Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 27 June 2015

Koleksi Resepi Mommy; Siput Sedut Masak Lomak Cili Api

Alhmadulillah..semua dah berbuka sedari kul 6.30 tadi kan..Sabah & Serawak la paling awal.. kita di semenanjung ni.. mau kul 7 lebih baru berbuka...

Ok hari ni sebab weekend day.. esok mesti reramai g "market" kata orang utara tau.. haha.. pasar kalu kita-kita kan.. hahah... nak mencari juadah untuk petang esok pula? haa.. meh kita kongsikan 1 resepi lagi.. ni saya paling suka..masak lemak.. awesome laa...

siput sedut masak lomak cili api
Gambar dari Mr.google, sebabnya saya tak ambil gambar tadi lepas masak.. terlupaa sebab last minit punya resepi mr.suami request.. Apapun terbaik kalu masak sendiri kan.. Alhamdulillah...

Siput sedut lomak cili api.. perhh... sedappp... kalu tak pandai sedit-sedut tu..ketuk je..haha.. tapi mmg terbaik la resepi ni.. simple dan aroma ynag paling memikat hati.. (jangan pedas sangat nanti sakit perut)

Antara bahan-bahannya;
1kg siput sedut (dipotong belakangnya dan cucui bersih naaa)
300ml santan
15 biji cili padi (kalu nak pedas atau kurang ikut cita rasa kita) - dikisar @ di tumbuk lumat
1sm kunyit hidup (di kisar @ tumbuk lumat)
3 biji  bawang merah (belah 4 or hiris-hiris je pun boleh
1 batang serai | di titik
1 helai daun kunyit
1 keping asam gelugur
Garam secukup rasa

CARA MEMASAK; 
1. Sediakan sebuah periuk, didihkan air dan selur siput sehingga megelegak (mendidih kataa orang). Tapi dan toskan terlebih dahulu.

2. Gunakan periuk tadi pun boleh.. masukkan sedikit air dan bagan-bahan yang di tumbuk, serai dan asam gelugur. Kacau dan masukkan santan dan kacau hingga mendidih.

3. Seterusnya, masukkan siput sedut tadi jugabawang yang di hiris tu.. , dan kalu rasa-rasa air tu kurang untuk menyerapkan ke siput tadi.. tambah sedikit air.. kacau sehingga sebati..

4. Selepas tu letak perasa, garam dan daun kunyit tadi.. (rasa secukupnya dan biarkan seketika.. lepas tu..

5. apa lagi.. hidanglaaaa... dan paling menang dan terbaik makan dengna nasi putih plus kicap..perhhh... sedappp kawan-kawan... 

Haaa...kan.. siap satu resepi untuk korang pa "market" esok untuk juadah berbuka esok petang.. tak payang pening-pening da... hihihi.. nanti kita kongsikan lagi resepi yang lain-lain pula ek.. ni juadah saya malam ni.. esok mesti sama atau lain pula.. kita nantikan...

Korang... jangan lupa share resepi ni kat kawan-kawan tau... Moga memberi manfaat untuk semua...

=====================================================

Haa.. korang..nak selit sedikit.. dalam kita nak beraya ni kan.korang nak tak tambah income? secara part time ke.. full time ke kalu yang sedang mencari kerja buat masa ni.. ada 1 peluang tau.. yang pasti korang tak akan meyesal bila buat sehabis baik..modal pun tak banyak.. tapi insyaallah..

YES Program.. korang biasa dengan @ dah pernah baca entry saya sebelum ni tak? meh kita kongsikan sini.. semoga kita boleh menambah pendapatan keluarga kita.. juga saat ekonomi ni tengah tak stabil kan. meh la kita cari extra income yang kita boleh kongsikan bersama... nak lebih info boleh klik sini juga

Jutawan Shaklee

Bagaimana? selanjutnya.. korang cari je saya (yang pasti ini bukan skim cepat kayo yeee.. haha)

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601


Friday, 26 June 2015

Bagaimana jawapan kita pada 4 persoalan ini? - Bersyukur pada Dia

Jom kita tanya apakah jawapan ni dan bagaimana jawapan kita pada 4 persoalan ini? Jawab seikhlas kita dan secara terus dengan apa yang kita tengah fikirkan..

bulan ramadhan bulan mulia
Jaga ALLAH SWT, ALLAH SWT pasti menjaga kita juga.. - Alhamdulillah -

Okey jom kita cuba mengisi titik-titik di bawah ini dan mohon dijawab dengan jujur di dalam hati kita masing-masing ...

