Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 30 July 2016

Bersabarlah, janji Allah SWT itu pasti!

Salam hujung minggu... seringkali kita tertanya.. kenapa dan di mana silapnya lagi. Apa lagi yang perlu di lakukan untuk mencapai impian dan target kita...

Ketahui lah para sahabat.. kawan-kawan sekalian,

Mengapa adakala apa yang kita minta itu lambat datang?

Kerana ALLAH lebih tahu bagaimana diri kita bila mendapat apa yang kita hajatkan itu.

Jadi kita kena terus sabar berdoa, beramal dan berzikir kerana yang pasti janji ALLAH itu pasti. Allah Maha Pemberi dan Maha Mengasihani.

InshaAllah JANJI DIA ITU PASTI!

Jangan sesekali mengeluh, tetapi bersabar dan teruskan berdoa juga usaha kita kerana Dia pastu ada yang terbaik untuk setiap hambanya...

Amin...

Love sharing
Linakhtar

Friday, 29 July 2016

Sahabat, Ingatkan aku sentiasa!

Assalamualaikum dan selamat pagi... Sahabat, ingatkan aku andai aku terlupa, alpa dan lalai di dunia ini...

Kita semua tak lari dari kesilapan kan... tetapi punyai sahabat yang sentiasa mengingati kita akan akhirat itu antara hadiah yang sangat bertuah dan mengembirakan...

Adif Gorment:
۞ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ
      وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۞

"Pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu dahulu, dan jika engkau ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu, dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu"

[Imam Al-Ghazali Rahimahullah Taala]

Thanks sahabat ku dunia dan akhirat... mengenali kamu yang juga sedang membaca adalah satu rahmat dariNya...

Saya si pendosa yang mencari keampunan dariNya.

InshaAllah...

Thursday, 28 July 2016

Penting ke multivitamin pada badan kita?

Petang ni saya kongsikan pendapat seorang guru saya. Dan saya sendiri akui dan setuju apa yang dia amalkan lebih dari 17tahun bersama produk ni...

Dan mungkin kita berlainan pendapat.. tapi keperluan pada badan kita semua sama.. multivitamin ni banyak pentingnya dan khasiatnya...

Dan

Antara vitamin yang saya takkan abaikan adalah Vitalea Shaklee. Ya bertahun dengan Shaklee Vitalea penting pada saya.

Ini kerana pada saya Vitalea membekalkan ke semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan. Jika ada yang kata multivitamin tak penting , itu pendapat yang silap.

Jika anda amal vitamin dan tak rasa kesan, tambahkan Vitalea kerana ia membantu semua sel mendapat semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan.

Anda yang nak dapatkan kesan terbaik setiap apa yang di amalkan.. cuba VITALEA juga..

Jika anda belum cuba, apakata dapatkannya supaya hari mendatang kita beroleh kesihatan yang optimum!

Pengedar Sah Shaklee
867601
Linakhtar
0175836865

(Urusan postage untuk seluruh Malaysia, termasuk Brunai & Singgapore)

5 Risiko bila Hb rendah kepada ibu hamil!

Sering kali kita di bebel dengan nurse bila Hb rendah kan? Tapi bebelan mereka itu BETUL! Risiko Hb rendah kepada ibu hamil juga memberi kesannya kepada bayi anda.

Jadinya jangan pandang enteng @ pandang remeh akan masalah Hb rendah ni... walau bagaimana cara sekali pun SILA CARI PENYELESAIAN untuk tingkatkan Hb anda...

Antara RISIKO Hb rendah kepada ibu hamil adalah :-

1. Mengalami Keguguran
2. Mengalami kegagalan jantung
3. Ibu boleh pitam atau mudah pitam/pengsan
4. Pendarahan semasa hamil dan bersalin
4. Risiko mengalami penyakit berjangkit

Jadi masih nak abaikan masalah Hb rendah anda?

Pelbagai produk dan makanan boleh tingkatkan Hb ni andai kita NAK.

Dan antara yang saya syorkan adalah VITALEA COMPLEX Shaklee atau lebih di kenali sebagai MULTIVITAMIN PERTAMA di dunia.

Bagaimana nak dapatkan Vitalea Complex ni? 

