Apa itu SLIPPED DICS? Bahaya Andai Dibiarkan Tanpa Anda Sedari!

Slipped disc? Apa itu slipped disc? Bahaya ke andai di biarkan tanpa rawatan segera? Siapa yang pernah alami?

Sebenarnya slipped disc secara ringkas bermaksud tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. Ini disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan.

Dan apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas.

Sakitnya hanya tuhan je yang tahu dan betapa si pesakit merasa seperti nak mati akan kesakitan ini. Mungkin ramai yang angap sakit urat, sakit sendi, salah urat, bengkak urat, salah tidur dan sebagainya la... tapi sebenarnya lain dari itu...

Bagaimana pula anda nak merawatnya? Dengan berjumpa doktor dan memakan pain killer seumur hidup?  Mengharapkan painkiller sehingga bila? Bila sakit menyerang.. bila sakit ambil painkiller... tahukah kita, kesan panjang pengambilan pain killer?

Terbatas segala pergerakan anda selepas ini?

Atau mungkin ini BOLEH MEMBANTU masalah anda?

Jangan biarkan sakit anda itu berterusan tanpa rawatan yang sebenarnya...

SEMOGA IANYA MEMBANTU ANDA UNTUK LEBIH SIHAT TANPA PAIN KILLER

Saya berkongsi pengalaman kawan saya, bagi mata hidup semula selepas bebas daru pengambilan pain killer dan ubatan lain!

Rawat perlu, andai ada yang boleh membantu untuk lebih sihat tanpa ubat, mana yang anda pilih?

Nak dapat dan cuba amalkan VIVIX Shaklee ni?

Terus hubungi saya di talian 
017-5836865 
Linakhtar

Pengedar Shaklee Anda 867601
(Postage seluruh Malaysia, Brunei juga Singapore)


No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...