Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 29 August 2015

Takut bersalin bedah TIDAK LAGI bila betul penjagaannya - Set Pantang Bersalin -

Pagi ni nak berkongsi tentang masalah bersalin "tingkap" atau bedah atau cesarean yang ramai pasti ngeri bila melihat luka jahitannya...

pengedar shaklee kulim

Baru-baru ni kawan baik saya memberitahu yang dia akan bersalin secara ceasarean kerana uri di bawah..Untuk ibu-ibu yang ceasarean jangan lah terlalu susah hati ya.. Dunia perubatan sudah moden..Insyaallah semuanya selamat.

Kalu mr.suami ada masa sesi pembedahan ni, sure suami kata ...

"Tak pa la yang, seorang je la anak kita... " 

Tapi kuasa Allah SWT kan.. tiada siapa dapat menolak... Anak-anak kan rezeki.. .di beri pilihan untuk bersalin normal mahupun bedah, itu semua ketentuan Dia, kita boleh merancang.. Dia sebaik-baik penentuannya...

Tapi sekarang dah moden, maka pilihan juga banyakkan.. kita boleh je amalkan apapun.. janji keserasian badan kita dan juga luka dalaman itu cepat sembuh dan sihat juga terus dalam penyusuan susu ibu untuk si manja anda adalah satu anugerah.. betul?

Dan, Alhamdulillah.. pilihan ramai kita adalah dengna SET BERSALIN ini terbukti sangat berkesan dan sesuai untuk semua para ibu dan baby juga...
================================================

Kenapa saya katakan SET ini sesuai?

pengedar shaklee kulim


Terlalu PENTING saya katakan.. penjagaan dalaman ini.. Jangan sampai di ulang oleh nurse untuk basuhan sebab luka tak kering lagi dan selainnya.. ngeri lagi ngilu di cuci masa kita sedarkan.. Allahuakhbar...

Saya tak merasa.. tapi saya dapat lihat masa kawan saya bersalin besah ni.. hanya dia je yang merasa.. betapa seksanya penjagaan berulangan ni sebab tiada pengalaman masa tu..

Alhamdulillah.. saya dapat menbantu masalah dia dan lepas seminggu dia rasa luka semakin baik dan bertenaga... nurse yang buat pemeriksaan pun kata luka dah ok dan tka perlu di cuci lagi...

Berlain penjagaan luka bersalin bedah dan bersalin normal.. tapi SET ni keadaan nya tepat sama dan boleh di amalkan... Malah terbaik lagi bila penyusuan susu ibu semakin meriah dan baby pun tak meragam tau...

Bagaimana pilihan anda lepas ni? Mahu penjagaan cara mudah atau berulang ke hospital di cuci lagi oleh nurse sebab luka lambat ok ataupun terbatas pergerakan untuk bermain dengan si manja saat masa dalam pantang?

Saya berkongsi ilmu dan manfaat... bagaimana nak dapatkan SET ini?

Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email : kedaivitaminlina@gmail.com

Friday, 28 August 2015

Resepi begedil daging homemade yang buat suami tergoda...

Haaa.. pagi ni nak story tentang resepi begedil homemade yang buat suami tergoda, mau tak nye.. air tangan isteri yang buatkan.. kompom la...

kerjaya dari rumah

Sebenarnya saya tak reti buat, once suami nak makan, saya google juga cari resepi dan catit terus dalam note kecil tau.. hahaha... biasa saya printscreen je kat hp.. tapi sebab mr.suami nak.. .saya terover rajin...

Simple je sebenarnya kan... gambar saya tak sempat nak snap, lepas masak menu makan malam, saya terus bagi anak-anak makan dulu... sebeb mr.hero kecik dah tanya..

"ibu.. lambat lagi ke nak makan.. masak lambatnya... "

Jadinya.. lepas masak.. tak da masa pegang hp masa tu terus saya ambil nasi bagi anak-anak makan dulu...

Lepas sepinggan habis.. turn saya dan suami makan pulaaa..

Alhamdulillah.. suami suka.. licin tau.. saya buat malam tu sedikit je...

Ok ni antara bahan-bahannya...