Puan dan mommies gojes boleh terus hubungi saya di talian

0175836865
Linakhtar
Pengedar Shaklee Anda

(Urusan postage ke seluruh Malaysia, termasuk Brunei dan Singapore juga)

Promosi Shaklee: Nak Sihat Cantik? Vivix jawapannya...

Setiap bulan PROMOSI SHAKLEE pasti ada saja produk yang pembelian berbaloi dan jimat tau..Dan ini salah satu produk Shaklee yang unik. Penantian dan pilihan ramai orang... Walaupun promosi semakin berakhir dan tapi semakin pula mendapat permintaan ramai... Vivix Shaklee laaa apa lagi kan...

Ia bukanlah penyembuh malah tiada kuasa menyembuh sekalipun. Ia adalah minuman kesihatan untuk mereka yang mahukan kesihatan yang lebih baik... extranya dapat kulit cantik..a.k.a awet muda (andai anda amalkan secara konsisten).

Untuk mereka yang biasa consume, jangan lupa dapatkan promo belian 2 botol dengan diskaun 5% sekaligus layak mendapat keahlian secara percuma!

Boleh hubungi kami untuk lebih lanjut!

Pengedar Shaklee Anda
867601
Linakhtar
0175836865

Wednesday, 27 July 2016

Mutivitamin pertama di dunia? Ya, beruntungnya kita!

Beruntungkan kita bila dapat amalkan multivitamin pertama di dunia ni secara konsisten dan mengikut keperluan semasa kita...

Dan ianya Vitalea yang berusia 100 tahun. Boleh bayangkan berapa ramai yang dah amalkan vitamin ini sehingga mampu bertahan 100 tahun?

Salah satu kandungan mineral dalam Vitalea iaitu Kromium sangat bagus untuk membantu pesakit kencing manis kekal sihat dan bertenaga.

Jika abang atau kakak sering keletihan, cuba amalkan Vitalea Shaklee dan rasai perbezaannya!

Ibu-ibu yang sedang hamil dan sedang mengalami masalah darah rendah (Hb) boleh cuba produk ini juga.. Ianya sangat membantu masalah ibu semua.

Ingin dapatkan Vitalea Shaklee? Boleh hubungi saya terus;-

Pengedar Shaklee Anda 867601
Linakhtar
0175836865

(Postage seluruh Malaysia termasuk Brunei dan Singapore)

Formula menjemput rezeki kerana Allah SWT

Assalamualaikum dan selamat pagi... hari ni kita berkongsi ilmu untuk kita bersama amalkan. Hari ni baca terjemahan Al Quran. Tak ingat surah dan ayat apa.

Tapi 2 kali dalam page tu mention,

"Allah melapangkan rezeki sesiapa yang dikehendaki. Dia juga boleh menyempitkan rezeki sesiapa yang dikehendaki."

Formula Rezeki adalah DUIT

1. Doa
2. Usaha
3. Istiqamah
4. Tawakal

Doa tu pun sebenarnya salah bentuk tawakal dulu. Andai orang lain dia usaha dulu, mengapa kita tidak minta bimbingan Allah dulu sebelum berusaha?

Bukankah Allah lebih tahu jalan yang lebih mudah dan tepat?

Maka berdoalah dahulu. Yakni ia juga bermaksud kita tawakal dulu dengan Allah. Kemudian baru berusaha.

Apa sahaja masalah kita datangnya daripada Allah, maka kepada Dia juga kita kembalikan dengan meminta pertolongan, berdoa kepada-Nya.

Jika tidak hafal dan tidak tahu Asmaul Husna yang mana digunakan, cukup sekadar beristighfar.

Ia ibarat pencuci hati daripada keladak dosa dan kegelapan hati.

Insya-Allah apabila sudah dibersihkan dengan istighfar, hadirlah rezeki yang tidak disangka-sangka (la yahtasib).

There will be no sad ending who trust in Allah ☺️

Dont worry, be happy.

iLuvAllah

Linakhtar (0175836865)
Pengedar Shaklee Kulim
867601

Tuesday, 26 July 2016

Doa ibu sangat mustajab dan makbul

Ada seorang yang saya kenali ni, dia juga adalah idola saya sedari saya mengenali dia dan saya sentiasa ikut rapat dengan apa yang dia lakukan dan katakan...

Bayangkan.. dulu dia bergelar CIKGU, tapi sebab yakin akan niat dan aturan Allah SWT... dia lakukan yang terbaik.. yang PENTING MOHON DOA dari suami dan ibunya...
..
...
Cerita kakak ni...

