Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 17 June 2017

Kisah semut oh semut, menyenangkan atau sebaliknya...

Kisah semut oh semut, sakit hati kan kita andai makanan kita simpan untuk di makan pada waktu seterusnya "dimakan" dan dimasuk semut pulakan?
Bahaya semut ni kalu kita termakan tanpa sengaja.. boleh jadi "pelupa" untuk seketikakan. Tu belum bab digigit semut lagi. Jadi merah sakit dan gatal pula tu. Andai baby kena mau merah dan bintat kulit baby...
Tapi kan..semut ni rajin kan? Bab kerjasama sesama mereka ni sangat wajib untuk dicontohi. "Mereka" ni kerjasama no., makanan besar ke kecil ke semua bersatu hati. Ni yang patut kita contohi sebenarnya. Kalaulah kita manusia pun macam ni kan...
Bukan tak ada yang bekerjasama, tapi biarlah ikhlas tanpa balasan juga tanpa sedikit syak wasangka.. Setuju?
Tapi bab digigit ni memang menyakitkan la.."mereka" sebenarnya "protect" diri meraka, ye la dah la kecik, yang kita tak nampak terpijak..tertidur je.. mau tak digigit oleh "sisemut" tu...
.
.
Tapi saya suka andai saya jadi "gula" tempat sisemut mencari rezeki dan mendapat kebaikannya dan membantu orang juga... kan...
.
.
Faham kenapa semut dan gula sangat "popular" . Nanti kita kongsikan di entry seterusnya tau...
.
.
Kawan-kawan apa pendapat tentang semut? Yang baik dan buruknya?
Dan bagaimana kawan-kawan buat andai semut ni penuh kat meja, setiap sudut ruang rumah mahupun dimana-mana la kan.. sudah la kecik sakit pula tu...
.
.
Jom kongsi cara dan pengalaman kawan-kawan tentang semut di rumah ni.. Bagaimana nak hindari semut dari "masuk" makanan kita do atas meja lagi.. air masak lagi kan..
.
.
Nak tanya tentang PRODUK SHAKLEE? 
Boleh hubungi saya di 0175836865 (mommylina)
.
.

Friday, 16 June 2017

Masalah UTAMA WANITA yang perlu diambil perhatian!

Malu bertanya sesat jalan! Malu nak mencari lagi la penyelesaian masalah anda tak akan selesai. Wanita dan masalah keputihan ni pasti ada, samaada teruk atau biasa-biasa je. Tapi jika dibiarkan? Pasti membawa "padah" kepada diri sendiri.
.
.
Setuju dengan apa yang saya katakan? Ni sememangnya memalukan.. tapi jika berterusan lagi membawa "masalah besar" kepada wanita terutamanya yang sedang hamil, nak hamil, mahupun yang sedang nak berkahwin mahupun dah kawin.
.

Kenapa saya katakan masalah ni masalah utama wanita?
.
Ianya melibatkan masalah dalaman, tapi ramai wanita ni lebih utamakan kecantikan luaran berbanding dalaman? Betul?
.
Dan nak tahu PUNCA PENCERAIAN tertinggi juga disebabkan dari masalah dalaman!
.
.
Makanya... Wanita sila bertindak segera sebelum menyesal.
.
.
Antara yang BOLEH MEMBANTU MASALAH KEPUTIHAN anda selain dapat "extra" dan suami semakin sayan?
.
Ini dia....dengan pelbagai manfaat, kelebihan dan fungsi ALFALFA ni.. anda boleh MENGUBAHNYA!
.
Bagaimana nak dapatkan ALFALFA PRODUK TERBAIK ni?
.
Hubungi saya di 0175836865 (Linakhtar)
Pengedar Shaklee Anda 867601
.
Consultasi terus kepada anda... termasuk Brunei juga Singapore.


Bantu masalah anda secara SERIUS! 
.
Jangan tunggu menyesal baru nak bertindak
.
Jom terus dapatkan dari mommylina di 0175836865



Thursday, 15 June 2017

Penting ke penjagaan kesihatan dalaman ni berbanding luaran?

