Info malam ni dengan kelebihan AIR KELAPA MUDA untuk para ibu yang sedang hamil pada peringkat akhir sebelum bersalin...

set hamil shaklee

Untuk para ibu yang menunggu saat nak bersalin... Kenapa AIR KELAPA MUDA ni sangat baik?

AIR KELAPA MUDA baik untuk ibu mengandung terutamanya pada trimester ketiga.

Air kelapa muda adalah cairan yang kaya akan kandungan kalsium, kalium, elektrolit, klorida, magnesium, riboflavin (vitamin B), dan juga sodium.

Sebagai isotonik alami yang kaya mineral dan memiliki elektrolit cair yang sama dengan kandungan cairan di dalam tubuh, air kelapa muda sangat berguna untuk menghindari dehidrasi dan sangat cepat untuk memulihkan stamina.

Ia mengandungi pelbagai zat yang membantu menjaga kesihatan ibu yang sedang hamil dan secara tidak langsung membantu tumbesaran bayi dengan baik.

Tapi PERINGATAN untuk para ibu di awal kehamilan.. jangan minum anda rahim tak kuat tau... dan untuk yang sedang merancang kehamilan juga...

=======================================
Dan SET utuk persediaan sebelum bersalin, bersalin dan masa berpantang ni sangat penting.. bagi saya.. yang sedari anak pertama sangat rugi tak jaga badan ni tau.. mau tak nye.. anak kuning secara langsung selama 30hari saya tak makan apa pun set pantang.. jamu tu segala bagai.. sebabnya? tak nak ada effect pada kesihatan bayi ynag sedang dalam pemeriksaan unutk masalah kuning yang sangat lambat...

Tapi, Alhamdulillah.. untuk anak kedua saya bermula dari hamil sampai la sekarang.. SET SHAKLEE ni saya amalkan dan ynag paling bestnya... kuning si adik ni pun dalam 8hari je Jap je kan..dan penjagaan dalaman pun sangat puas hati dengan SET PANTANG Shaklee yang saya katakan sangat awesome...

Tak perlu risau saat boleh ke tak amalkan masa bayi dalam (pemeriksaan kuning) sebabnya.. ianya membantu ibu dan bayi juga untuk terus sihat dan ceria...

Nak cuba SET PANTANG untuk anda rasai perubahan yang saya maksudkan ? terus dapatkan dari saya untuk anda dan konsultasi serta jadual pengambilan saya akan terangkan secara terus...

Cari saya;

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia dan Brunei
SidPRO anda 867601


Assalamualaikum, selamat pagi semua..cuti-cuti hujung minggu ni korang masak tak? ke peluang makan kedai lagi? Nak memikat suami? Haa masak la dengan air tangan isteri... cehwaaa...

Pagi ni nak kongsikan lagi 1 resepi yang saya sendiri namakan... "Tomyam  Tulang Daging Kasih Sayang Keluarga"... waaa... see.. tgk gambar pun dah tau kan..

Resepi masakan

Sebenarnya kali ni saya bergambung tenanga dengan mr.suami yang masak.. makan kat kedai tak puas la.. seriusly.. bukan sebab tak sedap.. tapi ye la kan.. dengan anak dua orang ynag superb bijak ni.. haaa..tau je la.. dari sedap jadi tak selera sebabnya? kena la lebih penjagaan anak-anak ni kat luar.. So.. paling senang.. masak la seikhlas hati dari rumah.. lagi mudah dan bebas...

Menu ni simple je.. tapi kena la rajin masak. kan.. .

Antara bahan-bahannya..

Tulang Daging  (ikut banyak mana kita nak
Perencah tomyam
Lengkuas - | di titik
Daun limau purut
Serai -| di titik
2 biji Bawang besar -| Belah 4
Bawang putih -| di titik @ di hiris
Lobak -| ikut kita nak banyak mana
Anak Jagung ni boleh kalu nak letak.. -| kes saya tak letak.. haha

CARA MEMASAK;

1. Periuk dan isikan air kosong
2. Letakkan tulang |- Rebus hinga empuk.. ni kami rebus sedari 3pm tau..sampai nak berbuka.. haha..
3. Letakkan lobak, bawang merah, bawang putih, serai dan daun limau purut juga lengkuas
4. Lekakan perencah tomyam.. kalu nak tomyam putih .. tak perlu letak.. sebab bahan-bahan ni pun dah beraroma tomyam tau.. ni sebagai penyedap lagi la kan...
5. Rebus dan biarkan sehingga empuk daging yang lekat-lekat kat tulang tu..
6. Latak la perencah dan garam secukup rasa.. ohh.. lupa.. nak pedas lagi.. boleh tamah cili padi ^_^
 7.Siap untuk di hidangan berbuka korang...

Haa simple kan.. resepi dan bahan-bahan yang sangat mudah..orang bujang pun boleh makan.. dan.. mas ni kami makan dengan bihun. .tapi.. maaf laa. bihun tak terambil gambor nya.. hihi.. apapun.. pasti terbaik la kalu kita masak sendiri.. lagi jimat dan makan puas hati..tambah-tambah dengan anak-anak superb bijak..

Dan.. yang PENTING sekali lepas kita berbuka ni.. SOLAT MAGHRIB laaa kan.. kalu kat luar dan terkalut-kalut lagi... nak cari surau la masjid la.. kadang tu..ada je yang "terkantoi" tak solat sebab? terlajak makan masa berbuka... betul tak?Jangan laaa .sayang puasa kita tu..puasa tapi TAK SOLAT rugi tau.. 

Tapi saya tahu.. korang semua tak akan buat la macam tu kan.. Alhamdulillah...

Korang... jangan lupa share resepi ni kat kawan-kawan tau... Moga memberi manfaat untuk semua...
=====================================================

 Haa.. korang..nak selit sedikit.. dalam kita nak beraya ni kan.korang nak tak tambah income? secara part time ke.. full time ke kalu yang sedang mencari kerja buat masa ni.. ada 1 peluang tau.. yang pasti korang tak akan meyesal bila buat sehabis baik..modal pun tak banyak.. tapi insyaallah..