"Dulu takde kerja , g minta kerja.
Dah elok-elok kerja cikgu, berenti."

Masih ingat lagi bila bagi tahu mak saya berhenti jadi cikgu.

Gaji dah elok RM3 ribu lebih pergi pilih bonus Shaklee yang beratus aje?

Ya saya tak menyesal malah saya kuatkan semangat minta pada Allah pertolonganNya.

Mana ada bisnes buat terus senang?
Kalau ada saya yakin tak bertahan lama.

3-4 tahun saya bina keyakinan mak perlahan-lahan. Saya mula bagi mak RM50 sebulan dan meningkat perlahan2.

Setiap kali beri saya minta mak tolong doa dan redho dengan jalan yang saya pilih.
.
..
...
Alhamdulillah...

Ya apa yang kita dapat hasil doa dan redho mak ayah dan guru.

Jika rasa belum nampak jalan apa yang diusahakan, carilah dua insan ini. Minta maaf dengan jujur dan seikhlas2nya.

Jika mereka pernah tegur atau marah yang kita rasa terlebih, tak aper. Maafkan mereka kerana REDHO ALLAH ada pada redho nak ayah dan redho guru.

InshaAllah apa yang kita lakukan perlukan yakin dan jangan sesekali membelakangi insan-insan & yang penting dalam hidup kita....

Allah SWT
Suami dan anak-anak
Ibu dan bapa...

InshaAllah.. hati kita lapang dan rezeki kita pasti luas dariNya....

Dan....

Tiada guru atau ibu bapa yang mahu lihat anaknya gagal dalam hidup. Teguran itu tanda sayang.

Semoga kita semua sentiasa dalam rahmatNya...

Amin...

Salam ikhlas dan sayang...
Linakhtar dan suami juga anak-anak...

Kuatkan antibodi anda dengan Nutriferon!

Sebab antibodi ni, selalu kita akan fikirkan antibiotik kan... dulu sebelum kenal PRODUK ni, anak demam je mesti dapat antibiotik.. ada masa tu saya terlupa nak habiskan, tak lama lepas tu anal mesti demam or selsema lagi...

Tapi... lepas kenal NUTRIFERON SHAKLEE ni...saya jarang dah berikan anak antibiotik.. if dapat kat klinik.. saya tanya mr.suami dulu nak bagi ke tak...if ada pilihan lain kenapa nak ambil yang lain...

Dan ya..saya masih merujuk pada doktor sebab mereka lebih tahu kan... tapi andai beri antibiotik tak habis.. tak berkesan juga kan.. tambahan anak-anak tak suka pada ubat.. mereka lebih suka  yang saya dah biasa berikan.. malah sangat mudah lagi nak bagi... kesan pun saya boleh katakan cepat dan berkesan... (tak banyak la drama ibu nak paksa makan ubat. )

Kenapa saya LEBIH SUKA NUTRIFERO ni?

Nutriferon adalah ekstrak tumbuhan iaitu : -

1. Biji labu
2. Biji Plantago
3. Bunga Japanese Honey Suckle
4. Bunga Safflower

Setiap ekstrak memainkan peranan yang penting untuk meningkatkan imun sistem kita.

Dan jika anda mahupun anak anda sering sakit saya sarankan mencuba Nutriferon Shaklee. Anda akan dapat lihat perbezaan pada taraf kesihatan anda begitu juga anak-anak anda!

Berminat nak dapatkannya untuk FIRST AID anda di rumah?

Boleh hubungi terus di talian: -
Linakhtar
0175836865

(Pengedar Shaklee Anda 867601)
*** Postage seluruh Malaysia, termasuk Brunei & Singapore

Monday, 25 July 2016

Kelebihan menjadi Ahli Shaklee dan bagaimana pembelian Shaklee secara online membantu saya berkembang.

Kelebihan menJADI AHLI SHAKLEE yang ramai semakin JATUH CINTA? Haaa mesti ramai nak tahu kan.. apa laaa KELEBIHAN JADI AHLI & BAGAIMANA KEMBANGKAN BIZ MELALUI ONLINE jewww???