Pendapat anda, penting ke penjagaan kesihatan dalaman ini berbanding luaran? Ramai sekarang yang nak cantik, kurus "segera" kan.
.
Ada je iklan "putih seawal 1hari" maka berderet la orang nak minta pm dan nak putih-putih ni. Nak tanya putih yang sedia ada tak cukup ke? Tambah lagi andai iklan "saya dah kurus 3hari turun 20kg", dan ramai lagi la orang mohon "pm" segalanya.
.
Kawan-kawan percaya ke 3 hari boleh "kurus" / "putih" ? Tak takut ke kesan sampingan tu? Dalam pula bagaimana?
.
Sedangkan badan kita perlukan 21-90hari untuk keserasian sesuatu yang kita amalkan, ni kan pula baru 3hari. Biar betul kan?
.
.
Anda tentukan... dan saya tak pandang produk lain lepas ada LANDMARK STUDY & KAJIAN SAINTIS akan produk ini. Tapi saya amalkan bukan untuk putih atau kurus, tetapi untuk SIHAT dan penjagaan kesihatan saya di masa depan bersama anak-anak juga.
.
Ni la antara produk pilihan saya, baru sebahagian tak termasuk yang anak-anak punya lagi tau.
.

My favret produk? Ini antara yang kerap restok di rumah.. ni saya dah suami kongsi tau.. belum masuk HERBALAXGARLICPAPPERMINT GINGERALFALFA  lagi... 
.
Anak-anak punya lagi pun belum termasuk kat sini ni... nanti kita kongsikan yang anak-anak punya pula tau... 
.
Kenapa saya pilih PRODUK ni... beli dan amalkan, anda pasti rasai apa yang kami rasai.. 
.
Banyak? Tak laaa... beli sedikit-sedikit mana yang perlu then ianya TAHAN LAMA, dan berbaloi.. tambah kalu ada OFFER tu... haaa jangan la korang lepaskan peluang tau...
.
.
Biarlah kita JAGA KESIHATAN dalaman dan extra nya di luaran kita... tak nak la cantik luaran je.. tapi dalaman kita "lemah" tanpa penjagaan kita sendiri... 
.
Pelaburan KESIHATAN amat berbaloi berbanding nak cantik luaran je kan... 
.
Andai di beri pilihan.. BAJU @ ESP saya nak pilih beli ESP... Sebab baju boleh dibeli..kesihatan tak boleh dibeli andai dah sakit... CEGAH LAGI BAIK DARI MERAWAT kan? 
.
.
Jom kita JAGA KESIHATAN bersama... 
.
Bagaimana nak membeli secara jimat dan berbaloi? Boleh hubungi saya ditalian 0175836865
.
#tsunamishaklee 
#ejazG3 
#shakleekedah 
#shakleekulim 
#pengedarshaklee 
#shakleemalaysia 
#shakleeeffect 
#LiveAmazing 
#bisnesdarirumah

Pilihan di tangan anda! Saya nak bantu agar lebih ramai orang MENJAGA KESIHATAN ni, dan STOP PAIN KILLER atau ubatan dan bahan kimia selepas ini. Badan kita perlukan sesuatu yang segar dan semulajadi. Anda sayangi diri anda?
UBAH SEKARANG! 
.

Wednesday, 14 June 2017

Anak menangis bila :- Mak makin sihat, kaki dah tak kebas!

Alhamdulillah sejuk perut ibu mengandung. Sebenarnya bukan duit yang mak ayah kita harapkan. Tetapi perhatian anak-anak daripada anak mereka yang dah bekerja dan dah besar semuanya.


