Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 1 July 2017

Tips membantu masalah sakit gigi anda secara berkesan dan semulajadi?

Jom kita kongsi tips untuk penyelesaian masalah sakit gigi atau gusi anda secara berkesan dan semulajadi?  hilangkan @ kurangkan rasa sakit gigi tanpa pain killer SEKARANG!

Haaaa... mesti ramai nak tahu kan, sakti ni kalu sekali kena.. mau hilang selera makan, moody dan nak buat keja apa pun tak jadi. Setuju?
.
Orang kata kalu sakit gigi ni adalah sakit no.2 lepas sakit bersalin? Betul ke?
Rasanya... sebab dulu kena cabut gigi susu yang tak tumbuh dengan cantik dan menganggu gusi dan gigi lain, sekali cabut... perhhh... mengigil satu badan tidur tak lena tau. Nak makan? Lagiii la tak lalu...
.
Apa nak buat? Saya masa tu tengah menyusukan anak hero saya.. tak kan nak telan pain killer pula kan.. tak di syorkan pun oleh doktor.. nak tunggu hilang sakit tu? Hmmmm menangis tak berlagu tau..
.
Masa tu saya ada OSTEMATRIK, VITAMIN E, OMEGA GUARD & BCOMPLEX VITAMIN C juga tau
.
Malam tu juga saya updose semuanya... 



Magic saya katakan... ^__^ lepas telan tu bukan la terus baik ke apa.. tapi sesangat bersyukur bila sakit denyutan tu berkurang dan saya boleh tidur lena... 
.
Esok paginya... hoyehhhhh... tak bengkak dan mood pun ok je tau... 
.
Nak tahu rahsianya? Sebab ianya melibatkan saraf kita dan mood.. bila ada "perisainya" sakit itu dapat di kawal dari terus terasa sakit berlarutan... dan urat2 pun dapat rehat masa kita rasa tenang dan tak membengkak.. .
.
.
Korang ada masalah sakit gigi? TAK PERLU UBAT PAIN KILLER lepas ni... amalkan penjagaan kesihatan secara semulajadi lepas ni... lega dan tak la kita menyesal bila sakit gigi ni.. ^__^ 
.
Bagaimana nak dapatkan dan anda pasti saya guide dan konsultasi special punya... 
.
Hubungi saya Lina 0175836865
.
#shakleekulim 
#shakleekedah 
#shakleeeffect 
#tsunamishaklee
#ejazG3
#sakitgigi 
#testimonial 
#LiveAmazing


Friday, 30 June 2017

Jangan biarkan sesuatu perkara itu berterusan dan melarat tanpa merawatnya!


Andai kita diberi peluang nak "undur" ke masa lalu, mesti kita nak buat semua perkara yang baik-baik sahaja kan... 

Setuju? 
.
Tapi ianya mustahil untuk berlalu, dan apa yang perlu kita lakukan adalah BERTINDAK memberpaiki segala yang menghalang kita untuk terus maju kehadapan.
.
.
Bak kat cikgu saya "Jangan biar ianya terus melarat"
.
Kenapa? Hargai KESIHATAN & KEBAHAGIAN kita bersama orang kesayangan kita tanpa berkira sedikit pun. Apa yang cikgu saya maksudkan adalah....
.
==================
Jika akak dan abang mempunyai tanda-tanda seperti 
.
✔️Keletihan melampau

✔️Mudah melenting

✔️Sensitif 

✔️ Cepat tersinggung

✔️Serba tak kena

✔️ Kerap sakit

Situasi ini terlalu kerap terjadi pada mereka yang ;

* Kurang tidur
* Kurang minum air
* Kurang rehat
* Makan yang tak seimbang
* Tiada masa beriadah
* Makan tak tentu masa 
.
Dan jika ia berlarutan sebenarnya ia mengundang penyakit yang lebih bera dan anda pasti menyesal bila dah jatuh sakit juga terpaksa menyusakan orang sekeliling anda, apa tah lagi bila anda adalah "tulang belakang" / harapan besar keluarga anda! 

