Bagaimana cara nak ajar anak kecil ke tandas, semudah 123...

Petua atau cara nak ajar anak kecil ke tandas tanpa pempes dan semudah 123. Juga petua ni sayqanak  ni saya dapat dari kawan dan saya ajar pada anak-anak saya juga.
.
Bermula dari anak pertama.. kedua dan bakal merentasi anak yang ketiga lagi setahun lagi. In sha Allah.
.
Cabaran?
.
.
Kadang boleh jadi "hijau" kita tau. Tapi niat dan buat seikhlas hati kita as ibu hebat, akan dipermudahkan.. 
.
Macam saya katakan semudah 123... 
.
Tapi saya dan pengalaman kawan-kawan juga, sebenarnya peringkat awal je susah. Bila dah melepasi 1-3 hari dan seminggu tu. Haaa senang sangat dah.
.
Semudah 123 tu bagaimana? 
.
1. Cakap kat anak (set minda) mereka yang kita nak mereka ni kencing berak ke tandas.. tak nak bagi pakai pempes dah. 
.
2. Bermula hari pertama, kita kena KUAT MENTAL & FIZIKAL tau. Tenaga? 4x ganda tenaga diperlukan daripada sebelumnya. Kerap 
.
3. Kerap bertanya si anak nak kencing ke tak. Seterusnya ajak anak ke tandas terus selang 5minit di hari pertama..
.
4. Hari kedua dan ketiga AGAK MENCABAR, dan TINGGI KESABARAN. Kenapa? Anak akan buat "protes" dia main lepas kencing je tau. Jadi para ibu wajib simpan semua karpet kesayangan kat tempat lain. Kang anak kencing kat karpet kesayangan lagi haru .. haha.. 
.
5. Eh.. macam dah lebih 123 dah ni.. takpa.. moga ilmu ini bermanfaat untuk semua.. teruskan sehingga anak sendiri akan ke tanda untuk kencing atau anak akan sendiri cakap "mmami kami nak kencing" .dan pasti mami masa tu akan segera ajak anak ke tandas. Sebab anak akan beritahu masa dah rasa nak terkencing tersangat dah tu... 
.
Seterusnya... kain baju tu dah tentu kerap basuh laa.. normal... 
.
Asalkan anak-anak BERJAYA bebas dari pakai pempes di usia seawal 2 tahun. Ada yang setahun lebih dah juga. Tapi anak-anak saya 2 tahun ke atas. Alhamdulillah. 
.
Moga anak-anak mami juga berjaya. Tapi ingat tau TENAGA 4X GANDA DI PERLUKAN, selain tu kekuatan mental dan fizikal dan paling penting juga adalah KERJASAMA SUAMI ISTERI tersangat penting..
.
Mujur la saya ni surirumah, lagi la mudah nak mengajar anak di usia awal mereka. Tapi walaupun surirumah, perlukan EXTRA TENAGA tau nak urus anak-anak bijak kita kan. Dan paling seronok juga, sambil jaga anak ni boleh JANA PENDAPATAN TANPA LIMIT tau. Berapa nak? 4 angka? 4 ke 5 ribu sebulan dari rumah? Boleh saja. Nak 5 angka pun boleh. Bagaimana???
.
Haaa kena TERUS JOIN TEAMWORK kami SEKARANG. Kami juga bermula dari kosong, dan berbekalkan pengalaman dan apa yang terbaik kami amalkan terus kami kongsikan produk ni sampai la dalam tak sedar boleh capai IMPIAN juga.
.
Mami gojes yang sedang CARI EXTRA INCOME tu.. dan NAK CUBA PRODUK TERBAIK ni... jangan tunggu lelama tau. Masa tak menunggu kita. Dari orang lain terus BERJAYA, anda pun BOLEH BERJAYA DENGAN TINDAKAN SEGERA juga tau.
.
Cara? HUBUNGI SAYA TERUS DI 0175836865.
.
berniaga online shaklee

bonus shaklee

.

No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...