Perginya seorang Ulama & Pemimpin yang tiada gantinya!

Innalillah wainnalillahirajiun; 

DariNya kita datang, kepadaNya kita semua pasti kembali. Allahuakhbar...

Dan sesungguhnya mati itu pasti!

Sorang pemimpin dan seorang ulamak yang pasti tiada gantinya walau pun 1001 orang yang ingin menjadi seperti dia; tapi ianya pasti tak akan sama, walaupun anak arwah Tuan Gur Nik Aziz sekali pun.

Semoga ruh awrah di cucuri rahmat dan di tempatkan pada orang-orang yang beriman. Sesungguhnya dia antara bintang yang sangat di senangi dan di sayangi oleh semua rakyat bukan sahaja umat Islam tapi juga semua dan pelbagai kaum. Berlangsungkawa di Malam Jumaat TGNA pergi, dan di penghulu segala hari dia di kebumikan... Allahuakhbar....

Tuan Guru Nik Aziz

Ya Allah, ampunilah dia, kasihilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah tempatnya, luaskanlah tempat masuknya, mandikanlah dia dengan air, salju dan embun. Sucikanlah dia dari segala kesalahan sebagaimana pakaian disucikan dari najis. Gantikan untuknya rumah yang lebih baik dari rumahnya, gantikan untuknya keluarga yang lebih baik dari keluarganya, gantikan untuknya isteri (pasangan) yang lebih baik dari pasangannya. Masukkanlah ke dalam surga dan lindungilah dia dari azab kubur dan azab neraka.

آمِيّنْ... آمِيّنْ آمِّيْنَ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ

Alfatihah untuk ‪#‎TGNA‬ Allahuakhbar...

4 comments:

 1. Al-fatihah...sebak sangat...subhanallah...semoga Allah merahmati dan menjaganya...amin

  ReplyDelete
 2. Mcm mana laa masa zaman Rasulullah dahulu.. perasaan para sahabat meratapi pemergian nye Nabi Muhamad SAW ketika itu.. sedangkan pemergian Allahyarham TGNA sebagai ulamak tersohor dh cukup hebat nye kesan bg ku..
  Al-Fatihah buat Allahyarham...

  ReplyDelete
 3. Innalillah...
  Betapa sayangnya kita semua padanya Allah lebih sayangkan beliau
  Moga ditempatkan bersama kalangan mereka yg beriman

  Sungguh kakak rasa semua dpt merasai kesedihannya:(

  ReplyDelete
 4. Al-Fatihah untuk Allahyarham TG Nik Aziz Nik Mat dan takziah untuk seisi keluarga serta rakyat Malaysia

  ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...