Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 22 October 2016

Kisah anak hero ku yang kulit sensetif dan terjebak dengan Shaklee!

Alhamdulillah, sepetang bersama anak-anak, dan petang ni nak cerita sedikit bagaimana saya kenal makanan tambahan/ supplement Shaklee ni. Si hero ku ini la, dia juga la punca saya TERJEBAK dengan MAKANAN TAMBAHAN yang PERTAMA & TERAKHIR jenama SHAKLEE!

Tiada lainnya selepas ini... kenapa? 

Kisahnya bermula....

produk shaklee

Mula lepas bersalin.. dah tentu antara kerisauan ibu-ibu adalah SUSU DROP @ KURANG kan.. masa tu ilmu #penyusansusuibu pun kurang... tapi lepas kenal PRODUK SHAKLEE yang awalnya saya kenali SET PENYUSUAN Shaklee, semakin banyak ilmu saya perolehi.. kawan2 yang positive lagi ramai... 

Alhamdulillah.. rezeki anak-anak kan... siapa nak nafikan... 

Si abg ni kulitnya sangat sensetif... kita sekali je kena campak @chikenpox kan... dia ni.. sampai 3x.. dari yang kecil2... sampai la.. yang besar.  
.
Lagi dengan doktor sahkan #eczema masa tu... ubat? Sebakul tiap kali appoitment... tapi saya tak bagi.. .sbb as ibu bapa kita kenali anak2 kita terlebih dahulu kan.. VITAMIN ni banyak membantu masalah kesihatan dan kulit si abg ni.. now dia sendiri akan ingatkan if ibu dia tak bagi dalam sehari.. .
.
Alhamdulillah.. konsisten apa yg kita percaya... PASTI KESANNYA PUN PUAS HATI.
.
Hero ni la juga buat ibu terpaksa berhenti kerja dan buat full time bizshaklee ni yang mana.. masa kita adalah masa mereka juga... Alhamdulillah... suami pun gembira dengan keputusan ku masa tu.. sebab dia nak isteri dia no ada kat umah masa dia off  juga..bersama anak2...
.
Apapun... PERCAYA dengan apa kita buat... InshaAllah.. kesihatan anak-anak ini penting... sebab tu saya percaya apa yang terbaik untuk mereka... duit boleh di cari.. tapi masa bersama mereka dan kesihatan meraka adalah keutamaan kami suami isteri...
.
anak kulit sensetif

Perkongsian ni saya akan kongsi lagi, tak semua kita boleh mulakan sesuatu yang luar biasa, tapi kita ada peluang untuk bersama anak-anak kita yang mana masa bersama mereka ini tak akan berulang. Anak-anak cepat sangat membesarkan.
.
.
Anda nak cuba produk Shaklee untuk anak-anak? Anda juga dan keluarga?
.
Hubungi saya di talian --> 0175836865 {Linakhtar}
.

#shakleekulim
#shakleemalaysia
#shakleeeffects
#pengedarshaklee

Friday, 21 October 2016

Apa hadiah terbaik kepada mak ayah kita setiap hari?

Assalamualaikum dan salam hujung minggu semua. Dah hujung-hujung bulan ni kita selalu dan pasti akan memberikan kewangan kepada mak ayah kita di kampung yang dekat mahupun jauhkan? Ianya kita beri setiap bulan? Sebagai tanda terima kasih kita kepada mereka yang dah membesarkan kita. Itu semestinya tanggungjawab kita sebagai anak.

Tapi tahukan kita ada hadiah lagi paling terbaik boleh kita berikan kepada mak ayah kita, malah setiap hari lagi...

Apa kah dia?

Ianya ada (Doa ibuayah & Bacaan YASIN) kita di awal pagi sebolehnya...

Kenapa?


Tanpa mereka kita tak ada di dunia ini kan.

Sesibuk mana pun kita, doa ibubapa yang kita pelajari sedari awal persekolahan dulu kita bacalah untuk mak ayah kita.

Senangkan?

Hadiah paling bermakna kepada mak ayah kita adalah doa dari kita juga bertanya kan khabar mereka setiap hari selagi mereka ada di dunia ini.

Untuk yang dah lama pergi.. .kita sentiasa la sedekah kan Al-Fatihah kepada mereka...

