Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Thursday, 3 November 2016

Sihat pun perlu ke MULTIVITAMIN ni? Kenapa?

Alhamdulillah dah restock multivitamin permintaan ramai ni. Lepas je restok habis pula kat Hq dan branch. Kenapa laku keras ni? Dan ramai bertanya sihat pun perlu ke MULTIVITAMIN ni? Kenapa?


Antara sebabnya??? 

.
Vitamin Yang Terkandung dalam Vita-Lea Shaklee :

Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak .

Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat .

Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi .

Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi .

Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot .

Boron – Membantu dalam metabolisma .

Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang .

Magnasium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung

.
Jika anda berminat mahu dapatkan Vitalea boleh hubungi kami cepat-cepat saya di 017-5836865

.

Dan mungkin anda juga perlukan side income?
Mahu membina perniagaan yang boleh diwarisi?
Kami sedia membantu anda?
.
Ready stock supplement Shaklee di Kulim juga postage seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore.

Terus hubungi 0175836865 (Linakhtar)


Cerita si anak :- Hargai mak ayah selagi mereka masih ada!

Satu je nak cakap, hargai mak ayah kita selagi mereka masih ada. Dan hati anak mana tak risau bila mak ayah tak sihat kan? Adakalanya mak ayah kita ni tak bagi tau pun dorang sakit ke tak sihat ke...
.
Tapi bila kita dapat tahu, pasti hati tak senang duduk.. yela.. mana ada penganti mak dan ayah kita kat dunia ni kan?


Jadi sebelum kita terlambat.. berikan la mereka kesihatan yang terbaik. Agar kita tak menyesal kelak.. jauh atau dekat mereka no.1 di hati kita bersama suami dan anak-anak kan?

Tahniah kepada anak yang bertuah ini sebab berikan mak dan ayah dia yang TERBAIK
.
Nak order bagaimana? Saya boleh tolong anda! 
Nak COD area #kulim 
Nak POS? Lagi boleh.. semua tempat BOLEH! 
.
Call atau hubungi saya di 0175836865
.
#vivix
#khasiatvivixshaklee
#vivixshaklee #testimonial 
#pengedarshaklee 
#shakleekulim
#shakleekedah 
#shakleemalaysia 
#shakleeeffect 
.
Duit kita boleh dicari tapi mak ayah tak boleh di cari dan tukar ganti. Walaupun kita menyedari duit itu semakin penting da nilainya semakin susut.. Tapi nilai mak ayah tak pernah susut dan luntur. Setuju?



Hargai seseorang yang begitu bernilai kepada diri kita  lebih dari wang ringgi? 
Ia pasti adalah MAK AYAH, suami dan anak-anak juga keluarga.


Testimonial :- Ramai yang beralih kepada SET IMUN Semulajadi ini!

Alhamdulillah, bukan sahaja terlalu banyak kebaikannya SET IMUN ini, malah ada PROMOSI di bulan November ini. Kenapa ramai yang memilih NUTRIFERON selepas mengetahui kebaikannya?

Sudah la jimat, malah tersangat berbaloi lagi untuk kegunaan seisi keluarga.


Kenapa Nutriferon? Adalah produk berpaten campuran ekstrak tumbuhan bagi pengukuhan imun yang TERBUKTI secara klinikal. Mampu meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh badan yang mana merupakan pengaktif kritikal sistem imun, melindungi dari jangkitan selsema, flu, viral, bakteria dan kanser.

Jadi kenapa tidak MEMILIH sesuatu yang JIMAT & BERBALOI untuk penjagaan kesihatan anak-anak juga seisi keluarga?

Sihat itu lebih mahal harganya. Setuju? 
Kan lebih baik kita MENCEGAH dari MERAWAT?

Bagaimana nak dapatkan produk Shaklee ini?

Ada boleh terus hubungi saya di talian :-

017-5836865
Linakhtar

Pengedar Shaklee 867601
Postage Seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore.

Testimonial kenapa mereka PILIH NUTRIFERO untuk keluarga mereka? Ini untuk anda semua.



#testimonial untuk anak anda yang sedang mengalami HFMD (Sakit kaki tangan dan mulut).
Bagaimana  nak ORDER? 
Terus hubungi saya di 0175836865
.
Fast ACTION! 
^__^

Wednesday, 2 November 2016

Bagaimana nak merawat SAKIT TIBI sebelum terlambat!

Bagaimana nak merawat sakit tibi secara terus sebelum terlambat? Selain dari yang doktor sendiri syorkan dan pasti ada usaha lain yang boleh di cuba oleh pesakit tibi tanpa terlalu bergantung dari ubatan semata-mata.

Dan apakah yang dimaksudkan dengan sakit tibi?



Batuk kering atau penyakit tuberkulosis (sering digelar tibi) adalah jangkitan bakteria Mycobacterium tuberculosis, yang biasanya menyerang paru-paru (TB pulmonari) dan ia juga mampu menyerang sistem saraf tunjang (meningitis), sistem limfa, sistem peredaran (TB miliari), sistem genitourinari, tulang, sendi dan lain-lain.
.
.
Hanya mereka yang dah pernah merasai betapa seksanya penyakit ini untuk dilalui.
.
Tetapi masih belum terlambat untuk merawatnya secara konsusten dan SEMBUH SECARA SEMULAJADI TANPA MENYAKITKAN
.
Semoga testimonial ini sangat-sangat membantu dan anda WAJIB MENCUBA nya untuk kesembuhan demi insan-insan kesayangan anda.