1. Allah menciptakan tertawa dan .....

2. Allah itu mematikan dan .....

3. Allah menciptakan lelaki-lelaki dan .....

4. Allah memberikan kekayaan dan .....


Kebanyakkan kita tentu akan dengan mudah menjawab:

1. Menangis ...
2. Menghidupkan ...
3. Perempuan ...


Tapi bagaimana dengan no.4 ...? Apakah Kemiskinan ...?
Untuk mengetahui jawapannya, mari kita lihat rangkaian firman Allah dalam surat An-Najm ayat 43-45, dan 48, sebagai berikut:

ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﺿْﺤَﻚَ ﻭَﺃَﺑْﻜَﻰ

"dan Dia-lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis." (QS. An-Najm : 43).

ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﻣَﺎﺕَ ﻭَﺃَﺣْﻴَﺎ

"dan Dia-lah yang mematikan dan menghidupkan." (QS. An-Najm : 44).

ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﺧَﻠَﻖَ ﺍﻟﺰَّﻭْﺟَﻴْﻦِ ﺍﻟﺬَّﻛَﺮَ ﻭَﺍﻟْﺄُﻧﺜَﻰ

"dan Dia-lah yang menciptakan berpasang-pasangan lelaki-lelaki dan perempuan. " (QS. An-Najm : 45).

ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﻏْﻨَﻰ ﻭَﺃَﻗْﻨَﻰ

"dan Dia-lah yang memberikan kekayaan dan kecukupan." (QS. An-Najm : 48).

Ternyata jawapan kita benar hanya pada no. 1-3 ... sedang jawapan untuk no. 4 keliru.

Jawapan Allah Ta'ala dalam Al-Qur'an bukan Kemiskinan, tapi KECUKUPAN.

Subhanallah. Alhamdulillah..Allahuakhbar

Sesungguhnya Allah Ta'ala hanya memberi Kekayaan dan Kecukupan kepada hamba-Nya.

Dan ternyata yang "menciptakan" Kemiskinan adalah diri kita sendiri.

Hal ini boleh karena ketidakadilan ekonomi, kemalasan, boleh juga
karena kemiskinan itu kita bentuk di dalam minda pikir kita sendiri.

Itulah hakikatnya, mengapa orang-orang yang senantiasa bersyukur; walaupun hidup serba kekurangan ia akan tetap tersenyum dan merasa cukup, bukan merasa miskin.

Jadi, marilah kita bangun rasa keberlimpahan dan kecukupan didalam hati dan pikiran kita, berhenti mengeluh, berhenti mengatakan rezeki kecil, agar kita menjadi hamba-Nya yg selalu Bersyukur.

 Sesungguhnya pada Dia tempat kita sering mengadu dan memohon apa sahaja kan.. Tapi adakalanya kita lupa dan terus mengadu kat facebook.. Sedangkan kita perlu minta pada Dia atas segalanya....

Ssemoga kita memperbanyakkan lagi ilmu untuk bekalan kita di akhirat nanti.. saya sendiri masih lemah dan jahil.. tapi tak salah kita mengubah diri kita kepada yang lebih baik dan kerana Allah Ta'ala...

Jom kawan-kawan, kita ubah diri kita untuk kebaikan kita dan orang sekeliling kita.. Tak semestinya jadi USTAZAH 2 USTAD dulu baru boleh berubah dan saling menasihati kan...

Thursday, 25 June 2015

17 Tips Mudah Bersalin - Pengalaman & Kebaikan Di Kongsi Bersama

Assalamualaikum dan selamat pagi... hari ni mommylina nak kongsikan lagi 17 tips mudah bersalin. Pasti to be mommy ni tak lama lagi nak bersalin kan? atau dah pernah bersalin sebelum ni tapi nak kelainan untuk anak seterusnya dan di permudahkan segala urusan bersalin kali ni... Insyaallah..

