Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Tuesday, 2 June 2015

3 Punca Kenapa Anda (Isteri) SUKAR HAMIL?

Bercerita tentang kehamilan ni bukan mudah sebenarnya.. ianya memakan masa dan diri sendiri juga... dan sepatutnya segala masalah ni perlu di atasi sedari BUJANG lagi tau bukan lepas dah kawin lepas setahun dua kawin masih SUKAR HAMIL baru lah nak mencari penyelesaiannya...

set kesuburan shaklee

Lepas tu mula la cuba pelbagai cara dengan pelbagai macam lagi.. oh no... ulangan SEDARI REMAJA lagi perlukan penjagaan diri.. BUKAN SELEPAS BERKAHWIN sebenarnya...

Suami jangan salahkan ISTERI semata-mata.. Ketahui punca ini dan selesaikan secara bersama.. Insyaallah.. saya mengikut apa yang saya alami dan juga kawan-kawan alami kini mereka sedang hamil dan atas usaha mereka sendiri juga dan berdoa serta bertawakal pada DIA yang maha pencipta dan memberi...

Antara 3 Penyebabnya adalah;

1) PERIOD REGULAR?
Kadang-kadang masalah sukar hamil berpunca daripada masalah period yang tidak regular.. Period tak regular menandakan ada masalah dengan hormon.. Bila ada masalah dengan hormon, kemungkinan tahap kesuburan ada sedikit menurun dan menyebabkan sukar untuk mengetahui HARI SUBUR..

Jadi apa yang saya cadangkan solusi untuk atasi masalah ini ialah dengan pengambilan GLA COMPLEX + ESP + ALFALFA COMPLEX

2) KEPUTIHAN

Ada yang cakap keputihan tidak menjejaskan kesuburan. Tapi sesetengah pakar dan doktor akan beritahu, sebenarnya ianya sedikit sebanyak memberi efek.. Sebab ada kalanya keputihan ni boleh menyebabkan sperma sukar untuk "tembus" ke ovari dan ia sedikit sebanyak memberi efek kepada anda pasangan yang sedang merancang untuk hamil.

Sebab tu saya sangat cadangkan untuk customer dan kawan-kawan yang bertanyakan akan kes ni bagi yang belum berkahwin dan ada masalah keputihan, tolong lah rawat sebelum anda kawen.. dan seterusnya.. bujang tu bujang juga..tapi pasti tak selesa dengan masalah keputihan ni kan...

Buat yang dah kawin pun belum terlambat untuk membantu merawat masalah korang ni., boleh atasi dan merawatnya secara konsisten dan inshaAllah ianya pasti BERJAYA.

Untuk masalah keputihan ni pula, saya cadangan ialah pengambilan ALFALFA COMPLEX + VIVIX + GARLIC COMPLEX (Mengikut budget korang dan sememangnya ianya sangat BERKESAN tau..)

3) SENGGUGUT TERUK/ PERIOD TERLALU BANYAK @ SEDIKIT
Sekiranya terdapatnya gejala seperti ini.. Petama saya suka ingatkan customer untuk refer pada doktor sebab ianya mungkin antara tanda-tanda mengalami masalah cyst ataupun fibroid.. (moga-moga tak la kan) Sebab tu baik rawat sedari awal..mahupun masa bujang-bujang ni.. tak la menyesalkan...

Dan dapatkan pengesahan daripada doktor.. Dapatkan nasihat daripada doktor.. Dan jika benar anda mempunyai masalah seperti berikut, InshaAllah ramai yang berpendapat dan berjaya atasinya untuk masalah anda ni, saya akan cuba ikhtiar bantu dengan supplement Shaklee selain daripada rawatan doktor..

InsyaAllah semua orang termasuk anda juga berpeluang untuk hamil.. Selagi masih bernyawa, tiada yang mustahil di dalam hidup ini.. dengan izinNYA.. kun fa ya kun.. kata Allah.. Maka jadilah ia...

Yang penting, kena IKHTIAR dan DOA minta daripada Yang Maha Memberi.. Sang Pencipta kita semua... Insyaallah.. Tiada daya upaya kita tanpa izin dariNya.. Berusahalah dan jangan sesekali merasa putus asa.. anda pasti merasai alam kehamilan lepas ni..

Sharing wif love mommylina ibu kepada dua cahayamata saya hero dan heroin.. nak dapatkan tips merancang anak lelaki dan perempuan? boleh juga tanya tips ni.. .Insyaallah.. kita kan merancang... Dia yang maha dan lebih mengetahui.. Amin...

Ikhlas berkongsi ilmu;
Saya mommylina a.k.a Pn.Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia Termasuk Brunei
Boleh terus hubungi saya 017-5836865




No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...