Oleh itu, jangan sesekali kita "menyesal" dan membiarkan ianya melarat tanpa merawatnya sedari awal andai anda juga dah tahu akan kesannya!

Segeralah bertindak dengan .... 
.
➡️ Jagalah pemakanan
➡️ Makan mengikut masa 
➡️Pantau pengambilan air 
➡️Rehat yang mencukupi
➡️Pastikan ada aktiviti riadah
➡️ Amalkan pengambilan vitamin 
➡️ Sediakan masa untuk diri sendiri
.
.
Sibuk bagaimana sekalipun, UTAMAKAN KESIHATAN, wang ringgit kita boleh cari, tetapi KEBAHAGIAAN, KESIHATAN & KELUARGA kita tak bolrh ganti dengan wang ringgi.
.
Setuju? 
.
Bila kita dan anda sihat juga aktif, semua urusan jadi produktif dan anda akan setiasa tenang juga tersenyum walau dalam keadaan apa sekalipun dan.. ingatlah Dia saat kita susah mahupun senang... 

******************
Shaklee Distributor Anda 867601
☎️    0175836865 (Linakhtar)
******************
.
.
.
.
Anda mampu mengubahnya!
.

Thursday, 29 June 2017

Kenali Siapa Dia Pengasas Utama Produk Jenama TERKENAL ini!


"Satu derham yang kamu gunakan untuk PENCEGAHAN adalah lebih baik bagi 1000 derham yang kamu gunakan bagi perubatan" :- Hadis Sahih Rasulullah SAW.
.
Dipetik dari perkongsian buku nutrisi Shaklee (Modern Solution to Modern Problem)
.
Siapa pengasas utama Shaklee ni? Dia adalah sorang yang disahkan sedari kecil mempunyai masalah kesihatan dan di anggap hidup tak lama sebab kesihatannya. 

Tapi Kuasa Allah SWT siapa nak menyangkakan?
.
Beliau dilahirkan di sebuah pekan kecil. Dan dilahirkan dalam keadaan kesihatan yang sangat-sangat tidak memuaskan. Doktor telah menasihatkan ibunya agar menyusukan beliau atas dasar KASIHAN. Ibu beliau telah menggunakan ilmu nutrien dan herba dimana KESIHATAN BELIAU PULIH & MEMANJANGKAN TEMPOH HAYATNYA. Dengan usaha ibunys.. Dr Shaklee menaman minat mendalam terhadap keseimbangan, keindahan dan kecantikan alam semulajadi. 
.
Maka.. PRODUK TERULUNG beliau adalah "VITALIZED MINERALS". Dengan pengeluaran produk tersebut maka lahirlah sebuah VITAMIN yang PERTAMA DI DUNIA :- " Multivitamin @ Multi- Mineral ." 
.
"Saya telah menghabiskan hayat saya untuk mengkaji cara dan rahsia alam. Beliau amat bijak dan merupakan seorang guru yang mulia ) nobel.  Saya berharap agar hasil daripada pemikiran serta produk yang telah saya keluarkan setelah selama setengah abad membuat penyelidikan akan membawa pengertian dan nilai kepada saudara dan mereka-mereka yang saudara hargai." :- Dr.Forrest C Shaklee 
.
.
.
Yang menariknya kisah beliau ni.. beliau UTAMAKAN KESIHATAN itu penting.. sebab itu andai kalian sedar dan perasan.. kat Malaysia ni TAK DI BENARKAN Produk Shaklee ni di letak di farmasi.. mahupun kiosk-kiosk biasa. Sebab? Pentingkan TOUCH BY TOUCH antara pengedar sah direct kepada client berserts dengan guide dan konsultasi. 
.
.
Produk terbaik jangan di pandang muda. Ianya BUKAN UBAT, tapi ianya SUPPLEMENT yang membantu kita  MENCAGAH itu lebih baik dari merawat. 
.
Dan penting lagi...  bukan produk sembarangan.. tapi ianya ada #LANDMARK dimana KAJIAN SAINTIS secara terperinci setiap PRODUK yang di keluarkan dan yang dah ada ni. 
.
.
Jadi.. kenapa nak pilih produk lain? Sedangkan kita dah tahu yang Shaklee ni antara yang PERTAMA di dunia. Bukan SEBARANGAN produk? 
.
.
Kita amalkan dan kita rasai dan "suka / jatuh cinta" dengan produk ini untuk kesihatan masa depan kita... 
.
.
Bagaimana nak tahu? Saya sedia membantu... 

