Apakah Vitamin yang PERTAMA di DUNIA?

Mungkin ramai yang tahu atau kurang pasti bahawa SHAKLEE adalah yang pertama mengeluarkan makanan tambahan / vitamin yang pertama di dunia... Dan salah satu yang di ciptaan pertama di dunia adalah Vita-Lea yang pada awalnya di kenali sebagai "Vitalize- Mineral", di sebabkan terlalu panjang maka di singkatkan kepada "Vita-Min", dan perkataan vitamin yang di sebut sehingga kini asalnya dari Shaklee...

produk pertama shaklee

Vita-Lea asalnya dalam bentuk cecair (90 tahun dahulu) kini di tukar kepada bentuk tablet yang kini di kenali ramai iaitu VITA-LEA.

Setiap tablet ni mengandungi 30 nnutrisi harian lengkap ynag di ekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana di sarankan oleh RDA. Ianya diformulasikan secara komprehensif  dan sangat seimbang.

produk shaklee

Vitalea ini telah di saluti dengan serbuk nutrisi - spirulina, yang mana ianya di hasilkan dengan kaedah ynag terkini dan terknologi eksplosif ynag kompleks. Vita-Lea juga adalah multi-vitamin ynag PALING PANTAS di dunia ynag mudah larut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral ynag terkandung di dalamanya juga amat mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan ynag pantas oleh usus kecil kita.

Antara manfaat utama dalam Vita-Lea adalah :-
 • Penambahan Tenaga Segera - Pemberi tenaga, kecerdasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sisitem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
 • Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitmain dna mineral penting akibat amalan diet ynag tak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaaemia.
 • Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
 • Metabolisma - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
 • Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membnatu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit dan hormon serta mejaga kesihatan tirod.
 • Melindungi Organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati...
Dan ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
vitamin shaklee

Tak semua orang tahu kepentingan vitamin dalam badan kita, tapi semua orang nak kecantikan dan kecerahan.. Tahukan kita pertama sekali bdan kita perlukan vitamin yang lengkap untuk membantu penyerapan vitamin-vitamin lain dalam badan kita... Cantik tapi tak sihat, tak bermakna apa-apa jua kan.. Jadi kenapa abaikan kesihatan badan kita...

==========================================

Cari saya di sini untuk kita sama-sama lakukan "transformasi".
  --> Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
 
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin

3 comments:

 1. Oh, begitu asal-usul vitamin rupanya :)

  ReplyDelete
 2. haah @Farrah MF ... vitamin pertama di dunia... ;) dah nak 100tahun juga vitamin ni ..

  ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...