ambil mudah kekurangan PROTEIN dalam badan kita kan... TAPI ramai juga yang tersangat biarkan walaupun dah tahu akan kepentingan PROTEIN ni untuk tubuh badan kita... Dan bagaimana penyelesaian kita?

Mungkin anda sedang mencari penyelesaiannya??? dan saya YAKIN ini sangat membantu kita semua untuk melengkapkan sumber protein ynag mana badan kita perlukan...


ESP Shaklee adalah penyelesaian untuk pencarian anda...

Yang mana ESP Shaklee ni adalah 100% protein bukan GMO yang lengkap dengan semua Asid Amino, dan juga merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran ynag menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia (kita). ESP juga turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber minerel. Dan ini sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda (kanak-kanak tak boleh dan untuk kanak-kanak sangat sesuai adalah MEALSHAKE). Manakala kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ianya sangat sesuai untuk pengidap kencing manis (diabetis).

Manfaat bila protein lengkap dalam tubuh badan kita?

ღ Awet muda
ღ Baik untuk hormon
ღ Baik untuk prostat
ღ Meremajakan kulit wajah kita
ღ Memberi tenaga untuk kita ynag mengamalkan
ღ Memperbaiki pigmentasi
ღ Membaiki memori ....

Selebihnya... nanti saya akan terangkan dengan lebih detail lagi kat entry seterusnya.... Bagi anda ynag pentingkan kesihatan... sila oh sila amalkan sedari sekarang yang memberi manfaat kepada kesihatan dan tubuh badan kita... terutamanya wanitaaaa... kau la lilin untuk keluarga anda....

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 
 @ boleh terus dapatkan ESP Shaklee ni dengan klik gambar ORDER kat sini
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b



Testimonial :- Pelbagai manfaat dan kebaikan untuk semua dari Esp Shaklee kini

Rasa-rasanya tak perlu kot saya terangkan panjang lebar lagi tentang ESP Shaklee yang mana pelbagai manfaat dan kebaikan untuk semua dari ESP Shaklee kali ni.. Sebabnya, kebanyakkannyadah mula "jatuh cinta" lepas penangan hebat dari ESP Shaklee ni.. bukan untuk kulit cantik berseri je, malah untuk diet kurus, diet sihat, untuk tenaga, untuk kesihatan, dan lagi-lagi popular untuk penyusuan susu ibu.. ynag ni semua saya alamai perbezaan sendir sebelum dan selepas amalkan ESP Shaklee...

Apa kata saya kongsikan anda testimonial beberapa rakan-rakan kami dalam pengunaan ESP Shaklee ni... Gambar je dah membuktikan tau... sila jeles bagi anda yang belum amalkan sedari sekarang tau...

kebaikan esp shaklee
Testimonial #1~ Kulit lembut berseri~

esp shaklee
Testimonial #2 ~ Berjaya HAMIL~
kebaikan esp shaklee
Testimonail #3 ~Atasi masalah GASTRIK~
kebaikan esp shaklee
Manfaat ESP Shaklee untuk ibu hamil
kebaikan esp shaklee
Testimonial #4 ~Atasi alahan dan milk booster ~
Ok-2..dah cukup dulu perkongsian HEBAT dari pengguna tegar Shaklee kini tau... ni bukan saya yang kata.. tapi mereka-mereka yang dan merasai penanggan ESP Shaklee dan tu belum lagi testimonial produk-2 lain dalam Shaklee ni kan...

Yang baik untuk kesihatan kita teruskan.. yang mana tak elok dan kita tahu kesan sampingan tu.. kita jauhkan... betul tak? apa yang saya nak kongsikan kat sini antara kebaikan dan berkongsi untuk kita lebih menjaga kesihatan dan atasi masalah kita dalam seharian kita... jaga kesihatan extra dapat kulit cantik berseri lagi kan... penting saya akan consultant anda terlebih dahulu tau.. saya tanya bebanyak jangan maraaa aaa... saya akan guide korang semua baru saya puas hati... insyaallah...

Yang belum order tu sila oh sila tempah sekarang.. sebab anda pasti tersenarai dalam testimonial lepas ni...

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
 @ kawan-kawan boleh terus ORDER kat sini sendiri dan saya akan terus contack kawan-2 untuk coaching dan consultant dan guide tau...
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b




Esp Shaklee :- Atasi masalah kulit kusam dan tak berseri

Wanita, remaja seringkali dikaitkan dengan masalah kulit kusam dan tak berseri. Apatah lagi bagi mereka yang nak mendirikan rumahtangga pasti mahukan kulit wajah berseri-seri pada hari persandingan nantikan.. Siapa nak kulit kusam dan tak berseri pula.. bukan untuk tatapan umum, tapi untuk menjadi kepuasa kita tampil lebih anggun dan menawan di hari bersejarah dalam hidup setiap pasangan.. betul tak?

kebaikan esp shaklee

Bagaimana nak atasi masalah anda ni? saya ada cara yang sangat mudah dan pasti berkesan untuk anda, sebab ramai dah mencuba dan saya sendiri merasai "penangan hebat" ni...