Kentang (saya belah nipis dan gorengkan sehingga kekuningan) & bland
Daging kisar ramli ( ikut banyak mana nak korang bubuh)
Bawang di hiris kecil-kecil
Bawang goreng (homemade juga lebih sedap ranggup lagi)
Daun sup (di hiris)

Cili padi (dihiris)
Telur 2biji
Minyak masak
Garam & serbuk perasa...

Cara-caranya.. .adalah.. (chewah... macam chef pula.. haha)

1. Goreng kentang dulu.. dan asingkan tunggu sejuk & bland lembut
2. Buat bawang goreng ni.. pastu korang asingkan lagi...
3. Tumis bawang yang dihiris kecil-kecil dan masukkan daging... masa seketika dan masukkan sedikit garam dan perasa... angkat dan asingkan...

Seterusnya...

Paling senang.. gaulkan kesemua... 1-3 tu.. dan doh kan bentuk korang nak.. leper or bulat pun ok je.. sya leper-leperkan.. sebab senang nak goreng...
Juga campo sekali dengan daun sup, bawang goreng, cili padi... doh dan doh... ^__^

Sudah tu... Panaskan sedikit minyak...
Hancurkan telur dan boleh mulakan mengorang...

Guna minyak sedikit je masa mengoreng... sebelum masukkan begedil korang tadi.. celupkan ke dalam telur tadi dan... masak... (api jangan besar sangat naaa...)

Lepas tu.. siap laaaaa...

Ayat saya je panjang ni.. tapi kalu korang buat.. yang dah pandai masak ni.. 10minit kot boleh siap..

Menu simple cara pun simple je... janji suami suka makan.. dan ikat suami dengan air tangan isteri.. betul da... terus saya suka makan begedil ni.. sebelum ni kalu makan kat kedai ke.. tgk pun tak.. hahahaha....

Moga membantu.. maaf la ek.. bercerita panjang lebar.. tapi betul.. sedap dan ranggup...

Nak cuba? boleh je... sebab ni antara cerita resepi saya... air tangan memikat suami.. ^__^

Semoga memberi manfaat.. live WAHM macam ni la... paling seronok...

Mommylina
Pengedar Shaklee Kulim
017-5836865

Nak macam saya? bekerja dari rumah? boleh je.. Terus cari saya di sini 017-5836865


Thursday, 27 August 2015

Bagaimana nak terus hadapi zaman emas mahal ini?

Orang kata, bila emas naik, RM ni makin kurang nilainya...

Betul? Ini kenyataan bila mana sedari 1997 ianya berlaku sehingga berulang lagi..

jutawan shaklee

Persoalannya, bagaimana kita nak hadapi zaman ekonomi kita? atau kita hnaya duduk diam?

Bagi saya, peluang ini kita boleh ambil peluang saat emas naik, kita tak semestinya jual beli emas, tapi kita buka minda kita dengan cari peluang bina kewangan kita dan masa depan kita...

Dah cukup dengan gaji? sememangnya.. tak jadi masalah yang bekerja terus bekerja tapi peluang kita juga boleh lipat gandakan...

Bagaimana? kuasai ekonomi Allah SWT, dan apa yang kita lakukan kerana Allah Ta'ala.. Janji Dia pasti tepat dan tak pernah salah alamatnya...

Bagaimana caranya bagi anda yang berminat nak mulakan perniagaan dengan modal yang rendah dan risiko untung rugi kita tak terbeban, tapi kita merasa seronok dengan berkongsi ilmu dan manfaatnya?

Sini ada caranya, untuk anda yang berminat... dan yang lebih penting.. kita berniaga kerana Allah SWT.

Mahu jadi sebahagian dari eTEAM mommylina? Boleh terus cari mommy di talian 017-5836865 (Pn.Lina) 
 

========================================================
Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online
 

Wednesday, 26 August 2015

5 Barang Penting & Wajib di bawa ke Labour Room!

Salam hujung minggu untuk semua, ada tak pembaca sini yang sedang menanti hari nak bersalin? Bagaimana persiapan korang?

persiapan barang bersalin

Mesti korang tak sabar nak melihat si manja korang kan... Alhamdulillah...

Tahniah...