Perkongsian ni kita kongsi pengalaman serta kebaikan bersama dari kawan-kawan kita juga... dan saya sendiri juga amalkan sepanjang tempoh nak bersalin untuk anak pertama dan kedua saya sebelum ni.. Alhamdulillah. .

bersalin normal

17 Tips mudah bersalin yang saya kongsikan ni mudah je kita nak amalkan sebenarnya tau... Antaranya...
========================================

1. Di antara 2 minggu sebelum due, amalkan makan telur separuh masak untuk beri tenaga.

2. Bila sakit nak bersalin, makan sebiji telur mentah. (boleh telan macma minum air masak je)

3. Minum Tamar Cocoa yang dibancuh dengan 2-3 sudu margerin supaya laluan cepat terbuka

4. Rebus epal hijau pastu makan time tengah sakit contraction. (sebelum tanda semakin kerap la ek, kang bersalin pula kat rumah ^_^ )

5. Amalkan membaca surah maryam untuk memudahkan bersalin. (Boleh di amalkan sedari awal juga)

6. Time kat labour room tu, perbanyakkan membaca al-fatihah dan doa nabi Yunus serta sebut "Ya Fattah" berulang kali untuk mengurangkan rasa sakit bersalin.

7. Amalkan minum air kelapa hujung2 nak bersalin. (nanti baby lahir kulitnya bersih je)

8. Makan kurma dalam bilangan ganjil (3/ 7/ 9 dan seterusnya)

9. Banyakkan berjalan, naik tangga ke... Exercise sebelum deliver baby dan sebelum contraction semakin kuat tau..

10. Amalkan makan sayur bendi, sebab orang cakap bendi berlendir jadi senang lahirkan baby.

11. Untuk exercise, duduk bersila dan temukan kedua tapak kaki, pegang jari-jari kaki dan tolakkan kedua tapak kaki ke arah vagina. (masa 35w ke atas boleh amalkan senaman ni.. buat awal kang bersalin awal pula ^_^ )

12. Masa proses meneran, baring sambil kaki/ betis rapat ke peha dengan tangan memegang buku lali untuk elakkan vagina terkoyak banyak. JANGAN angkat punggung semasa meneran sebab nanti koyak teruk dan jahitan semakin banyak..

13. Amalkan menyapu minyak zaitun di sekeliling faraj bagi melembutkan bahagian tersebut dan mudah besalin.

14. Semasa contraction, tarik nafas melalui hidung dan hembuskan melalui mulut. Bila sakit semakin
kuat, tarik nafas dan lepaskan cepat-cepat.

15. Amalkan baca "Ya Khaliq, Ya Barri, Ya Musawwir" sebanyak 21 kali dan hembuskan dalam segelas air dan minum.

16. Kerapkan bersama suami supaya laluan senang terbuka start
kandungan 37 minggu

17. Minum air Selusuh. Lebih baik kalau dibuat sendiri oleh suami.. Berkat kata orang & mohon ampun dan maaf pada suami, keluarga dan kawan-kawan kenalan kita semua..
==========================================

Semoga tips ni sangat-sangat membantu pada ibu yang tak lama lagi nak bersalin kan... dan panjangkan tips ni juga pada kawan-kawan semua.. Agar ianya membantu kawan-kawan di sekeliling kita juga.. kan itu pahala juga...

Dan andai anda masih tercari-cari SET BERSALIN / BERPANTANG dan SET PENYUSUAN untuk si manja anda selepas bersalin ni... Boleh dapatkan di sini juga.. Kenapa? sebab ianya bukan je boleh terus di amalkan sebaik lepas bersalin.. tapi ianya membantu ibu dan bayi untuk terus kekal cergas dan bayi tak meragam saat kita dalam pantang kan..

Semoga memberi manfaat dan sangat membantu para ibu dan suami untuk terus amalkan secara konsisten.. Insyaallah.. peranan suami isteri sangat penting.. Dan tanya diri anda, sudahkan anda bersedia dari segi mental dan fizikal untuk menjaga anugerah Dia? Insyallah.. anda pasti mampu berikan yang terbaik untuk si manja anda kan... amin...

Sebarang pertanyaan boleh terus cari saya di sini,

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim , 1Malaysia & Brunei
SidPRO anda 867601


Wednesday, 24 June 2015

11 Tips Penting Dalan Penyusuan Susu Ibu - Titisan Emas Anakku -

Pernah dengar tak satu kisah yang seorang ibu ni buat telescope untuk lihat apa yang ada di sebalik susu ibu? Ada satu kisah ni terus di viralkan mengatakan Susu Ibu ni adalah TITISAN EMAS? Betul kan? Cerita ni pernah juga saya kongsikan kat sini rasanya..

