Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 12 September 2015

Produk Shaklee - Pencuci basuhan serbaguna paling jimat & berkesan

Assalamualaikum dan selamat pagi semua... pagi ni nak ceritakan tentang dan perihal isi rumah, dan saya sangat-sangat memahami keperluan isteri-isteri yang 24jam ada kat rumah..

Saya bukan la jenis yang cerewet.. tapi kalu bab kesihatan, kebersihan dan kecantikan saya pasti titik beratkan.. apatah lagi kalu tangan kita ni kasar di sebabkan buat kerja-kerja rumah seharian kan..

Tapi lepas ni, korang pasti gembira dan dengan senang hati mengamalkan  pencuci serba-guna ni sebabnya.. ianya dah la menjimatkan masa, lagi melembutkan tangan lagi tau...

pengedar shaklee kulim

Kenapa saya pilih ni ada kat rumah saya?

Sebabnya Pencuci Pinggan Basuhan Tangan yang Handal Membersih Minyak Degil No.1 bagi saya....

Lepas ni korang juga hanya perlukan beberapa titisan bagi mencuci setimbun pinggan yang berminyak selepas makan malam. Lantas membuatkan tugasan menjadi amat mudah, malah

* Lembut pada tangan
* Semulajadi, pencuci berasaskan tumbuh-tumbuhan
* Kaya dengan buih dan tahan lebih lama
* Membuatkan pinggan bersih berkilau
* Hanya beberapa titis mampu membersihkan timbunan pingganmangkuk di sinki

Seronon kan... haaa.. lepas ni kalu makan daging je.. buat sup daging ke.. tak perlu sental lelama da., paling cepat kesan nak menanggalkan segala minyak-minyak tu.. paling best... bau pun wangi tau ni...

Untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com 
=================================================

Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online
 
 
 

Friday, 11 September 2015

Kenapa saya memilih SHAKLEE sebagai makanan tambahan saya dan keluarga?

Dalam banyak-banyak makanan tambahan, saya pilih SHAKLEE untuk saya dan keluarga amalkan dan menggunakan tanpa was-was...

pengedar shaklee kulim

Shaklee? yang pasti saya tahu sedari dulu adalah yang ...
...100% Semulajadi
...100% Mesra Alam
...100% Berkesan

Dan korang saksikan yang ini....


This is incredible. Look and see what happens to one family in Sweden when they go organic for two weeks. Do you know...
Posted by Mamavation on Saturday, May 16, 2015

Untung kita dah diperkenalkan dengan Shaklee. Video pendek ni expose kesan lepas kita amalkan pemakanan 100% Semulajadi. Lepas tengok, apa korg rasa?


Memilih yang 100% semulajadi adalah HAK kita... Lepas ni bagaimana pilihan kita?

Saya DAH memilih ini sejak saya mengenali dan amalkan Shaklee 4tahun lepas... korang?

Untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...



Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com 
=================================================

Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online




Thursday, 10 September 2015

Atasi masalah UTAMA Wanita & Isteri dengan....

Sejak semalam ramai kenkawan bertanya, bagaimana nak atasi masalah ni, since bujang masalah ni sampai la bersalin masih juga ada.. ingatkan dah kawin ni masalah ni selesai..

alfalfa complex

Rupanya... makin terus bila hamil dan lepas bersalin...

Masalah UTAMA Wanita dan Isteri adalah....

KEPUTIHAN! 

Ya... mungkin ramai yang ambil mudah... tapi... Jangan sampai SUAMI TEGUR baru nak atasinya ye....

Masalah KEPUTIHAN mengganggu mana-mana wanita mahupun isteri..Mana tak, bila keputihan terlalu banyak jadilah kegatalan pada alat sulit, berbau busuk dan macam-macam lagi. Walaupun ia sebenarnya satu masalah ‘besar’ jika tidak dipedulikan..

Almaklumlah mahu berjumpa doktor dan memberitahu masalah ini sememangnya agak memalukan bagi sesetengah wanita.