Kenapa dan cara saya dan anda kini untuk mengatasi masalah yang mana bila kulit kusam, kita rasa tak bermaya dan cepat penat serta lesu biasanya bermula dari sumber pemakanan kita..tak semua kita penuhi piramid makanan kita tu kan? apatah lagi yang bujang mesti banyak makan kat luar ..ye la pemakanan yang cepat dan simple untuk makan seorang…TAPI tahukah kita bahawa badan kita memerlukan protien yang seimbang dalam pola pemakanan kita seharian?

Cara saya mudah untuk melengkapkan sumber protein dan secara terus mengatasi masalah kulit kusam ni dan membuatkan kulit wajah dan keseluruhan dalam badan kita adalah dengan ESP SHAKLEE! dan saya kata kan banyak membantu kita melengkapkan sumber protien dalam badan kita…

Sebab???

ESP SHAKLEE adalah merupakan sumber protien biologi yang lengkap berasakan tumbuhan yg secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Dan bagaimana ESP ni membantu untuk kulit, tenaga dan sebagainya? mungkin TESTIMONIAL kami kat sini pasti membuatkan anda TERUS tak pandang dan mencari yang lain dah selepas ini...

kebaikan esp shaklee
Haaa.. ni bukan kami yang kata.. Tapi pengguna tegar ESP Shaklee kini... Bagi anda yang masih ragu-ragu.. saya nasihatkan sila oh sila dapatkan 1 canister  untuk anda mulakan terlebih dahulu.. Lepas mengamalkan.. anda yang buat keputusan.. dan tentukan.. dan yang palinggg best.. selain untuk minum, ESP ni juga boleh kita buat masker dari rumah je tau.. nakkkk lagi berseriii... dan resepi dengan pelbagai rasa lagiii...

Rugiii tak amalkan usia awal ni.. oh ya satu perlu saya ingatkan.. cari say dan saya akan consultant anda terlebih dahulu tau.. baru saya akan guide dan bantu anda untuk cara pengambilan yang lebih baik...

 ============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 
 @ anda boleh terus ORDER kat sini dan saya akan follow-up korang terus
 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b



Tips & Rahsia :- Saya nak kongsikan 7 sebab saya pilih Esp Shaklee

Mesti korang tertanya-tanyakan, apa la yang best sangat dalam Esp Shaklee tu sampai terHOT dalam bebanyak produk Shaklee. Jom saya nak kongsikan 7 sebab saya pilih Esp Shaklee sebagai minuman kewajiban saya setiap pagi dan malam...

Dan bagi saya kenapa ESP perlu wajib ada kat rumah? dan apa pula kelebihan ESP untuk diri kita... Ok RAHSIA & TIPS bermula kat sini.... Sebabnya ESP SHAKLEE ini dapat....

1. Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung

2. Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat

3. Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous

4. Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

5. ESP ni bertindak sebagai ENERGY BOOSTER dan bagi kita rasa kenyang. Selain tu, bagi bf moms, ESP ini sangat membantu dalam mempercepatkan penghasilan susu badan. Memang best! rugi tau tak mencukba kelebihan yg ada pada ESP ni…

6. Tumbuhan berprotien yg berkualiti tertinggi dengan kandungan 14gram protien soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan.

7. Membantu mengekalkan kepejalan otot, mencantikkan kulit wajah berseri, sekata dan glowing-2 lagi tau... Sangattt rugi tak amalkan sedari usia muda ni... (muda la sangattt kan)

esp shaklee

Tapi betul.. ramai yang rasai apa yang saya rasai juga tau... kalu korang tak rasai.. memang tau.. (tak mau cakap lebih2 ..korang mai order sekarang.. saya consultant dulu sebelum terus je nak beli naa, baru betul.. kongsi.. tolong dan jualbeli..)

Saya rasai apa yang saya terbaik.. pasti nak viral kan juga apa yang terbaik untuk memberi serta berkongsi info serta penjagaan kesihatan serta penjagaan kecantikan dalaman dan luaran.. baru semua orang lebih pentingkan kesihatan dan kecantikan dari cakap-2 kosong je dak?.. hihi.. jangan maraaa... ok-2..stop...

Anda nak dapatkan produk HOTT ni? cari je saya kat sini... cantik..anggun dan berseri serta sihat bersama

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 
@ klik ORDER untuk terus tempahan anda.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b

Thursday, 4 September 2014

Rahsia nak turunkan berat badan dan bertenaga sepanjang hari

Seharian bekerja, samada yang kerja siang mahupun malam pasti rasa penat dan kurang bertenaga bukan? dan ada juga saya nak kongsikan untuk anda rahsia nak turunkan berat badan dan bertenaga sepanjang hari..kalu yang kerja nurse lagi la kan... cikgu dan semua ynag bekerja juga..even suri rumah pun kerja juga tau, lagi perlukan tenaga setiap masa dan sepanjang hari...