Kisah ni kami kongsikan, yang mana anaknya menangis bila tahu mak dia sihat dan kaki dah tak kebas-kebas boleh buat kerja dan aktiviti harian..
Moga kita lebih perhatian kepada mak ayah kita lepas ni. Duit BOLEH dicari, tapi mak ayah tak boleh di CARI atau do TUKAR GANTI.
Setuju?
.
.
Dapatkan sesuatu yang bermakna untuk mak ayah anda? Agar kita tak akan menyesal di masa lain kan?
Nak tempah VIVIX? Terus hubungi 0175836865
Pengedar Shaklee 867601
Linakhtar
Postage boleh di buat seluruh Malaysia, Brunei juga Singapore.

Nak SIHAT, KURUS dan CANTIK? Mulakan dulu dengan DETOX PARASIT!

Sakit itu nak merawat lagi tinggi kosnya dari mencegah.. Setuju? Dan ramai antara kita tak tahu atau dah tahu tapi masih tak nak mencegah sebelum sakit dan permulaan sesuatu sakit itu adalah dari USUS BESAR kita. Betul?

Andai kita nak kurus, kita ambil je "ubat kurus" tapi tahukah kita, usus kita berkerja keras untuk menerima segala yang kita makan? Bila "terlalu berat dan terbeban" usus besar kita akan mula "buat perangai" dan bermulalah sakit sedikit demi sedikit muncul tanpa kita sedari.
Sebenarnya, apapun kita amalkan DETOX ni sangat penting bagi melancarkan proses dalam badan kita... kan sihat itu mudah sahaja!
.
Detox ni bukan nak buat KURUS je tau.. tapi PENTING adalah PENJAGAAN USUS KITA.
.
Ramai yang tak tahu bila usus kita ni bermasalah, semua dalam tubuh badan kita akan bersangkutan tau.  Boleh jadi KANSER USUS lagi tu.. bahaya lagi anda dah merebak dan segala selera makan dan berat badan pasti terus mendadak.

Lagi? Ianya memakan masa untuk sembuh sebabnya NAK MERAWAT itu perlukan masa dari MENCEGAH!
.
Jadi perlu kita nak DETOX ni?
Jawapannya PERLU sangat-sangat...
.
Detox parasit pun boleh anda lakukan.. ianya membunuh cacing2 dalam badan badan tanpa anda sedari. Bila last anda makan ubat cacing? Masa usia 2tahun ke??? Sekarang?'usia anda???
.
Berapa lama dah tak "bunuh" cacing2 yang dah semakin gemuksss tu? Sebab tu ada kalanya kita makan la supplement apa pun semua tak menjadi. Sebabnya? Badan kita tak pernah nak DETOX!
.
Jadi... JOM KITA MULA DETOX USUS kita secara SIHAT & GEMBIRA!!! 
.
Anda pilih yang mana? Nak saya bantu? Cara pengambilan dan pemakanan juga ada tau...
.
Jom hubungi saya atau text  di 0175836865
.
#programdetox
#detoxshaklee
#detoxparasit
#tsunamishaklee
#ejazG3
#shakleekulim
#shakleepenang
#shakleekedah
#shakleemalaysia
#LiveAmazing



Nak tunggu lagi? tak payah... MULAKAN SEDARI SEKARANG!!! 
.
Jangan tunggu bila dah sakit baru nak merawat, jom SIHAT BERSAMA SHAKLEE PRODUK! 
.
017-5836865

Tuesday, 13 June 2017

Jangan kedekut buat pelaburan kesihatan untuk anak-anak kita!

Sebenarnya kisah ni dari pengalaman saya sendiri, ada suatu masa tu suami kerja luar beberapa hari. Dan masa tu juga anak-anak demam serentak. 

Mau panik saya di buatnya, sudahlah keluarga jauh-jauh. Nak harapkan siapa selain kita ni sebagai ibu yang sememannya 24jam dengan anak-anak.


Malam demam tu sememangnya saya tak tidur. Esoknya saya bawa anak-anak ke klinik ibu da anak sebab awal pagi klinik yang berdekatan tak buka lagi. Sekali ceh suhu badan, 39'c mau terus Doktor dan nurse masukan "ubat bontot". Meraung kedua anak ni saya kena handle. Sedihnya masa tu suami tak boleh balik sebab bertugas di luar kawasan.

