Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Friday, 5 December 2014

Salah satu kepuasan anak!

Dalam saya perhatikan, ramai kan anak2 kita minat kartun ni. Salah satu kepuasan anak kita semua kot dapat miliki kartun ni..



Apa yang istimewa kartun ni saya pun tak tau..dah berzaman pun kan...dan seingat saya..zaman kita kecil-kecil dulu cerita GABAN tu kan..kastaria berwarba hitam...

Ni kalau kemana-mama.. nampak je yang ni, tak kira kata pasar malam ke... supermarket ke.. kalu tak di beli mau satu kedai or pasar tu dia menangis-nangis.... yang si adik tgk je abangnye nangis... pelik tgk abang dia nangis....

Ni kalu nak diikutkan bukan dua tu je..mau ber-ber (banyak) sangat dah mainan ni..rasa banyak jenis dah... belum lagi cerita kat tv..dengan cerita ni..tgk tak bergerak langsung..di perhatikan sampai habis... sekarang no more tv ceria sebab siaran ceria astro ni banyak sangat cerita kartun dan cerita ultramen ni... sekarang kalu ya pun tgk tv..hanyasiaran disneyland tu.. dalam bahasa english pun dia layan hero ku ni..  tapi bagus juga..biasakan dia dengan bahasa english... lelama dia akan faham....

Anak-anak zaman sekarang mudah terpengaruh kan..  sebab utama saya tak bagi tgk siaran ceria sebab dia sangat mudah faham dan buat balik aksi2 tv tu...anak hero ku save dulu dan action bila masanya..


mommy sangat tekankan yang ni...sampai ada masa tgk tv..ada masa main tab..ada masa mengaji...kalu kata lebih.. stop dan tegaskan.... saya tak la garang tapi nak hero saya ni faham akan disiplin...  anak2 kita kan semua bijak2....

 cerita zaman anak2 kita sekarang ni banyak kita perlu perhatikan...kalu tak..lebih banyak tak elok untuk minda dorng kan...

 mommylina share dan care about kids... happy sharing uols






2 comments:

  1. ank ida pun suke..tapi ida tak galakkan sgt,,nsb baik die bukan jenis nk meronta2 menangis melainkan time die ngntok or lapar memang trpksa la beli ngk..hehhehe

    ReplyDelete
  2. Betul tu yunk @NURUL AQIDAH AZAHAR ... ada masa dorng ni meronta2..klu mcm tu tau dah..mengantuk..or lapar.. mmg tk suka mainan ni .. apapun jnji hti anak2 gembira kan..

    ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...