1.  selain daripada POTONGAN Harga dari 10-15%

Antara KELEBIHAN sebab anda juga perlu tahu dan tak akan pandang lain lepas ni.. adalah :-

2.  Sudah tentu PRODUK yang TERBAIK untuk seisi keluarga dan semua lapisan usia.

3. Banyak BELAJAR ILMU baru juga rakan-rakan yang ramai di setiap negeri dan daerah juga kawan-kawan lama & baru.

4. Team & Group yang sangat supportive & superduper upline a.k.a mentor yang sangat sporting dan hebat.. juga tersangat mesra tau.

5. Belajar & Tambah Ilmu tentang penjagaan kesihatan.. kecantikan samada untuk diri sendiri dan terus bileh berkongsi ilmu yang kita perolehi kepada ramai orang.... (bestkan... free coahing.. free ilmu lagi)

6. Nak JANA PENDAPATAN  secara aktif mahupun pasif boleh... dan siapa nak bagi duit cash sedari 2angka; 3angka ; 4angka dan ramai yang merasai income 5angka tanpa sengaja tau..

7. Bina Kerjaya? Peluang KERJAYA yang sangat ADIL & sama rata (Fair) tau...
       * upline & dowline (anak & mak) tak da sesiapa yang guna sesiapa. Nak maju kena USAHA & BERUSAHA tanpa mengharapkan orang lain.. ( tiada istilah goyang kaki tau)

       * Keduanya dan semua orang SALING MEMBANTU.

8. Bisnes paling mudah?
      * MODAL KECIL (daftar AHLI je pun)
    Janji rasai produk ni.. nikmati apa yang kita rasai kebaikan produk ni dan teruskan 4S ni tau... ( SHARING, SPONSERING, SERVISING & STUDY)

9. Bisnes ON THE GO lagi....
      * Paling mudah & special kepada AHLI SHAKLEE, dimana BOLEH buat secara ONLINE / OFFLINE juga.. nak p memana pun bisnes tetap jalan dan terus berkongsi ilmu dan kebaikan produk dlm masa sama berniaga juga.

10. Lakukan secara SOFT SELLING / HARD SELLING.

11.  Surirumah pun BOLEH JANA PENDAPATAN mengalahkan gaji seorang professional tau... ramai mereka yang bergelar MANTAN CIKGU, EX-ENGINEER dulunya kerjaya hebat ni.. SEKARANG SURIRUMAH PENUH MASA.

Kan... dah terlebih sudaaahhh ku kongsikan KENAPA JOIN SHAKLEE ni sangat dan terlalu banyak kebaikannya... selain korang boleh DAPAT FREE @ MAKAN VITAMIN FREE hasil 4S yang saya kongsikan di atas tadi tau...
.
.
Selain apa yang saya dah kongsikan akan *** Kelebihan menjadi ahli Shaklee dan ***

*** Lagi saya kongsikan (Bagaimana pembelian Shaklee secara online membantu saya berkembang.)
=========================

Bagaimana pembelian Shaklee secara online membantu bisnes saya berkembang..

Bagi saya BERNIAGA dengan niat yang betul pasti boleh pergi jauh...

Berniaga lah kerana Allah Taala
Utamakan Dia terlebih dahulu.. dalam apa juga kita lakukan... (Bertanya Allah Dahulu)

Senyum... Tawakal... Sedekah... Redha... Usaha juga sangat penting...

Jangan letakkan Duit di hadapan kita.. tapi Allah SWT adalah di hadapan kita...

InshaAllah...

Apatah lagi.. sekarang...

1. B.O.T.G dah belajar dari Master Norita...lagi senang... Bisnes Ot The Go, nak p memana pun boleh kembangkan perniagaan.. dengan berkongsi ilmu kepada orang ramai...

2. Online ni lagii senang... tak perlu jumpa orang lelama... hanya tahu teknik "pikat pelanggan" kita... haaa sini la ilmu tu penting

3. Dengan sistem yang dahdi sediakan sekarang... www.shaklee2u.com / id 867601 ... lagiii la tersangat mudah tau kawan2.. on9 dari mana2.. balik kampung melawat keluarga.. mak ayah pun perniagaan berjalan juga...

   i) Penting ada internet

  ii) Login www.shaklee2u.com.my (ikut id cth 867601 dan pasword yang telah di berikan.. dan hanya kita je tau tahu orang lain tak boleh tahu... sebab dalam ni semua data dan bonus juga uv jualan kita ada... penting tau ni... )
 
iii) Lengkapkan DETAIL CUSTOMER kita...

iv) Pilih barang apa customer kita nak... yang PROMOSI ada.. yang barang2 lain pun semua ada..( seronok shopping online ni)

v) Lepas tu.. kita buat pembayaran pun on9.. ikut bank yang kita dah aktifkan dan buat pembayaran pun sangat mudah laaa...