Duit boleh di cari, tetapi kesihatan adalah yang UTAMA!!!

& Tiada gantinya!

Terus ORDER produk VIVIX SHAKLEE ini di talian 0175836865

Postage seluruh Malaysia, Brunei juga Singapore.

   --> TESTIMONIAL dari mereka yang pernah alami.


#testimonial batuk kering sembuh dengan VIVIX


#testimonial -> kenapa nak biarkan sakit itu berterusan dan menyeksa diri sendiri? 
.
Anda mampu mengubah keadaan anda bermula dengan SEBOTOL VIVIX.

Terus ORDER dengan Linakhtar di 0175836865

Dapatkan yang terbaik dan juga konsultasi kepada ands terus.

Friday, 28 October 2016

Sedang mencari minuman terbaik kepada kesihatan anda?

Sedang mencari minuman terbaik kepada kesihatan anda? Andai anda ada pilihan, apa yang anda nak pilih untuk minuman kesihatan optimum kepada anda? Seceria pagi dan hari anda tiap-tiap hari tanpa membebankan anda. 

produk shaklee

Dan  bayangkan kalau ada makanan dan minuman yang boleh...
.
Memberikan sesuatu yang terbaik kepada anda, kesihatan dan badan anda...

Tingtkatkan tenaga segera!
 Membantu mengurangkan risiko penyakit kanser!
 Membantu mengawal paras hormon & mengurangkan simptom menopaus!
 Mengurangkan risiko penyakit jantung!
 Mencegah pembentukan batu karang hempedu!
 Membantu penurunan berat badan!
 Membekalkan protein yang berkualiti tanpa kolesterol!

Dan ada lebih 1,500 kajian (Landmark Study) yang dijalankan dan menyokong manfaat makanan ini sedangkan hanya beberapa kajian negatif yang menunjukkan bahawa apabila makanan ini diubahsuai ia akan membahayakan kesihatan.

Makanan tersebut ialah soya. Kenapa soya? Soya yang bagaimana anda pilih?
Shaklee ialah syarikat pertama mengeluarkan protein berasaskan soya sejak 1970-an!

Yang juga merupakan satu-satunya protein isolate

Lebih daripada 90% soya di pasaran diubah genetiknya tapi Shaklee jamin 100% soya nya adalah non-GMO.

Kacang soya Shaklee diproses menggunakan air pada suhu yang rendah untuk mengekalkan khasiatnya.

testimonial esp shaklee

ESP Shaklee adalah antara pilihan protein terbaik. Jom cukupkan keperluan protein harian dengan ESP.

Dah cuba amalkan minuman kesihatan ini? 

Nak dapatkan bagaimana?
Terus hubungi saya di talian 0175836865
Pengedar Shaklee Anda 867601

8 Sebab yang membuatkan anda jatuh cinta dengan Vivix?

Vivix? Sebut je produk Shaklee mesti ada yang kenal akan priduk paling hot dan harga berkesan dihati anda ni. Kenapa? Bukan calang-calang kesan dan kebaikannya tau.

Dan bahan-bahannya juga tidak terdapat di semua tempat. Hanya yang terpilih dan terbaik sahaja mendapat tempat dihati para saintis untuk meluluskan adakah ianya sesuai mahupun tidak. Itu la LANDMARK STUDY di Shaklee dan semua produk di utamakan begitu juga VIVIX.

Antara bahan utama si botol merah ni adalah --> Purple carrot

1. Antioksida - antioksida melebihi karot biasa

2. Anti- radang - bersifat antiradang yang tinggi utk mengawal keradangan

3. Anti kanser

4. Antiviralantisepticantimicrobial
bagus untuk mengelakkan penyakit berjangkit

5. Vitamin A 
Dos vitamin A yang tinggi

6. Mempunyai kandungan kalsium yang lebih mudah dihadam berbanding sumber lain

7. Akarnya digunakan zaman berzaman untuk merawat penyakit usus & masalah penghadaman

8. Jus karot ungu berkesan mengawal tekanan darah, menstabilkan bacaan gula & mengawal kolesterol

Ayuh dapat VIVIX yang banyak kebaikan sekarang.

Belum cuba, tak tahu. 
Tapi dah tahu, pasti jatuh cinta dan tak pandang PRODUK lain selain PRODUK SHAKLEE daaa lepas ni. Percaya? Anda tentukan.

Terus hubungi saya di talian 017-5836865 untuk bantu tempahan anda.

Saya Linakhtar
Pengedar Shaklee Anda 867601
.
Postage seluruh Malaysia, Brunei juga Singapore.



Thursday, 27 October 2016

Kisah benar :- Ikhtiar cara lain, anda mampu mengubahnya!

Malam ni nak kongsikan satu pengalaman dan pandangan mereka tentang sakit buah pinggang ni. Tak semua selesai lepas pembedahan, setuju? 

Kita BOLEH ikhtiar cara lain selagi masih diberi peluang. Nak berkira tentang kewangan? Anda tentukan. 

Bukan orang lain tapi anda sendiri.