Hanya Allah SWT je yang tahu perasaan saya masa tu, anak sulung bila demam memang tersangat manja..
Dan saya bernasib baik sebab ada nurse yang prihatin dan tolong saya lap-lap kan badan anak-anak saya. Lepas je tu, nurse sendiri bagitahu, andai ada pilihan lain, buat la PELABURAN KESIHATAN kat anak-anak. Jangan terlalu mengharapkan "UBAT FREE" ni yang mana bula berkesan lama. Hanya untuk meredakan beberapa seketika. Bila masa boleh demam dan selsema dan batuk lagi..

Tak salah nak jumpa doktor, tapi maksud nurse adalah ke klinik yang terbaik dan berikan anak-anak MAKANAN TAMBAHAN untuk kuatkan imun anak-anak kita sedari mereka sihat lagi.
Jangan tunggu anak-anak sakit baru nak mencari MAKANAN TAMBAHAN atau ubat nak merawat.
Dan saya setuju dengan nurse tersebut.. Sampai sekarang, anak-anak saya berikan makanan tambahan sedari mereka sihat ni. Andai demam, batuk dan selsema saya pantau sedari hari pertama hingga seminggu.

Alhamdulillah... ianya sangat membantu.

Antara yang saya berikan kepada anak-anak adalah

MEALSHAKE
OMEGA GUARD
VITAMIN C CHEW 
NUTRIFERON
Selain saya standby kan CREAM HERBABLAND, BASIC-H untuk mandian dan kelegaan bila mana suhu badan mereka naik di waktu malam.

Alhamdulillah.. ianya sangat membantu.

Duit kita boleh cari, tapi keluarga?anak-anak? Mak ayah?
Pasti kita tak nak menyesal kan?
.
.
Apa yang anda perlu buat? Tempah untuk PELABURAN ANAK-ANAK & KELUARGA terus hari ini di -->
Pengedar Shaklee Anda 867601
Linakhtar 
017-5836865
Postage seluruh Malaysia, Singapore juga Brunei.
Jangan TERLAMBAT!!! 
#testimonial  1

#testimonial 2


Ini adalah hero saya.. antara yang dia amalkan sampai ke hari ini... 


Order untuk anda? hubungi saya di 0175836865

Punca Pesakit STROKE bermula dari sakit 3 serangkai???

Bermula dari sakit biasa-biasa, tapi ramai yang buat tak endah, sudahnya penyakit besar menyerang iaitu STROKE?
.
Dimana sakit ini bermula? Ianya sedari
1. DARAH TINGGI
2. KOLESTEROL
3. JANTUNG
.
Mulanya kos nak merawat hanya sedari puluhan ringgit, bila dah sakit seperti stroke, pastinya ianya memakan ratusan dan ribuan ringgit untuk merawat. Dan kos merawat ini sememangnya mahal berbanding mencegah dari peringkat awal.
.

Di sebabkan sikap kita "biarlah" , "awal lagi" .... punca sakit yang berat mula menyerang.
.
Alangkah bagus andai kita mencegah sedari awal, yang muda, yang berusia juga perlu menjaga kesihatan dalaman.
.
"Berkongsi pengalaman yang mana dulu saya juga kurang menjaga kesihatan, bila di serang BELL PALSY itu mild strok dimuka, menyedarkan saya betapa seksanya nak merawat dari mencegah. Sedari situ saya terus berkongsi pengalaman ini agar KITA CEGAH lebih baik dari merawat. Dengan kos tinggi, dengan masa banyak terbuang nak mendapatkan rawatan..
.
Sudahnya saya sembuh tanpa (ubat steriod) itu.. yang mana lebih teruk dan seksanya nak menanti untuk sembuh."
.
Moga perkongsian ini banyak membantu dan menyedarkan kita akan PENTING JAGA KESIHATAN SEBELUM MENYESAL!!!
.
.
Barangan mahal kita boleh beli, tak kan makanan tambahan atau khas untuk penjagaan kesihatan kita, nak berkira-kira pula kan?
.
.
Kereta bulanan kita boleh bayar... takkan "barang" untuk dalaman dan kesihatan kita nak berfikir lagi.. andai sakit, dan boleh kerja.. siapa nak bayar kereta... kos rawatan lagi? Dah terbeban dan membebankan...
.
.
Apapun sakit dan sihat ni kuasa Allah SWT, tapi tak salah kita usaha untuk CEGAH kan?
.
.
Hubungi saya untuk dapatkan PRODUK yang sesuai dan guide juga konsultasi terbaik untuk anda!
.
Pengedar Shaklee & Business Team Anda 867601
Linakhtar
0175836865


