Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Sunday, 23 August 2015

5 Tips Masak Paling Pantas & Win!

Kenapa saya suka ayat paling pantas dan win ni? Kalo korangkan, apa perasan korang kalu dapat menyiapkan kerja dalam masa yang korang tetapkan? rasa menang dan lapang dada tak?

Saya boleh katakan Ya dan Win!

Percaya tak? suami pun tak boleh win dengan cara isteri bekerja? korang rasa?

kerjaya surirumah tangga

5 Tips yang saya suka kongsikan kata kawan-kawan saya juga antaranya - ;

1/ Sediakan bahan-bahan masakan terlebih dahulu
2/ Dapatkan bahan-bahan yang nak di masak di awal pagi
3/ Bahan-bahan asas sebolehnya dah tersedia (saya suka forzenkan, macam bawang di blander siap)
4/ Masak lebih untuk tengah hari dan malam
5/ Asingkan masakan untuk anak-anak (yang tak pedas) & masakan untuk kita (kalu ada pedas)


Ni antara tips paling pantas dan win saya.. tapi saya suka masakkan, waktu anak-anak ceria dan perut kenyang.. dna paling best.. bila suami kerja outstation. Saya akan masak yang anak-anak suka.. merangkap untuk saya juga sekali..

Caranya...

Contoh anak-anak suka makan ayam masak kicap.. saya akan sediakan 1 je hidangan ini untuk tengahari dan malam... dan dalam masakan ni ada ayam, ada sayuran..

Nasi pula? saya akan masak lebih juga.. paling suka add kismis dalam nasi sebab boleh anak-anak dapat khasiatnya...

Senangkan.. Tapi kalu ada suami kat rumah.. so cara sama.. masak untuk 2 waktu.. tapi asingkan untuk mr.suami yang special la.. saya tak kisah dan tak la cerewet bab makanan ni..

Senang kerja saya... dan banyak kerja saya boleh siapakan dalam 1jam.. tu paling win! korang pula amcam?

Semoga memberi manfaat pada semua... untuk isteri yang bekerjaya.. lagi sesuai cara ni.. pagi dan malam..selamat mencuba...

Dan.. korang.. berminat nak menjadi surirumah penuh masa tak? boleh sertai kami lepas ni... bukan skim cepat kaya.. tapi usaha biar DUIT mengejar kita.. dan kita buat kerana Allah Ta'ala...

========================================================
Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online
 
Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...
 
Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email : kedaivitaminlina@gmail.com

5 comments:

  1. stail yan pulak lain...maklumlah tinggal bedua je...masak special hanya pada hari minggu...coz hubby tak kerja :-)) ...dapat masak sama2

    ReplyDelete
  2. idea masak nasi campur kismis tu menarik...dalam masa yang sama ada khasiat yang anak2 dapat...

    ReplyDelete
  3. Cx pon biasa buat cmni je. Sng mudah hehe

    ReplyDelete
  4. aida guna few tips tu.
    blend bwg & cili.
    ikan siap siang.
    ayam siap potong.
    less than 1 jam bleh siap :)

    ReplyDelete
  5. setiap orang berbeza cara masak

    ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...