Dan Ya, sebenarnya susu ibu ni umpama titisan emas buat si manja kita kerana ia mempunyai khasiat yang amat bernilai untuk tumbesaran anak-anak kita...

Susu ciptaan Ilahi ini sememangnya memenuhi khasiat yang cukup dan terbaik untuk anak kita tanpa ragu-ragu lagi.. Dan kita sini saya kongsikan 11 tips penting lagi agar para ibu dapat memberikan penyusuan susu ibu dengan lebih baik dan yakin lagi... Antaranya...

penyusuan susu ibu

===================================================
1.  Ada kala para ibu mengalami masalah ketika menyusukan anak ni, seperti susu ibu tak mencukup. Tapi ketahuilah.. janga mudah putus asa..malah teruskan penyusuan kepada bayi anda, kerana itu sememangnya proses yang akan berlaku, dan JANGAN sesekali mencampurkan dengan susu formula.

2. Amalkan pemekanan yang berkhasiat dengan diet yang seimbang. Amalkan minum susu (saya suka ESP lengkap Protin ni) setiap hari dan sebelum tidur. Jangan juga lupa untuk makan sayur-sayuran dan minum lebih banyak air masak. Sebabnya air masak adalah kompeen penting dalam penghasilan susu ibu. Minum air masak / susu sebaik menyusukankan si manja anda.


3. Sentiasa merangsang pengeluaran susu ibu dengan menyusukan bayi secara terus dengan susu ibu (direct feeding) ketika dalam pantang.

4. Biasanya susu ibu ni banyak dan sangat berkhasiat pada waktu malam. Untuk mengelak susu bengkak, sangat di sarankan untuk para ibu pum susu pada tengah malam atau seawal pagi sekitar (12pagi-6pagi).

5. Untuk mengelakkan bengkak susu sebaik di pum, tuam dengan air panas untuk mengurangkan rasa bengkak pada payudaya (yang mana boleh menyebabkan ibu demam juga tau).

6. Secara traditional boleh menggunakan beberapa kelopak kubis yang di tekupkan pada payudara ibu untuk menyejukkannya. (Tapi saya nak cepat.. juga, saya telah beberapa biji LECITHIN untuk cepat surut).
7. Bagi mengelakan puting payu dara luka, (biasa terjadi di awal penyusuan) pastikan bayi ibu-ibu melakukan hisapan dengan cara yangg betul iaitu bayi menyusu keseluruhan aerola payu dara anda. Kebiasaannya payudara ini luka di sebabkan pelekapan yang salah. Bayi hanya menghisap di bahagian puting payudara yang mana pasti akan menyebabkan kesakitan dan luka dan adakalanya (melecek dan berdarah).

8. Pastikan bayi anda menghisap payudara 15 hingga 20minit atau setengah jam untuk sebelah bahagian payuara anda bagi memastikan si manja anda kenyang dan tak la meragam dengan kerapkan.

9. Bayi akan terlena dan melepaskan payudara anda daripada mulutnya sendiri jika si manja telah kenyang sepenuhnya dan telena dengan aman.. zzz...

10. Sebai sahaja mula berpantang, anda di galakkan mula membuat simpanan perahan susu (EBM)sebagai satu persediaan awal sebelum anda kembali bekerja dan pastikan si manja anda nak menyusu dalam botol juga tau.. kalu tak kan dah satu hal lagi pening nak membiasakan si manja anda.. berikan susu ibu dalam botol sebaik perahan untuk membiasakan si manja biasa menggunakan botol susu dan juga mengelakkan si manja keliru puting juga... (berikan pada waktu selang hari tertentu)

tambah susu badan

11. Lakukan perahan simpanan susu ibu sebulan sebelum anda mula nak masuk kerja tau.. kalu tak nanti kesian si manja anda tak cukup susu ibu di buatnya...
=====================================================

Haa kan cukup 11 tips saya kongsikan pagi ni.. semoga tips ni sedikit sebanyak dapat membantu para ibu yang hebat ni untuk lebih kuat dan bersemangat dalam penyusuan susu ibu.. Sebab susu ibu ni pasti tak akan ada di kedai-kedai termahal sekali pun.. Hanya ada pada ibu-ibu yang Allah kurniakan untuk si manja anda..