#TESTIMONIAL --> Pesakit sendiri akan syorkan apa yang TERBAIK, bila dah amalkan dan ianya SANGAT BERKESAN! 

.
Andai ada yang TERBAIK, berikan kepada diri anda yang TERBAIK, jangan di rawat.. tetapi CEGAH LEBIH AWAL adalah JALAN TERBAIK! 
.
.

Monday, 12 June 2017

Mahu kekal bertenaga sepanjang hari? Cari CINCH TEA ni!

Sejak akhir-akhir ni ramai bertanyakan tenaga tea ni. Dan disebabkan Malaysia juga antara yang tertinggi pesakit Diabetis / kencing manis. Maka, siapa antara anda pengemar minuman tea. Boleh la beralih kepada TEA TENAGA ni.
Kenapa tea ni?


Ianya boleh diminum tanpa anda perlu menambah gula dan ianya bebas kafien.
Dan mungkin anda juga antara yang sedang usaha nak turukkan berat badan? Diet? Nak kurangkan makan?

CINCH TEA MIX ENERGY ini paling sesuai untuk anda!
Nak cuba dapatkan? Sekotak ada 28peket. Sangat puas hati.

Terus cari saya di talian 017-5836865 
Linakhtar
Pengedar Shaklee Malaysia 867601
Boleh POS seluruh Malaysia, Brunai dan Singapore.

Vivix buat hal lagi sampai ada yang "komplen" !

Hari ni dapat text dari kawan yang sebelum ni tercari-cari sesuatu untuk penjagaan kesihatan juga untuk masalah jerawatnya. Kiranya saya anggap dia mencari untuk penyelesaian masalah dalaman dan luaran.
.
.
Maka saya pun konsultasi terlebih dahulu sebelum mencadangkan apa-apa yang lain. Lepas tu dia pilih VIVIX untuk percubaan pertama...
.
.
Dan bila lepas beberapa hari saya follow up... hambikkk...
.

.
Tak mau pandang PRODUK lain dah selain PRODUK SHAKLEE dan ianya VIVIX pula tu. Bukan dia je, kawan-kawan lain pun akui akan kesan dan penangan terbaik dan sebotol Vivix ni. Jangankan nak sebotol malah REPEAT ORDER dan siapa JOIN AHLI lagi sebab ianya berkesan sangat padanya dan mahu syorkan kepada kawan-kawan lain yang ada masalah kesihatan lain juga yang ada masalah sepertiny.
.
Khusus untuk mak-mak gojes ni yang nak jaga penampilan da  penjagaan dalaman khas untuk memikat hati suami masing tau...
.
.
Anda nak cuba? Ya pasti BERBALOI dengan kesannya!
Dapatkan terus dari saya untuk anda di talian ->
● 0175836865 ● 
Linakhtar 
.
Pengedar Shaklee Anda 867601

Dan... #testimonial ini tak da edit apapun tau. Saya sendiri macam tak percaya, tapi bial bersua muka memang betul ianya REALITY KESAN PENGAMBILAN SECARA KONSISTEN!!! 


Sunday, 11 June 2017

Cabar diri anda untuk DIET SIHAT?