 Ni dia khas untuk anda semua yang mahukan lebih tenaga dan bagi saya ianya sangat sesuai untuk anda yang nak turunkan berat badan dan nak kurus...
cinch tea mix energy shaklee

Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.
  • Rangsangan tenaga secara semula jadi dan selamat
  • Sedap diminum, sama ada panas atau sejuk
  • Alternatif terbaik kepada snek manis dan kopi
  • Cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga
  • Bungkusan berbentuk ‘stick’ yang mudah bagi setiap sajian
Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit* 
 
 
#Testimonial dapat turunkan berat badan dalam 2kg dalam seminggu lebih dan tu tak konsisten..kalu konsisten.. agak-2 berapa kilo ye....?
 
Kannn ni antara mereka yang berjaya turunkan berat badan dengan cara mereka... cara saya? lagi senang..dan saya akan kongiskan lagi untuk entry seterusnya...agar semua orang yang nak turunkan berat badan berjaya lakukan secara sihat dan tanpa kesan sampingan tau...
 
============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
 

Kenyataan Shaklee untuk semua jenis produk keluaran Shaklee

Kenapa saya sukaa sangat dengna Shaklee ni, sedangkan sebelum ni saya sangat-sangat tak suka akan makanan tambahan mahupun ubat... ingat lagi masa saya bujang dulu, masa tu saya kerja lagi.. dah sakit pun.. nak juga g kerja..sudahnya kat pejabat nak tidur dan tak larat sangat-sangat.. lepas tu kawan bawa ke klinik... haa ambikkk dapat "mc" (cuti sakit) esoknya sebab degil kan tak mau ambil cuti..

Nak di jadikan cerita.. saya dapat ubat mas tu 5 jenis tak salah saya.. Udahla bayarannya boleh tahan..sib baik la pejabat boleh claim.. haha... TAPI.. ubat tu? saya jadikan perhiasan kat peti ais..haha.. esok nya keadaan ok sedikit terus tak pandang ubat tu dah.. saya banyak minum air masak dan buat bubur je.. sanggup oww masa tu tak makan ubat... sib baik ok juga hari seterusnya masa nak g kerja tu...

Tapi berlainan bila saya dah bersalin anak pertama dulu..masa tu masalah susu merundum..dan masa tu saya masih kerja juga.. bila biras kenalkan saya Shaklee untuk penyusuan..dalam 2 minggu dah berhasil kumpul stok lebih dari 50oz...saya terus "jatuh cinta" dengan Shaklee yang mana lebih di kenali makanan tambahan atau supplement... mulanya saya tak baca sangat..tapi bila kaji punya kaji.. Alhmadulillah.. Shaklee adalah 100% dari bahan semulajadi yang mana SELAMAT | BERKESAN | SEMULAJADI (mesra alam)...

Terus tak pandang lain dah tau..sampai la sekarang ni da masuk anak kedua dan hero saya pun dah 3tahun 6bulan..

Tambahan ni kenyataan Shaklee dari dulu hingga kini...

"Keselamatan dan Standard Kami Tiada Tandingannya"
Keselamatan dan standard Shaklee tiada tandingannya bagi memastikan produk kami Always Safe.
Kami telah melaburkan lebih $250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.

Kami menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun.

Kami hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk kami.
Produk kami tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapatdalam produk pesaing.

Kami bekerjasama dengan ahli toksikologi bagi mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan kami mengemaskini senarai ini bagi memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk kami."

kelebihan shaklee

Kannn... jangan memain tau... Shaklee bukan baru 2 atau 3 tahun..tapi dah bertahun ..lebih dari 50 tahun dari kawalan ketat dari KKM juga saintis tersendiri Shaklee....

Bagus untuk semua..berkesan untuk semua... dan selamat untuk semua peringkat usia ... TAPI jaga dan pentingnya consultant yang betul.... klik dan baca kat sini juga...

Perkongsian untuk anda dan keluarga Shaklee semua....

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...

Pengedar Shaklee kawasan KULIM dan satu Malaysia

Assalamualaikum, selamat petang semua.. ni dah kul 3.00 ni mesti ada semua dah lunch kan..Anda mahukan pengedar Shaklee kawasan Kulim dan satu Malaysia untuk anda... boleh je.. saya boleh sangat tolong anda... dan kepercayaan SID untuk anda.. membantu dan berkongsi pengalaman bersama.. insyaallah...
kelebihan esp shaklee

Pertama-tama sukaa sangat saya nak ingatkan, nak amalkan sesuatu produk tu JANGAN ikut orang lain dan trand semasa... percaya gerak hati anda sendiri.. kenapa? sebab bilan anda rasa dengan ikhlas hati anda..kesan tu cepat meresap dan sangat baik untuk diri kita kan..

Dan yang paling PENTING.. sering kami ingatkan... beli jangan gelojoh.. JANGAN sebab si B ni jual HARGA MURAH dari si A, anda beli dari si B, tapi yang si A ni jual ikut harga standard dna yang lebihnya si A ni sebab beri dan dahulukan CONSULTANT terlebih dahulu..biar orang tanya lebih dari di salahkan pulakk ye dak...