Seterusnya.... double cek DETAIL CUSTOMER tempat penghantaran kita tu.. contoh NAMA, ALAMAT & NO TEL penting tau...

Dannn... PROCEED payment.... terus klik.. klik.. klik... dan.. CUSTOMER kita AKAN DAPAT MESEJ PEMBELIAN menyatakan pembelian online kita BERJAYA...

Senangkan... tak perlu tempuh jem atau bayar tol lelebih dan minyak... berbaloi dalam perniagaan online kita ni...

4. Dan... dengan sistem yang sedia ada... bukan susah pun.. JANJI ADA INTERNET boleh order barang terus kepada client kita... dan DAFTAR AHLI pun mudah tau... tak perlu ke branch.. tak perli jumpa client nak detail mereka... semua hanya dari online...

5. Marketing? Nak belajar? Senang je.. dari sifu-sifu hebat pun ramai... semua mereka jauh2 belaka.. Sabah, Sarawak... Terengganu... Kuala Lumpur... Singapore... Japan... Egypt... tak da masalah laaa nak tuntut ilmu ni.. SEMUA ONLINE juga...

6. Lagi2 dah ada Online Live kt fb... Telegram... Webinar... tu kan semua ONLINE... sangat mudah nak kembangkan perniagaan kita melalui online ni...

7. Sedang hantar anak ke sekolah... pun obleh order barang online... sedang berpantang pun boleh...

8. Blog lagi kedai 24jam ONLINE... semua kan di hujung jari kita... kenapa tak nak kembangkan... rugi tau tak mencuba..

Berani sahut cabaran untuk berniaga ONLINE tanpa perlu modal yang banyak a.k.a besar?

Mari bersama team kami untuk mencorakkan masa depan kita bersama...

Saya Linakhtar (Sid 867601)

Boleh text dan call saya di talian
017-5836865

#pengedarshakleemalaysia
#shakleekulim
#shakleemalaysia
#liveamazing
#berniagaonline

#anakkuwirakushaklee

Detox Parasit Raya bermula...

Korang yang tengah usaha nak kurus tu tau la macam mana seksanya nak turunkan berat badan tanpa sebarang ubatan terlarang kan... Apatah lagi sekarang musim open house la.. open office laaa... kenduri dan sebagainya kan... tak makan...menopak rezeki pula..ye dak?

Dan biarlah nak diet dan detox ni secara semulajadi dengan menjaga pemakanan kita.. agree tak?

Dan... sudah semestinya... makanan tambahan membantu proses diet korang agar tak la kekurangan nutrisi dalam badan.. yang penting selain kurus dan sihat... korang dapat kulit yang cantik.. sebabnya.. korang jaga pemakanan...

Kawan saya kongsikan kata-kata dia lepas mulakan detox ni... dan korang yang belum mula... jom mula DETOX PARASIT juga nak?

Nak tahu apa kelebihannya dan produk sesuai untuk mulakan detox parasit ni dan diet korang...

Boleh hubungi saya

Linakhtar
0175836865
Pengedar Shaklee Anda

Penyelesaian masalah hormon dan jerawat anda?

Semalam saya ada kongsikan satu produk Shaklee ynag membantu bila anda merasa demam mahupun merasa nak sejuk-sejuk badan kan...

Hari ni... nak kongsikan produk yang sama... tapi kali ni KHAS UNTUK WANITA, yang mana mengalami masalah hormon juga jerawat...

Dan penyelesiannya.... adalah... GLA COMPLEX juga..

Product pertama saya kenalkan pada beliau adalah Gla complex.

Mengapa saya suggest GLA Complex? Kerana fungsi GLA adalah untuk menstabilkan hormon. 

Selepas GLA Complex barulah beliau mula menambah beberapa vitamin lain.

So pentingkan GLA Complex untuk wanita. Dan wanita pastilah nak cantik.. dan tiada masalah kulit wajah kan? Tapi.. lagi penting bila SELESAI MASALAH HORMON ni tau... tak laaaa asyik "hanginnnnn" je tak tentu pasal... kan....