YES Program.. korang biasa dengan @ dah pernah baca entry saya sebelum ni tak? meh kita kongsikan sini.. semoga kita boleh menambah pendapatan keluarga kita.. juga saat ekonomi ni tengah tak stabil kan. meh la kita cari extra income yang kita boleh kongsikan bersama... nak lebih info boleh klik sini juga.

http://mommylina.blogspot.com/search/label/YES%20PROGRAM

Bagaimana? selanjutnya.. korang cari je saya (yang pasti ini bukan skim cepat kayo yeee.. haha)

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601


Alhmadulillah..semua dah berbuka sedari kul 6.30 tadi kan..Sabah & Serawak la paling awal.. kita di semenanjung ni.. mau kul 7 lebih baru berbuka...

Ok hari ni sebab weekend day.. esok mesti reramai g "market" kata orang utara tau.. haha.. pasar kalu kita-kita kan.. hahah... nak mencari juadah untuk petang esok pula? haa.. meh kita kongsikan 1 resepi lagi.. ni saya paling suka..masak lemak.. awesome laa...

siput sedut masak lomak cili api
Gambar dari Mr.google, sebabnya saya tak ambil gambar tadi lepas masak.. terlupaa sebab last minit punya resepi mr.suami request.. Apapun terbaik kalu masak sendiri kan.. Alhamdulillah...

Siput sedut lomak cili api.. perhh... sedappp... kalu tak pandai sedit-sedut tu..ketuk je..haha.. tapi mmg terbaik la resepi ni.. simple dan aroma ynag paling memikat hati.. (jangan pedas sangat nanti sakit perut)

Antara bahan-bahannya;
1kg siput sedut (dipotong belakangnya dan cucui bersih naaa)
300ml santan
15 biji cili padi (kalu nak pedas atau kurang ikut cita rasa kita) - dikisar @ di tumbuk lumat
1sm kunyit hidup (di kisar @ tumbuk lumat)
3 biji  bawang merah (belah 4 or hiris-hiris je pun boleh
1 batang serai | di titik
1 helai daun kunyit
1 keping asam gelugur
Garam secukup rasa

CARA MEMASAK; 
1. Sediakan sebuah periuk, didihkan air dan selur siput sehingga megelegak (mendidih kataa orang). Tapi dan toskan terlebih dahulu.

2. Gunakan periuk tadi pun boleh.. masukkan sedikit air dan bagan-bahan yang di tumbuk, serai dan asam gelugur. Kacau dan masukkan santan dan kacau hingga mendidih.

3. Seterusnya, masukkan siput sedut tadi jugabawang yang di hiris tu.. , dan kalu rasa-rasa air tu kurang untuk menyerapkan ke siput tadi.. tambah sedikit air.. kacau sehingga sebati..

4. Selepas tu letak perasa, garam dan daun kunyit tadi.. (rasa secukupnya dan biarkan seketika.. lepas tu..

5. apa lagi.. hidanglaaaa... dan paling menang dan terbaik makan dengna nasi putih plus kicap..perhhh... sedappp kawan-kawan... 

Haaa...kan.. siap satu resepi untuk korang pa "market" esok untuk juadah berbuka esok petang.. tak payang pening-pening da... hihihi.. nanti kita kongsikan lagi resepi yang lain-lain pula ek.. ni juadah saya malam ni.. esok mesti sama atau lain pula.. kita nantikan...

Korang... jangan lupa share resepi ni kat kawan-kawan tau... Moga memberi manfaat untuk semua...

=====================================================

Haa.. korang..nak selit sedikit.. dalam kita nak beraya ni kan.korang nak tak tambah income? secara part time ke.. full time ke kalu yang sedang mencari kerja buat masa ni.. ada 1 peluang tau.. yang pasti korang tak akan meyesal bila buat sehabis baik..modal pun tak banyak.. tapi insyaallah..

YES Program.. korang biasa dengan @ dah pernah baca entry saya sebelum ni tak? meh kita kongsikan sini.. semoga kita boleh menambah pendapatan keluarga kita.. juga saat ekonomi ni tengah tak stabil kan. meh la kita cari extra income yang kita boleh kongsikan bersama... nak lebih info boleh klik sini juga

Jutawan Shaklee

Bagaimana? selanjutnya.. korang cari je saya (yang pasti ini bukan skim cepat kayo yeee.. haha)

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601


Jom kita tanya apakah jawapan ni dan bagaimana jawapan kita pada 4 persoalan ini? Jawab seikhlas kita dan secara terus dengan apa yang kita tengah fikirkan..

bulan ramadhan bulan mulia
Jaga ALLAH SWT, ALLAH SWT pasti menjaga kita juga.. - Alhamdulillah -

Okey jom kita cuba mengisi titik-titik di bawah ini dan mohon dijawab dengan jujur di dalam hati kita masing-masing ...

1. Allah menciptakan tertawa dan .....

2. Allah itu mematikan dan .....

3. Allah menciptakan lelaki-lelaki dan .....

4. Allah memberikan kekayaan dan .....


Kebanyakkan kita tentu akan dengan mudah menjawab:

1. Menangis ...
2. Menghidupkan ...
3. Perempuan ...


Tapi bagaimana dengan no.4 ...? Apakah Kemiskinan ...?
Untuk mengetahui jawapannya, mari kita lihat rangkaian firman Allah dalam surat An-Najm ayat 43-45, dan 48, sebagai berikut:

ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﺿْﺤَﻚَ ﻭَﺃَﺑْﻜَﻰ

"dan Dia-lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis." (QS. An-Najm : 43).

ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﻣَﺎﺕَ ﻭَﺃَﺣْﻴَﺎ

"dan Dia-lah yang mematikan dan menghidupkan." (QS. An-Najm : 44).

ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﺧَﻠَﻖَ ﺍﻟﺰَّﻭْﺟَﻴْﻦِ ﺍﻟﺬَّﻛَﺮَ ﻭَﺍﻟْﺄُﻧﺜَﻰ

"dan Dia-lah yang menciptakan berpasang-pasangan lelaki-lelaki dan perempuan. " (QS. An-Najm : 45).

ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﻏْﻨَﻰ ﻭَﺃَﻗْﻨَﻰ

"dan Dia-lah yang memberikan kekayaan dan kecukupan." (QS. An-Najm : 48).

Ternyata jawapan kita benar hanya pada no. 1-3 ... sedang jawapan untuk no. 4 keliru.

Jawapan Allah Ta'ala dalam Al-Qur'an bukan Kemiskinan, tapi KECUKUPAN.

Subhanallah. Alhamdulillah..Allahuakhbar

Sesungguhnya Allah Ta'ala hanya memberi Kekayaan dan Kecukupan kepada hamba-Nya.

Dan ternyata yang "menciptakan" Kemiskinan adalah diri kita sendiri.

Hal ini boleh karena ketidakadilan ekonomi, kemalasan, boleh juga
karena kemiskinan itu kita bentuk di dalam minda pikir kita sendiri.

Itulah hakikatnya, mengapa orang-orang yang senantiasa bersyukur; walaupun hidup serba kekurangan ia akan tetap tersenyum dan merasa cukup, bukan merasa miskin.

Jadi, marilah kita bangun rasa keberlimpahan dan kecukupan didalam hati dan pikiran kita, berhenti mengeluh, berhenti mengatakan rezeki kecil, agar kita menjadi hamba-Nya yg selalu Bersyukur.

 Sesungguhnya pada Dia tempat kita sering mengadu dan memohon apa sahaja kan.. Tapi adakalanya kita lupa dan terus mengadu kat facebook.. Sedangkan kita perlu minta pada Dia atas segalanya....

Ssemoga kita memperbanyakkan lagi ilmu untuk bekalan kita di akhirat nanti.. saya sendiri masih lemah dan jahil.. tapi tak salah kita mengubah diri kita kepada yang lebih baik dan kerana Allah Ta'ala...

Jom kawan-kawan, kita ubah diri kita untuk kebaikan kita dan orang sekeliling kita.. Tak semestinya jadi USTAZAH 2 USTAD dulu baru boleh berubah dan saling menasihati kan...
Assalamualaikum dan selamat pagi... hari ni mommylina nak kongsikan lagi 17 tips mudah bersalin. Pasti to be mommy ni tak lama lagi nak bersalin kan? atau dah pernah bersalin sebelum ni tapi nak kelainan untuk anak seterusnya dan di permudahkan segala urusan bersalin kali ni... Insyaallah..

Perkongsian ni kita kongsi pengalaman serta kebaikan bersama dari kawan-kawan kita juga... dan saya sendiri juga amalkan sepanjang tempoh nak bersalin untuk anak pertama dan kedua saya sebelum ni.. Alhamdulillah. .

bersalin normal

17 Tips mudah bersalin yang saya kongsikan ni mudah je kita nak amalkan sebenarnya tau... Antaranya...
========================================

1. Di antara 2 minggu sebelum due, amalkan makan telur separuh masak untuk beri tenaga.

2. Bila sakit nak bersalin, makan sebiji telur mentah. (boleh telan macma minum air masak je)

3. Minum Tamar Cocoa yang dibancuh dengan 2-3 sudu margerin supaya laluan cepat terbuka

4. Rebus epal hijau pastu makan time tengah sakit contraction. (sebelum tanda semakin kerap la ek, kang bersalin pula kat rumah ^_^ )

5. Amalkan membaca surah maryam untuk memudahkan bersalin. (Boleh di amalkan sedari awal juga)

6. Time kat labour room tu, perbanyakkan membaca al-fatihah dan doa nabi Yunus serta sebut "Ya Fattah" berulang kali untuk mengurangkan rasa sakit bersalin.

7. Amalkan minum air kelapa hujung2 nak bersalin. (nanti baby lahir kulitnya bersih je)

8. Makan kurma dalam bilangan ganjil (3/ 7/ 9 dan seterusnya)

9. Banyakkan berjalan, naik tangga ke... Exercise sebelum deliver baby dan sebelum contraction semakin kuat tau..

10. Amalkan makan sayur bendi, sebab orang cakap bendi berlendir jadi senang lahirkan baby.

11. Untuk exercise, duduk bersila dan temukan kedua tapak kaki, pegang jari-jari kaki dan tolakkan kedua tapak kaki ke arah vagina. (masa 35w ke atas boleh amalkan senaman ni.. buat awal kang bersalin awal pula ^_^ )

12. Masa proses meneran, baring sambil kaki/ betis rapat ke peha dengan tangan memegang buku lali untuk elakkan vagina terkoyak banyak. JANGAN angkat punggung semasa meneran sebab nanti koyak teruk dan jahitan semakin banyak..

13. Amalkan menyapu minyak zaitun di sekeliling faraj bagi melembutkan bahagian tersebut dan mudah besalin.

14. Semasa contraction, tarik nafas melalui hidung dan hembuskan melalui mulut. Bila sakit semakin
kuat, tarik nafas dan lepaskan cepat-cepat.

15. Amalkan baca "Ya Khaliq, Ya Barri, Ya Musawwir" sebanyak 21 kali dan hembuskan dalam segelas air dan minum.

16. Kerapkan bersama suami supaya laluan senang terbuka start
kandungan 37 minggu

17. Minum air Selusuh. Lebih baik kalau dibuat sendiri oleh suami.. Berkat kata orang & mohon ampun dan maaf pada suami, keluarga dan kawan-kawan kenalan kita semua..
==========================================

Semoga tips ni sangat-sangat membantu pada ibu yang tak lama lagi nak bersalin kan... dan panjangkan tips ni juga pada kawan-kawan semua.. Agar ianya membantu kawan-kawan di sekeliling kita juga.. kan itu pahala juga...