Statement Shaklee ..
"Kumpulan pengguna berbilang jenis suplemen makanan jangka panjang ini mengambil pelbagai jenis vitamin/mineral dan herba secara harian, di samping suplemen yang khusus untuk sesuatu keadaan tertentu. Mereka lebih berkemungkinan mempunyai paras biopenanda penyakit kronik yang optimum, dan kurang berkemungkinan mempunyai tahap nutrien di dalam darah yang berada di bawah paras optimum (suboptimum), tekanan darah tinggi dan diabetes berbanding bukan pengguna dan pengguna multivitamin/mineral tunggal. Penemuan ini perlu disahkan dengan mengkaji corak penggunaan suplemen makanan, kesihatan dan taraf pemakanan pengguna yang mengambil berbilang jenis suplemen makanan dalam kumpulan lain."

kelebihan shaklee

Jangan main tembakkk je tau bila nak amalkan...PASTIKAN anda dapat ynag terbaik untuk anda..bagi pendapat saya HARGA ni mainan pasaran.. TAPI pengalaman dan perkongsian ilmu itu yang tiada bandingnya... Insyaallah.. saya membantu anda mengikut apa yang "coach" kami ajarkan dan pengalaman saya juga bersama Shaklee ....

Untuk sebarang pertanyaan atau kemuskilan tentang  Shaklee Produk.. mungkin anda boleh layari kat sini, untuk kepastian anda sendiri... kami mengikut rules, PnR yang di tetapkan Shaklee... sebab kami nak berkongsi apa ynag terbaik untuk semua...

klik kat sini Shaklee Malaysia

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 
  

 

Set Kurus Shaklee:- Cara bagaimana nak kurus secara sihat tanpa perlu diet berlebihan

Cerita hari ni lagi tentnag kurus, saya kongsikan cara bagaimana nak kurus secar sihat tanpa perlu diet berlebihan... Ramai yang kalu nak kurus, mesti tak makan nasi. tak makan tu, tak makan ni.. saya sedang diet dan segalanya la.. betul tak? kenapa kalu nak diet je mesti tak makan nasi?

Sebenarnya boleh anda tak makan nasi kalu nak diet betul2 bagi yang terover isi dalam badan ni... Tapi sila semak terlebih dahulu berat dan BMI anda tau.. lepas tu semak pula tulang anda... kalu rangka besar .. sebenarnya tu berat tulang.. isi tak la banyak mana pun... dan sila semak diri kita juga tau..apa yang tak boleh makan dan apa yang kita boleh makan.. jangan makan macam-2 lepas tu, bila baru makan Set Kurus Shaklee ni sebulan dan mengomen itu ini ynag badan tak turun juga..sedangkan anda tak dapatkan nasihat betul-2.. lepas tu sila amalkan diet secara sihat ..bukan menyeksa dna paksa diri untuk berdiet tau.. kang ada yang pengsan kang sebab diet yang tak seimbang tau...
Cara saya nak kongsikan sangat mudah.. Bina --> Bakar --> Buang ... haa ni cara saya...dan mereka  yang berjaya dalam diet mereka juga...

kebaikan set kurus shaklee

Kalu yang lagi ok untuk bina dan lengkapkan sumber protein dalam diet harian anda... boleh add ESP Shaklee... sebab ESP ni sangat baik untuk berdiet yang mana 100% sumber protein dan badan kita perlukan setiap hari tau....
kebaikan esp shaklee

Selain itu...saya suka juga syorkan Cinch Tea Mix Energy ni bagi mereka ynag tinggi selera makan.. sebabnya.. Cinch tea ni bagus untuk sekat selera makan kalian, untuk tak la asyik nak makaannnn je tau..
cinch tea mix energy shaklee

Ini juga mendapat permintaan ramai..sebab, set ni bila anda stop pun tiada kesan sampingan.. tpai buat anda tak nak stop, sebab "jatuh cinta" dengan penangan Shaklee untuk kesihatan dan kecantikan tau.. .mau tak cantik bila dah kurus dan berseriiii la uolss....

Bagaimana nak kurus cara saya dan peluang anda untuk reward kan diri anda untuk terus kurus dan sihat, saya sedia berkongsi ilmu dan kebaikan apa yang saya juga amalkan, yang bukan nak kurus tapi "terkurus" pula... jom cari saya kat sini terus...
============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...

Bercerita tentang nak kurus atau naikkan berat badan

Haa pagi ni nak cerita panjang sikit kot.. haha...

Siapa nak kurus dan siapa nak naikkan berat badan? saya ni nak naikkan berat badan, tapi.. kurus ni tak mau naik2 berat badan tau.. bukan saya sengaja nak kurus, tapi dah sememangnya badan susu naik naik kot.. tapi BMI ok dan sihat saya bersyukur sesangat... suami cakap jangan mimpi la nak naik berat badan tu, 3 tahun lepas macam tu juga.. kata target nak naikkan berat badan, tapi bila menyusukan si abang, tak juga pun berisi, si abang yang berisi juga... naaa.. ni la gambar si abang masa usia 6 bulan rasanya... tapi ok la kan..ibu maintain.. si abang bam-bam kebam..

anak ibu ayah


anugerah Allah

Sekarang, dah ada puteri ibuayah dan adik si abang ni.. konon target lagi nak naikkan berat badan ke 50 or 52kg.. dah 5bulan si adik..berat masih lagi 47kg.. .alamaa... berat like saya bujang-2 dulu oo... jeles tak jeles tak? nanti saya kongsikan sedikit petua naaa....

