6 Sebab Kenapa Vitamin C Penting Untuk Harian Kita!

Adakah anda ingin menjaga kesihatan anda dengan lebih baik? Pertimbangkanlah untuk menambahkan Vitamin C dalam pemakanan harian anda untuk manfaat kesihatan yang optimal. sebab DUIT BOLEH DI CARI, namun bilamana tak sihat? adakah orang lain akan ambil kisah kita, rakan pejabat akan tolong buat kerja kita seikhlasnya? prestasi kerja pula bagaimana andai tiap minggu ada je MC, tiap bulan ada je kita ambil cuti sebab ada ahli keluarga kita yang kurang sihat?


Kepentingan Vitamin C? Biasa dengarkan, dan ramai orang cari Vitamin C ini hanya untuk CANTIK, KULIT CANTIK, setuju tak? tapi tak semua la saya katakan, namun kebanyakan. Namun sedarkan kita yang sekarang macam-macam jenis sakit muncul tanpa kita sedari? Kengkadang tu kena hujan sedikit saja pun tau-tau malam tu dah selsema? rendahnya imun badan kita? Bagaimana nak tahu pentingkan VITAMIN C ni untuk harian kita?

Sebelum tu nak info awal, VITAMIN C ini antara yang paling JIMAT dan BERBALOI untuk seisi keluarga amalkan, beli SEBOTOL ada 180biji, dan tahan selama 6 bulan andai anda seorang je yang amalkan, namun bilamana anda dan keluarga? kongsikan kebaikan bersama keluarga itu sangat bermakna, kenapa? sebab SIHAT ITU MAHAL, bila dah kurang sihat, ianya tak boleh dibeli dengan wang ringgit atau apa sekali pun. HARGAI SIHAT KITA SELAGI BOLEH!

 

Okey jom saya senaraikan 6 sebab kenapa Vitamin C penting untuk harian kita, antaranya; -

1. Meningkatkan Sistem Imun

Vitamin C dikenali sebagai penambah sistem imun semula jadi. Ini bermaksud bahawa ia dapat membantu melindungi tubuh daripada jangkitan penyakit dan mengurangkan keparahan simptom jika seseorang sudah dijangkiti. Suplemen Vitamin C Shaklee dapat membantu meningkatkan pertahanan imun tubuh, menjadikan anda lebih tahan terhadap jangkitan seperti selesema atau flu, dan paling best, Vitamin C Shaklee ni mempunya pelepasan terus dari badan kita, bilamana badan kita tak perlukan, dalam tempoh 5jam, yang mana badan tak perlukan ianya secara terus dibuang dari badan kita melalui pembuangan air kecil kita.

2. Antioksidan Kuat

Vitamin C adalah sejenis antioksidan yang membantu melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan radikal bebas. Radikal bebas adalah molekul tidak stabil yang boleh merosakkan sel-sel dan tisu dalam badan, yang kemudiannya boleh menyumbang kepada pelbagai penyakit seperti kanser dan penyakit jantung. Dengan mengambil Vitamin C Shaklee secara berkala, anda dapat membantu melindungi tubuh anda daripada kerosakan radikal bebas ini.

3. Sintesis Kolagen

Vitamin C adalah penting untuk pembentukan kolagen, protein yang penting untuk kulit, rambut, dan kuku yang sihat. Dengan mengambil Vitamin C Shaklee, anda dapat membantu menjaga kesihatan kulit anda, mengurangkan kedutan, dan memastikan rambut dan kuku yang kuat dan cantik.

4. Pemulihan Luka yang Lebih Cepat

Vitamin C juga penting untuk proses penyembuhan luka. Ia membantu dalam pembentukan tisu parut dan mempercepatkan proses penyembuhan. Dengan mengambil Vitamin C Shaklee, anda boleh membantu tubuh anda pulih dengan lebih cepat selepas kecederaan atau pembedahan.

5. Sokongan Kesihatan Jantung

Kajian telah menunjukkan bahawa pengambilan Vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Ia membantu dalam menurunkan tekanan darah dan mengurangkan tahap kolesterol LDL (kolesterol jahat). Dengan menjadikan Vitamin C Shaklee sebagai sebahagian daripada gaya hidup sihat anda, anda dapat menjaga kesihatan jantung anda dengan lebih baik.

6. Sumber Tenaga Semulajadi

Vitamin C juga membantu tubuh dalam penyerapan zat besi, yang penting untuk pembekalan tenaga. Ini bermaksud, dengan mengambil Vitamin C Shaklee, anda akan merasa lebih bertenaga dan bugar sepanjang hari.


Secara keseluruhannya, Vitamin C Shaklee adalah suplemen yang sangat penting untuk kesihatan dan kesejahteraan anda. Dengan membantu meningkatkan sistem imun, melindungi tubuh badan kita daripada kerosakan radikal bebas, dan menyokong banyak fungsi penting dalam tubuh, Vitamin C Shaklee adalah pilihan bijak untuk semua orang.

Aset terpenting adalah KKESIHATAN KITA DAN KELUARGA.

Maka fikirkan la diri dan keluarga kita, sebab ini adalah keutamaan kita, kita sihat, ahli keluarga sihat, kita juga akan senang dan rasa bahagia kan?

Ingatlah bahawa sebelum memulakan sebarang program pemakanan atau suplemen, adalah bijak untuk berunding dengan pakar kesihatan atau doktor anda. Kesejahteraan anda adalah aset yang paling berharga, jadi berikan yang terbaik untuk tubuh anda.
Nak info lanjut tetang manfaat dan kelebihan juga testimonial VITAMIN C ni? Boleh terus klik gambar di atas untuk kami bantu berikan anda info lebih lanjut. Terima kasih.


Terima kasih melawat kawasan. Jom dapatkan produk terbaik dan jana income bersama linakhtargroup

No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...