Dan andai anda masih tercari-cari SET BERSALIN / BERPANTANG dan SET PENYUSUAN untuk si manja anda selepas bersalin ni... Boleh dapatkan di sini juga.. Kenapa? sebab ianya bukan je boleh terus di amalkan sebaik lepas bersalin.. tapi ianya membantu ibu dan bayi untuk terus kekal cergas dan bayi tak meragam saat kita dalam pantang kan..

Semoga memberi manfaat dan sangat membantu para ibu dan suami untuk terus amalkan secara konsisten.. Insyaallah.. peranan suami isteri sangat penting.. Dan tanya diri anda, sudahkan anda bersedia dari segi mental dan fizikal untuk menjaga anugerah Dia? Insyallah.. anda pasti mampu berikan yang terbaik untuk si manja anda kan... amin...

Sebarang pertanyaan boleh terus cari saya di sini,

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim , 1Malaysia & Brunei
SidPRO anda 867601


Pernah dengar tak satu kisah yang seorang ibu ni buat telescope untuk lihat apa yang ada di sebalik susu ibu? Ada satu kisah ni terus di viralkan mengatakan Susu Ibu ni adalah TITISAN EMAS? Betul kan? Cerita ni pernah juga saya kongsikan kat sini rasanya..

Dan Ya, sebenarnya susu ibu ni umpama titisan emas buat si manja kita kerana ia mempunyai khasiat yang amat bernilai untuk tumbesaran anak-anak kita...

Susu ciptaan Ilahi ini sememangnya memenuhi khasiat yang cukup dan terbaik untuk anak kita tanpa ragu-ragu lagi.. Dan kita sini saya kongsikan 11 tips penting lagi agar para ibu dapat memberikan penyusuan susu ibu dengan lebih baik dan yakin lagi... Antaranya...

penyusuan susu ibu

===================================================
1.  Ada kala para ibu mengalami masalah ketika menyusukan anak ni, seperti susu ibu tak mencukup. Tapi ketahuilah.. janga mudah putus asa..malah teruskan penyusuan kepada bayi anda, kerana itu sememangnya proses yang akan berlaku, dan JANGAN sesekali mencampurkan dengan susu formula.

2. Amalkan pemekanan yang berkhasiat dengan diet yang seimbang. Amalkan minum susu (saya suka ESP lengkap Protin ni) setiap hari dan sebelum tidur. Jangan juga lupa untuk makan sayur-sayuran dan minum lebih banyak air masak. Sebabnya air masak adalah kompeen penting dalam penghasilan susu ibu. Minum air masak / susu sebaik menyusukankan si manja anda.


3. Sentiasa merangsang pengeluaran susu ibu dengan menyusukan bayi secara terus dengan susu ibu (direct feeding) ketika dalam pantang.

4. Biasanya susu ibu ni banyak dan sangat berkhasiat pada waktu malam. Untuk mengelak susu bengkak, sangat di sarankan untuk para ibu pum susu pada tengah malam atau seawal pagi sekitar (12pagi-6pagi).

5. Untuk mengelakkan bengkak susu sebaik di pum, tuam dengan air panas untuk mengurangkan rasa bengkak pada payudaya (yang mana boleh menyebabkan ibu demam juga tau).

6. Secara traditional boleh menggunakan beberapa kelopak kubis yang di tekupkan pada payudara ibu untuk menyejukkannya. (Tapi saya nak cepat.. juga, saya telah beberapa biji LECITHIN untuk cepat surut).
7. Bagi mengelakan puting payu dara luka, (biasa terjadi di awal penyusuan) pastikan bayi ibu-ibu melakukan hisapan dengan cara yangg betul iaitu bayi menyusu keseluruhan aerola payu dara anda. Kebiasaannya payudara ini luka di sebabkan pelekapan yang salah. Bayi hanya menghisap di bahagian puting payudara yang mana pasti akan menyebabkan kesakitan dan luka dan adakalanya (melecek dan berdarah).

8. Pastikan bayi anda menghisap payudara 15 hingga 20minit atau setengah jam untuk sebelah bahagian payuara anda bagi memastikan si manja anda kenyang dan tak la meragam dengan kerapkan.

9. Bayi akan terlena dan melepaskan payudara anda daripada mulutnya sendiri jika si manja telah kenyang sepenuhnya dan telena dengan aman.. zzz...

10. Sebai sahaja mula berpantang, anda di galakkan mula membuat simpanan perahan susu (EBM)sebagai satu persediaan awal sebelum anda kembali bekerja dan pastikan si manja anda nak menyusu dalam botol juga tau.. kalu tak kan dah satu hal lagi pening nak membiasakan si manja anda.. berikan susu ibu dalam botol sebaik perahan untuk membiasakan si manja biasa menggunakan botol susu dan juga mengelakkan si manja keliru puting juga... (berikan pada waktu selang hari tertentu)

tambah susu badan

11. Lakukan perahan simpanan susu ibu sebulan sebelum anda mula nak masuk kerja tau.. kalu tak nanti kesian si manja anda tak cukup susu ibu di buatnya...
=====================================================

Haa kan cukup 11 tips saya kongsikan pagi ni.. semoga tips ni sedikit sebanyak dapat membantu para ibu yang hebat ni untuk lebih kuat dan bersemangat dalam penyusuan susu ibu.. Sebab susu ibu ni pasti tak akan ada di kedai-kedai termahal sekali pun.. Hanya ada pada ibu-ibu yang Allah kurniakan untuk si manja anda..

Jangan sesekali memberi alasan dalam memberikan HAK ANAK kita sepenuhnya.. Sebab kita tak nak anak kita menuntut hak mereka di akhirat kelakkan... Insyaallah akan saya kongsikan lagi beberapa tips di sambungan entry yang akan datang...

