Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 8 August 2015

Selesaikan Masalah SEMBELIT ANAK dengan cara paling berkesan di hati para ibu hebat.

Petang ni nak kongsikan lagi tentang masalah sembelit anak-anak, yang mana pengalaman saya juga sedari si abang (anak sulung) dan baru ni si adik juga mengalami masalah yang sama..

mealshake shaklee

Mujur la saya ni tak cepat melatah tau.. kalau tak.. mau satu rumah saya "kecoh".. hahaha.. saya ibu muda tak la muda sangat dah 30an juga pun.,.tapi ikutkan sedari si abang saya masih muda dan tiada pengalaman.. mujur juga saya kenal produk ni sedari awal.. lepas hero saya ni 2tahun.. terus ada masalah SEMBELIT.

Tapi cara sya mudah.. awal tu tak pasti punca sembelit.. bila test makan itu ini.. jadi lagi.. so elakkan memberi makan yang penyebab SEMBELIT si anak akan berulang.. biasanya pertama sekali dari susu formula yang tak sesuai.. kemudian faktor pemakanan juga...

Alhamdulillah.. dengan makan tambahan yang saya bagi ni.. si adik masa bulan puasa baru ni je ada masalah sembelit dan saya tahu faktornya adalah dari saya yang kurang minum air masak waktu malam.. tapi sib baik la juga dah setahun lebih dan bantuan saya juga boleh dah si adik amalkan...

Tapi... kalu sampai nak korek-koren sebab si anak tu tak boleh membuang tapi di nak membuang dengan menangis bagai.. kita mesti lagi kesiankan... apatah lagi mereka yang tak reti nak teran ni.. Alahai..kesian tau..

Dan ada lagi kes bila sampai sembelit nak membuang tu darah-darah bagai.. lagi la kesian... korang sanggup ke lihat anak sembelit.. saya? alahai.. saya rela tanggung dari si anak yang mengalami masalah sembelit...

Kat sini juga saya kongsikan pengalaman ibu ni atasi masalah SEMBELIT anak dengan cara paling terkesan sekali...


 
klik video untuk ketahui lebih lanjut kisah anak sembelit ni....

Masih nak biarkan masalah SEMBELIT anak berterusan atau ambil pengajaran ini dan berTINDAK SEKARANG..

Tak mau tunggu lagi.. terus cari saya untuk bantuan korang wahai ibu-ibu hebat... dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com 
=====================================


Masalah SEMBELIT yang membosankan dan paling teruk sekali.

Baru-baru ni saya dapat masej seorang kawan ni mengatakan dia ada masalah sembelit, seminggu sekali nak membuang pun payah walaupun makan banyak dan minum air masak pun 3L sehari...

Dan paling teruk setiap kali nak "membuang" tu terpaksa telan "ubat" dari klinik untuk "paksa" buang.. sebab tu la ynag paling teruk.. Sebenarnya.. tanpa kita sedari.. dalam kita memaksa "buang air besar" ni dengan cara paksa.. ianya menganggu sistem penghadaman secara semulajadi kita...

Sebab tu pentingnya penjagaan usus besar kita ni setiap hari.. atau paling kurang seminggu sekali bersihkan usus besar kita ni secar semulajadi tanpa "ubat".

Contoh GAMBAR MASALAH SEMBELIT Mr.Google


Paling saya syokkan bila korang antara yang mengalami masalah SEMBELIT TERUK adalah...

Herbalax Shaklee

Herb-Lax Shaklee mengandungi adunan pelbagai herba yang sering digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan melancarkan fungsi usus.*

Herb-Lax bertindak secara lembut bagi membantu anda menangani masalah pembuangan air besar yang mungkin dialami sekali-sekala.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini.


Usus kita sangat PENTING untuk di jaga, sebab usus besar kita memainkan peranan penting dalam sisem tubuh badan kita.. Usus besar bermasalah.. apa segala kita amalkan tak akan berjalan dengan baik.. dan, pasti masalah luaran juga seperti JERAWAT akan timbul.. tak percayA? cuba tanya orang yang sering mengalami masalah sembelit ^__^

Sebab saya juga dulu sorang yang abaikkan masalah kesihatan usus... sekarang? tak lagi.. dan jerawat pun segan-segan nak timbul kat muka ni tau.. ^__^

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com 
=============================

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 
 

Thursday, 6 August 2015

Testimonial VIVIX:- Mereka PILIH kerena KHASIAT & KESAN yang nyata BERKESAN!

Rugi sesangat lambat kenal dan terkena penangan VIVIX ni tau.. Tapi tak rugi kalu sekarang dah amalkan dari langsung tak amalkan sampai la masa terdesak nak amalkan lagi lambat kesannya..