In shaa Allah doa anak-anak yang soleh juga soleha antara yang ibu bapa impikan..

Begitu juga kita kini yang bergelar ibu dan ayah kepada anak-anak kita...

In shaa Allah.. 
Sesama kita saling mengingati dan saling membantu antara satu sama yang lain.

Alhamdulillah...

Kongsikan kepada semua orang... 
.
Linakhtar (017-5836865)
Pengedar Shaklee Malaysia 867601


Anda ada masalah KOLESTROL TINGGI? Bagaimana nak selesaikan?

Saya ada seorang kawan ni, selalu dia akan buat medical check-up kat Klinik mahupun Hospital akan masalah KOLESTROL nya. Dan lagi merimaskan dia adalah biji-biji kecil di bawah mata juga sekitar muka dia membuatkan dia rasa rimas.

Sekali ada kawan dia syorkan makan vitamin ni terus dia cuba tanpa banyak persoalan...

Akhirnya....


Penyelesaian untuk masalah KOLESTEROL dia temui dan kulit jadi licin juga biji-biji kolesterol semakin hilang tanpa perlu laser pun...

Ni antara testimonial dari makcik saya juga dan lagi kawan saya kecil moleh ni pun berjaya selesaikan masalah biji-biji kolesterol dia ni TANPA MUMBUAT RAWAT LASER!

Seronoknya dapat bantu orang lain SIHAT & AWET MUDA!

.

Jom kenali 2 PRODUK ini --> 

1. LECITHIN -->  Membantu memecah lemak dan kolestrol anda.

2. OMEGA GUARD --> Membantu mengekalkan tekanan darah normal, mencegah salur darah daripada tersumbat, mengurangkan kolesterol, mengelakkan strok, dan mencegah pembekuan darah dalam badan.

.

Anda juga ada masalah seperti ini?

Nak cuba apa yang kawan saya amalkan?

Terus hubungi saya di talian 0175836865
Linakhtar (Pengedar Shaklee Malaysia 867601)
.
Urusan postage seluruh Malaysia, Brunai juga Singapore..


Thursday, 20 October 2016

Testimonial Vivix: Masalah Sinus, Migrain dan Gastrik SELESAI!

Kisah bermula sakit Sinus, tetapi migrain dan gastrik juga semakin berkurang lepas amalkan so botol merah ini. Sememangnya tidak dinafikan lagi akan kesan si botol kecil ni tau. Malahan selain Landmark study (kajian yang dijalankan) membuatkan ramai yang mula mengamalkan si botol merah ini disaat badan sihat dan sebagai perisai segala radikal bebas yang kita tak sedar.

.
TESTIMONIAL dari Puan Ayu Adyani Ab Rahman (SPECIAL EDITION VIVIX)
.
Jom kita baca kisah Puan ni semakin suka dan sihat bersama si botol merah (Vivix Shaklee)
.

Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.
.

Antara simptom yang saya hadapi ialah bersin yang berpanjangan, bengkak muka dan migrain yang teruk sehingga muntah-muntah. Saya juga kerap mengambil cuti sakit akibat daripada penyakit-penyakit ini. Saya telah mengidap penyakit ini sejak dari bangku sekolah lagi.
.

Untuk mengatasi masalah ini, saya kerap kali berjumpa dengan doktor, mengambil pain killer, PCM dan yang sewaktu dengannya. Saya juga pernah berjumpa dengan pakar neuro akibat masalah migrain yang teruk. Doktor memberi saya ubat-ubatan, pain killer dan ubat sinus pula perlu kerap diambil ketika sinus menyerang.


Saya mula mengenali Shaklee selepas kelahiran anak ketiga ketika hadir ke sebuah kelas nutrisi anjuran Shaklee. Pakar nutrisi dalam kelas telah menjelaskan serba sedikit tentang kepentingan mengambil supplemen tambahan Shaklee. Pulang dari kelas nutrisi, saya mula membuat kajian tentang Vivix, polifenol, resveratrol dan juga antioxidant.

Saya mula mengamalkan Vivix sejak kelas nutrisi tersebut dan mengambil sekurang-kurangnya 2 sudu sehari dan kadang-kadang lebih kerana rasanya yang enak. Antara produk Shaklee yang turut saya ambil ialah ESP, Vitalea, Garlic Complex, B-Complex, Omega Guard, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, Herblax, GLA Complex dan juga Vita-E.

