Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Friday, 6 February 2015

4 Punca DIET Tak Menjadi!

DIET dan NAK KURUS, pasti semua orang nak bukan? Tapi kenapa masih susah nak turunkan berat badan walaupun dah bermacam-macam di amalkan!

PASTI ini menjadi puncanya? Sebab tu amalkan apapun berapai ribu riban perabis duit pun masih belum lagi berjaya dapatkan berat badan ideal anda kan!

4 Punca DIET Tak Menjadi yang di kongsikan oleh sifu diet juga #KelvinZahri


Dah kalu 4 masalah ini tak di atasi secara betul terlebih dahulu; makanan la apapun UBAT DIET ke UBAT KURUS ke... semuanya akan menjadi sia-sia. Pecayalah..

Dah.. kalu makan tak buang-buang, lepas tu stress lagi, gangguan hormon lagi, lepas tu tidur tak menentu, jap terlebih tidur, jap lagi tak cukup tidur... dah kompom-kompom semua cara diet korang tak jalan kan.. .

Saya nak kurus pun dah BERJAYA! Sebabnya?

Penghadaman yang lancar, makan yang ikut masa kita dan makan saat tka lapar, bukan makan saat lapar tau.. makan saat lapar... jawabnya.. ke laut la diet korang tau...

Selain tu; saya ibu yang sedang menyusukan anak, penjagaan makanan sangat penting, lepas tu jangan skip SARAPAN pagi walaupun korang sedang diet nak kurus, sarapan itu penting...

Dan juga; pesanan Sifu kita ni; JANGAN ikut cara orang diet; ikut cara dan fahami diri sendiri terlebih dahulu baru nak mulakan diet... ikut orang mmg merana la diri, sebab badan kita dengan orang adalah berlainan kan!

Dan, antara SET DIET & BERJAYA KURUS yang suka sangat saya amalkan boleh review kat sini tau (SAYA NAK KURUS)

Berminat dan perlukan bantuan saya?

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk Shaklee / menjana pendapatan dengan Shaklee/ menjadi ahli Shaklee / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Lina (017-5836865) Pengedar Shaklee Kulim dan Bukit Mertajam & 1 Malaysia.

Wednesday, 4 February 2015

Tips Nak Kurus Sambil Bersantai?

Kirus? Sebut je bab kurus semua nak, siapa tak nak kelihatan cantik dan bentuk badan yang sihat dan sesuai dengan korang kan?

Kali ni nak bagi tips nak kurus sambil bersantai; tapi mungkin boleh di amalkan dan mungkin bagi yang berisi lebih boleh buat lepas bersenam.

Saya ingat lagi, masa kecil-kecil dulu mami saya cukup tak bagi kalu kami cakap kat adik-adik kami gemuk; tapi hakikatnya memang comel anak-anak kecil berisi dan chubby kan.

Kenapa mami saya tak bagi? Salah satu sebabnya; nanti badan adik kami tu cepat susut badabdan kurus kalu ramai orang cakap dia gemuk..

Ayat di terbalikkan. Kami gelar la adik kami tu kurus la..berisi la..chubby... janji bukan perkataan gemuk. Dan di zaman persekolahan juga saya dapat tips yang sama. Jangan la gelar orang tu kurus; nanti gemuk. hahaah..nampak kelakarkan..tapi tu yang ramai kawan2 saya dapat dan ingatkan.

Dan satu lagi tips yang saya dapat juga dari orang lama-lama dulu (sebab saya suka bergaul dengan nenek2 di kampung saya Sabah).

Kalu boleh jangan bagi SILANG KAKI anak-anak kecil yang sedang membesar, nanti badan kecil je dan kurus, dan apa yg saya perhati ada yg terkena pada cara tu tau.

Set kurus shaklee

Dan betul atau kebetulan saya pun tak pasti la kan.. Saya ni sukaaa sangat silang kakikalu nak tidur ke nak duduk saja2 je.. alaaa gaya santai di pantai-pantai tu... badan sememangnya susuh nak naik, tapi mudah sangat nak turun tau.

Tapi saya tanya la mami saya kan..dia cakap itu orang dulu-dulu; tgk orang dulu-dulu mana ada berisi sangat.. eh.. saya senyum je..ada yg boleh di amalkan ada yang kita buat secara tak sengaja tu terjadi kat diri kitakan... Tapi bagi saya apapun kita nak adalaj dari MIND SET kita.. kalu kita SET NAK KURUS hari2 fikir yang sama... mungkin boleh kurus dengan cara yg betul..buat senaman.. jaga pemakanan yang sihat; amalkan gaya hidup sihat.. mesti boleh la kan...

Jadinya... nak kurus; nak cantik smeua adalah dari MIND SET kita... baru betul...dan seiring dengan cara kita yg betul la kan...

Love sharing
mommylina
017-5836865

Nak SET KURUS yang sihat; saya sula sangat syorkan pengambilab ESP; LECITHIN ; ALFALFA & HERBALAX . Penggunaan yang konsisten sangat puas hati akan kesannya.





Tuesday, 3 February 2015

Sakit SENDI Tak Kira USIA?