.
.
Cerita ni kisah benar dari kawan kami... kisahnya bermula...
.
"Pakcik, buah pinggang pakcik dah rosak. So kita kena operate buang. Kalau Pakcik taknak, pakcik bagitau apa yang pakcik nak buat".(Amboihhh! Kemain Dr ni. Ingat operate buah pinggang tu macam kupas kulit bawang ke?)
.
Wah! Betapa nak melompatnya saya dan Suami Hazli Nordin masa Doktor S tu bagitau macam tu dengan selepas dapatkan khidmat konsultasi dari beliau. Terus-terus ank operate orang. Kalo dari pemikiran rakyat marhaen macam kami, takde lain nak duit lah tu!
.
Tapi mungkin Dr tu tak sangka En Suami boleh query dan argue macam2. Ko ingat Suami daku selebet tu boleh di momok dan di takut-takutkan ke? Di sebabkan kami refuse (sebab selepas dengar penjelasan Doktor tu macam tak berapa meyakinkan), suami minta Abah mertua di transfer out. Mungkin agak bengang kot, doktor tu sampai sudah takmau jumpa kami, tak buat ward visit bila En Suami ada kat situ.
.
Kami akhirnya bawa Abah mertua dapatkan 2nd opinion dari hospital kedua. Syukur juga tau. Sebabnya masalah Abah mertua tu bukan masalah buah pinggang pun! Mujur 'degil' tak ikut je apa Doktor tu cakap. Kalau tak naya je hilang buah pinggang yang tak rosak sangat pun!
.
Pendekkan cerita abah mertua sebenarnya ada bisul berdekatan buah pinggang, bukan buah pinggang yang rosak pun. So kena kelurkan nanah dari bisul tu je. Dan alhamdulillah, sejak setahun lepas abah mertua konsisten Vivix setiap bulan (ce kira berapa botol dah ), semua tegur Abah mertua makin sihat. Takde bergantung pada uabt darah tinggi dan gout langsung lepas operation dulu.
.
Beliau pun dah seronok dengan perubahan tahap kesihatan, dah boleh bangun dan duduk, suap makan sendiri, selera makan bertambah, dan sekarang memang dalam sesi fisio untuk dapatkan kekuatan otot kaki supaya kuat untuk berjalan semula.
.
Jeles betul tau sebab Abah mertua makin sihat dengan khasiat Vivix. Mesti toksin semua keluar dengan jayanya setelah detoks dengan Vivix. Sel-sel rosak dalam badan di singkirkan, digantikan dengan sel baru yang lebih sihat.
.
Tak sabar nak tunggu Abah mertua kuat sikit. Banyak tempat kami nak bawak beliau gi jalan-jalan & makan. Doakan Abah mertua saya sembuh dan sihat lebih baik dari dulu ya. ❤️
Timakasih pd yg empunya testimoni..
Semoga sharing ini bermanfaat kepada kita dan terus berikhtiar untuk lebih sihat dengan izin Allah SWT jua.
.
Anda juga mampu mengubahnya. Bagaimana? Hargai kesihatan anda sebelum terlambat!
Bagaimana nak order dan dapatkan VIVIX Shaklee ni?
.
Terus hubungi saya di 017-5836865 [Linakhtar]
● Pengedar Shaklee Anda 867601 ●
》Urusan postage seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore juga《 

Bagaimana Vivix Shaklee dapat membantu masalah anda? 
Dan Pesakit pasti ada ikhtiarnya selain berserah diri tanpa berusaha《  

Testimonial SEMAKIN BAIK dengan VIVIX
 

Pilihan di tangan anda! Nak order? Hubungi saya di talian 0175836865

 

Jangan abaikan kesihatan anak dan keluarga anda!

Assalamualaikum dan selamat pagi. Hari ni si hero ku habis exam, even baru berusia 5 tahun, dan tahun pertama dia di alam persekolahan saya tetap utamakan fokos dan pembelajaran dia.

Bagi sesetengah mungkin perkara mudah sebab faktor usia dan kecil lagi. Tapi bagi saya masa ni la kita nak anak-anak kita fahami apa itu peperiksaan, apa itu masa bermain, masa tidur dan masa belajar.

Tegas dan gurauan kita ada masanya.

Sebab anak-anak ni cepat sangat membesar. Setuju?


Bab kesihatan pula? Lagi saya pentingkan, bsgi saya mencegah lebih baik dari merawat. Saya suka berikan mereka ni multivitamin dan menguatkam imun badan mereka. Kat rumah boleh la kita pantau 100% itu ini tak boleh nak buat... Tapi kat sekolah? Masa mereka dengan kawan-kawan bermain? Kita serahkan kepada para cikgu kan?

Tambahan bila masa hujan, kawan-kawan ada yang demam ke batuk ke..kita tak boleh nak halang mereka bergaul... Penyelesaiannya? Saya KUATKAN IMUN anak-anak dengan pelaburan yang berbaloi.

Untuk kesihatan juga fokus anak-anak kepada pembelajaran sedari kecil ini...

--> Antara pilihan dan keutamaan saya, adalah...


《Testimonial 1》

《Testimonial untuk anak-anak sering batuk dan selsema》 


Nak berikan yang terbaik? Pilih la PRODUK yang SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI
.
.
Bagaimana nak order? 
Terus hubungi saya di talian 
017-5836865 《Linakhtar》 
 

Wednesday, 26 October 2016

Sedang mencari minuman penambah tenaga?

Sejak akhir-akhir ni tea ni memang menjadi sebutan ramai. Tak kira usia, remaja, pelajar mahupun warga yang bekerja.