Tapi sebelum tu, 5 Barang PENTING & WAJIB di bawa ke labour room ni jangan lupa pula ye...

Antaranya...

set bersalin shaklee
Barang-barang lain, seperti mandian, baju persalinan masa nak kuar ward dan beberapa helai baju baby juga pempes letakkan di beg kedua.

Senang nak bezakan beg ke ward dan beg untuk bawa ke labour room kan...

Ni antara pengalaman saya juga, insyaallah bila kita dah ada check list, sangat mudah kita nak ingat apa lagi yang kurang dan di perlukan... Tapi kalu bersalin seawal subuh, tak payah bawa bebanyak.. sebabnya bila baby korang dah kencing dan berak, boleh je kuar ward.. tak perlu semalaman dah kat ward..

Happy sharing mommies to be semua...

Dan, bila bertanya tentang SET BERSALIN & BERPANTANG? semua ada kat sini.. saya anak kedua ni 100% pantang sendiri dengan suami.. Alhamdulillah.. sangat puas hati dan segar juga fresh je...

Bagaimana nak dapatkan SET ni? Cari saya kat sini...mommylina sedia membantu...

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...
 
Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email : kedaivitaminlina@gmail.com


Tuesday, 25 August 2015

Tinggalkan "Dunia Penyusuan Susu Ibu" lepas berpantang -Sangat RUGI -

Ramai para ibu muda yang bila nak kerja je mula meninggalkan "dunia penyusuan susu ibu" kepada si manja, hanya di sebabkan LETIH & LESU. Sebenarnya ianya sangat merugikan... dan sangat kesian untuk anak kita, kenapa saya katakan sangat rugi?

atasi masalah letih

Hanya ALASAN anda mereka katakan

PENAT?
Badan LESU?
MENGANTUK?
TAK CUKU TIDUR?
TIADA MASA UNTUK PUM SUSU?

Dan dengan pelbagai alasan lagi..

Semalam, ada kawan saya whatsapp, mengatakan bayi kawan dia seawal 7bulan KERAP SELSEMA sedari ibu dia mula bekerja..

Dan tiada persoalan lain saya katakan... "anak dia susu badan or campo?"

Dan kawan saya katakan.. lepas ibu dia masuk kerja lepas 2bulan bersalin, dia dah stop kan penyusuan susu ibu, dan sekarang hanya susu FORMULA sahaja...

Kesian sesangat.. bila anak tak sihat, kita nak g kerja pun tak lalu dna tak nak hantar ke Taska kan? bukan ke itu lagi satu beban? anak nak bawa ke klinik? ubat lagi kat bayi seawal usia?

Kalu la dia masih menyusukan SUSU IBU, kan senang.. ibu amalkan IMUN BOOSTER (tambah antibodi) lagi dan kerapkan penyusuan susu ibu.. Tak da la si anak kerap selsema kan?

Sememangnya kalu kat Taska or Pengasuh, lumrah orang katakan...

"Anak saya sejak saya mula hantar ke Taska, kerap selsema, batuk dan kulit sensetif... "

Tapi kita boleh CEGAH, semua ini bila kita KUAT IMUN SISTEM anak kan? anak-anak yang imun dia kuat dan kita pula sihat juga.. Agak sukar juga anak-anak kita selsema dan batuk.. Sekali pun tak la kerap..

Tapi sebabkan ALASAN itu anak-anak kita jadi mangsa...

Suami.. perlulah memainkan peranan juga.. TOLONG isteri.. TOLONG buat kerja.. .tak salah kan meringgankan tugasan si isteri?

Kerjasama.. Isteri kerja juga nak bantu pendapatan isi rumah dan kehidupan yang lebih baik...

Tapi anda hanya duit yang di kejar.. Tapi KESIHATAN anak tak terjaga.. kesian la kan... KESIHATAN keluarga juga perlu di utamakan...

Ok dah panjang lebar saya bercoleteh pagi ni... apa yang saya boleh sarankan untuk para ibu agar teruskan penyusuan susu ibu yang mana ianya satu ANUGERAH ini..dengan SET PENYUSUAN SUSU IBU, bukan je untuk ibu, malah bayi anda juga mendapat khasiatnya...