Penyelesaian untuk korang... ni dia.. bukan je masalah KEPUTIHAN selesai.. malah... makin ketat dan suami puji tau uols... ^__^

tambah susu badan

Dan... korang bagaimana? mana satu ALFALFA ni? haaa... ni dia...

pengedar shaklee kulim
Masih menunggu? atau nak tunggu suami cari lain? katakan TIDAK untuk itu.. Terus dapatakan ini ye...

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com

Wednesday, 9 September 2015

Satu kepuasan bila BADAN TAK LETIH & ALERGIK juga hilang - Vitamin Pilihan Ramai -

Alhamdulillah.. hari ni nak kongsikan pengalaman saya sendiri.. sedari anak pertama saya berusia 2 bulan sehingga kini dengan anak kedua dah 1 tahun 5 bulan juga... apa yang saya rasai tersangat puas hati...

set penyusuan shaklee

Dari bujan badan cepat letih, dan alergik ni lagi la satu hal, salah makan je confirm naik gatal-gatal satu badan, merah-merah dan bersih tak sudah macam nak selsema tapi sebenarnya resdung...

Tapi bila mengamalkan produk ni, mulakan pada set percubaan je 2011 dulu.. sebeluan lepas tu.. rasa dah tak bersin bila makan seafood, tak gatal-gatal badan bila makan daging lembu.. mulanya rasa pelik.. bila tanya "upline" saya masa tu.. dah YES pilihan saya tepat masanya...

Dan... paling best... semua orang tak percaya saya yang kurus kecik ni menyusukan anak saya sehingga 2 tahun. anak lelaki pula.. dan sekarang lagi beberapa bulan lagi untuk lengkap penyusuan saya unutk anak perempuan saya pulaaa....

RAHSIA saya adalah....

Ini dia.... Paling saya terkeut masa tu dan sampai sekarang.. ini adalah keUTAMAan saya!

Juga komen orang terdekat saya masa ni... adalah...

Puan Suraya ni antara yang ditetamu terawal saya...

    Perahan sebanyak 2 oz meningkat ke 10 oz
    Badan tak letih, makin bertenaga
    Bayi tidur lebih nyenyak


Seronok kan? Tidaklah hanya semata-mata susu banyak tapi ibu penat, moody, dan sebagainya. Korang juga akan dapat lebih banyak manfaat dengan set penyusuan ni.

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com 


Tuesday, 8 September 2015

7 Masalah "Berlaku" Bila KEKURANGAN PROTIN Dalam Badan Kita

Ok hari ni nak less word sebenarnya tapi saya nak terangkan KEPENTINGAN PROTIN dalam tubuh badan kita...
esp shaklee

Penting ke? Meh baca sini...

Protin adalah BAHAN UTAMA dalam pembentukan pelbagai organ & tisu dalam badan serta KOMPENEN UTAMA kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan PROTIN.

KEKURANGAN PROTIN boleh menyebabkan kelemahan dalam 

1. Sistem imun untuk melawan penyakit, 
2. Masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, 
3. Kehilangan kepejalan otot, 
4. Perubahan warna rambut, 
5. Bantut pertumbuhan, 
6. Masalah penghadaman, 
7. Masalah penghasilan darah & hormon,

.... dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

Berapa banyak badan kita perlukan protin? ianya mengikut badan bentuk tubuh badan kita, saiz dan berat badan... 

Lepas ni JANGAN ABAIKAN pengambilan PROTIN bila nak badan kita ni pakai lama kan... Tudung mahal-mahal boleh beli... tak kan laaaa protin ni harga NORMAL RM150.00 untuk penggunaan sebulan lebih dan makana UTAMA badan tak boleh kan... 

Saya percaya kita semua sayangkan badan kita, apatah lagi kesihatan dan nak kita melihat anak-anak kita membesar dan berjaya dunia dan akhirat kan... Insyaallah... Allah sebaik-baiknya penentu setiap yang kita rancang.. Alhamdulillah...  

Nak PROTIN terbaik.. dan bukan je badan sihat... tapi extra lagi kita semua dapat, sebab ini adalah kualiti TERBAIK dari semua sumber tau... 

kebaikan esp shaklee

30kilo??? terus bertukar 850gram!
Wow!!! Sangat halus serbuk ESP ni, yang kalau konsisten makan memang halus gebu tulus mulus, mantopss lagi tau.. rugi tak grab sempena OFFER ni..sebab terlalu banyak penjimatan dan berbaloi pada harga ini.