Pasti mencari dan bertanya minuman apa yang sesuai untuk mereka yang sering merasa letih lepas kerja seharian dah moody, serabut dan baru masuk pejabat diawal pagi mata dan mood dah tak ceria.

Penat?
Letih?
Suka nak makan tak ikut masa?
Nak diet?
Nak tahan mata dari asyik tidur di siang hari?
Nak bertenaga?
Nak hilangkan lengguh badan?
Nak maintainkan berat badan?
Nak kurangkan minuman berkafien?
.
.
Haaa kami ada JAWAPAN untuk masalah anda!
.
.
Tara... ini dia --> 


Campuran --> Teh putih, merah dan hijau Matcha (teh hijau premier untuk majlis keramaian di Jepun) dipetik dengan berhati-hati dan diadun untuk menghasilkan minuman yang sungguh menyihatkan ini.

Ia merangsang tenaga secara semula jadi, meningkatkan kesihatan dan menenteramkan minda.

Bertindak dengan cara yang selamat untuk menambahkan tenaga semula jadi.

Yang pasti --> Enak diminum panas atau sejuk.

Juga mengandungi taurina, yang telah dikaji secara meluas dan terbukti berkesan untuk meningkatkan kecerdasan, tenaga dan stamina
Paket kecil yang ringkas dan mudah disediakan
Alternatif yang sempurna kepada snek manis dan kopi untuk mengangkat tenaga cepat.

Ramuan T-Lift® eksklusif daripada teh hijau, putih dan merah. Bebas gluten; tiada perisa, pewarna atau pemanis tiruan

.

Order sekarang dengan [ Linakhtar 017-5836865]

          Pengedar Shaklee Anda 867601

(Postage seluruh Malaysia, Brunai juga Singapore)


》Testimonial terbaik untuk anda 《
《Masih nak menunggu? opss.. UBAH & ORDER sekarang dan rasai kenikmatannya 》


Selesaikan masalah sakit batu karang secara berkesan dan semulajadi!

Sebut batu karang ni, ramai yang tak perasan dan tahu bila sakit tersebut terjadi mahupun wujud dan sebaik dikesan ianya dah merebak dan memerlukan rawatan khas untuk mengelakkan berlakunya sakit itu berterusan.

Apa itu batu karang?


Penyakit Batu karang terbentuk apabila perubahan berlaku pada kira-kira biasa air, garam, mineral, dan bahan-bahan lain yang ditemui dalam air kencing.

Semoga kita lebihkan penjagaan kesihatan kita bermula sekarang.

Sebab?

Sakit itu mahal harganya, mencegah kan lebih baik dari merawat? Setuju?

Hargai sihat kita sebelum terlambat!

Nak mencegah sebelum terlambat? Dapatkan sesuatu yang terbaik untuk penjagaan kesihatan kita untuk seisi keluarga.

Moga TESTIMONIAL ini tersangat membantu dan anda juga boleh rasai kesannya juga.

Nak dapatkan bagaimana? 
Hubungi Pengedar Shaklee 867601 di talian 017-5836865 
.
Linakhtar 
.
Postage seluruh Malaysia, Brunai dan Singapore juga.


#Testimonial BATU KARANG SEMBUH selepas amalkan Produk Jenama Vivix Shaklee


Tuesday, 25 October 2016

Penting ke PROTIEN dalam tubuh badan kita?

Mesti ramai bertanya, kenapa mereka ni sangat tekankan pengambilan protien? Penting ke pengambilan PROTIEN kepada tubuh badan kita?

Anda rasa?


Bagaimana sel-sel dalam tubuh badan kita nak proses?

Bagaimana muscle dalam badan kita nak kuat dan terbentuk andai tiada protien?

Ramai tak tahu, utama dalam badan kita adalah PROTIEN juga kalsium.
.
.
Dan tahukah kita mereka yang amalkan pengambilan protien yang konsisten akan dapat melihat hasilnya pada taraf kesihatan dan jika nak kesan ketara lihat pada skin complexion mereka.

Sebab tu dalam tubuh badan kita ni, Protien memainkan peranan penting untuk pembinaan sel baru, membaik pulih sistem sel dan keperluan utama untuk semua organ tubuh kita.

Jadi anda yang ada ESP di rumah, jangan lupa minum untuk sihat , cantik dan bertenaga!

Anda yang belum miliki PROTIEN terbaik ini? Boleh terus hubungi saya --> Linakhtar

Pengedar Shaklee Anda 867601
Di talian 0175836865
.
Nak pos? Boleh seluruh Malaysia, Brunei fan juga Singapore.



Antara KELEBIHAN setin ESP Shaklee yang anda perolehi bila amalkan secara KONSISTEN! 

--> NAK ORDER? CALL / TEXT di talian 0175836865


Monday, 24 October 2016

Cerita seorang ibu tenang anaknya mengalami eczema dan penyelesaiannya!

Masalah eczema ini boleh di kesan sedari bayi lagi, ada yang teruk dan ada yang biasa sahaja. Tapi eczema ni bukan hanya bayi je tau, kanak-kanak juga dewasa pun mengalaminya.

Puncanya ada yang dari pemakanan, pemakaian, cuaca juga bahan basuhan yang kita pakai seharian mahupun alam sekitar kita.


Anda mungkin pernah mengalaminya?

Penyelesaiannya?