.

Di awal pengambilan supplemen-supplemen ini, saya mengalami ‘healing crysis’ yang agak teruk seperti muka menjadi sembap, pening dan demam yang teruk selama seminggu. Setelah beberapa minggu, saya mula perasan jerawat batu mulai kecut, muka semakin OK, parut-parut semakin pudar dan tidak lagi didatangi selsema.
.

Kini setelah 2 tahun, Alhamdulillah saya tidak lagi didatangi sinus dan tiada lagi rekod MC akibat sinus. Migrain dan gastrik saya juga semakin berkurang dan bebas daripada pain killer dan PCM. Yeayy!! Dah dua tahun tak sentuh PCM. Saya masih lagi konsisten mengamalkan supplemen-supplemen ini dan sudah tidak terkira berapa bilangan Vivix yang telah saya ambil.
.

Pesanan saya kepada anda ialah jaga kesihatan sebaik mungkin dan berikhtiarlah dengan cara yang paling selamat. Amalkan makan supplemen sebelum datang penyakit yang tidak diundang. Saya sangat berpuas hati dan berazam untuk membantu mereka yang ada masalah sama dengan saya untuk mencuba ikhtiar dengan Vivix dan supplemen lain juga. Kesihatan adalah nikmat yang perlu disyukuri dan dijaga! Bila sihat apa yang kita lakukan akan menjadi lebih bererti dan cemerlang!
.

Terima kasih Allah kerana telah menemukan saya dengan produk hebat ini. TQ juga kepada pakar nutrisi yang memberi penerangan dan terima kasih juga kepada encik suami yang banyak memberi sokongan.  Terima kasih buat ahli keluarga lain dan kawan-kawan. Lurve uollss..

.
Nak dapatkan SPECIAL KHAS untuk diri anda, keluarga juga? 
.
Hubungi terus saya di 017-5836865
Linakhtar
(Pengedar Shaklee Malaysia 867601)
.
.
#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse


Tips munasabah diri dan teruskan berzikir serta selawat kepadaNya

Assalamualaikum salam Jumaat, penghulu segala hari. Sedar tak sedar kita ni dah nak hujun bulan 10 dah kan, cepatnya masa berlalu.

Bagaimana pengisian setual hari kita?

Andai kita di beri peluang ke masa lalu, apa yang akan anda lakukan?

Secara jujurnya dari hati naluri anda sendiri...
.
.
.
Jika saya? Saya nak pandai mengaji sedari usia 6tahun...
.
Anda pula?

"Jika ingin berada di darjat para muqarabin ada 3 syaratnya:

1. Merendahkan diri ketika engkau memiliki kedudukan tinggi.

2. Menampakkan kecukupan saat engkau berada dalam kekurangan.

3. Hidup sederhana ketika engkau diberikan kekayaan."

[Imam Habib Abdullah Bin Alwi Al-Haddad Rahimahullah Taala]

-Muhasabah Diri dan Teruskan Berselawat-
.
.
Doakan saya Linakhtar terus istiqamah dan berjaya dunia juga akhirat. Begitu juga anda sekalian. Alhamdulillah...

Wednesday, 19 October 2016

Sandarkan segalanya kepada Allah SWT.

Kadang kala kita alpa kekuatan pada diri kita adalah apabila kita lebih fokus kepada kepada kekuatan dalaman (sandarkan segalanya kepada Allah SWT), berbanding bergantung hanya kepada faktor luaran atau diri kita sendiri.

"Dan Allah SWT tidak menjadikan (bantuan malaikat) itu melainkan sebagai berita gembira dan supaya hati kamu tenang tenteram dengannya. Kemenangan itu pula hanyalah dari sis Allah SWT. Susungguhnya Allah SWT maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana."

(Surah al-Anfal 8: Ayat 10)
.
.
Semoga perkongsian pagi ni mengubah cara dan sikap kita kerana Allah Taala.
.
Linakhtar
0175836865
Pengedar Shaklee Anda 867607

Komen Si ibu : ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4?

Sakit dan mati itu pasti, tapi haruskah kita bersedih dan merelakan sahaja tanpa usaha dan tawakal serta doa daripada Allah SWT?