Testimonial Vivix Shaklee




Tapi Alhamdulillah..sekurang-kurangnya.. kita buat pilihan yang TEPAT kan....


Antara favorite kami adalah Vivix. Dengan pelbagai cara diminum... kalau nak cepat sgt, hirup dalam sudu je. Tapi kalau terlebih rajin, bancuh dengan collagen. atau air masak biasa... lagi sedap berulang kali boleh di minum.. Alhamdulillah, banyak perubahan dari segi kesihatan especially kulit hehe.

Ini juga adalah killer product salah seorang Master iReach. Vivix ni memang orang cari dan nak kalau mereka tahu kebaikannya.


Lagi antara testimonial yang saya kongsikan kat sini.. mereka berkata---->

Puan Fazillah -> Consume Vivix dlm pantang... milk booster yg superb.. badan bertenaga extra.. Alhamdulillah rmi tegur nmpk sihat wpn masih dlm waktu pantang.
July 6 at 11:51am · Like


Puan Ashura Customer amik vivix sbb nak bantu masalah hyperthyroid. At the same time dia pun merokok. Lepas consume vivix, rasa rokok dah xsedap. Alhamdulillah berjaya kurgkan n stop terus masalah ketagihan merokok
July 6 at 11:59am · Like 


Puan Naimah --> Ayah kawan yang ada kencing manis, walaupun bacaan stabil tapi terkena jangkitan kuman sewaktu harungi banjir dulu hingga terpaksa buang bahagian isi kaki yang buruk.
Salah satu vitamin yang diambil adalah Vivix. Alhamdulillah, dalam 2-3/3-4 bulan, isi tumbuh sepenuhnya
July 6 at 12:31pm ·


Puan Zarith --> Ayah menderita gout berpuluh tahun. Pain killer dan ubat gout peneman setiap hari. Salah makan sikit je mesti gout datang. Jalan sampai memapah dinding
Tapi sejak amalkan vivix satu sudu kecil setiap hari, Alhamdulillah takde lagi gout menjengah. Yang bestnya, boleh tinggalkan dah ubat gout dan painkiller yg dh bertahun ambik tu. Dan ayah dah boleh makan makanan kegemaran semula! Syukur Alhamdulillah
July 6 at 12:32pm · Like


Anisah Abdullah -> Ayah sy adalah pengidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dlm darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialisis. Selepas consume vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor pulak ragu ragu nak buat conclusion. Yang ayah bebas diabetes. Doktor macam x percaya yg rekod kesihatan ayah seperti org normal tanpa masalah diabetes.
Alhamdulillah...
July 7 at 6:42am


Kak Syam -->  Mak saya ada hipertensi. Dia sampai kena warded sebab tiba tiba kena stroke. Pastu cholesterol level memang hi. Die selalu penat, stress dalam kerja dan urus rumah. Dahlah saya jauh nak tengo tengo mak.
In the end, saya bagi vivix. Paling best tengo muka mak berseri dah. Macik macik cakap kembali muda. Mak cakap, ubat darah tinggi yang banyak sangat tu dia takyah makan pun okay. Mak lebih cergas dan sihat.
Alhamdulillah syukur. Vivix memang sangat perlu dalam seisi keluarga kamI.
July 7 at 7:52am ·


Mak CERIA & SIHAT... Fadzilah Ismail --> saya bg kat mak makan vivix..dia xde mslh kesihatan sgt,cuma penat org tua..Alhamdulillah lps amal vivix dia kembali cergas..xde ape yg kita nak dr mak selain dpt tgk dia sihat dan ceria.
July 6 at 4:13pm


Bagi korang la kan, mahal ke sebotol VIVIX ni RM475.00 (Harga Normal, dan nak jimat boleh join ahli) berbanding kesihatan mak ayah kita... kesihatan isteri kita.. suami kita.. pada korang, kerja untuk duit dan kebahagian kan? tapi di mana kebahagiaan tu kalu hati tak tenanga memikirkan mak ayah tak sihat.. isteri tak ceria..suami mengadu itu ini sakit..

Kan? Sebotol ni boleh membahagia kita, andai kita tahu caranya... Insyaallah.. kita nka menCEGAH dari meRAWAT yang pasti kos lagi tinggi dna ketenangan jiwa tu kan tak tenang.. betul tak?

Berilah sesuatu yang bermakna pada keluarga kita sebelum kita menyesal.. lain la kalu ada yang "derma" kita duit dalam akaun kita kan.. tu tak payah cerita.. Duit kita boelh cari dengan cara yang halal dan berkat.. andai kita membahagiakan insan-insan sekeliling kita.. Insyaallah...

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com 
=============================

Awasi dan Kenali Simptom-Simptom DEMAM DENGGI Sebelum TERLAMBAT!

