Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 18 March 2017

Waspada dengan minuman kita seharian!

Macam-macam jenis makanan sekarang, makanan hipster apatah lagi kan. Tapi... waspada dengan minuman kita seharian juga pengambilan makanan untuk tubuh badan kita. 

Bagaimana?
Dan...

Jangan sampai menyesal dikemudian hari.

Minuman manis perlu untuk tenaga dan sebagainya, tapi WASPADA akan dose pengambilan kita seharian.

Setuju?

Moga perkongsian ini menyedarkan kita dan PENTING JAGA KESIHATAN SEBELUM TERLAMBAT

"Terdapat peningkatan yang mendadak masalah obesiti dan penyakit kronik lain seperti sakit jantung, masalah kolesterol, darah tinggi dan sebagainya.
Gula yang berlebihan yang diambil akan disimpan sebagai lemak di dalam tubuh. Ramai yang keliru kerana menyangka minyak menjadi punca kepada masalah kegemukan dan penyakit kronik ini. Sebenarnya PENGAMBILAN GULA yang berlebihan".
-DrZubaidiHealth- 
.
pengedar shaklee 0175836865

.
Semoga membantu.
Hargai kesihatan kita selagi kita SIHAT ini.

.
TESTIMONIAL BERSAMA VIVIX SHAKLEE
& KESANNYA BEGITU POSITIF
.
.
Semoga perkongsian TESTIMONIAL ini membantu PENYELESAIAN MASALAH ANDA.
.
Nak ORDER? 
Hubungi nombor telefon di bawa dan percaya la.. SIHAT ITU MAHAL & BERNILAI.
.

Wednesday, 15 March 2017

Apa itu Antioksidan dan Radikal Bebas?

Ada yang bertanya, mommy Lina apa itu antioksidan dan radikal bebas? Perkaitannya apa pula ya mommy Lina? 

Ok saya cerita dan terangkan ya...

Sebelum tu nak tanya!
Kita nak rasa sentiasa muda atau lebih muda dari usia kita kan? Nak cantik dan sihat sentiasa kan? 

Tapi bagaimana dengan cara pemakanan kita sekarang? Dan bagaimana pula sistem pertahanan diri kita? Imun sistem pula bagaimana? Dengan cuaca sekarang yang kejap panas dan kejap hujan dan lagi panas terik?
========

Radikal bebas seperti "kuman" dalam badan kita menjadikan sel-sel badan kita 'berkarat' kerana tindakan OXIDATIVE STRESS.

Pembentukan radikal bebas boleh disebabkan oleh faktor-faktor luaran seperti PENCEMARAN UDARA, RADIASI UV, dan ROKOK mahupun keadaan di tempat kerja dan METABOLISME dalam badan kita juga adalah secara semulajadi boleh menghasilkan radikal bebas.

SISTEM IMUN badan pun boleh membentuk radikal bebas dengan sengaja untuk meneutralkan virus dan bakteria.

KANSER, penyakit JANTUNG, ALZHEIMER, PARKINSON, ARTHRITIS ni antara punca oxidative stress yang disebabkan oleh radikal bebas.

Sebab tu lah kita an perkaitannya antara RADIKAL BEBAS dan ANTIOKSIDAN ni untuk membantu MEMPERLAHANKAN oxidative damage pada sel tubuh (mencegah kerosakan sel dan tisu).

VIVIX, mengandungi POLIFENOL & RESVERATROL yang merupakan molekul ANTIOKSIDAN yang mempunyai kesan PERLINDUNGAN (protective) terhadap oxidative damage sel-sel (yang boleh memusnahkan sel-sel badan kita).

Dah ada keserasian dan faham akan keduanyakan?
Bagaimana kita nak menjaga KESIHATAN BADAN KITA?  Hargai SIHAT SEBELUM TERLAMBAT.

Nak cuba amalkan VIVIX SHAKLEE? 
Order terus di 0175836865
.
Mommylina sedia uruskan dan bantuk dapatkan PRODUK TERBAIK untuk anda semua.
.
TESTIMONIAL 
.

.

Monday, 13 March 2017

Tips atau petua untuk berjaya hamil?

Tips atau petua nak hamil? Bagaimana dengan cara pemakanan anda (isteri mahupun suami) sedari bujang dan hingga dah berkahwin ni? Adakah suami anda merokok? Isteri pula bagaimana?


Tips atau petua ni sebenarnya adalah dari PEMAKANAN dan penjagaan KESIHATAN anda sendiri sedari awal dan sedari bujang lagi.
.
.
Semoga testimonial ni memberi semangat dan kegembiraan untuk pasangan yang sekian lama menanti zuriat sekian lama. 
.
.
--> Testimoni HAMIL

"customer ni ikhtiar dengan GLA dan B-Complex utk hamil anak kedua. Period customer ni tak menentu..cycle setiap bulan tak sama...mostly panjang cyclenya 32-42 hari baru period..."

Sejak consume GLA cycle jadi pendek 29 hari dan bulan kedua consume GLA tu dia alhamdullilah HAMIL.

Ini percubaan kedua dia guna GLA dan B Complex sebelum ni anak pertama pun dia consume GLA dan B-Complex ni juga. 


Alhamdulillah... mereka yang tak pernah berputus asa pasti akan temui dan perolehi hasilnya. Tak kira samada cepat mahupun lambat bukan.

Semoga pada isteri dan suami diluar, atau yang sedang membaca entry blog saya ini untuk terus MENCUBA dan berusaha juga memohon dariNya. Jangan salahkan isteri ataupun suami, tetapi saling bekerjasama dan berusaha sesama pasangan. Juga, dapatkan makanan tambahan yang SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI untuk diamalkan.

Saya doakan anda yang sedang berusaha akan memperolehi kebaikkannya dan berhasil mensapat apa yang anda impikan.

Amin...

Nak order Vitamin Shaklee ini? Hubungi saya di 
017-5836865

Postage seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore juga.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...