Seronokkan... anda juga berminat dapatkannya?

Boleh hubungi saya terus kepada anda

Linakhtar 
0175836865
Pengedar Shaklee Anda
867601

Sentiasa lah kita saling ingat-mengingati..

Salam Dhuha semua.... Sedang kita dalam kesibukan mencari rezeki dan menunaikan amanah kita yang sepatutnya dan di berikan... Berilah sedikit masa kita untuk bersedekah seluruh tubuh badan kita tanda kita bersyukur kepada Dia...
=============

📌Tazkirah Ringkas di kongsikan awal pagi.

📑KETIKA KITA TERKAPAI KAPAI MENCARI KEBENARAN, ALLAH LAH YANG MEMBERI PETUNJUK.

Firman Allah SWT :

وَوَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدَىٰ
[Surat Ad-Dhuhaa 7]
Terjemahan :

"Dan didapatiNya engkau mencari-cari (jalan yang benar), lalu Ia memberikan hidayah petunjuk (dengan wahyu - Al-Quran)"

Saya juga si pendosa yang memohon kemaafan dariNya...

Linakhtar

Sunday, 24 July 2016

Kisah tonic ajaib a.k.a Vivix Shaklee bermula di sini...

Petang ni nak kongsikan KISAH TONIC AJAIB a.k.a VIVIX yang semakin pendapat dihati mereka yang pentingkan kesihatan berbanding wang ringgit...

Betul wang ringgit ni penting, sapa kata tak penting... tapi wang ringgit boleh di cari... kesihatan boleh di cari tak kalu sakit? Pasti tak bolehkan melainkan cari kesihatan semula....

Ok berbalik pada kisah Vivix ni..

Pada peringkat awal 2004, Vivix telah mendapat sambutan hangat di kalangan masyrakat dan leaders Chinese.

Bagi mereka nilai Vivix amat murah jika di bandingkn dengan kos mendapatkan Resveratrol dari red wine. Kos sebotol Vivix ni sama dengan Rm 30000 jika mampu minum 3000 gelas red wine.

Satu sudu teh 10 ml bersamaan 100 gelas red wine yang ada resveratrol. Sememangnya masyarakat Cina amat menyukai product kesihatan, apatah lagi yang memberi kesan awet muda.

Banyak testimoni telah dapat di kongsi. Tambahan pula dengan vivix senang dapat juga repeat order dan senang utk effektif (bagi mereka yang nak berjaya) .

Bagi masyarat India, Vivix banyak membantu pesakit seperti darah tinggi dan diabetes. Lebih baik mencegah dari merawat... Sakitnya merawat itu hnaya mereka yang dah lalui terasa peritnya...

Dan kenapa Vivix Shaklee ni tersangat mendapat sambutan dengan kesannya yang cepat pada si pengamalnya...

Hujjah mereka amat mudah..analaogy sebuah rumah atau bangunan yang dah berpuluh tahun mesti banyak yang kena repair seperti bumbung yang bocor,dinding yang berlubang, paip yang berkarat dan lain-lain lagi....

Oleh itu Vivix diperlukan utk REPAIR dulu mana2 sel atau organ dalaman kita yang dah rosak, tanpa kita sedari... (usia kita makin meningkat, bukan berkurangkan... )

KINI...

Masyarakat Melayu telah mula menerima Vivix setelah yakin tentang status halal dan bila melihat kesan yg amat positif dari penggunaan tegar Vivix ni..antara testimonial yg di viral adalah stroke,diabetes,kanser,darah tinggi dan kidney failure... awet muda lagi laaaa banyak...

Seterusnya bagi generasi Y mereka teruja dengan kemampuan Vivix boleh menjadikan rupa paras kulit wajah yg makin mulus...testimoni menayang wajah-wajah cun ni pun jd viral. (Janji SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI) .

Walaupun harga Vivix agak tinggi tapi kini masyarakat sudah faham nilai kesihatan lagi mahal. Contohnya untuk kos operate jantung dan kos rawatan buah pinggang dan kanser lg mahal...

Faktor-faktor di atas mnyebabkan Vivix menjadi minuman tambahan dan kegemaran bg mereka yg pentingkn kesihatan, kesejahteraan keluarga serta penampilan yan hebat.