Tahniah kepada ibu Saadiah Arbain yang berusaha dan terus berusaha tanpa jemu untuk kesembuhan anaknya, malah yakin apa yang dia berikan dan anak dia amalkan adalah pilihan yang TERBAIK!

Jom ikuti kisah dan testimonial dari seorang ibu untuk kesembuhan anaknya yang sakit KANSER Hodgkinds Lymphoma (Peringkat 4).
.
                ===============
Testimonial : Dari Puan SAADIAH ARBAIN
.

[ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX]
.

Ini kisah anak saya.  Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. 
.

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang.  Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. 
.

Sakitnya semakin kerap.  Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital.  Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda.  Lepas tu datang balik. 
.

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya.  Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. 
.

Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri. 
.

Setelah beberapa hari dapat result,  anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak. 
.

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi. 
.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul.  Takut,  cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.
.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya.  Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.  
.

Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi.  Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman. 
.

Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama  enam  bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan. 
.

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula. 
.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat.  Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal. 
.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa.  Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.
.

Justeru itu saya berusaha mencari supplement  bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee. 
.

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik.  Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya. 
.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya.  Setelah konsisten ambil Vivix,  anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
.

Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.
.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga. 
.

Syukur Alhamdullilah.  Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.
.
.
Berita gembira ini Puan kongsikan kepada semua agar jangan sesekali berputus asa untuk mencari penawar dan ubat segala kesakitan. Jangan lemahkan semangat anak-anak. Dan tabahnya so ibu dan si ayah ini sehingga anaknya kembali SIHAT SEMULA. 
.
.
Anda sedang mengalami masalah yang sama? Pesakit kanser? Ataupun sakit yang anda tak tahu ubat dan bermacam di makan? 
.
Kenapa menolak untuk mencuba sesuatu yang lain dan memberi peluang kepada diri anda untuk kembali sihat?

Nak dapatkan VIVIX SHAKLEE untuk anda? Mahupun keluarga anda?

Terus hubungi saya di talian 0175836865
Linakhtar (Pengedar Shaklee Anda 867601)
.
.
Berusaha selagi mampu, duit boleh di cari tetapi kesihatan itu tiada boleh di nilai dengan wang ringgit.
.
#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse


Kajian tentang PRODUK SHAKLEE? Landmark Study?

Dalam kita memilih pakaian, kita pasti nak yang cantik, terbaik dan sesuai dengan kita kan?

Bagaimana pula dengan pemilihan PRODUK KESIHATAN kita? Yang mana tubuh badan dalaman kita yang kita tak nampak ni,lagi nak pakai lama lagi kan?

Apa yang anda pilih? Dengan lambakan produk sekarang ni, berbaloi tak dengan apa yang anda buat pelaburan untuk kesihatan anda? Bukan masa ni je, tetapi untuk jangka masa panjang juga kan?

Sini saya sertakan kajian Shaklee tentang lambakan produk sekarang dan kesannya juga kajian yang Shaklee buat dari produk Shaklee ni.

》》Lagi tentang LANDMARK Shaklee《《


Dan untuk makluman juga, kajian ini bukan hanya beribu ringgit, tapi berbillion untuk kajian yang terperinci dan saintis terpilih yang akan melakukan kajian tersebut.



Lepas ni pilihan anda? 
.
Nak cuba dan tukar kepada Produk Shaklee
.
Cari dan hubungi saya di talian 0175836865 (Linakhtar) 
.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia, Brunai juga Singapore.



8 Tips dan panduan asas anak masuk darjah 1

Pagi ni nak kongsikan 8 tips dan panduan untuk anak masuk darjah 1. Mesti ramai para ibu bapa dah mula mengira-gira budget untuk buat persiapan ni kan.

Mana tak nya, zaman kita dulu jauh berbeza dengan zaman anak-anak kita sekarang. Dulu beg Rm10 je pun boleh. Sekarang? Nak beg yang beroda la bagai.

Sebab? Baru darjah 1 tapi buku-buku yang di bawa setiap hari mengalahkan pelajar Tahap 2. Tak gitu?