Antaranya... 
tambah susu badan


Terus hubungi saya untuk bantu dan atasi masalah anda, sebab anda adalah IBU BERTUAH juga...

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...
 
Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email : kedaivitaminlina@gmail.com
 

Monday, 24 August 2015

Daftar keahlian PERCUMA & MAKAN FREE Lagi?

Assalamualaikum dan selamat pagi... hari ni nak kongsikan mungkin ramai yang tak tahu, atau dah tahu tapi tak tahu bagaimana nak jimat duit korang untuk makanan kesihatan anda..

pengedar shaklee kulim

Dan bagi yang belum mendaftar jadi ahli baru, nak dapat keahlian PERCUMA dan MAKAN FREE lagi, apa kata korang terus membaca pagi ni... saya tahu esok korang gaji kan.. (bagi yang kerja kerajaan) yang swasta mungkin ada selang sehari atau pun hujung bulan nanti.. masih juga berkesempatan.

Di kala ramai orang merunggut, GST, nak jimat cermat la, nak kena saving la... tapi sebenarnya ramai yang tak akan berfikir dua kali lagi bila kesihatan tak baik, betul?

Sanggup ke klinik yang sekali "chek-in" tu mau juga RM50 ke atas... silap hari bulan mau RM200, ada juga kan? Percaya tak? bab kesihatan ni adalah SATU KEPERLUAN untuk kita semua?

Siapa nak kerja bila badan tak sihat? siapa lagi nak jaga anak bila korang tak sihat? bila anak-anak pula tak sihat bagaimana perasaan korang?

Sebab tu saya katakan.. KESIHATAN ni lebih dari DUIT yang kita kononnya nak simpan dan berjimat, betul? Sebabnya ia adalah KEPERLUAN kita...
============================================

Ok, saya cerita bagaimana korang boleh DAFTAR KEAHLIAN dan MAKAN FREE vitamin ni sekali pun korang tak nak berniaga secara serius... tapi bila dapat RM200 di tengah bulan berikutnya... korang gembira tak? Lepas la untuk menunggu gaji hujung bulan kan?

Cara paling senang adalah dengan "SHARE" korang kongsikan apa yang korang amalkan.. korang kongsikan apa yang rasa terbaik, sama ada untuk anak-anak, mahupun diri sendiri kepada jiran-jiran, kawan-kawan, mak ayah, adik-beradik dan seterusnya...

Paling cepat adalah kuasa "lidah" yang baik.. mulut ke mulut.. bila orang lain rasa ianya terbaik dan menjimatkan.. dan paling rasa gembira bila dapat tolong orang lain.. apa korang rasa lagi?

Dengan secara tak sengaja korang boleh dapat RM200 secara untung runcit @ bonus ynag korang akan perolehi... Bagaimana seterusnya? saya akan terangkan lagi... Tapi konsepnya adalah sama .. dengan "SHARE" / "BERKONGSI" dengan RM200 ynag korang perolehi.. korang boleh dapat FREE VITAMIN dengan pembelian korang dari RM200 tu je.. korang tak kurangkan duit lepas tu...

Ramai yang dah laluinya.. korang yang belum? lagi satu keahlian percuma ni.. mudah sesangat... contohnya la ye.. ada kawan korang nak VIVIX sebotol, korang pula sememangnya nak VIVIX (awet muda & sihat) adalah wanita tak boleh lepas... bila dengan beli 2 botol VIVIX, korang dapat FREE KEAHLIAN dan bulan ni lagi hingga bulan 10/2015 ni seklai mendaftar korang dapat FREE VITALEA Complex... apa itu korang klik Vitalea Complex ni...

Lagi nak tunggu? saya sedia berkongsi ilmu dan memberi juga membantu jalan seterusnya... korang nak?

Berminat nak JOIN? 

Dapat RM200 di pertengahan bulan?

Makan Vitamin FREE? 

Korang jangan berlenggah lagi, sebab masalah kewangan tak menunggu kita, ianya terus dan terus berlaku...tapi kita boleh ubah andai kita rajin dan usaha..Sebabnya Ekonomi manusia dan Ekonomi Allah SWT tak sama... Allah kan sebaik-baik pemberi rezeki untuk kita semua...