Alhmadulillah, hari ni tergerak hati nak berkongsi ilmu bagi saya sangat penting ini. Dan sekarang kan musim hujan, musim selsema, batuk, demam.. bila lagi dengan musim buah-buahan kan?

Dalam kita tak sedar, ye la kita kan manusia biasa.. tapi tak salah tau untuk kita menCEGAH sedari awal dan mengetahui simptom-simptom DEMAM DENGGI sebelum terlambat sekarang ni.. jangan dah terlambat baru nak menyesal... Allah SWT maha mengetahui segalanya.. kan lebih baik kita menCEGAH dan meRAWAT!

Ok tak mau pepangjang.. Saya nak kongsikan infografik ni lagi cepat dan mudah untuk semua dapat infonya

simptom demam denggi
Double klik GAMBARAJAH untuk lebih jelas

Semoga infografik ni sangat jelas dan sangat-sangat memberi info untuk kita dan kita menCEGAH sedari awal ini dan jangam terlambat untuk sesuatu yang kita akan menyesal tanpa pencegahan awal.

Jom kita menjaga kesihatan lebih dari segalanya.. dan ingati sentiasa JAGA dan dari ALLAH SWT saat kita senang mahupun susah.. Insyaallah...

Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online
 
 
 
Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...

Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com 
 
 

Wednesday, 5 August 2015

Cegah kesihatan anak di peringkat AWAL!

Malam ni nak kongsi sedikit pengalaman saya dan saya rasa semua kita as ibu dan ayah pasti tak nak bila anak-anak kita selesema ke, batuk ke apatah lagi demam kan?

Tapi masih ramai juga yang membiarkan anak terus batuk, selsema dan demam tanpa mencegah di peringkat awal, selepas tu tindakan selepas anak-anak selsema dan batuk adalah dengan membawa ke klinik or hospital kan?

Kenapa tak mencegah di peringkat awal dari merawat? dunia perubatan kita semakin canggih.. tapi perubatan berkaitan ubatan ni semakin berubah-ubah.. dose ubat? lagi la... kenapa nak membiarkan anak-anak kita terus makan ubat tanpa kita mencegah sedari awal?

Ubat ni sememangnya kita tahu ada "drug" yang mana kita makan masa ni 10 minit lega.. (untuk pening dan migrin) kalu selesam dan batuk? sehari dua lega.. tapi sedar tak kita yang "sakit" tu di paksa berehat dalam badan kita dan ada masa akan "keluar" semula tak sampai sebulan..

Macam tu juga dengan anak-anak kita kan? bulan ni selesam dan batuk.. selang dua or tiga minggu. datang semula?

Dan pilihan saya ini, no more UBAT kat peti ais tu yang ada hanyalah VITAMIN untuk kami sekeluarga..

ubat selsema anak

Saya sangat pentingkan unutk anak-anak, once saya perasa dorang ni bersin 3 or 4 kali dalam satu masa... saya terus ambil NUTRIFERON, kalu ada batuk kecil or tanda-tanda nak batu.. saya bagi kan mereka OMEGA, dan dan sah-sah saya juga perlu amalkan antara yang ini selain ESP, VITAMIN C, B-COMPLEX, MEALSHAKE.

Kenapa? sebab ni antara BANTUAN saya secara semulajadi TANPA UBAT, kecuali demam lebih dari 2hari saya akan alert juga la.. dan dah tentu saya akan cari yang pakar.. Tapi saya tak akan bagi ubat selsema or ubat batuk...

Sebenarnya ramai yang mengetahui ubatan zmaan sekarang terlalu banyak "bahan kimia" dari negara luar kan? dan ada juga saya terbaca tentnag vaksin untuk anak-anak segala bagai... ramai juga yang takut dan tak bagi vaksin ni pada anak-anak, tapi bila demam selsema dan batuk.. UBAT jgua yang di cari.. kenpa? tu nanti saya kongsikan di entry yang akan datang kan.. Insyaallah..

Dan paling best, apa ynag kita amalkan untuk mencegah dan menjaga kesihatan anak-anak kita ni, ianya sangat baik untuk minda mereka juga tau.. macam pelaburan kita untuk anak-anak kita kan...

Ni la pilihan saya, kalu suami kerja luar atau outstation.. saya la yang paling mengutamakankesihatan mereka ni.. risau juga.. Alhamdulillah, pelaburan dan penjagaan mereka saya utamakan dengan pilihan yang ini.. dan SEMULAJADI juga ek...

Korang pula bagaimana?