Moga perkongsian ini membantu kita semua. Dan jangan lupa, pastikan pelaburan kesihatan anak-anak juga terjaga. Jangan nak kejar pelajaran anak-anak, tapi kesihatan anak-anak kita jadi no.2 pula... biar la di seiring dan selari.


Nak dapatkan produk kesihatan?

Saya sedia membantu konsultasi dan berikan yang terbaik untuk keluarga juga.

Pengedar Shaklee Anda 867601
Linakhtar
    0175836865



Mulakan hari kita dengan selawat dan zikirullah

Assalamualaikum, selamat pagi. Jom mulakan hari dengan selawat dan zikirullah.

Allahumma solli ala saidina Muhammad.


Perkongsian bersama : - 

"Keutamaan bagi seseorang yang ingin berada di atas jalan kebenaran (islam) adalah meluruskan hati dan berusaha mengubati segala "penyakit" yang berpotensi membarah didalam hatinya"

-Muhasabah Diri-
.
.
.
Salam Subuh 
*** mommylina.blogspot.com *** 

Tuesday, 18 October 2016

11 Tips EAT CLEAN yang bantu turunkan berat badan anda!

Seperti yang saya janjikan, tak lama selang berapa jam je kan. Saya kongsikan 11 tips EAT CLEAN yang membantu turunkan berat badan anda. 

Bagaimana? 

Dah bersedia?


Okey... kita mulakan... Antaranya :-
.
1. Dalam program eat clean, sesorang diharuskan mengambil makanan yang berbentuk semulajadi tanpa proses MEMASAK yang lama (over cook).

2. KURANG kan pengambilan garam, gula, minyak, makanan berlemak dan perbanyakkan konsumsi sayuran dan buahan. Penting!

3. Pengambilan PROTIN paling baik daripada ayam, ikan, telur dan daging TANPA LEMAK!. (Nak senang sila ambil ESP Shaklee / Cinch Shake Shaklee lagiii mudah )

4. Makan sebanyak 5 hingga 6 kali sehari dengan kuantiti / porsi lebih kecil.

5. Membatasi pengambilan lemak dan tentunya memilih jenis lemak sihat seperti yang ada pada ikan, avokado dan sebagainya. (Nak mudah? OMEGA GUARD Shaklee).

6. Lebihkan buahan dan sayuran bagi memenuhi keperluan serat, vitamin dan nutrisi anda. ( Boleh ambil B-Complex, Vitalea, Vitamin C dari Shaklee yang lengkap dan semulajadi lagi ).

7. MINUM AIR masak / air putih 2-3 liter (mengikut keperluan dan berat badan anda) setiap hari.

8. Hindari makanan berlemak jahat dan trans fat.

9. Hindari soda dan minuman berkafien mahupun tinggi kalori yang berasal dari gula. (Nak energy dan kurangkan rasa nak makan anda? Boleh ambil CINCH TEA MIX ENERGY).

10. Hindari makanan yang mengandungi kalori tinggi, contohnya makanan ringan, bergoreng (fast food).

11. Amalkan pemakanan berkonsepkan KUKUS, REBUS / PANGGANG.
.
.
Susah ke?
Paling senang untuk anda FOLLOW dan konsisten tau. Berat badan anda pun cepat turun dan anda pun rasa tak percaya bila anda dapat kesannya.

Cuba la SEKARANG!
.
Nak saya bantu program diet anda? Boleh saja. Hubungi saya di talian 0175836865.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia 867601.

Sedang Mencari Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia?

Assalamualaikum.. selamat petang. Sedang buat apa sekarang? Apapun, jangan stress dan sentiasa senyum melihat wajah anak-anak kita sebaik sampai di rumah, walaupun dalam hati penat kerja seharian kan?

Salam kenal semua...
.
Saya PENGEDAR SHAKLEE ANDA 867601
.
Sebarang tempahan mengenai produk Shaklee mahupun pertanyaan dan konsultasi penuh kepada anda boleh terus hubungi saya di talian

0175836865
Linakhtar

Kisah surirumah dan minyak ikan?

Sebagai surirumah tangga sepenuh masa ni perlu ke nak amalkan makanan tambahan atau supplement? Dah la duduk rumah je nak pula supplement bagai.

Siapa kata tak perlu?