Muda-muda lagi dah kena sakit sendi? biar betul; bukan ke orang tua-tua je mula rasa sakit ni? Sebenarnya sakit sendi tak kira usia dah pada masa kini!


Dan ni la masalah kita zaman sekarang yang ramai tak ambil tahu, sakit sendi je kata sakit orang tua, sedangkan ramai yang tak tahu sakit sendi ni orang-orang muda pun dah kena, teruatamanya mereka yang aktif sukan, mereka ynag pernah jatuh tapi biarkan je sebab da mengurut lepas tu lega, dan para isteri yang bersalin dan menyusukan anak adalah antara yang berpotensi tinggi untuk menghidapi sakit-sakit sendi ni juga lengguh-lengguh pinggang tau.

Jangan anggap orang tua kita je yang sakit sendi ni, kita sendiri pun dalam sedar tak sedar boleh "tekan" sakit sendi ni. Bila "terkena" mau di serang habis satu lutut dan pergerakan menjadi sukar.

osteophorasis sakit lutut

Dan bagaimana pula jika ini menyerang dan berlaku pada anda?

ostematrik dan joint health tablet

Jangan menganggap sakit lengguh-lengguh ni perkara biasa, dan di biarkan tanpa rawatan, sebabnya akan menjadi "masalah" untuk kita bila di biarkan tanpa PENCEGAHAN, yang pasti menyukarkan pergerakan jika tanpa PENCEGAHAN awal.
===================================

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk Shaklee / menjana pendapatan dengan Shaklee/ menjadi ahli Shaklee / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Lina (017-5836865) Pengedar Shaklee Kulim dan Bukit Mertajam & 1 Malaysia.

====================================

PROMOSI Bulan ni KHAS untuk PENCEGAHAN sakit sendi anda, JANGAN BIARKAN PERGERAKAN ANDA TERBATAS disebabkan KELALAIAN diri sendiri dan ke egoan diri.


Mengaktifkan pergerakan dan kelancaran SENDI anda;
 
1. Shaklee Joint Health Tablet adalah 100% rumusan vegetarian yang hanya berasaskan tumbuhan dan mineral. Formula proprietari yang menampilkan gabungan bahan-bahan yang sangat efektif dan terbukti berkesan untuk menyokong pergerakan, fleksibiliti dan fungsi sendi yang sihat.

Diperbuat daripada bahan yang bertindak pantas untuk membekalkan khasiat pemakanan kepada sendi.

Mengandungi rumusan berpaten yang terdiri daripada ekstrak Boswellia dan Ekstrak Jagung serta nutrien penting lain termasuk Zink, Kuprum, Mangan dan Vitamin C untuk memberikan keselesaan dan melancarkan semula pergerakan sendi.

2. OsteMatrix™ membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. (Bukan Sekadar Kalsium BIASA)

Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh. Ditampilkan dalam bentuk kaplet kecil bersalut yang mudah ditelan.

Tulang adalah struktur penting dalam tubuh manusia. Ia membina kerangka tubuh, menyokong berat badan serta melindungi organ-organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan buah pinggang; selain membolehkan kita menggerakkan otot dan tubuh dengan bebas. Mengekalkan kesihatan tulang yang optimum adalah amat penting untuk mengecapi kesihatan keseluruhan yang sempurna.

                   Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Monday, 2 February 2015

Bila Anak Demam!

Saat paling merisaukan untuk ibu-ibu adalah bila anak-anak demam; adalah saat yang cuak juga bagi saya. Bila suami kerja luar dan saya bersama anak-anak je kat rumah sangat laaaa tak tidur malam saya dibuatnya.

Masa anak demam saya pasti tak senang duduk, orang cakap nak pandai dan banyak akai. Tu tak di nafikan tapi memalam risau juga kan, paling kurang cool fever adalah peneman setia.

Cool fever

Dan nak tau, masa anak pertama saya suka letak cool fever kat dahi si abang. Tapi sekian lama ada post yang mengatakan tak elok letak kat dahi.

Betul ke tak elok?

Apa pula sebabnya; ada yang kaitkan dengan minda anak-anak kan; nanti ada blog or fb yang berkaitan tu saya share lagi kat sini ek.

 Tapi nak cerita tentang kerisauan hati saat anak demam ni; saya lebih rela mereka selsema dari demam.. kenapa? Sebab selsema ni ada je "ubat" nye.. tak la risau sangat. Tapi kalu demam; kita kena lebih berjaga sama ada mereka tidur lena atau sebaliknya demam dorang perlu di pantau...

Apa pilihan kita sebagai ibu nak pastikan anak-anak sihat adalah penjagaan kesihatan mereka. Demam atau selsema mereka sangat perlukan perhatian kita kan.

Setiap hari kasih sayang untuk anak-anak; wang ringgit kita boleh cari, tapi kesihatan mereka tiada nilainya.

Curahan kasih sayang mommylina untuk anak-anak; dan saya pasti ibu-ibu di luar sana juga seperti sayakan.. Tak tidur lena saat anak2 tak sihat kan.

Anak-anak bijak kena la banyak akai kan.. Alhamdulillah

Love sharing; mommylina (017-5836865)














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...