Jangan sesekali memberi alasan dalam memberikan HAK ANAK kita sepenuhnya.. Sebab kita tak nak anak kita menuntut hak mereka di akhirat kelakkan... Insyaallah akan saya kongsikan lagi beberapa tips di sambungan entry yang akan datang...

Andainya para ibu hebat di sini yang mengalami masalah cepat letih (sememangnya menyusukan anak ni buat kita ras mengantuk dan letih tau) pastikan multivitamin, protin dan kalsium kita mencukup untuk kita kongsikan bersama si manja kita...

Jangan la sampai suami tegur.. "ayang ni selekeh la lepas bersalin... kenapa? tak cantik dan segak macam sebelum-sebelum ni... "

Ni pasti mengundang marah di hati kita kan.. tapi tu la hakikatnya.. kita bukan je kena jaga hak untuk anak kita.. tapi juga hak suami dan kecantikan diri kita tau.. tak mau TUA SEBELUM USIA kitakan...

Semoga tips ni banyak membantu para ibu dan saya sarankan beberapa SET PENYUSUAN untuk membantu masalah para ibu juga.. dan dalam masa sama mencantikkan diri untuk suami juga... Dalam pantang pun wajib tau cantik-cantik untuk suami kita... Baru la wanita tip-top dan hebat...

Sebarang pertanyaan dan bantuan boleh cari saya di sini..

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia dan termasuk Brunei
SidPRO anda 867601

Selamat mendalami dunia susu ibu dan wanita hebat untuk anak-anak juga suami kita..




Tuesday, 23 June 2015

Berbaloi ke bila ibu menyusukan anak sehingga 2 tahun?

Sedikit perkongsian dan pandangan para ibu-ibu hebat seluruh dunia. Berbaloi ke bila ibu menyusukan anak sehingga 2 tahun? Apa pandangan para ibu?

Ke lagi senang dan cepat dan pantas bagi je susu formula kata anak-anak sedari lepas pantang.. Alasan sebab kerja.. sebab sibuk dan tiada masa nak buat stok EBM dan paling best nak jaga badan kononnye?

Berbaloi ke tak?

Tapi lepas ni korang mesti akan berfikir banyak kali untik bagi susu formula pada anak korang kan... kenapa?
 
Ni apa yang saya dapat kongsikan dan saya nak para ibu-ibu hebat juga akan rasa sedikit ralat lepas ni kan...

Perkongsian ni saya dapat dari fb dan saya nak viralkan semoga kita dapat berikan sepenuh perhatian dan penyusuan susu ibu ni untuk anak-anak generasi kita lepas ni. Benda free kenapa nak beli yg di bayar pula kan.. dan paling best TIADA GST pun tau...

Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim
017-5836865
SidPRO anda 867601





Monday, 22 June 2015

Tips kekal bertenaga sepanjang berpuasa.

Assalamualaikum dunia... hari ni nak kongsikan tips kekal bertenaga sepanjang berpuasa tapi sebelum tu,  salam Ramadhan untuk hari yang ke-5 dah kan sekarang.. kejap je masuk hari ke-5 dah kita berpuasa.. Alhamdulillah...

Puasa penuh lagi tak? terutamanya para ibu, dan wanita ni..lelaki..suami ke bujang lagi ke.. WAJIB penuhkan... Syukran pada Dia..

Nak tips tak? untuk korang semua terus bertenaga bukan je di bulan puasa.. hari-hari mendatang dan bila-bila masa boleh sangat di amalkan untuk seisi keluarga tau...

set berpuasa shaklee

Tapi ada je para ibu dan wanita dan anak-anak remaja ynag baru puasa pertama dahhh week.. tak larat. tak bertenaga.. Almaklum la kan.. dengan kerja lagi.. dengna bersekolah lagi.. pagi ke petang pula tu.. belum termasuk para ibu ynag sedang bekerja mahupun surirumah yang menyusukan anak dan sedang hamil tu.. .