Bagi yang tengah mencari program DIET SIHAT mungkin ini boleh membantu anda. Tapi harus bagaimana andai anda terus boleh berjaya mencapai target berat badan anda tanpa perlu memaksa diri anda berlapar di siang dan malam hari?
Moga ini dapat membantu anda...

#testimonial 1 *** BERJAYA ***


Bagaimana mereka ini BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN mereka sehingga berkilo-kilo? Tanpa perlu berlapar? 

Badan kita lagi berlapar lagi masalah nak turunkan berat badan. Setuju? 

Anda pernah dengan EAT CLEAN? PROGRAM DETOX? Tak kita detox parasit atau sebagainya? 

Sebenarnya semakin ramai yang memperkatakan tentang cara DIET ini hinggakan ianya menjadi TRENDING masa kini, apatah lagi di media sosial. Eat clean @ Clean eating adalah kaedah menjadikan makan sebagai gaya hidup, bukan DIET KETAT (yang membebankan) anda mahupun menyeksa badan anda sendiri. 

Sebagaimana mereka juga DAH BERJAYA anda juga selepas ini, PASTI BERJAYA. 

Tapi bagaimana? Nanti saya akan kongsikan lagi TIPS EAL CLEAN ni di entry seterusnya... stay tune gengs sihat dan cantik...

Nak tahu apa yang anda perlukan masa PROGRAM EAT CLEAN / Program detox parasit ini? 

Saya sedia membantu anda... 

Pengedar Shaklee Anda 867601
0175836865 untuk sebarang tempahan produk Shaklee.

Postage boleh di urus seluruh Malaysia, Brunai dan juga Singapore.

Dapatkan Percutian 5 BINTANG dan PERCUMA 100% Tajaan Shaklee!!!

Siapa tak nak kan dapat PERCUTIAN PERCUMA TAJAAN 100% Shaklee dan PERCUMA bertaraf 5 bintang pula tu kan. Nak jeles? Sure laaa... duit poket diberi.. hotel FREE, hadiah mistery lagi. Nak tunggu "poket" sendiri nak ke hotel 5 bintang macam ni memang tak dapat la dan layanan tip top lagi tau.
.
.
Bertuah tak bila kita all out buat Shaklee?
Berbaloi?
.
.
Saya berani katakan YA BERBALOI, dan ni baru dalam Malaysia, belum lagi ke luar negara puny TRIP PERCUMA!
.
.
Nak menangis bila kita sendiri yang dapat rasai percutian seperti ini kan!
.
.
Meh saya kongsikan gambar-gambar PERCUTIAN PERCUMA TARAF 5 BINTANG & 100% TAJAAN Shaklee..
.
.
View yang paling cantik dan berbaloi nak tenangkan diri dan rewardkan diri anda!
.
.
Siapa nak bagi PERCUMA kan? 
.
.
Ketenangan ada di sini 
.
Nak tanya berbaloi tak anda anda dapat seperti ini secara PERCUMA bertaraf 5 bintang? 
.

.
Siapa nak join saya lagi? Jom ALL OUT untuk trip seterusnya!
.
.
I is jeles... tapi kenangan itu yang indah kan... wish me after this pula kan... work hard ... balas balik apa yang "tertidur" tu...
.
Nak berjaya jangan mengharapkan orang lain, tapi tanya diri kita.. amcam nak nak dan nak capai macam mereka... tinggal follow je.. jalan2 lain upline dah beri.. tapi andai kita dok tak buat, tak akan kemana jua kan...
.
.
Mari la anak-anak mommylina.. kita bangkit dan teruskan membantu orang lain kerana Allah Taala...
Nak tanya tentang produk Shaklee dan be part of this  bisnes ?
Tanya saja saya di sini or pm @ text di 0175836865
.
#tsunamishaklee
#pengedarshaklee #kulim #kedah
#bisnesdarirumah
#LiveAmazing
#shakleesungaipetani
#shakleekepalabatas
#shakleemalaysia
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...