Alhamdulillah.. cinta hati mommylina sentiasa ada depan mata.. syukur yang tak terhingga...melihat mereka membesar dengan kasih sayang cinta hati kitakan... sesungguhnya naluri seorang ibu ini sangat kuat..untuk anak-anak yang kita cintai.... opsss.. terlebih bermadah pulakkkkk .haha.. ok2 jom nak kongsikan bagaimana saya dapat kekalkan berat badan saya ni yang tak mau naik-naik.. tapi saya gtau suami ..nanti naik juga ni... hahah.. menyahut cabaran sang suami tercinta...

Tips dan cara saya yang tak la nak kurus sangat pun, tapi "Terukurus" dan tak kisah juga, cara mudah bagi saya..antaranya...

1/ Sibukkan diri dengan pelbagai tugasan harian kat rumah.. kalu yang bekerja tu.. sibukkan kerja-kerja pejabat..yang mana tak sibuk tu sila juga sibukkan diri.. sebab kalu kita sibuk ni.. kita lupa nak makan tau..kita lupa nak fikir-2 makan dan makan.. Tapi saya tak la sibuk mana pun, dengan dua orang anak-2 ni cukup buat saya kenalpasti kerja saya sedari awal pagi hingga lewat malam...

2/ Bagi yang kerja pejabat tu... sila oh sila JANGAN la letak "jajan" tu kat tepi meja.. saya letak tak paa..haha... sebab "jajan" ni kalu korang makan tak henggatttt tau.. asyik nyum-2 memanjang,... amcam badan tak naik bagai di pum-2.. lepas tu time rest g makan lagiii... nasi bertambah-2... lauk?? ohhh susah nak cakap... makan dengan lauk yang berminyakkk bagai.. No..no..no

3/ Biasakan diri makan awal waktu..jangan makan lewat malam...dan ynag paling penting NO FAST or JUNK FOOD tau... sebab ni semua tak elok.. apatah lagi minuman berkafien dan bergas.. lagi la sedap lelemak tepu dalam badan tu semakin bertambah dan bertambah...

4/ Bersenam.. cara saya bersenam dari rumah je..saya tidur lewat malam dan bangun seawal pagi sebelum suami bangun lagi.. malam nak tidur tu..kalu rajin terlebih .. bawa si abang tu kemas dulu segala mainan dia yang sepahkan.. kalu tak..esok pagi tu saya wajib kemaskan segalanya..ruang tamu, sidai baju..basuh pinggan.. lipat baju dan segal kerja-2 rumah...mop rumah.. dan buat sarapan ringkas ni kalu rajin..kadang kami tak suka bersarapan awal pagi.. yang penting kami minum dan minuman yang berkhasit dan bertenaga.. tu pun dah buat saya ligat berfikir apa lagi kerja-2 ynag nak di buat b4 anak-2 bangun..

5/ Bersarapan yang sangat simple untuk kami sekeluarga... minuman.. saya dan suami kongsi bersama.. ChochMalt mix #ESP Shaklee dan #Mealshake dan si abang ni pun kadang lewat bangun terus lunch dia... yang penting minuman si abang pasti saya akan add on #Mealshake untuk memberikan dia multivitamin dan sumber tenaga dan pelengkap protein si abang dan saya serta suami juga.... nak lunch tu kul 12 tghari baru kami lunch... makan malam pula kul 8 lepas Maghrib ... kalu lewat makan malam... jawabnya lagi lewat kami tidur....

set kurus shaklee

Opsss.. macam terlebih pula saya bercerita panjang ni tau.... ok2 nanti kita sambung cerita nak kurus cara saya tau... eh.. bukan nak kurus.. .tapi "terKURUS" .. hahah... senang je pun nak kurus ni..JANJI jaga pemakanan dan detox mesti setiap hari serta lawas.. sebab apa yang ada dalam badna kita perlu di buang mengikut masa..kalu detox tak ok..toksin dalam badna semakin banyakkk maka.. potensi nak naik tak sekata dan tak seimbang tu pasti berlaku... dan segala masalah pasti timbul... ye dak?

ok uols... kita sambung next entry tau... cinta hati lina dan mommylina akan bercoleteh lagi nanti... ni salingan untuk anda ynag nak kurus secara sihat dan mudahhhh je...