Haaa.. malu tau kalu kalah pada ibu-ibu hebat yang sedang menyusukan anak dan sedang hamil tu... Puasa penuh lagi.petang siapkan juadah lagi... ni pasri ada RAHSIA ni bagaimana kekal bertenaga sepanjang bulan ramadhan yang mulia ni.. yela.. rugi tau kalu tak puasa dengan alasan yang boleh kita up-kan booster kita ni dengan SET PUASA yang masih ramai tak tahu ni..

set berpuasa shaklee
SET BERPUASA Shaklee

Alahai ruginya... lambat ke saya kongsikan ni? tak.. masih awal..belum terlambat...

Setahun hanya sekali kita berpuasa..takkan kita tak nak ambil peluang yang Allah dah berikan peluang kat kini ni kan.. ruginye laa..saya adalah ibu surirumah yang menyusukan anak saya sedari tahun lepas lepas je berpantang.. terus puasa.. puasa penuh tau..dan sekarang lagi.. tepat menyusukan dia walaupun dah berusia 1tahun 3bulan... Alhamdulillah...

Rahsianya? tak perlu jauh-jauh la nak mencari.. anda terus dapatkan kat sini SEKARANG juga.. sebabnya hari ni korang terus amalkan..pasti korang juga merasai apa yang saya rasai... Insyaallah.. bukan tu je.

Tidur lewat dan bangun seawal 4pagi.. haaa.. tak tidur hokey.. lepas sahur.. kenapa? sebab saya sedar peluang Allah SWT bagi kita ni hanya sekali dalam setahun.. tahun depan belum tentu usia kita ni panjang... (mohon pada Dia di panjangkan usia kita semua jugakan.. )

Dan.. selain kekal bertenaga sepanjang berpuasa ni.. dapat BONUS tau. .. (bukan bonus duit naa tapi nak bonus duit boleh saya ajarkan juga tau.. klik sini).. Tapi bonus untuk penjagaan kesihatan kita juga penjagaan kulit kita.. awet muda gitu...

Paling senang la tips ni untk korang...

   1/ Bangun seawal pagi.. Mandi sebelum bersahur.
   2/ Sahur jangan yang berat-berat dan jangan makan yang pedas-pedas pula
   3/ Sahur di hujung waktu... (jangan pula terlebih waktu ekk)
   4/ Minum, minuman yang bertenaga
   5/ Makan Kurma jangan lupa... 
  
Lepas tu JANGAN tidur selepas bersahur.. .haaaa.. .5 tips termasuk yang ni.. mudah kan korang amalkan... dan minuman yang saya maksudkan untuk kekal bertenaga juga penjagaan kulit juga awet muda dalam masa sama korang boleh jaga badan tau uols...

Taraaaaaaa... ni dia... minuman saya sedari mengenali Shaklee dan terus "jatuh cinta" dengan minuman ni tau.. tiada pilihan lain selain ni sejak 4tahun yang lepas... Alhamdulillah...


Berminat? Meh dapatkan terus dari saya untuk nada;

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia dan Brunei
SidPRO anda 867601

Minum sekarang anda rasai perubahannya bukan untk masa ni je..tetapi masa akan datang.. korang sayang badan dan diri korang kan? JANGAN skip minum ni selepas ni... Suami semakin sayang juga tau... Rahsianya? haaa.. korang rasai dulu sekarang.....

 Dan kornag juga sedang mencari pendapatan sampingan atau nak ubah acara kerja korang lepas ni? boleh terus join kat sini.. tak rugi.. kita amalkan.. kita kongsikan dan kita dapat income.. bagaimana? klik --> YES PROGRAM untuk semua.. pelajar usia 18tahun ke atas pun boleh sertai juga tau...


Sunday, 21 June 2015

Berbicara dengan Dia...

Assalamualaikum.. .Alhamdulillah dah masuk puasa ke-4 dan nak masuk puasa ke-5 esok kan... sedar tak sedar kita nak seminggu berpuasa...

Bagaimana puasa korang? Ada yang berubah? Berbanding dari tahun lepas dan tahun ni?

Semoga apa yang kita niatkan termakbul.. dan Allah maha mendengar dan lagi maha mengetahui.. Allahuakhbar...

Percaya apa yang kita buat.. buktikan apa yang kita lakukan bukan untuk kita sahaja.. Tetapi untuk membantu orang lain juga... Insyaallah...

Berniaga Online

Semoga ianya memberi inspirasi pada kita dan kawan2 kita di luar sana..

Love uols; Salam Ramadhan dan selamat malam...

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...