Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Sunday, 19 March 2017

Berhenti Pengambilan Steroid Lepas Amalkan Vivix?

Kenapa masih nak teruskan pengambilan STERIOD? Walaupun kita dah tahu akan kesannya? Apa itu steriod dan apa bezanya dengan Vivix Shaklee pula?

Jom kita sama-sama kongsi ilmu dan semoga ianya membantu kita untuk terus sihat dan tanpa pengambilan steriod ni.

.
Apa itu STERIOD? dan bagaimana dengan begitu yakin bahawanya Steroid tak ada didalam Vivix?

Perkongsian kami dalam kelas nutrisi kami baru ini bersama doktor...

"Mula-mula nak menangis dulu. Saya faham ramai yang skeptikal dengan produk-produk kesihatan. Sebabnya banyak dipasaran yang 2-3 hari minum, dah hilang sakit lutut, sakit badanRupa-rupanya ada steroid.

Steroid ialah ANTIRADANG. Sebab tu kalau sakit-sakit boleh hilang sekejap saja. Dan memang doktor akan bagi steroid kenkadang untuk sakit kronik pun di "up dose" lagi untuk mereka yang berulang kali dah ke Hospital untuk sakit yang sama.

Dan... persoalannya...

Jadi, mana tau kan dalam Vivix pun ada steroid. Sebab tu berkesan sangat pada semua orang yang amalkan malah bertambah awet muda lagi, tak kira lelaki mahupun wanita yang amalkannya. Juga, orang minum rasa lebih cergas, sakit-sakit badan pun dah tak ada. Mana tau ada steroid juga kan...

Tapi... sebetulnya...

Salah 1 bahan aktif Vivix ialah RESVERATROL. Resveratrol ialah bahan semulajadi dalam tumbuhan. Paling tinggi dalam buah-buahan jenis beri dan anggur.

Vivix gunakan anggur muskadin, anggur yang tahan lasak - dikatakan sebab kandungan resveratrol yang tinggi.

Dari dulu lagi, saintis berminat untuk kaji resveratrol dan manfaatnya kepada kesihatan sebab orang asyik minum wine makin sihat, makin awet muda.

Ya, memang resveratrol ditemui dalam red wine. Red wine arak tu lah..  Arak kan dibuat daripada anggur.

Tapi.. DALAM VIVIX 100% SEMULAJADI DARI BUAH ANGGUR DAN TIADA ARAK a.k.a WINE tau!

Sampai sekarang ada lebih 2000++ kajian dan jurnal antarabangsa pasal resveratrol dan pelbagai manfaat untuk kesihatan. Dah lama dah sebenarnya, tapi sekarang makin meletop dan popular tau, lepas Shaklee keluarkan Vivix.

Dan salah 1 fungsi resveratrol ialah antiradang, iaitu sama dengan fungsi steroid. Tapi dah tentu la, resveratrol lebih menyihatkan sebab banyak lagi manfaat lain untuk kesihatan.

Kalau dah ada bahan begitu power, buat apa nak campur steroid lagi...? KAN???

Membazir jelah Shaklee melabur buat research puluhan ribu dan ratus ribu a.k.a dolar untuk produknya mendapatkan yang TERBAIK!

Masih nak teruskan steriod tu? 
Mana lagi SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI untuk kita terus amalkan tanpa was-was lagi kan.

Nak order dan cuba konsisten dengan VIVIX SHAKLEE?

Hubungi saya :- 
Linakhtar 
0175836865

(Urusan postage seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore juga)
.
.


No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...