Pengalaman dan aktiviti harian mommylina dikongsi bersama....
~Kulim | mommylina ~

Wednesday, 3 September 2014

Set Hamil Shaklee :- Ketahui tanda awal adakah anda sedang hamil atau sebaliknya

Bagi yang dah kahwin, zuriat adalah misi utama untuk penguat lagi kasih sayang, bagi saya dan orang-orang lama nasihat, jangan merancang untuk awal perkahwinan atau anak pertama ni, nanti susah "lekat" dan itu juga saya amalkan selepas berkahwin dulu.. Tiada perancangan pun... Tapi biasa la kan, anak pertama ke kedua ke dan seterusnya pasti kita tak pasti samada kita ni sedang hamil atau sebaliknya...

Mungkin anda sedang merancang nak hamil? bagaimana untuk anda ketahui tanda awal adakah anda sedang hamil atau sebaliknya...

Dan kebiasaannya para isteri atau bakal ibu mahupun ibu, kebanyakan tidak mengesaki diri mereka mengandung sehingga janin yang sedang terbentuk mula merapatkan dirinya kedinding rahim. Segelintir pula masih tidak merasa apa-apa simptom sehinggalah beberapa minggu selepasnya atau setelah mereka tidak mengalami haid pada hari yang sepatutnya.

Antara cara untuk mengetahui adakah anda sedang HAMIL atau sebaliknya?

Dibawah terdapat beberapa tanda awal kehamilan. Anda mungkin mengalami sebahagian daripadanya atau tiada langsung!

1. Rasa lapar yang berpanjangan
 
Juga terjadi pada orang yang tidak hamil tetapi lebih kerap terjadi pada awal kehamilan. Jangan bergantung sepenuhnya kepada tanda ini tetapi sekiranya ia berlaku disamping tanda-tanda kehamilan yang lain, bersiap-sedialah untuk membilang hari anda.

2. Perubahan pada warna di sekliling payudara

Sekiranya kulit disekitar puting anda menjadi kehitaman, kemungkinan anda sudah pun beberapa minggu mengandung. Walaubagaimanpun, ia juga terjadi disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon tidak berkaitan dengan kehamilan atau disebabkan kandungan yang terdahulu.

3. Kerap membuang air kecil
 
Sekiranya janin sudah mula terbentuk dan rahim yang semakin membesar mula menekan pundi kencing anda, anda akan mersa kerap untuk buang air.

4. Merasa tidak bermaya
 
Rasa seperti tiada tenaga sepanjang masa? Hormon yang dikeluarkan di masa awal kehamilan boleh membuatkan anda berasa letih dengan cepat. Rasa letih dan tidak bermaya adalah sesuatu yang kerap terjadi di awal kehamilan.

5. Sakit dan tegang pada buah dada
 
Sekiranya anda mengandung, buah dada anda akan menjadi semakin sakit pada sentuhan, agak serupa dengan ketidakselesaan yang terjadi pada buah dada anda sebelum haid. Apabila badan sudah menjadi biasa dengan kejadian hormon ini, kesakitan akibat ketegangan akan menjadi semakin berkurangan.

 6. Pendarahan implantasi dan senak pada ari-ari
 
Lebih kurang 8 hari selepas ovulasi, anda mungkin akan mengalami sedkit pendarahan dari faraj dan senak pada ari-ari akibat dari implantasi. Anda juga mungkin mengalami keadaan yang sama semasa pada sekitar masa anda sepatutnya datang haid hari pertama.

7. Rasa loya dan muntah
 
Sekiranya anda bernasib baik, morning sickness ini tidak akan menyerang, kecuali selepas beberapa minggu hamil. Tetapi segelintir wanita akan mula merasa mual dan rasa luar biasa pada lidah walaupun cuma selepas beberapa hari mengandng.

8. Suhu asas badan tinggi berpanjangan
 
Sekiranya anda memang sedang membuat pemerhatian dengan mengambil suhu badan asas anda setiap pagi, anda akan mendapati paras susu badan secara konsisten melebihi paras asas sejak dari hari pertama ia naik.

9. Missed period
 
Sekiranya haid anda teratur sebelumnya dan sekarang ia sudah lewat beberapa hari. Inilah masanya untuk anda menjalani ujian air kencing untuk kehamilan.

10. Ujian air kencing yang positif
 
Sekiranya anda sudah beberapa hari ketinggalan haid dan terdapat 2 jaluran pada ujian air kencing, kemungkinan besar anda sudah mengandung. Jumpalah doktor untuk kepastian.
Alhamdulillah...TAHNIAH... kiranya anda ada tanda-tanda seperti ini? sila jaga pemakanan dan terus la cek UPT tau... insyaallah... anda berusaha... Allah maha mengetahui segalannya kan... 
Tapi untuk anda yang belum dan masih lagi berusaha untuk HAMIL.. jangan sesekali merasa putus asa dan jangna sesekali saling menyalahkan pasangan.. sebaliknya teruskan berusaha dan sebolehnya amalkan makanan tambahan (vitamin tambahan untuk bantu kesuburan anda bersama pasangan)
nak hamil, set hamil shaklee
Terdapat SET HAMIL Shaklee yang sesuai untuk para suami dan isteri yang ingin mendapat keserasian dan NAK HAMIL.. insyaallah usaha anda tak akan sia-sia…Antara produk yang sangat mendapat kesan dan terbukti berkesan adalah seperti :-
1/ ESP ~ Membantu kesuburan dan menguatkan rahim dan sebagai hormon semulajadi, menjadikan kulit berseri dan anjal, dan memulihkan pigmentasi.

