Semoga Kita Berubah!!!

Apabila terjadinya sesuatu yang kita tak duga.. Pastinya ada PERINGATAN untuk kita daripada DIA  yang Maha ESA, lagi Maha MENGETAHUI.... semoga kita BERUBAH!!!

motivasi pagi

Sesungguhnya... kita hanya insan biasa.. ynag penuh dengan "kelongaran" dalam diri kita... Tapi apa salahnya kita berusaha berubah kepada yang lebih baik mengikut keredaan allah S.W.T..

Berubahlah kita kepada yang lebih baik.. untuk kaum hawa... Longgarkan lah pakaian kita sehingga tidak melihatkan susuk tubuh kita, labuhkan lah tudung kita.. dan jagai lah solat kita..

Wanita sangat senang masuk syurga terutamanya isteri.. .Tapi wanita dan isteri jugalah yang terlalu banyak menjadi penghuni dan ahli-ahli neraka ynag pastinya kita semua tak nak dan tak dapat bayangkan akan seksanya didalamnya...

peringatan Allah

Ya Allah..
Ampunilah kami.. yang sangat lemah dan terlalu alpa ini...
Semoga kita di beri hidayah yang terbaik dalam kehidupan kita kali ini...

“Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: “Kami telah beriman”, sedang mereka tidak diuji lagi?. Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.” (QS al-‘Ankabuut [29]: 2-3)

Terima kasih Ya Allah kerana begitu sangat menyayangi kami tika saat kami sedang alpa, dan terus mengingati kami....

Terima kasih Ya Allah...

Saya bukan siapa-siapa, bukan Ustazah bukan pula motivator... Tapi tak salah untuk kita saling mengingati sesama kita untuk kebaikan kita dunia dan akhiratkan...


No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...