Badan bagai di PUM-PUM lepas bersalin? Ini kata Dr.Zubaidi

Dilema para ibu lepas bersalin adalah masalah kegemukan dan badan tak nak turun atau lambat turun semua seperti sebelum hamil dahulu. Sudahnya? Pelbagai cara dibuat demi nak kurus semula...

Ada yang guna produk "segera" tanpa fikirkan kesan pada penyusuan susu ibu.. bayi dan diri sendiri...

Sedangkan... kata Doktor Zubaidi... "Menyusukan anak adalah proses menguruskan badan setelah melahirkan anak. Bila terasa lapar, terus  minum air kosong sebanyaknya.

Masalah yang dihadapi oleh ramai ibu ialah makan lagi dan lagi bila rasa lapar. Ini menyebabkan badan seumpam "dipam-pam", pada hal menyusukan anak itu proses menurunkan berat badan.

Jadi sediakan air kosong dan pastikan sentiasa air kosong ini berada di sisi. Bila rsa lapar dan rasa haus, minum air kosong ini dulu. Selepas setahun, anak menjadi sihat dengan bekalan susu ibu berterusan dan tubuh ibu menjadi lebih langsing."

Selamat mencuba.
.


Dan... 

Saya kongsi beberapa produk yang SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI yang boleh di amalkan oleh para ibu sedari belum hamil, hamil, masa berpantangpenyusuan susu ibu dan seterusnya dalam masa sama pelaburan kesihatan anda juga....

Nak tahu bagaimana? 
Boleh klik dan text saya di http://linashaklee.wasap.my

Boleh postage seluruh Malaysia, Brunei dan Singgapore.

.

No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...