2/ GLA ~ Berkesan untuk kemurungan, memperbaiki pra-haid dan melancarkan haid setiap bulan dan mengurankan senguggut.

3/ Vitamin E ~ Membantu kesuburan suami isteri, "vitamin cinta" merapatkan hubungan suami isteri, merawat punca kedinginan serta anti-oksidan yang tinggi..

4/ Zink Compex ~ Meningkatkan daya seksual dan pertumbuhan organ, untuk kesihatan prostat serta membantu untuk menyuburkan dan memperbanyakkan mr.spem

5/ CoQhealth ~  Membantu memberi tenaga secara semulajadi, membantu kesihatan jantung dan darah..

nak hamil shaklee
 ============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 

Penyusuan Susu Ibu :- Bagaimana nak banyakkan dan tambah susu ibu untuk anak saya

Untuk para ibu, mungkin banyak persoalan bila susu badan mula kurang. Antara persoalan ibu hebat ni, bagaimana nak banyakkan dan tambah susu ibu untuk anda saya, kes ni samada ibu meluahkan pada diri sendiri mahupun berkongsi masalah bersama kawan-kawan sepejabat atau jiran-jiran terdekat anda kan..

Dan saya suka berkongsi pengalaman juga kali ini... sebab suatu ketika dulu saya juga alami masalah susu merundum.. sekarang bila anak kedua ni.. Alhamdulillah.. tiada masalah lagi.. Cuma terlebih pula sampai puteri saya sangattt la kenyang dan saya "terpaksa" pum buat stok EBM...rezeki anak-anak kan...

penyusuan susu ibu

Cara saya mudah je..Jaga pemakanan dan ambil serta amalkan makanan tambahan macam vitamin untuk kesihatan dan secara tak langsung susu pasti bertambah... Bagi persoalan orang lain...
"Adakah pengambilan supplement tertentu dapat menambah susu badan?"

Bagi saya dan jawapan saya YA! dan Insyaallah... seandainya para ibu FAHAM akan konsep “supply on demand” dan sentiasa YAKIN yang SUSU IBU anda banyak dan cukup untuk si manja ibu….
Bila Semakin kerap bayi menyusu maka ..semakin banyak permintaan dalam badan kita yang di proses dalam otak kita untuk memberi “signal” untuk proses seterusnya…

set penyusuan susu ibu dengan shaklee
Lagi banyak rangsangan (direct feeding/pam) dan  lebih kerap breast dikosongkan maka lebih cepat susu terhasil.  Ibu-ibu perlu menjaga pemakanan (seimbang, berkhasiat, mengikut jadual makan setiap masa,  jangan skip makan sebab nak diet, minum air secukupnya, rehat, jangan stress dan banyakkan berdoa kerana rezeki susu untuk anak kurniaan Allah jua.

Adakah pengambilan supplement dapat membantu?
Pengambilan supplement tertentu yang bersesuaian dengan keperluan ibu menyusu dapat membantu ibu-ibu lebih bertenaga, perjalanan darah lebih lancar, emosi lebih stabil. Dengan itu perjalanan penyusuan bayi juga bertambah lancar dan menyeronokkan.

Pengambilan vitamin ini adalah salah satu untuk mengelak dan menjauhi para ibu dari merasa penat, stress dan kurang berkeyakinan pada diri sendiri…bila hati ibu tenang..tidak terasa tertekan dan tidak di bebani dengan pelbagai kemungkinan…insyaallah tiada masalah dalam penyusuan susu ibu…

Set Penyusuan Shaklee membantu ibu-ibu menyusukan anak dengan lebih berkesan, menyihatkan tubuh badan dan memberi tenaga. Dahulu ramai ibu yang pada mulanya tak yakin dengan Shaklee produk TAPI bila sekali “pekena” wouuu…, alhamdulillah kini berlonjak kegembiraan dan TERUS menjadikan Shaklee sebahagian dalam gaya hidup sihat untuk seisi keluarga…

Nasihat saya — Jangan sesekali, tunggu susu merudum baru tercari- cari sesuatu untuk mendapatkan set-set hebat untuk ibu menyusu ini tau..

Ok, Jom tengok apa vitamin yang sesuai untuk ibu menyusu:
 
1]  Set Lengkap Susu Ibu A1 : Set Premium dengan Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Zinc sementara), Ostematrix, Alfalfa, ESP

2]  Set Lengkap Susu Ibu A2 : Set untuk yang elergi alfalfa mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Zinc sementara), Ostematrix

3]  Set Lengkap Susu Ibu A3 : Vita-Lea, B Complex, Vita-C SR (diganti Vita-C Chew), Ostematrix, Alfalfa

4]  Set Lengkap Susu Ibu A4 : Set Asas mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vita-C SR juga (diganti Vita-C Chew), Alfalfa..

tips tambah susu ibu

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 


Penyusuan Susu Ibu :- 5 punca masalah susu ibu merundum disebabkan?