Bagaimana nak dapatkan PRODUK HEBAT ini?

Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...  


Puan Lina (iG @vitamin_cantiksihat)
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email : kedaivitaminlina@gmail.com

Monday, 7 September 2015

Bila bawa anak-anak jalan petang - Dunia SuriRumah -

susuibu

Ini cerita semalam.. bila bawa anak-anak jalan petang, nak kata tak tidur sebelum tu ada, nak kat rumah tak da ikon ada.. Tapi.. tgk la ragam si adik tu..

Tu gaya macma mengantuk sesangat la kononnya.. nak sangat kat ayah.. bila lepas menyusu tu awalnya dia tertidur kat riba saya.. dah jalan-jalan tak nak la tidurkan dia.. So saya kejutkan dah bagi dia berdiri kat sebelah tengah tu...

Rupanya....

Tertidur juga daaa... yang si abang nya nak kaco adik dia tidur gaya gini.. geram.. saya dan suami pun geram ni kan pula si abang nya yang sukaaa sangat mengusik adik dia...

Dunia anak-anak kan... sangat kelakar... kenangan ku abadikan dalam blog ini juga...

Semoga anak-anak ibu penyambung generasi dna delegasi ibu dan ayah lepas ni ek... Insyaallah..amin...

Love sharing dan dunia saya adalah dunia surirumah tangga sepenuh masa bersama anak-anak dan suami.

Alhamdulillah...

Love blogger;
Mommylina
Pengedar Shaklee Kulim
SidPRO anda 867601
017-5836865 (Untuk sebarang pertanyaan tentang tips penyusuan susuibu juga produk Shaklee)



Sunday, 6 September 2015

Rahsia Ibu - Tips Anak Kekal Cergas & Sihat Ceria Bertenaga...

Pagi ni nak kongsikan Rahsia Ibu - Tips Anak Kekal Cergas & Sihat Ceria Bertenaga, selain mengembirakan hati si ibu, juga adalah kepuasan kita dalam "pelaburan" anak-anak anugerah Allah SWT.

mealshake shaklee

Saya sejak mengenali SET ni, anak-anak tak pernah dah saya paksa makan ubat, sebab saya tahu ubat tu tak berapa nak elok sangat, melainkan "terpaksa".. Tapi sebolehnya saya cuba elakkan...

Kenapa MEALSHAKE?

Dengan gaya hidup yang lasak dan sentiasa berlari aktif, kanak-kanaktidak punya waktu untuk duduk diam menikmati makanan yang seimbang. Sebab itulah mereka perlukan pilihan makanan segera yang baik untuk mereka dengan pilihan kandungan rendah lemak dan rendak glisemik seumpama Shaklee Meal Shakes.
  • Memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrien untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat
  • Sumber pemakanan serat dan protein terbaik
  • Kaya dengan sumber kalsium

Dan kenapa pula Vitalea Children ni?
  • Membekalkan 18 Vitamin dan Mineral
    • Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak
  • Rumusan Tidak Merosakkan Gigi
    • Dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti
  • Perisa Anggur Yang Enak
    • Sedap dikunyah, pasti digemari oleh kanak-kanak
 Jadinya kita ada dua pilihan, selain bancuhan.. ianya boleh terus di kumam atau anak-anak boleh chew-chew je ikut masa dorng.. tak la makan "gula-gula" lain kan....

Ini antara pilihan saya, selain ada lagi kat rumah ni, OMEGA, VITAMIN C Chew dan NUTRIFERON. Banyak? Tak la.. bukan hari-hari nak kena bagi kat dorang semua ni sekali gus... adalah masanya dan lihat pada keadaan juga..

Simple life kita semua... saya suka berikan pada anak-anak apa yang saya percaya terbaik untuk mereka dan kesihatan mereka... Maka.. inilah pilihan saya...

Korang pula? Untuk pilihan korang yang ini... Bagaimana nak dapatkan? Meh terus kepada mommylina.... kat sini...


Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...
 
Puan Lina (iG @vitamin_cantiksihat)
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email : kedaivitaminlina@gmail.com
 
========================================================
Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...