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...
 
Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email : kedaivitaminlina@gmail.com
 

Sunday, 23 August 2015

Dapatkan Pengedar Shaklee berdekatan anda!


berniaga online
Saya juga masih mencari-cari agen / pengedar Shaklee di semua kawasan Semenanjung termasuk Sabah dan Sarawak. Mungkin anda juga mahukan sesuatu terus kepada anda?

Terus cari kami di sini...

Kedah - :
Pengedar Shaklee Kulim

1. Halinah Saharom
SidPRO anda 867601
Hubungi di talian 017-5836865
Fb - #LinzShopee / Page - Kedai Vitamin
Blog - www.mommylina.blogspot.com
Ig - Vitamin_Cantik_Sihat

2. Nor Ni Azrah Binti Azhar
SidPRO anda
Hubungi di talian 019-5553667
Fb - #AzraAzri / Page -
Blog - www.pearlcinta.blogspot.com
Ig -

Sabah -: 
Pengedar Shaklee Ranau.

1. Haslan Bin Saharom
SidPRO 
Hubungi di talian  011-25003650

Senarai akan di sambung lagi, sementara mendapatkan maklumat lengkap dari ahli-ahli yang lain..saya juga, masih mencari mereka-meraka yang AKTIF dan berIMPIAN dan berJIWA BESAR bersama kami.

Ramai yang memilih untuk amalkan sendiri dan nak dapatkan HARGA ISTIMEWA pun sangat di alu-alukan...

Mahu jadi sebahagian dari eTEAM mommylina? Boleh terus cari mommy di talian 017-5836865 (Pn.Lina) 
 
========================================================
Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online
 

5 Tips Masak Paling Pantas & Win!

Kenapa saya suka ayat paling pantas dan win ni? Kalo korangkan, apa perasan korang kalu dapat menyiapkan kerja dalam masa yang korang tetapkan? rasa menang dan lapang dada tak?

Saya boleh katakan Ya dan Win!

Percaya tak? suami pun tak boleh win dengan cara isteri bekerja? korang rasa?

kerjaya surirumah tangga

5 Tips yang saya suka kongsikan kata kawan-kawan saya juga antaranya - ;

1/ Sediakan bahan-bahan masakan terlebih dahulu
2/ Dapatkan bahan-bahan yang nak di masak di awal pagi
3/ Bahan-bahan asas sebolehnya dah tersedia (saya suka forzenkan, macam bawang di blander siap)
4/ Masak lebih untuk tengah hari dan malam
5/ Asingkan masakan untuk anak-anak (yang tak pedas) & masakan untuk kita (kalu ada pedas)


Ni antara tips paling pantas dan win saya.. tapi saya suka masakkan, waktu anak-anak ceria dan perut kenyang.. dna paling best.. bila suami kerja outstation. Saya akan masak yang anak-anak suka.. merangkap untuk saya juga sekali..

Caranya...

Contoh anak-anak suka makan ayam masak kicap.. saya akan sediakan 1 je hidangan ini untuk tengahari dan malam... dan dalam masakan ni ada ayam, ada sayuran..

Nasi pula? saya akan masak lebih juga.. paling suka add kismis dalam nasi sebab boleh anak-anak dapat khasiatnya...

Senangkan.. Tapi kalu ada suami kat rumah.. so cara sama.. masak untuk 2 waktu.. tapi asingkan untuk mr.suami yang special la.. saya tak kisah dan tak la cerewet bab makanan ni..

Senang kerja saya... dan banyak kerja saya boleh siapakan dalam 1jam.. tu paling win! korang pula amcam?

Semoga memberi manfaat pada semua... untuk isteri yang bekerjaya.. lagi sesuai cara ni.. pagi dan malam..selamat mencuba...

Dan.. korang.. berminat nak menjadi surirumah penuh masa tak? boleh sertai kami lepas ni... bukan skim cepat kaya.. tapi usaha biar DUIT mengejar kita.. dan kita buat kerana Allah Ta'ala...

========================================================
Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online
 
Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...
 
Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email : kedaivitaminlina@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...