Cuba suami ambil sehari pun cukup la duduk kat rumah dan buat kerja apa isteri buat. Anda boleh buat tak dalam sehari? Tanpa mengeluh dan tanpa bantuan isteri nak buat apapun.

Percaya saya katakan tak semua kerja si suami boleh buat, bertambah selerak lagi rumah dengan anak-anak lagi tau..

Nak mengingat semua perkara lagi kerja si isteri tau.. Dari A-Z nak kena ingat... itu la kerja seharian isteri yang tak pernah siap dan esok lagi pelbagai tugasan.

Sebab tu minyak ikan perlu untik isteri.. apa kaitannya minyak ikan dan isteri?
.

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak2. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia especially utk mak-mak yang superbizi nih.

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih-sedih, amalkan Omega Guard ye!

2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dengan masalah susah nak ingat terutama benda-benda yang dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.
.
.
Jadi.. para suami, sayangkan dan kasihkan isteri anda hadiah sesuatu yang terbaik untul kesihatan, kegembiraan dan kecantikan isteri anda tau... 
.
Setiap hari mesti sayang...
.
.
Nak order? 
Hubungi saya di talian 017-5836865
Linakhtar 
Pengedar Shaklee Anda 867601



Apa hadiah yang terbaik untuk mak ayah?

Dalam kesibukan kita seharian, kita mesti terfikir akan apa yang kita dah beri kat mak ayah kita bulan ni atau nak bagi apa untuk mengembirakan hati mak ayah kita?

Andai anda dah bekerja, syukur dan tahniah atas kejayaan anda adalah hasil dari mak ayah anda. Andai anda masih belajar, apa yang terbaik nak berikan kepada mak ayah anda? Kejayaan? Segulung ijazah? Kegembiraan?

Dan pernah tak kita terfikir? Mak ayah tak pernah nak harapkan duit bulanan dari kita. Tapi mereka nak harapkan keprihatinan dan kita balik menjenguk mereka setiap minggu, setiap bulan dan jika yang berjauhan adalah panggilan setiap pagi mahupun petang dari kita.

Betul kan?

Mak ayah kita boleh cari duit, tapi mereka dan kita ni tak boleh beli kasih sayang  juga kesihatan kepada mereka. Betul?

Alhamdulillah...

Moga kita menjadi insan yang beruntung dan sering tak lepas peluang untuk melihat mak ayah kita sihat dan gembira tiap saat, masa dan hari-hari seterusnya...

Mereka mak ayah kita sememangnya TIADA GANTI nya.

Kita juga bergelar mak ayah, pasti nak yang terbaik dari anak-anak kitakan...

Buat la pelaburan untuk anak-anak kita, moga mereka juga akan sentiasa lekat dan rapat sesangat dengan kita walaupun mereka dah dewasa kelak.

In shaa Allah...

Wang ringgit boleh kita cari, tapi kesihatan kita tak boleh cari ganti. Setuju?

Jom kita belanja mak ayah kita SEBOTOL VIVIX untuk penjagaan kesihatan mereka. Walaupun kita jauh mahupun dekat... mereka tetap no.1 di hati kita.

Bagaimana nak dapatkan VIVIX SHAKLEE ni? 
.
Anda boleh terus hubungi saya di talian --> 
017-5836865
Linakhtar
.
Pengedar Shaklee Anda 867601
Urusan postage seluruh Malaysia, Brunai dan Singapore.


Nak sihat dan cantik? Pilihan anda?

Boleh saya katakan, sekarang ni dengan lambakan produk, pasti ramai yang nak cepat kesannya tanpa berfikir panjang kan? Lihat saja si dia yang putih minggu ni, minggu lepas kulit tak seperti minggu ni. Anda pasti nak mencuba? Betul?

Tapi... pernah terfikir akan kesannya secepat itu pada dalaman kita?

Tak pernah? Ke anda juga seperti saya, ragu-ragu dengan produk yang sebegitu kesannya? Sedangkan kulit dan badan kita memerlukan 21-90 hari untuk sesuatu penerimaan dan proses dalam badan kita.

Dan... pilihan terbaik anda seperti ini? Di kala usia semakin meningkat, tapi anda tetap masih sihat dan awet muda lagi? 

