8 Tanda-tanda awal penyalit tibi mula menyerang mangsanya!

Kadang anda rasa batuk biasa, tapi sebenarnya ianya membawa pada kepada si pesakit apabila membiarkan batuk berterusan tanpa pengawalan dan rawatan yang berterusan.
Ketahui 8 tanda-tanda penyakit tibi ini menyerang mangsanya...

Antaranya...
1. Batuk yang tidak menunjukkan untuk sembuh dan berlarutan selama 3 minggu. Diikuti kahak juga berwarna kuning yang mungkin bercampur dengan darah atau scuptum.
2. Penurunan berat badan tanpa sebab, pesakit ini akan biasanya mengalami penurunan berat badan sebesar 40% dari berat tubuh sebelumnya.
3. Pesakit mudah lelah kerana kekurang oksigen dari pada paru – paru. Hal ini dikarenakan mulai rusaknya fungsi paru – paru karena bakteri Mycobacterium Tuberculosis.
4. Bila demam, pesakit penyakit tibi akan menderita demam yang berkepanjangan tanpa sebab dikerana tubuh terus berusaha melawan bakteri yang ada pada rongga dada atau paru – paru.
5. Berpeluh pada malam hari tanpa melakukan aktiviti. Penyebab berpeluh ini adalah merupakan salah satu cara tubuh melindungi diri dari penyakit. Pesakit penyakit tibi berpeluh ini juga adalah  kerana tubuh mempercepat proses metabolisme untuk terus menghentikan infeksi yang ada pada tubuh.
6. Pesakit mengalami panas dan sejuk tak menentu. Dan juga pesakit tibi akan mula menggigil sedangkan tubuh terasa panas pada diluaran, perkara ini disebabkan kerana tubuh mulai tidak stabil.
7. Pesakit mula hilang selera makan, dsn selera makan berkurang dengan drastic kerana hilangnya rasa pada lidah dan ketidakstabilan tubuh badan yang menyebab demam.
8. Perubahan pada urine yang berwarna kemerahan atau berwarna keruh. Ketika sudah mencapai tahap ini, menandakan bahawa bakteri Mycobacterium sudah menginfeksi semakin seruis dan pesakit perlu mendapat rawat segera.
.
.
Masih nak membiarkan batuk anda hanya berharapkan ubat batuk? Kenapa? Dah dapatkan rawatan yang lebih baik?
.
Penyelesaian anda? Mungkin ini SANGAT MEMBANTU. Cegah sebelum terlambat!!!
.
Bagaimana nak dapatkan VIVIX ini?
Anda boleh terus hubungi saya di talian
--> 017-5836865
Linakhtar (Pengedar Shaklee Anda 867601)


Nak bertindak sekarang @ membiarkan sakit anda berterusan dan "memusnahkan" masa depan anda sendiri? 

Bagaimana nak dapatkan? 
Terus call di 0175836865


No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...