Andainya para ibu hebat di sini yang mengalami masalah cepat letih (sememangnya menyusukan anak ni buat kita ras mengantuk dan letih tau) pastikan multivitamin, protin dan kalsium kita mencukup untuk kita kongsikan bersama si manja kita...

Jangan la sampai suami tegur.. "ayang ni selekeh la lepas bersalin... kenapa? tak cantik dan segak macam sebelum-sebelum ni... "

Ni pasti mengundang marah di hati kita kan.. tapi tu la hakikatnya.. kita bukan je kena jaga hak untuk anak kita.. tapi juga hak suami dan kecantikan diri kita tau.. tak mau TUA SEBELUM USIA kitakan...

Semoga tips ni banyak membantu para ibu dan saya sarankan beberapa SET PENYUSUAN untuk membantu masalah para ibu juga.. dan dalam masa sama mencantikkan diri untuk suami juga... Dalam pantang pun wajib tau cantik-cantik untuk suami kita... Baru la wanita tip-top dan hebat...

Sebarang pertanyaan dan bantuan boleh cari saya di sini..

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia dan termasuk Brunei
SidPRO anda 867601

Selamat mendalami dunia susu ibu dan wanita hebat untuk anak-anak juga suami kita..




Sedikit perkongsian dan pandangan para ibu-ibu hebat seluruh dunia. Berbaloi ke bila ibu menyusukan anak sehingga 2 tahun? Apa pandangan para ibu?

Ke lagi senang dan cepat dan pantas bagi je susu formula kata anak-anak sedari lepas pantang.. Alasan sebab kerja.. sebab sibuk dan tiada masa nak buat stok EBM dan paling best nak jaga badan kononnye?

Berbaloi ke tak?

Tapi lepas ni korang mesti akan berfikir banyak kali untik bagi susu formula pada anak korang kan... kenapa?
 
Ni apa yang saya dapat kongsikan dan saya nak para ibu-ibu hebat juga akan rasa sedikit ralat lepas ni kan...

Perkongsian ni saya dapat dari fb dan saya nak viralkan semoga kita dapat berikan sepenuh perhatian dan penyusuan susu ibu ni untuk anak-anak generasi kita lepas ni. Benda free kenapa nak beli yg di bayar pula kan.. dan paling best TIADA GST pun tau...

Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim
017-5836865
SidPRO anda 867601





Assalamualaikum dunia... hari ni nak kongsikan tips kekal bertenaga sepanjang berpuasa tapi sebelum tu,  salam Ramadhan untuk hari yang ke-5 dah kan sekarang.. kejap je masuk hari ke-5 dah kita berpuasa.. Alhamdulillah...

Puasa penuh lagi tak? terutamanya para ibu, dan wanita ni..lelaki..suami ke bujang lagi ke.. WAJIB penuhkan... Syukran pada Dia..

Nak tips tak? untuk korang semua terus bertenaga bukan je di bulan puasa.. hari-hari mendatang dan bila-bila masa boleh sangat di amalkan untuk seisi keluarga tau...

set berpuasa shaklee

Tapi ada je para ibu dan wanita dan anak-anak remaja ynag baru puasa pertama dahhh week.. tak larat. tak bertenaga.. Almaklum la kan.. dengan kerja lagi.. dengna bersekolah lagi.. pagi ke petang pula tu.. belum termasuk para ibu ynag sedang bekerja mahupun surirumah yang menyusukan anak dan sedang hamil tu.. .

Haaa.. malu tau kalu kalah pada ibu-ibu hebat yang sedang menyusukan anak dan sedang hamil tu... Puasa penuh lagi.petang siapkan juadah lagi... ni pasri ada RAHSIA ni bagaimana kekal bertenaga sepanjang bulan ramadhan yang mulia ni.. yela.. rugi tau kalu tak puasa dengan alasan yang boleh kita up-kan booster kita ni dengan SET PUASA yang masih ramai tak tahu ni..

set berpuasa shaklee
SET BERPUASA Shaklee

Alahai ruginya... lambat ke saya kongsikan ni? tak.. masih awal..belum terlambat...

Setahun hanya sekali kita berpuasa..takkan kita tak nak ambil peluang yang Allah dah berikan peluang kat kini ni kan.. ruginye laa..saya adalah ibu surirumah yang menyusukan anak saya sedari tahun lepas lepas je berpantang.. terus puasa.. puasa penuh tau..dan sekarang lagi.. tepat menyusukan dia walaupun dah berusia 1tahun 3bulan... Alhamdulillah...

Rahsianya? tak perlu jauh-jauh la nak mencari.. anda terus dapatkan kat sini SEKARANG juga.. sebabnya hari ni korang terus amalkan..pasti korang juga merasai apa yang saya rasai... Insyaallah.. bukan tu je.

Tidur lewat dan bangun seawal 4pagi.. haaa.. tak tidur hokey.. lepas sahur.. kenapa? sebab saya sedar peluang Allah SWT bagi kita ni hanya sekali dalam setahun.. tahun depan belum tentu usia kita ni panjang... (mohon pada Dia di panjangkan usia kita semua jugakan.. )

Dan.. selain kekal bertenaga sepanjang berpuasa ni.. dapat BONUS tau. .. (bukan bonus duit naa tapi nak bonus duit boleh saya ajarkan juga tau.. klik sini).. Tapi bonus untuk penjagaan kesihatan kita juga penjagaan kulit kita.. awet muda gitu...

Paling senang la tips ni untk korang...

   1/ Bangun seawal pagi.. Mandi sebelum bersahur.
   2/ Sahur jangan yang berat-berat dan jangan makan yang pedas-pedas pula
   3/ Sahur di hujung waktu... (jangan pula terlebih waktu ekk)
   4/ Minum, minuman yang bertenaga
   5/ Makan Kurma jangan lupa... 
  