Kenapa mereka memilih produk ini? 
Anda juga? Yakin? Sebabnya? 
*******************

Terlajak laris pula kali ni...sebab nya.. mereka tahu yang terbaik dan tambahan pula promosi yang sangat jimat dan membantu mereka yang NAK SIHAT & CANTIK!



Kenapa vivix terkenal sebagai antioksidan?

¤ Sel sihat,
¤ Organ sihat,
¤ Sistem sihat

Maka tubuh badan pun sihat

Sebab itu Vivix menjadi pilihan untuk ikhtiar pesakit Kanser, SLE, Diabetis, Jantung, Kolestrol, Darah Tinggi!

Anda ada cerita nak kongsi pasal Vivix? Share di komen ye.. DAPATKAN PRODUK TERBAIK & SEMPENA PROMOSI kali ni!

Sharing is Caring

Antioksidan paling win dan laris di semua peringkat usia...

Anda dah dapatkan? Belum? Terus hubungi saya di talian 0175836865

#tsunamishaklee 
#team6
#antioksidan 
#vivixshaklee 
#shakleekulim 
#shakleemalaysia

Sunday, 16 October 2016

Testimonial: Masalah pertuturan dari serangan STROK selesai!

Alhamdulillah produk yang tak pernah mengecewakan pengamalnya bila terus konsisten dengan kepercayaan juga keyakinan anda untuk terus sembuh seperti sedia kala juga tawakal kerana Allah Taala.

Antara tertimonial VIVIX selepas dia amalkan secara konsisten akhirnya BERJAYA sembuh tanpa ubat!

.
"(SPECIAL EDITION VIVIX) : TESTIMONI HAFZA AIEN

[MATA SIHAT TERPELIHARA DENGAN VIVIX]
.

Assalammualaikum...saya Hafzazuraein a.k.a Hafza Aein..Kalau anda masih ingat lagi..saya pernah tuliskan kisah suami saya yang menghidapi stroke pendarahan sehingga menyebabkan masalah pertuturan..
.

Dan mungkin tamai yang tak menyangka suami saya sekarang makin beransur pulih dari masalah itu..Alhamdulillah saya bersyukur sangat-sangat kepada Allah s.w.t, keluarga dan juga rakan2 yang lain..
.

Tapi kali ni saya nak share sikit pasal suami saya juga...yang dah consume dengan Vivix lebih setahun..untuk bantu atasi masalah stroke beliau..
.

Kebiasaanya, orang stroke ini mempunyai masalah mata kan.. Kadang-kadang sukar untuk melihat...akibat dari sel-sel yang dah mati di otak mereka.. Begitu juga dengan suami saya..
.

Pada mulanya, beliau hanya menghadapi masalah pertuturan..Tapi tidak diketahui juga menghadapi masalah mata..mungkin sebab silau..atau pun masalah saraf pada mata..
.

Kami dapat tahu bila membuat pemeriksaan susulan di bahagian Rehab di Hospital..Selepas itu, doktor menyarankan untuk melakukan pemeriksaan mata di bahagian pakar mata..
.

Tapi..


..... Apa yang memeranjatkan saya dan juga doktor mata..semua ujian mata yang dijalankan tidak menunjukkan pun beliau menghadapi masalah mata..

Malah semuanya 'perfect' ...Sampaikan doktor pun berkata "Saya sendiri pun tidak dapat bacaan macam ni"
.

Ini lah hasilnya setelah consume Vivix..yang dah lebih setahun..Alhamdulillah..Dengan izin Allah s.w.t...mata suami semakin baik walaupun beliau sudah pun berumur hampir 40 tahun..
.

Malah kalau dilihat pun..tiada satu uban pun ada di kepalanya..dan kelihatan awet muda lagi..Memang terbaiklah Vivix..
.

Terima kasih Vivix kerana menjadikan saya dan keluarga semakin sihat..
.

Jadi usaha anda untuk terus sembuh bagaimana? 
Nak yang terbaik? Kesan juga amat berkesan dan terbaik?

Sini DAH ADA JAWAPAN untuk masalah anda mahupun orang yang terdekat dengan anda.
.
Sebarang tempahan dan pertanyaan boleh terus tanya saya di talian :-

0175836865 
Linakhtar (mommylina)

Pengedar Shaklee Anda 867601
.
.
#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...