Jom kita ikuti kisah sorang ibu dan bayi dan penyelesaiannya untuk masalah yang dialami si ibu...
.
.
                 ANAKKU EKZEMA
    ****************************************

ya anak sulong saya dulu ade ekzema..start umur 3bulan gatal2 bermula di bahagian pipi.

kemudian kat tengkuk,celah2 pelipat, kaki.waktu tu saya baru kenal shaklee dengan pengambilan ESP.

anak saya menyusu badan eksklusif selama 6 bulan.tapi susu yg agak kurang waktu tu tak dapat nak supply byk nutrisi dari esp dan omega. tambahan waktu tu saya dah mula pregnant kembar

dan dalam waktu tu saya & suami pergi banyak klinik untuk cari ubat yang boleh hilangkan ekzema.

balik sapu ubat doktor bagi kemudian gatal2 nya naik balik.
kami cari pula klinik lain.sapu ubat lain pula. macam tu la ulang2 hampir 5 6 bulan. dan sepanjang itu hati saya sayu tengok anak yg selalu menggaru gatal.

hingga anak dah sepuluh bulan dan pandai mengunyah,saya bagi OMEGA GUARD..dalam seminggu ada 2 3 kali saya bagi pada anak.tu pun sebiji sehari. dan waktu tu baru kenal herbal blend dan basic H..mandikan denga basic H, sapu badan dengan herbal blend dan makan omega guard.

Alhamdulillah 3 4 bulan macam tu konsisten buat ,gatal2 ekzema berkurang dan hampir2 tiada.

Tiadalah yang menggembirakan hati seorang ibu bila lihat membesar dengan sihat kan. Dan setiap penyakit itu pasti ada penawar.

Saya ikhtiar ezkzema anak saya dengan OMEGA GUARD HERBAL BLEND + BASIC H.
Kesannya? sungguh2 alhamdulillah!
.
.
Nak order 3 PRODUK ini? 
Hubungi saya terus di talian 017-5836865
Linakhtar

Pengedar Shaklee Anda 867601
.

Kredit to -Izzah-

#OmegaGuard
#s2ufamilies



Jangan biarkan masalah tanpa penyelesaian! 
Jom ORDER! 

Kenapa Produk ini semakin mendapat permintaan ramai?

Hari ni nak kongsikan kepada semua dan nak ajak semua JAGA KESIHATAN bersama. Kenapa produk ini semakin mendapat permintaan ramai?
.
.
Anda yang mengatakan sebab ianya terbaik dari semua produk, lagi?

✔ SELAMAT
✔ SEMULAJADI
✔ BERKESAN
.
Dan lagi?  


6 Keistimewaan Produk Shaklee yang anda perlu ketahui adalah : -

1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.

2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.

3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.

4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.

6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk.

Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA,  bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA).

DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar.

Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.

Tersangat berbaloi untuk pelaburan dan penjagaan kesihatan bersama Shaklee.

Jom share dengan orang-orang yang anda sayang..
..

Nak dapatkan produk yang anda perlukan? 
.
Boleh terus hubungi saya di talian --> 
017-5836865
Linakhtar

Pengedar Shaklee Anda 867601
(Postage seluruh Malaysia, Brunai dan Singapura)


Sunday, 23 October 2016

Amalkan MAKANAN TAMBAHAN sedari badan kita sihat!

Masa zaman dulu-dulu, mak ayah kita sememangnya tak perlukan pun makanan tambahan ni bagi kat kita mahupun untuk diri mereka. Tapi kenapa sekarang kita perlukan makanan tambahan walaupun ketika badan kita sihat?

Kenapa?

Cara pemakanan dulu dan sekarang tersangat jauh berbeza dengan cara pemakanan kita sekarang.


Setuju?

Dulu mana ada FAST FOOD segala bagai ni.. Inject buahan ke.. ayam ke..daging ke.. buahan ke mana ada kan...

Sekarang? Apa kita makan kita pun tak pasti.. janji kenyang.. janji anak-anak kenyang... kan?

Sebab tu di sarankan... cari supplement atau makanan tambahan ni ketika kita dan anak-anak saat sihat. Jangan mula mencari tika mereka demam.. selsema.. dan batuk.. ianya pasti memakan masa untuk sembuh tanpa ubat... ubat hanya untuk penyembuhan sementara..

Dan... 
Mungkin ada yang bertanya, kalau orang sihat dan memang sihat, perlu dan ke vitamin yang boleh diamal sentiasa?

Jawapannya ADA!

Amalkan yang basic dan asas untuk kita seisi keluarga juga

Antaranya....



ESP- membina dan membaiki protien sel.

Vitalea- multivitamin yg lengkap dengan zat besi.

B-Complex- untuk bina sel darah merah, anti stress dan penstabil emosi.

Vitamin C - meningkatkan imun sistem, menghapus radikal bebas, penting untuk kolagen tubuh.

Vitamin C Chew Khas untuk anak-anak kita juga untuk tingkatkan imun si manja kita.

Selainnya juga boleh ambil NUTRIFERON dan OMEGA juga...

Orang sihat boleh makan untuk kekal sihat. Kesan ketara yang nampak bila orang sihat makan?

Sekurang-kurangnya rasa bertenaga dan SKIN COMPLEXION pun nampak lebih cantik tau!

Sadi kenapa tak nak cubakan dan amalkan pemakanan secara sihat?

Boleh call @ whatsapp saya di 0175836865 untuk order!


Saturday, 22 October 2016

Kisah anak hero ku yang kulit sensetif dan terjebak dengan Shaklee!