Lepas tu JANGAN tidur selepas bersahur.. .haaaa.. .5 tips termasuk yang ni.. mudah kan korang amalkan... dan minuman yang saya maksudkan untuk kekal bertenaga juga penjagaan kulit juga awet muda dalam masa sama korang boleh jaga badan tau uols...

Taraaaaaaa... ni dia... minuman saya sedari mengenali Shaklee dan terus "jatuh cinta" dengan minuman ni tau.. tiada pilihan lain selain ni sejak 4tahun yang lepas... Alhamdulillah...


Berminat? Meh dapatkan terus dari saya untuk nada;

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia dan Brunei
SidPRO anda 867601

Minum sekarang anda rasai perubahannya bukan untk masa ni je..tetapi masa akan datang.. korang sayang badan dan diri korang kan? JANGAN skip minum ni selepas ni... Suami semakin sayang juga tau... Rahsianya? haaa.. korang rasai dulu sekarang.....

 Dan kornag juga sedang mencari pendapatan sampingan atau nak ubah acara kerja korang lepas ni? boleh terus join kat sini.. tak rugi.. kita amalkan.. kita kongsikan dan kita dapat income.. bagaimana? klik --> YES PROGRAM untuk semua.. pelajar usia 18tahun ke atas pun boleh sertai juga tau...


Assalamualaikum.. .Alhamdulillah dah masuk puasa ke-4 dan nak masuk puasa ke-5 esok kan... sedar tak sedar kita nak seminggu berpuasa...

Bagaimana puasa korang? Ada yang berubah? Berbanding dari tahun lepas dan tahun ni?

Semoga apa yang kita niatkan termakbul.. dan Allah maha mendengar dan lagi maha mengetahui.. Allahuakhbar...

Percaya apa yang kita buat.. buktikan apa yang kita lakukan bukan untuk kita sahaja.. Tetapi untuk membantu orang lain juga... Insyaallah...

Berniaga Online

Semoga ianya memberi inspirasi pada kita dan kawan2 kita di luar sana..

Love uols; Salam Ramadhan dan selamat malam...

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601






Mungkin ramai yang tak ambil berat tentang kepetingan KALSIUM untuk seharian... dan pasti ramai yang tak tahu kalsium ni boleh membuatkan wajah anda cantik berseri tau..

Tak percaya?

Nak juga pakai botox ke? baru percaya ek?

Tapi kali ni korang kena percaya... bagaimana kalsium Shaklee ni membantu anda miliki wajah cantik berseri tau.. bagaimana?

Ok bayangkan anda penat bekerja dan nak tidur adalah sangat susah kan? sebab? dah asyik memikirkan kerja lepas tu satu dan satu lagi yang perlu di fikirkan.. sudahnya.. tidur anda mesti kurang lena dan mudah terganggu betul tak?

Bila tidur tak lena dan kepala masih memikirkan sesuatu tanpa merehatkan minda kita juga badan.. ianya pasti memberikan kesan negatif tau kat badan korang.. sudah la tidur tak lena.. kerja banyak nak di fikirkan.. kurang pula pengambilan proti apatah lagi sumber kalsium ni.. lagi la kan...

Bila badan penat, apa nak buat semua tak jadi.. kepala serabut.. bagaimana nak memiliki wajah yang berseri?

Saya sendiri kalu tidur tak cukup lepas tu banyak fikir sebelum terlena sendiri... bila bangun pagi dengan sel-sel badan kita tak rehat sepenuhnya..sudahnya saya bangun dengna terkejut.. apa benda nak buat semua "berlaga-laga" dalam fikiran nak keluar nak buat mana satu pun tak tahu kan...

Sebab tu saya katakan pengambilan kalsium juga mireral adalah sangat pentinguntuk keseimbangan dalam tubuh badan kita.. dan saya pasti korang tak akan ambil mudah  akan pengambilan KALSIUM selepas ini.. Tapi kalsium yang bagaimana korang nak amalkan dalam masa sama membantu anda dalam penjagaan tulang agar tak la jadi "nenek-2 si bongkok tiga' dalam usia awal 40an tau...

Dan pilihan lain korang pasti yang ni...
kepentingan kalsium
Kenapa OSTEMATRIK Shaklee? sebabnya ini bukan sembarangan sumber kalsium dan mineral yang mana dalam tubuh sangat2 perlukan... ianya juga menyediakan satu matriks unik nutrien kritikal termasuk vitamin D, magnesium dan banyak lagiuntuk membina dan dan membantu penjagaan tulang kita seharian... selain tu.. saat kita lena.. sendi-sendi kita juga perlukan rehat begitu juga dengna tubuh badan kita bila seharian di gerakkan mengikut keperluan... 

Dan.. bila badan kita sihat.. tidur yang cukup.. lena.. begitu juga sendi-sendi kita cukup rehat yang sepatutnya... Anda akan perasa bahawa wajah anda tiada lagi "mata panda" , pelawasan anda lancar, masalah "moody" seawal pagi makin berkurangan.. dan bangun pagi dengan wajah yang ceria dan bersemangat.. dan ini antara yang membuatkan juga membantu wajah anda kelihatan cantik berseri tau..

Selain pengambilan konsisten Vitamin C, sumber PROTIN (ESP), GLA Complex, B-Complex, Collagen, Vivix dan Vitamin C juga Vitalea... ini semua memainkan peranan tersendiri seperti tubuh kita perlukan...

Korang tak cuba rugi tau.. selain badan sihat, penjagaan tulang yang baik.. korang dapat extra wajah berseri-seri.. siapa tak nak kan?

Berminat dapatkan OSTEMATRIK atau sekali SET KECANTIKAN anda? Cari saya di sini;

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim , 1Malaysia & Brunei
SidPRO anda 867601

Sihat dan cantik itu pilihan kita.. Dan oh ya... bagi anda yang tengah mencari peluang pekerjaan sendiri? berminat nak berniaga tapi modal tak banyak... sini jawapan untuk membina IMPIAN anda bersama.. YES PROGRAM bakal membuatkan anda memburu dan mencapai impian anda tanpa ARAHAN dari BOSS lagi selepas ini.. JANGAN lepaskan peluang tau.. sesama kita jadi USAHAWAN yang berjaya dan surirumah berkerjaya sedari rumah kan...



