Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Sunday, 5 July 2015

Resepi berbuka puasa cara cepat & bantu program "inch loss" anda...

Haaaa petang ni agak lewat sedikit update.. al-maklum laaa... dengna anak-anak kan.. tapi saya tetap awal pagi blogwalking sebaik lepas bersahur dan lepas solat subuh... seronok berblog sebenarnya ni...

Ok hari ni sebenarnya nak berkongsi resepi yang simple dan bahan-bahan pun mudah je.. tapi sangat baik untuk korang yang nak turunkan berat badan atau target nak inch loss lebih sihat dan terbaik...

tips kurus dan sihat
Mr.Google image (sebab jap lagi petang baru saya nak buat)

Ok antara bahan-bahanya... 

500g Kentang (direbus dan di lenyek)
1/2 cawan susu segar
2 sudu besar mentega (buttercup pun ok)
Sedikit lada hitam
Sedikit garam

Inti pula...
Boleh letak ayam @ daging (ikut citarasa sesama)
(ayam ni kita masakkan sedikit atau saya suka rebus ayam ni dengan batang saderi sebabnya wangi tau)


Cara memasaknya;

* Panaskan ketuhar pada suhu 170'c
* Campurkan kentang, mentega, susu, lada hitam dan garam ke dalam satu bekas. Gaulkan agar semua bahan2 ni sebati.. (bahan A)
* Pasa bekas lain pula, ayam rebusan dengan saderi tadi di potong kecil2 @ dadu
* Masukkan ke dalam bekas pai yang dah di oles dengan sedikit mentega tadi..
* Masukkan bahan A tadi, ke dalam bekas dan pastikan menutupi kesemua isi pai tadi...

Masak selama 25minit lebih kurang macam tu..

Siap....

Mudah ek simple? cukup tak untuk korang berbuka dengan khasiat yang ada pada kentang dan ayam?

lecithin shaklee
Nak kurus? mudah je sebenarnya.. Tapi......

Bagi saya.. ni pun dah cukup kenyang... tak perlu juadah bebanyak dan berminyak.. kata nak kurus? kena lah yang bakar , rebusan dah laa.. jangan  atau perlu elakkan makanan bergoreng dan terlalu berminya... dan 1 lagi... JANGAN lupa amalkan minum air masak lebih setiap hari... bila air masak cukup dalam badan kita.. kita tak la rasa lapar memanjang.. kan....

Dan.. satu yang saya suka kongsikan... amalkan diet secara sihat dan vitamin ni hanya membantu korang... selebihnya adalah dari diri kita juga tau...

Lecithin bantu membakar lelamak dalam badan
Herbalax pula membantu membuang sisa-sisa makanan yang tak di perlukan dalam badan.. seterusnya proses mencuci usus kepada yang lebih baik.. haaaa...

Lagi cepat inch loss korang macam ni tau.. nak CUBA? meh cari saya kat sini untuk bantuk korang kurus macam saya 45kg je.. ni puasa ni..lagi laaa cepat je badan ni turun... RAHSIAnya? korang cari saya

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia dan Brunei
SidPRO anda 867601

Siapa NAK KURUS & SIHAT? cepat-cepat BERTINDAK SEKARANG!

3 comments:

  1. Mudah je nampak resepi ni. Bolehla cuba nanti

    ReplyDelete
  2. boleh lah beli bahan and cuba nanti..thanks sebab share..

    ReplyDelete
  3. wow... nampak sedap dan menyelerakan... Miera pun dah follow Lina, harap Lina boleh follow Miera balik... =)
    Selamat berpuasa...
    www.mieranadhirah.com

    ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...