Alhamdulillah, sepetang bersama anak-anak, dan petang ni nak cerita sedikit bagaimana saya kenal makanan tambahan/ supplement Shaklee ni. Si hero ku ini la, dia juga la punca saya TERJEBAK dengan MAKANAN TAMBAHAN yang PERTAMA & TERAKHIR jenama SHAKLEE!

Tiada lainnya selepas ini... kenapa? 

Kisahnya bermula....

produk shaklee

Mula lepas bersalin.. dah tentu antara kerisauan ibu-ibu adalah SUSU DROP @ KURANG kan.. masa tu ilmu #penyusansusuibu pun kurang... tapi lepas kenal PRODUK SHAKLEE yang awalnya saya kenali SET PENYUSUAN Shaklee, semakin banyak ilmu saya perolehi.. kawan2 yang positive lagi ramai... 

Alhamdulillah.. rezeki anak-anak kan... siapa nak nafikan... 

Si abg ni kulitnya sangat sensetif... kita sekali je kena campak @chikenpox kan... dia ni.. sampai 3x.. dari yang kecil2... sampai la.. yang besar.  
.
Lagi dengan doktor sahkan #eczema masa tu... ubat? Sebakul tiap kali appoitment... tapi saya tak bagi.. .sbb as ibu bapa kita kenali anak2 kita terlebih dahulu kan.. VITAMIN ni banyak membantu masalah kesihatan dan kulit si abg ni.. now dia sendiri akan ingatkan if ibu dia tak bagi dalam sehari.. .
.
Alhamdulillah.. konsisten apa yg kita percaya... PASTI KESANNYA PUN PUAS HATI.
.
Hero ni la juga buat ibu terpaksa berhenti kerja dan buat full time bizshaklee ni yang mana.. masa kita adalah masa mereka juga... Alhamdulillah... suami pun gembira dengan keputusan ku masa tu.. sebab dia nak isteri dia no ada kat umah masa dia off  juga..bersama anak2...
.
Apapun... PERCAYA dengan apa kita buat... InshaAllah.. kesihatan anak-anak ini penting... sebab tu saya percaya apa yang terbaik untuk mereka... duit boleh di cari.. tapi masa bersama mereka dan kesihatan meraka adalah keutamaan kami suami isteri...
.
anak kulit sensetif

Perkongsian ni saya akan kongsi lagi, tak semua kita boleh mulakan sesuatu yang luar biasa, tapi kita ada peluang untuk bersama anak-anak kita yang mana masa bersama mereka ini tak akan berulang. Anak-anak cepat sangat membesarkan.
.
.
Anda nak cuba produk Shaklee untuk anak-anak? Anda juga dan keluarga?
.
Hubungi saya di talian --> 0175836865 {Linakhtar}
.

#shakleekulim
#shakleemalaysia
#shakleeeffects
#pengedarshaklee

Friday, 21 October 2016

Apa hadiah terbaik kepada mak ayah kita setiap hari?

Assalamualaikum dan salam hujung minggu semua. Dah hujung-hujung bulan ni kita selalu dan pasti akan memberikan kewangan kepada mak ayah kita di kampung yang dekat mahupun jauhkan? Ianya kita beri setiap bulan? Sebagai tanda terima kasih kita kepada mereka yang dah membesarkan kita. Itu semestinya tanggungjawab kita sebagai anak.

Tapi tahukan kita ada hadiah lagi paling terbaik boleh kita berikan kepada mak ayah kita, malah setiap hari lagi...

Apa kah dia?

Ianya ada (Doa ibuayah & Bacaan YASIN) kita di awal pagi sebolehnya...

Kenapa?


Tanpa mereka kita tak ada di dunia ini kan.

Sesibuk mana pun kita, doa ibubapa yang kita pelajari sedari awal persekolahan dulu kita bacalah untuk mak ayah kita.

Senangkan?

Hadiah paling bermakna kepada mak ayah kita adalah doa dari kita juga bertanya kan khabar mereka setiap hari selagi mereka ada di dunia ini.

Untuk yang dah lama pergi.. .kita sentiasa la sedekah kan Al-Fatihah kepada mereka...

In shaa Allah doa anak-anak yang soleh juga soleha antara yang ibu bapa impikan..

Begitu juga kita kini yang bergelar ibu dan ayah kepada anak-anak kita...

In shaa Allah.. 
Sesama kita saling mengingati dan saling membantu antara satu sama yang lain.

Alhamdulillah...

Kongsikan kepada semua orang... 
.
Linakhtar (017-5836865)
Pengedar Shaklee Malaysia 867601


Anda ada masalah KOLESTROL TINGGI? Bagaimana nak selesaikan?

Saya ada seorang kawan ni, selalu dia akan buat medical check-up kat Klinik mahupun Hospital akan masalah KOLESTROL nya. Dan lagi merimaskan dia adalah biji-biji kecil di bawah mata juga sekitar muka dia membuatkan dia rasa rimas.

Sekali ada kawan dia syorkan makan vitamin ni terus dia cuba tanpa banyak persoalan...

Akhirnya....


Penyelesaian untuk masalah KOLESTEROL dia temui dan kulit jadi licin juga biji-biji kolesterol semakin hilang tanpa perlu laser pun...

Ni antara testimonial dari makcik saya juga dan lagi kawan saya kecil moleh ni pun berjaya selesaikan masalah biji-biji kolesterol dia ni TANPA MUMBUAT RAWAT LASER!