Baru-baru ni ramai yang bising orang penjawat awam je dapat BONUS tapi tidak pada penjawat Swasta kan? kan setiap jabatan atau syarikat ada hak memasing.. kenapa yang pekerja swasta tak "minta" kat bos memasing..

 Kenapa? nak bising bila kerajaan (merangkap) boss untuk penjawat awak beri bonus ramai yang bising dan ramai peniaga or penjual pula yang naikkan harga barang sebab? gaji dah naik.. sedangkan? berapa sen kje la naik.. tak betul..

Dan harus di ingat wahai penjawat awam... korang gaji awal.. korang dapat bonus.. tapi SELEPAS RAYA sakan.. JANGAN buat-buat lupa... gaji bulan 8 tersangat la lama kalu  tiada pendapatan sampingan.. kan?

Betul tak kiraan hari yang bakal penjawat awam akan hadapi?
Dan korang nak tahu tak contoh penjawat Swasta yang dapat BONUS leboh dari RM500 adalah pekerja-pekarja TNB tu tau.. dorng dapat lebih dari Rm500 malah 3 or 4kali ganda dari gaji mereka setiap tahun.

Tapi tak ada pun yang bising dan tak da pun kenaikkan barang bila dorng dapat  BONUS berganda2 dari gaji mereka...



Penjawat awam baru dapat Rm500, pemborong.. peruncit dan sebagainya mulalah naikkan harga barang bagai... kesannya? Semua termasuk pesawah, pekebun dan petani kecilan... Kesian kan? Lepas tu penjawat awam juga yang kena...

Lagi parah ni haaa... lagi sedih bila keduanya pekerja awam dan raya sakan..hihi..

bulan ni gaji biasa...

bulan depan gaji awal sebab nak Raya...

bulan seterusnya? Tak ke sakit nak tunggu gaji lepas raya tu?

Sudahnya RM500 tu tak nampak pun kemana...

Bagaimana nak atasi ni? Kalu setiap tahu berlaku macam ni? Tak kan nak "ikat perut" setiap kali lepas raya? Betul tak?

Korang nak tak penyelesaian untuk atasi masalah "ikat perut" lepas raya ni?

Penyelesaiannya ada kat sini... musah dan berbaloi.. klik kat sini -> YES PROGRAM <-

pengedar shaklee kulim

Terus tanya saya untuk pertanyaan lebih lanjut dan ubah cara kita kepada luar biasa untuk masa depan sendiri bukan untuk orang lain tapi keluarga kita dan orang2 sekeliling kita kan....

Sebarang pertanyaan boleh terus cari saya di sini...

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim; 1Malaysia dan Brunei
SidPRO anda 867601


Assalamualaikum dan selamat pagi...

Alhamdulillah bersyukur kita di beri peluang untuk bertemu di bulan Ramadhan yang mulia lagi kali ini tahun ini... dan sudah pastinya saya dalam tahun kedua berpuasa juga menyusukan puteri saya yang kini berusia 1tahun3bulan..

Nak kongsikan tips sedikit bagi para ibu hebat di luar sana juga kekal bertenaga sepanjang hari walaupun menyusukan si manja kita... bekerja ataupun surirumahtangga sepenuh masa... Pastinya ia sungguh mencabar... Tapi tidak lagi dengan SET TRIPLE M  @ Set BERPUASA kali ini..


Set Berpuasa Shaklee


Dan bila berpuasa ni sudah pasti pengambilan air masak kita rasa kurang dan tak cukup dalam badan kitakan... Insyaallah kalu kita bertul-betul konsisten dan nak bada kita sentiasa sihat dan elak dari dhyrate air.. korang confirm dengan confident tak akan skip dah pengambilan air masak selepas ni... Pengambilan air masak yang cukup dan konsisten buka je buat badan kita sihat dan segar.. malah sihat dan awet muda tau.

Nak kelainaan puasa ibu-ibu kali ni? Puasa penuh dan bersemangat dari awal sahur hingga ke petang? Ni la RAHSIA untuk anda.. dan juga tips tadi jangan lupa... lepas ni akan saya kongsikan lagi 5 tips berpuasa dengan tenang dan yakin bersama penyusuan susu ibu...

Untuk sebarang tempahan dan pertanyaan boleh terus hubungi saya untuk bantuan dan guide para ibu sekalian... Insyaallah.. cantik-cantik ; sihat dan bertenaga bersama SET BERPUASA kali ni tau...

Berminat terus dapatkan dari ;
 Puan Lina
📞 017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim ; 1Malaysia dan Brunei
SidPRO anda 867601




Mungkin ramai di antara kita dah faham akan konsep penyusuan susu ibu ni kan.. Sudah lah menjimatkan. malah antara yang TERBAIK untuk si manja kita sehinggalah dia berusia 2tahun.. Tapi persoalannya.. bagaimana sokongan penyusuan susu ibu ni di kalangan suami, keluarga dan rakan-rakan sekeliling kita?

tambah susu badan

Saya cukup berbangga dengan sikap suami saya yang 100% menyokong penyusuan susu ibu ni.. andainya ada kenkawan.adik beradik dia yang baru lepas bersalin..dia akan ceritakan sedari pengalaman dia menyokong saya dalam penyusuan susu ibu ni... Tapi bagaimana pula keluarga yang lain?

Bagi anda juga bagaimana?

Sebenarnya orang kuat yang kita perlukan sokongan dalam penyusuan susu ibu ni selain dari diri kita sendiri adalah suami kita. Selain dari keluarga.. serta orang-orang sekeliling kita juga harus tahu, ynag mana Penyusuan Susu Ibu ni merangsang penghasilan hormon oksitosin dan prolaktin dalam tubuh si ibu.