Alhamdulillah..masih di beri kesempatan untuk berkongsi pengalaman bersama pembaca semua. Untuk para ibu, kenal pasti 5 punca masalah susu ibu merundum disebabkan? dan kenapa?

Dulu saya pernah mengalami masalah susu merundum, apatah lagi susu untuk si anak kat rumah pengasuh bak kata orang.. pum hari ni seharian untuk bekalan pagi esoknya, "kais pagi makan pagi dan petang" ... kelakar kan... tu la.. orang nak bagi susu badan, sibuk nak ikut juga.. Tapi tak reti2 cari info tentang penyusuan susu ibu apa yang perlu dan tak perlu, apa yang mesti di buat dan segalanya tentang ilmu dan manfaat penyusuan susu ibu... Alhamdulillah, kini saya nak kongsikan segalanya..dan yang paling penting saya tak nak ibu-ibu hebat mengalami masalah seperti saya juga...

masalah susu ibu kurang
 Mungkin ini antara PUNCA susu ibu-ibu hebat merundum? Jom kenal pasti dan kita buat semakan semula..

1. Cara PUM yang tidak konsisten  dan kurang melakukan pum?
Tahukah anda, untuk hasilkan susu yang melimpah ruah, payudara perlu di rangsang (stimulate) sekerap 2 atau 3 jam sekali. Bukan 4 jam sekali ya. Masa dalam pantang dulu, untuk rasa susu keluar, perlu stimulate setiap 1 jam. Jangan bosan dan putus asa untuk perah susu atau pam susu walaupun hasil mula -mula adalah sedikit. Lebih kerap payudara di kosongkan, lebih banyak susu akan di hasilkan. dan fahami konsep “demand on supply”

2. Mungkinkah  Anda Period?

Bila ibu mula period, banyak darah akan keluar. Bila banyak darah keluar, banyak cecair akan hilang dari tubuh sebab 91% dari komponen darah merupakan air. Bila tubuh kekurangan cecair, maka susu akan merudum serta para ibu merasa ketidakselesaan dan berfikir terlalu banyak. Adakalanya secara tak sedar anda mengatakan “SUSU KURANG LA” . Sebaiknya jangan sesekali memikirkan perkataan “SUSU KURANG” sebab apa yang kita fikirkan itulah yang jelas pada minda kita.

TIPS: Banyakkan makanan bersumber kalsium dan tambahkan kekerapan pam sewaktu period untuk atasi masalah ini

3. Adakah anda kurang makan dan minum?

Bila ibu skip cara pemakanan yang sedia ada , tubuh ibu akan kekurangan nutrisi. Bila tubuh ibu kekurangan nutrisi, tubuh ibu akan sukar menghasilkan susu. Pengambilan airjuga penting. Air merupakan salah satu komponen utama susu ibu. Kalau kering je badan kita, cemana pulak nak hasilkan banyak susu kan?

TIPS: untuk dapatkan susu yang pekat, banyakkan makanan berprotein seperti ikan, daging dan ayam. Jika anda mencari supplement untuk bantu pekatkan susu @ dikenali sebagai MILK BOOSTER, anda boleh dapatkan Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa Complex dan Ostematrik (yang ni antara yang paling mudah , budget dan senang di amalkan tau). Dan pastikan pengambilan air masak melebihi 3L sehari baru badan dan penyusuan berjalan dengan lancar.

4. Anak dah mula ‘solid’

Bila anak dah mula ‘solid’, secara automatik anak akan kurang menyusu sebab dah mula kenyang dengan makanan selain susu.

TIPS: Ibu perlu tambah kekerapan sesi pam, lebih kerap dari sebelum anak mula solid untuk memastikan bekalan susu tidak putus dan pengeluaran susu sentiasa pada masanya melalui cara pum bagi mengantikan masa anak menyusu secara terus.

5. Ibu Stress

Emosi ibu berkait rapat dengan penghasilan susu. Bila ibu gembira, hormon oxytocin akan terhasil dan seterusnya ia akan merangsang hormon prolaktin untuk menghasilkan susu. Jika ibu stress, hormon oxytocin kurang, penghasilan susu akan terbantut dan susu menjadi sukar unutk keluar dan anak turus meragam mengikut emosi kita pada masa itu.

Jadi ibu-ibu, bila susu mula drop, kenali puncanya susu ibu kurang dan kenapa..Biasanya semuanya dari keadaan ibu sendiri. Kemudian boleh amalkan tips yang ada dalam blog ini juga…insyaallah semuanya pasti berubah seandainya para ibu konsisten dan mengikut tips yang ada dan setiap kali saya konsultant untuk customer saya... saya sering ingatkan JANGAN FIKIR yang NEGATIF ..para ibu ynag hebat ni... cuba fikirkan yang mengembirakan... dan dalam masa sama.. JANGAN lupu untuk BERZIKIR juga tau...



============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...