Seronoknya dapat bantu orang lain SIHAT & AWET MUDA!

.

Jom kenali 2 PRODUK ini --> 

1. LECITHIN -->  Membantu memecah lemak dan kolestrol anda.

2. OMEGA GUARD --> Membantu mengekalkan tekanan darah normal, mencegah salur darah daripada tersumbat, mengurangkan kolesterol, mengelakkan strok, dan mencegah pembekuan darah dalam badan.

.

Anda juga ada masalah seperti ini?

Nak cuba apa yang kawan saya amalkan?

Terus hubungi saya di talian 0175836865
Linakhtar (Pengedar Shaklee Malaysia 867601)
.
Urusan postage seluruh Malaysia, Brunai juga Singapore..


Thursday, 20 October 2016

Testimonial Vivix: Masalah Sinus, Migrain dan Gastrik SELESAI!

Kisah bermula sakit Sinus, tetapi migrain dan gastrik juga semakin berkurang lepas amalkan so botol merah ini. Sememangnya tidak dinafikan lagi akan kesan si botol kecil ni tau. Malahan selain Landmark study (kajian yang dijalankan) membuatkan ramai yang mula mengamalkan si botol merah ini disaat badan sihat dan sebagai perisai segala radikal bebas yang kita tak sedar.

.
TESTIMONIAL dari Puan Ayu Adyani Ab Rahman (SPECIAL EDITION VIVIX)
.
Jom kita baca kisah Puan ni semakin suka dan sihat bersama si botol merah (Vivix Shaklee)
.

Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.
.

Antara simptom yang saya hadapi ialah bersin yang berpanjangan, bengkak muka dan migrain yang teruk sehingga muntah-muntah. Saya juga kerap mengambil cuti sakit akibat daripada penyakit-penyakit ini. Saya telah mengidap penyakit ini sejak dari bangku sekolah lagi.
.

Untuk mengatasi masalah ini, saya kerap kali berjumpa dengan doktor, mengambil pain killer, PCM dan yang sewaktu dengannya. Saya juga pernah berjumpa dengan pakar neuro akibat masalah migrain yang teruk. Doktor memberi saya ubat-ubatan, pain killer dan ubat sinus pula perlu kerap diambil ketika sinus menyerang.


Saya mula mengenali Shaklee selepas kelahiran anak ketiga ketika hadir ke sebuah kelas nutrisi anjuran Shaklee. Pakar nutrisi dalam kelas telah menjelaskan serba sedikit tentang kepentingan mengambil supplemen tambahan Shaklee. Pulang dari kelas nutrisi, saya mula membuat kajian tentang Vivix, polifenol, resveratrol dan juga antioxidant.

Saya mula mengamalkan Vivix sejak kelas nutrisi tersebut dan mengambil sekurang-kurangnya 2 sudu sehari dan kadang-kadang lebih kerana rasanya yang enak. Antara produk Shaklee yang turut saya ambil ialah ESP, Vitalea, Garlic Complex, B-Complex, Omega Guard, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, Herblax, GLA Complex dan juga Vita-E.

.

Di awal pengambilan supplemen-supplemen ini, saya mengalami ‘healing crysis’ yang agak teruk seperti muka menjadi sembap, pening dan demam yang teruk selama seminggu. Setelah beberapa minggu, saya mula perasan jerawat batu mulai kecut, muka semakin OK, parut-parut semakin pudar dan tidak lagi didatangi selsema.
.

Kini setelah 2 tahun, Alhamdulillah saya tidak lagi didatangi sinus dan tiada lagi rekod MC akibat sinus. Migrain dan gastrik saya juga semakin berkurang dan bebas daripada pain killer dan PCM. Yeayy!! Dah dua tahun tak sentuh PCM. Saya masih lagi konsisten mengamalkan supplemen-supplemen ini dan sudah tidak terkira berapa bilangan Vivix yang telah saya ambil.
.

Pesanan saya kepada anda ialah jaga kesihatan sebaik mungkin dan berikhtiarlah dengan cara yang paling selamat. Amalkan makan supplemen sebelum datang penyakit yang tidak diundang. Saya sangat berpuas hati dan berazam untuk membantu mereka yang ada masalah sama dengan saya untuk mencuba ikhtiar dengan Vivix dan supplemen lain juga. Kesihatan adalah nikmat yang perlu disyukuri dan dijaga! Bila sihat apa yang kita lakukan akan menjadi lebih bererti dan cemerlang!
.

Terima kasih Allah kerana telah menemukan saya dengan produk hebat ini. TQ juga kepada pakar nutrisi yang memberi penerangan dan terima kasih juga kepada encik suami yang banyak memberi sokongan.  Terima kasih buat ahli keluarga lain dan kawan-kawan. Lurve uollss..

.
Nak dapatkan SPECIAL KHAS untuk diri anda, keluarga juga? 
.
Hubungi terus saya di 017-5836865
Linakhtar
(Pengedar Shaklee Malaysia 867601)
.
.
#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse


Tips munasabah diri dan teruskan berzikir serta selawat kepadaNya

Assalamualaikum salam Jumaat, penghulu segala hari. Sedar tak sedar kita ni dah nak hujun bulan 10 dah kan, cepatnya masa berlalu.

Bagaimana pengisian setual hari kita?

