Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Thursday, 23 March 2017

Bagaimana nak hadapi bila GOUT MENYERANG?

Bagaimana nak hadapi saat sedang lena tidur, tiba-tiba SAKIT GOUT MENYERANG ditengah malam pula? 

Apa yang anda akan lakukan? 

Makan ubat tahan sakit?
Bergegas ke klinik 24jam? 

Atau ada cara lain?
Bila masanya GOUT MENYERANG? 

.
Ramai yang mengalami rasa sakit akibat gout pada waktu tengah malam ketika sedang tidur. Rasa sakit yang berdenyut-denyut atau rasa terbakar di sendi ibu jari kaki menyebabkan kita tidak dapat menahan kesakitan dan pergi ke klinik 24 jam untuk mendapatkan rawatan.

Gout akan menyebabkan sendi kita membengkak, sakit bila disentuh, warna kemerahan, dan rasa agak panas.

Selain dari sendir ibu jari kaki, ia boleh berlaku pada sendi semua jari (kaki dan tangan), buku lali, atau lutut, atau sendi lain. Serangan boleh berlangsung beberapa hari dan minggu. Namun ia tidak pernah  berlangsung sehingga beberapa bulan atau tahun. Jika ia berlaku mungkin disebabkan oleh masalah lain.

Berjumpalah dengan doktor walaupun rasa sakit akibat serangan  gout telah hilang.
DrZubaidi 
.
.
Dan...
Mungkin ini boleh membantu???



No more PAIN KILLER dan tiada lagi gangguan sakit ditengah malam.

Bagaimana nak dapatkan PRODUK ini? Boleh terus hubungi saya di ....

017-5836865
Linakhtar 
 
Pengedar Shaklee Aktif 867601
Postage seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore juga.


Sunday, 19 March 2017

Berhenti Pengambilan Steroid Lepas Amalkan Vivix?

Kenapa masih nak teruskan pengambilan STERIOD? Walaupun kita dah tahu akan kesannya? Apa itu steriod dan apa bezanya dengan Vivix Shaklee pula?

Jom kita sama-sama kongsi ilmu dan semoga ianya membantu kita untuk terus sihat dan tanpa pengambilan steriod ni.

.
Apa itu STERIOD? dan bagaimana dengan begitu yakin bahawanya Steroid tak ada didalam Vivix?

Perkongsian kami dalam kelas nutrisi kami baru ini bersama doktor...

"Mula-mula nak menangis dulu. Saya faham ramai yang skeptikal dengan produk-produk kesihatan. Sebabnya banyak dipasaran yang 2-3 hari minum, dah hilang sakit lutut, sakit badanRupa-rupanya ada steroid.

Steroid ialah ANTIRADANG. Sebab tu kalau sakit-sakit boleh hilang sekejap saja. Dan memang doktor akan bagi steroid kenkadang untuk sakit kronik pun di "up dose" lagi untuk mereka yang berulang kali dah ke Hospital untuk sakit yang sama.

Dan... persoalannya...

Jadi, mana tau kan dalam Vivix pun ada steroid. Sebab tu berkesan sangat pada semua orang yang amalkan malah bertambah awet muda lagi, tak kira lelaki mahupun wanita yang amalkannya. Juga, orang minum rasa lebih cergas, sakit-sakit badan pun dah tak ada. Mana tau ada steroid juga kan...

Tapi... sebetulnya...

Salah 1 bahan aktif Vivix ialah RESVERATROL. Resveratrol ialah bahan semulajadi dalam tumbuhan. Paling tinggi dalam buah-buahan jenis beri dan anggur.

Vivix gunakan anggur muskadin, anggur yang tahan lasak - dikatakan sebab kandungan resveratrol yang tinggi.

Dari dulu lagi, saintis berminat untuk kaji resveratrol dan manfaatnya kepada kesihatan sebab orang asyik minum wine makin sihat, makin awet muda.

Ya, memang resveratrol ditemui dalam red wine. Red wine arak tu lah..  Arak kan dibuat daripada anggur.

Tapi.. DALAM VIVIX 100% SEMULAJADI DARI BUAH ANGGUR DAN TIADA ARAK a.k.a WINE tau!

Sampai sekarang ada lebih 2000++ kajian dan jurnal antarabangsa pasal resveratrol dan pelbagai manfaat untuk kesihatan. Dah lama dah sebenarnya, tapi sekarang makin meletop dan popular tau, lepas Shaklee keluarkan Vivix.

Dan salah 1 fungsi resveratrol ialah antiradang, iaitu sama dengan fungsi steroid. Tapi dah tentu la, resveratrol lebih menyihatkan sebab banyak lagi manfaat lain untuk kesihatan.