Boleh baca & follow di sini : www.mommylina.blogspot.com
.

Pengedar Shaklee & Business Team Anda 867601
Linakhtar
0175836865

.
#shakleekedah
#shakleekulim
#wtsfamily
#LiveAmazing
.
.
#tsunamishaklee #ejazG3 
#produkpertamaDUNIA




Wednesday, 28 June 2017

Bila dah sakit, yang mahal itu tak jadi "halangan" dah janji sembuh dan sihat semula!

Setuju tak? Bila saya katakan KESIHATAN ITU YANG MAHAL HARGA sebenarnya, bukan pada produk mahupun barang apa sekali pun. 


Betul kata orang kan, bila sihat, PRODUK BAIK itu mahal la itu laaa. Nanti-nanti, tak da budget dan segala alasan ada. Tapi... dan tapi...
.
Tapi... bila sakit? Yang mahal itu tak pandang dah janji BOLEH SIHAT & KEMBALI SEMBUH SEPERTI BIASA SEMULA! 
.
Setuju? 
.
Vivix membantu menurunkan bacaan kolesterol anda?  kadar gula dalam darah? Kencing manis?  Masalah anda? 
.
.
Hubungi saya untuk dapatkan Vivix dan guide juga konsultasi terbaik anda!
.
Pengedar Shaklee & Business Team Anda 867601
Linakhtar
0175836865
.
#tsunamishaklee
#shakleekedah
#shakleekulim
#wtsfamily
#LiveAmazing
#testimonial 
#vivix
#kolestrol 
#guladalamdarah 
#diabetis 
#strok 
#anginahmar


Tuesday, 27 June 2017

Nak CANTIK? PASTIKAN PRODUK YANG ANDA PAKAI ADALAH SELAMAT & BERKESAN!

Nak tahu tak, ramai antara kita sekarang ni utamakan luaran, termasuk kecantikan luaran semata-mata tapi dalaman dibiarkan tanpa penjagaan yang sepatutnya. Nak cantik tapi dalaman terabai. Bagaimana tu???

Tahukan kita penjagaan dalaman adalah LEBIH UTAMA BERBANDING LUARAN??? 


Antara yang terbaik untuk penjagaan DALAMAN kita adalah VIVIX, dan kenapa saya syorkan Vivix selain produk lain ESPCOLLAGENVITAMIN C dan lainnya???
.
Bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia :-
1. ️Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
2. ️Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lemah
3. Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak
4. Cell Performance : meningkatkan prestasi sel
.
Nak cuba dan rasai PENANGAN bila anda jaga dalaman dan CEGAH itu lebih baik dari merawat?
.
Hubungi saya untuk dapatkan Vivix dan guide juga konsultasi terbaik anda!
.
Pengedar Shaklee & Business Team Anda 867601
Linakhtar (0175836865)
.
Postage seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore.


#tsunamishaklee
#shakleekedah
#shakleekulim
#wtsfamily
#LiveAmazing
#testimonial 
#vivix


Nak cuba dan rasai PENANGAN bila anda jaga dalaman dan CEGAH itu lebih baik dari merawat? 
.
Hubungi saya untuk dapatkan Vivix dan guide juga konsultasi terbaik anda!
.
Pengedar Shaklee & Business Team Anda 867601
Linakhtar (0175836865)



Nak cuba dan rasai PENANGAN bila anda jaga dalaman dan CEGAH itu lebih baik dari merawat? 

.
Nak cuba dan rasai PENANGAN bila anda jaga dalaman dan CEGAH itu lebih baik dari merawat? 
.
Hubungi saya untuk dapatkan Vivix dan guide juga konsultasi terbaik anda!
.
Pengedar Shaklee & Business Team Anda 867601
Linakhtar (0175836865)
.