Andai kita di beri peluang ke masa lalu, apa yang akan anda lakukan?

Secara jujurnya dari hati naluri anda sendiri...
.
.
.
Jika saya? Saya nak pandai mengaji sedari usia 6tahun...
.
Anda pula?

"Jika ingin berada di darjat para muqarabin ada 3 syaratnya:

1. Merendahkan diri ketika engkau memiliki kedudukan tinggi.

2. Menampakkan kecukupan saat engkau berada dalam kekurangan.

3. Hidup sederhana ketika engkau diberikan kekayaan."

[Imam Habib Abdullah Bin Alwi Al-Haddad Rahimahullah Taala]

-Muhasabah Diri dan Teruskan Berselawat-
.
.
Doakan saya Linakhtar terus istiqamah dan berjaya dunia juga akhirat. Begitu juga anda sekalian. Alhamdulillah...

Wednesday, 19 October 2016

Sandarkan segalanya kepada Allah SWT.

Kadang kala kita alpa kekuatan pada diri kita adalah apabila kita lebih fokus kepada kepada kekuatan dalaman (sandarkan segalanya kepada Allah SWT), berbanding bergantung hanya kepada faktor luaran atau diri kita sendiri.

"Dan Allah SWT tidak menjadikan (bantuan malaikat) itu melainkan sebagai berita gembira dan supaya hati kamu tenang tenteram dengannya. Kemenangan itu pula hanyalah dari sis Allah SWT. Susungguhnya Allah SWT maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana."

(Surah al-Anfal 8: Ayat 10)
.
.
Semoga perkongsian pagi ni mengubah cara dan sikap kita kerana Allah Taala.
.
Linakhtar
0175836865
Pengedar Shaklee Anda 867607

Komen Si ibu : ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4?

Sakit dan mati itu pasti, tapi haruskah kita bersedih dan merelakan sahaja tanpa usaha dan tawakal serta doa daripada Allah SWT?


Tahniah kepada ibu Saadiah Arbain yang berusaha dan terus berusaha tanpa jemu untuk kesembuhan anaknya, malah yakin apa yang dia berikan dan anak dia amalkan adalah pilihan yang TERBAIK!

Jom ikuti kisah dan testimonial dari seorang ibu untuk kesembuhan anaknya yang sakit KANSER Hodgkinds Lymphoma (Peringkat 4).
.
                ===============
Testimonial : Dari Puan SAADIAH ARBAIN
.

[ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX]
.

Ini kisah anak saya.  Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. 
.

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang.  Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. 
.

Sakitnya semakin kerap.  Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital.  Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda.  Lepas tu datang balik. 
.

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya.  Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. 
.

Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri. 
.

Setelah beberapa hari dapat result,  anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak. 
.

Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi. 
.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul.  Takut,  cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.
.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya.  Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.  
.

Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi.  Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman. 
.

Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama  enam  bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan. 
.

Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula. 
.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat.  Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal. 
.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa.  Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.
.

Justeru itu saya berusaha mencari supplement  bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee. 
.

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik.  Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya. 
.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya.  Setelah konsisten ambil Vivix,  anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
.

Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.
.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga. 
.

Syukur Alhamdullilah.  Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.
.
.
Berita gembira ini Puan kongsikan kepada semua agar jangan sesekali berputus asa untuk mencari penawar dan ubat segala kesakitan. Jangan lemahkan semangat anak-anak. Dan tabahnya so ibu dan si ayah ini sehingga anaknya kembali SIHAT SEMULA. 
.
.
Anda sedang mengalami masalah yang sama? Pesakit kanser? Ataupun sakit yang anda tak tahu ubat dan bermacam di makan? 
.
Kenapa menolak untuk mencuba sesuatu yang lain dan memberi peluang kepada diri anda untuk kembali sihat?

Nak dapatkan VIVIX SHAKLEE untuk anda? Mahupun keluarga anda?

Terus hubungi saya di talian 0175836865
Linakhtar (Pengedar Shaklee Anda 867601)
.
.
Berusaha selagi mampu, duit boleh di cari tetapi kesihatan itu tiada boleh di nilai dengan wang ringgit.
.
#supermomshakleestory 
#myvivixstory
#vivixse


Kajian tentang PRODUK SHAKLEE? Landmark Study?

Dalam kita memilih pakaian, kita pasti nak yang cantik, terbaik dan sesuai dengan kita kan?

Bagaimana pula dengan pemilihan PRODUK KESIHATAN kita? Yang mana tubuh badan dalaman kita yang kita tak nampak ni,lagi nak pakai lama lagi kan?

Apa yang anda pilih? Dengan lambakan produk sekarang ni, berbaloi tak dengan apa yang anda buat pelaburan untuk kesihatan anda? Bukan masa ni je, tetapi untuk jangka masa panjang juga kan?

Sini saya sertakan kajian Shaklee tentang lambakan produk sekarang dan kesannya juga kajian yang Shaklee buat dari produk Shaklee ni.

》》Lagi tentang LANDMARK Shaklee《《


Dan untuk makluman juga, kajian ini bukan hanya beribu ringgit, tapi berbillion untuk kajian yang terperinci dan saintis terpilih yang akan melakukan kajian tersebut.



Lepas ni pilihan anda? 
.
Nak cuba dan tukar kepada Produk Shaklee
.
Cari dan hubungi saya di talian 0175836865 (Linakhtar) 
.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia, Brunai juga Singapore.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...