Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Wednesday, 3 December 2014

Risau Pengambilan B-COMPLEX Urin Bertukar Warna Kuning?

Ada yang bertanya, terkejut dan risau pengambilan B-Compelx urin bertukar warna kuning, kenapa jadi macam tu...Apakan ada kesan pengambilan vitamin ni sebab baru ambil sebiji pun dan nampak perubahan kat urin....

Sebenarnya, ianya petanda baik sebab penyerapan vitamin ni menjadi dan meresap terus dalam badan kita, dan apa yang tak di perlukan dalam badan kita, ianya di buang melalui detox kita...Dan sebenarnya kesan ni lagi selamat berbanding pengambilan ubat yang mana kita tak tahu samada kesan ubat dah meresap dalam badan atau pun tersimpan terus dalam badan kita begitu sahaja.

Dan pengambilan air masak yang cukup dalam badan kita, sepanjang pengambilan vitamin adalah lebih baik dan memudahkan penyerapan vitamin dengan lebih berkesan secara semulajadi tanpa menyimpan terlalu lama dalam badan kita.. mana yang badan kita perlukan akan bertindak ke dalam sel-sel badan kita.. mana yang tak di perlukan iayan di buat terus melalui pembuangan toksin kita secara terus...

Buktinya keserasian vitamin dalam badan kita sedang berjalan dan berfungsi dengan baik... Sebab tu lebih selamat kita amalkan vitamin dari pengambilan ubat yang berlarutan.. vitamin tiada istilah overdose, tapi ubat ada dan kesannya pun lambat...

bComplex shaklee
Pengambilan B-Complex ni sangat penting untuk kesihatan dan ramai juga yang amalkan untuk kecantikan serta anti-stress..Sebab tu para saintis Shaklee telah menciptakan asid folic secara semulajadi yang PERTMAA di dunia dengan kadar keboleh serapan ynag sangat tinggi dan berkualiti.

Dalam B-Complex ni mengandungi 8 kompenen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folic. Kesemua 8 kompenen ini perlu ada pada vitamin b-complex utnuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Dan kenapa urin berubah warna kerana vitamin ni larut-air, sebarang lebihan tidak akan di simpan sebaliknya terus di singkirkan melalui sistem pencernaan.. Dan anda BERTUAH sebab memilih vitamin B-Comlpex ni untuk kesihatan, mengelakkan tekanan hidup, dan untuk kecantikan juga..

Jadi tak perlukan risau kenapa dengna pengambilan B-Complex urin anda berubah warna bila pembuangan toksin anda.. .dan jangan kurang minum air serta jangan menahan dari ke toilet tau.. sebab pembuangan toksin yang kerap adalah lebih baik untuk kesihatan dalaman kita juga...

============================================================
shaklee kulim
Jom kita amalkan hidup sihat..dan saya sedia membantu anda

Cari saya di sini untuk kita sama-sama lakukan "transformasi".
  --> Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
 
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin

2 comments:

  1. masa pregnant dulu pernah lalui experiance ni, tapi dah tahu sebab kenapa urine tukar color dah tak risau dah.

    ReplyDelete
  2. Vitamin ni pun kuning warnanya....si tak hairanlah kan air kencing pun kuning disamping kesan penyerapan vitamin

    ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...