Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Tuesday, 18 October 2016

11 Tips EAT CLEAN yang bantu turunkan berat badan anda!

Seperti yang saya janjikan, tak lama selang berapa jam je kan. Saya kongsikan 11 tips EAT CLEAN yang membantu turunkan berat badan anda. 

Bagaimana? 

Dah bersedia?


Okey... kita mulakan... Antaranya :-
.
1. Dalam program eat clean, sesorang diharuskan mengambil makanan yang berbentuk semulajadi tanpa proses MEMASAK yang lama (over cook).

2. KURANG kan pengambilan garam, gula, minyak, makanan berlemak dan perbanyakkan konsumsi sayuran dan buahan. Penting!

3. Pengambilan PROTIN paling baik daripada ayam, ikan, telur dan daging TANPA LEMAK!. (Nak senang sila ambil ESP Shaklee / Cinch Shake Shaklee lagiii mudah )

4. Makan sebanyak 5 hingga 6 kali sehari dengan kuantiti / porsi lebih kecil.

5. Membatasi pengambilan lemak dan tentunya memilih jenis lemak sihat seperti yang ada pada ikan, avokado dan sebagainya. (Nak mudah? OMEGA GUARD Shaklee).

6. Lebihkan buahan dan sayuran bagi memenuhi keperluan serat, vitamin dan nutrisi anda. ( Boleh ambil B-Complex, Vitalea, Vitamin C dari Shaklee yang lengkap dan semulajadi lagi ).

7. MINUM AIR masak / air putih 2-3 liter (mengikut keperluan dan berat badan anda) setiap hari.

8. Hindari makanan berlemak jahat dan trans fat.

9. Hindari soda dan minuman berkafien mahupun tinggi kalori yang berasal dari gula. (Nak energy dan kurangkan rasa nak makan anda? Boleh ambil CINCH TEA MIX ENERGY).

10. Hindari makanan yang mengandungi kalori tinggi, contohnya makanan ringan, bergoreng (fast food).

11. Amalkan pemakanan berkonsepkan KUKUS, REBUS / PANGGANG.
.
.
Susah ke?
Paling senang untuk anda FOLLOW dan konsisten tau. Berat badan anda pun cepat turun dan anda pun rasa tak percaya bila anda dapat kesannya.

Cuba la SEKARANG!
.
Nak saya bantu program diet anda? Boleh saja. Hubungi saya di talian 0175836865.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia 867601.

1 comment:

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...