Terima kasih pada Master Haji Roslan dan Master Law sendiri yang telah meminta Mr Roger bawa masuk semasa mereka dinner di Kuala Lumpur pd 2004 walaupun harga agak tinggi.

Semoga kita dan anda terus juga akan berkongsi anugerah alam dan sains ini dengan orang-orang yang anda CARE dan sanyangi di dunia ini.

Shaklee make this possible..Terima kasih Shaklee. Terima kasih kepada anda juga yang terus memberi sokongan...

Untuk anda yang belum dapatkan PRODUK SHAKLEE termasuk Vivix Shaklee ni? Boleh terus cari saya di sini untuk tempahan segera anda...

Pengedar Shaklee Anda
867607
Linakhtar
0175836865

(Proses pengeposan seluruh Malaysia, termasuk Brunei & Singapore juga boleh)

GLA Complex Shaklee bantu sembuhkan demam?

Pernah dengan tak Gla Complex Shaklee bantu sembuhkan demam? Biar betul? Bukan ke Gla ni untuk menstabilkan period?

Haaaa.... ramai yang tak tau lagi ek... Produk Shaklee ni sememangnya banyak kelebihannya tau... nak tau kelebihan Gla ni lagi?

Jom.. terus baca...

Ni perkongsian dari sahabat saya juga...

--> Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, saya akan standby GLA Complex siap2. Baru ni masa raya, suami bagi tahu badan dia dah mula panas nak demam... So saya terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.

Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah.

Mengapa saya berikan GLA? Kerana GLA menstabilkan prostagladin dalam tubuh. <---

--> Apa pula prostaglandin? <--

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Bestkan GLA? Korang dah dapatkan sebotol? Jika belum boleh order dari kami ;-

Pengedar Shaklee Anda
867601
Linakhtar
0175836865

(Urusan postage seluruh Malaysia, termasuk Brunei & Singapore)

Lepas ni kami sambung citer vitamin lain pulak... So stay tune & teruskan menyokong kami dan teruskan amal menjaga kesihatan kita...

InshaAllah...

Fokus dan konsisten dengan matlamat sebenar kita...

Saya tertarik dengan kata-kata cikgu saya ni, dan setiap apa yang dia katakan itu adalah benar dan andai kita anggap dia adalah cikgu dan mentor kita...

JANGAN sesekali membelakangi dan memburukkan dia... sebab dengan dia kita kenal sekarang dan dengan dia kita banyak pelajari sesuatu yang bermakna dalam hidup kita...

Antara kata-katanya....

Semua bayi dilahirkan dengan lumrah yang sama, tak pandai berjalan apatah berlari. Namun masa itu terus berlalu dan kerana keinginan dalaman yang kuat mereka ini belajar bertatih sehingga pandai berlari.

Ya sama dengan kita. Hakikatnya banyak perkara yang kita belajar dari alam dan persekitaran.

Bagi pengedar Shaklee, saya yakin ramai yg kongsikan kebaikan produk bukan kerana duit yang utama tapi rasa seronok berkongsi dari apa yang kita dah rasa.

Ya kalau dulu banyak jerawat kini dah cantik, seronok juga orang lain boleh rasa apa yang kita rasa.
Jika dulu duduk rumah tgk fb takde apa2, kita buat sharing ada juga rezeki sharing masuk. So nak juga ramai surirumah macam kita yang ada duit tambahan kan?

Ya semuanya harmoni dan seronok dilakukan bila kita buat dalam keadaan ada matlamat tapi bukan dalam keadaan terdesak.

Itu yang saya lakukan dan saya share dengan adik beradik, kawan dan sedara mara.

Buat dengan hati yang seronok dan demi kebahagiaan keluarga.

Fokus satu bisnes sampai jadi "expert" itu sangat penting supaya kita tahu bagaimana nak manage dalam keadaan ekonomi mencabar.

Kalau anda fokus, percayalah hasilnya sangat hebat dan takkan terjangkau oleh akal kerana ia adalah hasil nikmat sabar.

Segala apa kita buat dan lakukan pasti ADA CABARAN nya... dan kita mesti hadapinya dengan tenang dan jangan la cepat mengalah, melatah dan saling menyalahi sesama kita...

Ingat... kata cikgu itu bermakna...

Saya si Pengedar Shaklee
867601
Linakhtar
017-5836865

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...