Kalau dah ada bahan begitu power, buat apa nak campur steroid lagi...? KAN???

Membazir jelah Shaklee melabur buat research puluhan ribu dan ratus ribu a.k.a dolar untuk produknya mendapatkan yang TERBAIK!

Masih nak teruskan steriod tu? 
Mana lagi SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI untuk kita terus amalkan tanpa was-was lagi kan.

Nak order dan cuba konsisten dengan VIVIX SHAKLEE?

Hubungi saya :- 
Linakhtar 
0175836865

(Urusan postage seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore juga)
.
.


Saturday, 18 March 2017

Waspada dengan minuman kita seharian!

Macam-macam jenis makanan sekarang, makanan hipster apatah lagi kan. Tapi... waspada dengan minuman kita seharian juga pengambilan makanan untuk tubuh badan kita. 

Bagaimana?
Dan...

Jangan sampai menyesal dikemudian hari.

Minuman manis perlu untuk tenaga dan sebagainya, tapi WASPADA akan dose pengambilan kita seharian.

Setuju?

Moga perkongsian ini menyedarkan kita dan PENTING JAGA KESIHATAN SEBELUM TERLAMBAT

"Terdapat peningkatan yang mendadak masalah obesiti dan penyakit kronik lain seperti sakit jantung, masalah kolesterol, darah tinggi dan sebagainya.
Gula yang berlebihan yang diambil akan disimpan sebagai lemak di dalam tubuh. Ramai yang keliru kerana menyangka minyak menjadi punca kepada masalah kegemukan dan penyakit kronik ini. Sebenarnya PENGAMBILAN GULA yang berlebihan".
-DrZubaidiHealth- 
.
pengedar shaklee 0175836865

.
Semoga membantu.
Hargai kesihatan kita selagi kita SIHAT ini.

.
TESTIMONIAL BERSAMA VIVIX SHAKLEE
& KESANNYA BEGITU POSITIF
.
.
Semoga perkongsian TESTIMONIAL ini membantu PENYELESAIAN MASALAH ANDA.
.
Nak ORDER? 
Hubungi nombor telefon di bawa dan percaya la.. SIHAT ITU MAHAL & BERNILAI.
.

Wednesday, 15 March 2017

Apa itu Antioksidan dan Radikal Bebas?

Ada yang bertanya, mommy Lina apa itu antioksidan dan radikal bebas? Perkaitannya apa pula ya mommy Lina? 

Ok saya cerita dan terangkan ya...

Sebelum tu nak tanya!
Kita nak rasa sentiasa muda atau lebih muda dari usia kita kan? Nak cantik dan sihat sentiasa kan? 

Tapi bagaimana dengan cara pemakanan kita sekarang? Dan bagaimana pula sistem pertahanan diri kita? Imun sistem pula bagaimana? Dengan cuaca sekarang yang kejap panas dan kejap hujan dan lagi panas terik?
========

Radikal bebas seperti "kuman" dalam badan kita menjadikan sel-sel badan kita 'berkarat' kerana tindakan OXIDATIVE STRESS.

Pembentukan radikal bebas boleh disebabkan oleh faktor-faktor luaran seperti PENCEMARAN UDARA, RADIASI UV, dan ROKOK mahupun keadaan di tempat kerja dan METABOLISME dalam badan kita juga adalah secara semulajadi boleh menghasilkan radikal bebas.

SISTEM IMUN badan pun boleh membentuk radikal bebas dengan sengaja untuk meneutralkan virus dan bakteria.

KANSER, penyakit JANTUNG, ALZHEIMER, PARKINSON, ARTHRITIS ni antara punca oxidative stress yang disebabkan oleh radikal bebas.

Sebab tu lah kita an perkaitannya antara RADIKAL BEBAS dan ANTIOKSIDAN ni untuk membantu MEMPERLAHANKAN oxidative damage pada sel tubuh (mencegah kerosakan sel dan tisu).

VIVIX, mengandungi POLIFENOL & RESVERATROL yang merupakan molekul ANTIOKSIDAN yang mempunyai kesan PERLINDUNGAN (protective) terhadap oxidative damage sel-sel (yang boleh memusnahkan sel-sel badan kita).

Dah ada keserasian dan faham akan keduanyakan?
Bagaimana kita nak menjaga KESIHATAN BADAN KITA?  Hargai SIHAT SEBELUM TERLAMBAT.

Nak cuba amalkan VIVIX SHAKLEE? 
Order terus di 0175836865
.
Mommylina sedia uruskan dan bantuk dapatkan PRODUK TERBAIK untuk anda semua.
.
TESTIMONIAL 
.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...