Monday, 26 June 2017

Bagaimana nak utamakan kesihatan, andai tak jaga pemakanan kita!

Bila suami mula bersuara, banyak betul produk kecantikan dan kosmetik zaman sekarang kan.. "Kenapa perempuan ni tak reti bersyukur ke nak putih sampai nampak urat hijau tu?"
Kalu sakit berkira pula nak cari ubat dan penawarnya.

Perhhh... saya tersentap jap. Biar betul suami saya yang meluahkan ni...

vitamin terlaris

 Tapi ada betulnya.. kan...  bila bab kecantikan luaran, semua berebut nak minta "pm" segala... Tapi bila cari penawar untuk KESIHATAN, nak minta less dan harga ahli bagai... sedangkan, bila kita jaga kesihatan dalaman, luaran kita juga sihat dan terserlah berseri tayu.. dan..
.
Untuk penjagaan KESIHATAN ni... Kenapa nak bayar lebih andai ada yang TERBAIK untuk kita CEGAH dari merawat? .
.
ubat stroke

Siapa perlukan Vivix? Mungkin orang terdekat anda? Keluarga? Mak Bapa? Kawan-kawan? .
Boleh info terus kepada mereka.... .
.
Sakit Tumit / Sakit Lutut
Pesakit Thalasimia
Pesakit gout
Pesakit buah pinggang
Pesakit kencing manis
Pesakit darah tinggi
Pesakit jantung
Pesakit stroke
Pesakit kanser
Wanita yang mempunyai cyst
Golongan sukar nak turunkan berat badan
Golongan yang kelihatan tua sebelum usia
Golongan yang lemah sistem imun
Golongan yang mempunyai masalah penglihatan
Usaha nak hamil
Perokok tegar
. .
Antara PRODUK TERBAIK untuk semua dan boleh terus di amalkan kepada yang sihat juga.. tak nak la sakit dulu baru cari penawarnya kan? .
Jom dapatkan Vivix sekarang!
.
.
Bisnes Partner & Pengedar Shaklee Anda 867601
.
Terus hubungi saya di talian 017-5836865
.
#pengedarshaklee
#shakleekulim
#codshaklee
#codkulim
#produkshaklee
#terbaik
#shakleemalaysia #shaklee #LiveAmazing #shakleeeffect #shakleejohor #shakleemuar #shakleesungaipetani #sayajualshaklee
.
#vivix #vivixshaklee #cantik #awetmuda #kesihatan #vitamin #setkurus #setkecantikan #ubatdiabetis #darahtinggi #kolestrol #ubatdarahtinggi #stroke #jantung #kencingmanis

Sunday, 25 June 2017

Sedang mencari PRODUK SHAKLEE, dapatkan terus dari saya!

Assalamualaikum, selamat pagi Isnin dengan penuh keceriaan dan kegembiraan di awal hari ni.
Dan hai, Saya Linakhtar, Pengedar Shaklee Aktif 867601 berdaftar seluruh Malaysia. Anda sedang mencari PRODUK SHAKLEE untuk diamalkan? Saya boleh membantu dapatkan khas untuk anda beserta konsultasi terbaik.
.
Juga anda sedang dan nak jana pendapatan secara PARTIME / FULL TIME? Nak tahu lebih lanjut dan enjoy dan suka dengan apa yang kita lakukan... Saya sedia membantu.
.
Bagaimana? Meh cari saya di sini -->
 Bisnes Partner dan Agen Shaklee Malaysia
--> LinaAkhtar
--> C.O.D Shaklee Kulim <--
 0175836865
.
Pos Seluruh Malaysia, Brunei & Singapore.
.
Jiga anda sedang mencari PRODUK TERBAIK? Jangan lupa; Cari #shaklee
.
.
.
#shakleekulim
#shakleekulimkedah
#shakleesungaipetani
#shakleeeffect
#shakleemalaysia
#LiveAmazing
#tsunamishaklee
#ejazG3
.
#shakleemuar
#shakleejohor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...