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com

Tuesday, 4 August 2015

Datangkan anda dengan PELBAGAI MANFAAT - Vivix Cinta hati semua -

Malam ni kongsikan anda dengan PELBAGAI MANFAAT sebotol Vivix cinta hati semua ni.. Baru bulan lepas PROMOSI habis.. tapi tak menang tangan lagi nak grab bulan ni walaupun dah kembali kepada harga asal dengan tiada offer melain kan anda membeli 2 botol anda akan dapat 5% off.

Kenapa orang lain tak ambil peluang masa OFFER baru ni.. sebab mereka grab lagi cun pun untuk DIET dan yang terOVER makan masa raya ni kan... Jadinya mereka ambil Vivix ni bulan ni untuk kesinambungan penjagaan kesihatan dan anti-aging juga tau...

Dan ini antara ramai yang PILIH VIVIX untuk mereka...

testimonial vivix Shaklee

Vivix ni menjadi pilihan ramai sebabnya...

Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.

Produk ini mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

* Serba asli. Bakal dipatenkan. Kandungan utama telah diuji secara klinikal. Eksklusif untuk Shaklee.

Tak setanding yang lain bagi saya.. Sebab korang tak akan dapat terima kelebihan ini di luar sana selain dari Vivix Shaklee...

Testimonial Vivix? korang boleh klik sini untuk rujukan seterusnya.. .Untuk anda yang nak dan pentingkan KESIHATAN tu. pilihan anda kini ada TEPAT. Apatah lagi nak bagi mak ayah.. inilah masanya.. sebabnya.. kita boleh memberi mereka ini, tapi tiada tandingan untuk membalas jasa dan budi mereka sedari kita kecil hingga dewasa kini...

Anda sayangkan diri? mak ayah? pasangan anda? --> Maka inilah masanya untuk korang BERI kepada insan-insan yang bermakna pada korang..

Saya DAH! Korang?

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com 
 
 

Tips merancang anak lelaki atau perempuan? Bagaimana anda?

Sering kita terdengar, eh anak pertama mesti anak lelaki.. anak kedua mesti anak perempuan.. Tapi kita hanya merancang kan.. Allah SWT juga sebaik-baik perancang yang utama..

Tapi tak salah kita merancangkan? adakalanya apa yang kita rancang, Insyaallah Allah berikan sama ada cepat mahupun lambatkan... Saya sendiri pernah merancang.. saya ikuti tips-tips nak anak lelaki.. nak anak perempuan. .bila waktu yang sesuai.. bila waktu subur untuk "bersama" dan waktu bila untuk merancang kehamilan seterusnya...

Kan? korang percaya?

Kita kan semua hamba Allah SWT.. mesti la kita merancang kan. .tandanya kita percaya akan Dia yang maha mengetahui dan maha mendengar...

Ok jom kita merancang... korang la.. saya dah ada sepasang dah.. nak kongsikan pula kat korang... dan apa yang saya lakukan sama seperti kat sini juga.. Yang PENTING keYAKINan korang tau..

Jangan nak buat.. tapi tak yakin sememangnya tak la kan menjadi...
double klik untuk gambar lebih jelas
Berkongsi ilmu dan memberi manfaat apa yang pernah saya alami dan lalui.. Insyaallah.. saya doakan korang pula lepas ni.. next turn untuk bayi lelaki ke .. bayi perempuan ke.. Insyaallah... korang mesti boleh.. rancang dan berdoa tau..

Dan antara usaha korang juga tu.. jangan lupa jaga pemakanan tau... saya amalkan yang ni juga.. korang?

klik untuk SET HAMIL yang boleh korang usahakan suami isteri.. Ingat.. KUNCI UTAMA adalah perancangan yang teratur dan berDOA juga...Insyaallah..

Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...



Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com

Sunday, 2 August 2015

Peluang dapatkan HADIAH LUMAYAN hanya di bulan ini...

Pagi ni nak kongsikan satu berita baik untuk anda semua... Betapa beruntungnya bila and memilih sesuatu yang TEPAT untuk di kongsikan kebaikan bersama juga peluang besar dapatkan rewards anda juga selepas ini... Anda juga adalah BERTUAH! 


perniagaan online


Sebabnya memilih SHAKLEE sebagai pilihan penjagaan kesihatan anda, keluarga dan orang sekeliling anda juga... kali ni.. rewards untuk korang juga....
promosi shaklee

Buat pertama kali rasanya Shaklee buat sebegini.. dah.. apa lagi korang.. jom rebuat peluang ini bersama saya...

Bagaimana?

dan Berminat untuk ketahui lebih lanjut? Cari saya di sini untuk bantu anda dan terangkan anda dengan lebih terperinici lagi...


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601
email: kedaivitaminlina@gmail.com



Jika anda mahu membina kerjaya , bolehlah menghubungi kami untuk keterangan lanjut.
Berniaga online
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...