Penghasilan dalam hormon prolaktin ini mewujudkan rasa tenang bayi kita.. juga si ibu dan sudah pastinya merasa mengantuk pada si ibu.. Alasan? mungkin YA pada mereka yang tak pernah mengalami.. Dan BETUL pada si ibu yang mengalami perkara yang sama seperti saya..

Dan, kekerapan anak menyusu yang tinggi memang memberi kesan pada tubuh si ibu, ibu akan mudah rasa mengantuk dan keletihan sebabnya (penyusuan juga membakar 200-500kalori) lelemak si ibu tau.. (sebab tu i kurus 45kg je ni haaa ).

Tapi betul..letih tau menyusukan anak ni andai mereka di luar sana tak memahami akan situasi si ibu yang sedang dalam penyusuan susu ibu... Korang memang laaa...

Fahamilah... Perjuangan isteri anda (untuk para suami) yang ingin memberikan yang terbaik buat anak anda (suami) juga... Keletihan ni sangat subjektif. Saya sendiri mengalamai saat saya tidak mengamalkan apa-apa makanan tambahan untuk menyokong penyusuan susu ibu ni.. sebabnya 100% apa yang ada dalam badan kita kita kongsikan untuk anak yang sedang menyusu dengan kita..

Saya ada join beberapa group penyusuan susu ibu dalam blog dan juga fb.. kebanyakkan aduan mereka adalah "LETIH" dan ada aduan yang menyatakan ahli keluarga mereka yang pandang serong pada Ibu menyusu ni..seolah-olah mengelat dari buat kerja rumah laa... "pemalas" dan sengaja mencari alasan agar tak buat kerja-kerja rumah dan sebagainya... (dah menyusukan anak kan.. dah tentu la fokus pada anak.tak kan la nak menyusukan anak sambil memasak pula kan? ) - ini kes kebanyakkannya kat rumah mentua la biasanya.. betul kan?

Tapi paling kesian bila suami sendiri akan berkata " isteri dia pemalas dan abaikan kerja rumah saat menyusukan anak".. Allahuakhbar... Nauzubillah la kan...

Dan fahamilah, menyusukan anak ni kesan positifnya bukan sahaja memberi kesihatan pada si manja kita sedari kecil tapi ianya akan terus berpanjangan untuk anak kita ni.. (beza tau anak yang menyusu susu ibu 100% dengan anak yang susu ibu tapi campo juga dengan susu formula) .

Untuk ibu-ibu yang menyusukan anak ni.. korang adalah SUPERWOMEN ! dan buat multitasking housechores; thumbs up!!!

Dan satu je penguat kita semua anda kita di label kan pemalas la bagai.. apa-apa la... JANGAN ambil pusing pun.. niat kita adalah nak berikan yang terbaik untuk anak kita kan?  - Insyaallah penat kita semua rasai ini adalah penat berPAHALA. kan? jadi JANGAN PUTUS ASA akan niat korang semua...

Happy breastfeeding semua...

Dan antara yang saya suka amalkan untuk saya terus kekal cergas apatah lagi di bulan puasa sedari anak pertama sehingga kini adalah.. SET PENYUSAN ni..sangat-sangat membantu dan ianya kurangkan masalah mengantuk dan keletihan saya saat anak menyusu.. dan.. kitakan multitasking.. semua boleh buat.. lepas anak menyusu.. sambung buat kerja itu dan ini.. apatah lagi yang bekerjaya.. lagi la tersangat perlukan ini.. Sebab?

Andai kita sayangkan badan kita.. hargai dan jagailah badan kita sebaik yang boleh.. duit boleh kita cari.. tapi badan yang sihat adalah dari kita sendiri.. bukan luaran yang kita pentingkan sebagai isteri dan ibu ni.. Tapi dalaman yang kita penting jaga. Bukan untuk siapa-siapa.. tapi untuk suami kita juga tau..


Korang perlukan SET ni dan korang pasti merasai KELAINAN untuk diri korang dan juga mr.suami pasti menyukai perubahan korang.. nak tahu apa yang suami korang suka tu?

Haaaa... terus hubungi saya untuk bantuan korang.. sesama kita jaga diri kita untuk jaga keluarga kita juga.

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kelum, 1Malaysia juga Brunei
SidPRO anda 867601

Sayang diri anda para wanita hebat.. dan sayangi suami juga keluarga anda...


Sedikit info untuk para ibu hebat yang sedang risau dengan keadaan bayi anda.. Setiap kali bersalin.. mesti bayi kuning @ Juandis kan.. Kenapa ye?

tips dunia ibu

Dalam masa sama kita sering kali bertidak kelam-kabut bila Nurse kata "baby ada kuning ni, boleh cek dan ambil darah sekali lagi ye.." 

Kita sebagai ibu mestilah terasa "sakitnya tu disini" -> (jari bayi) saat kita melihat bayi nangis teresak-esak bila doktor mahupun nurse ambil darah untuk ujian sekali lagi kan... dah la lenggan bayi kita kecik je.. ambil darahnya bukan kemain lagi..aduhai anak ibu..

Sebenarnya ianya adalah proses sebaik bayi kita lahir.. normal seandainya ianya tak tinggi dan tak teruk.. sebabnya? Jom kita fahami kat sini...

===============================================

Jaundis terjadi pada bayi yang sihat apabila darahnya mengandungi bilirubin yang berlebihan – bilirubin ialah satu bahan kimia yang dihasilkan semasa penguraian normal sel darah merah.

Bayi yang baru lahir cenderung mempunyai tahap bilirubin yang lebih tinggi sebab mereka mempunyai sel darah merah tambahan yang mengangkut oksigen dan didapati kadang kala ginjal mereka yang masih baru tidak boleh memetabolismekan bilirubin yang berlebihan itu.

Apabila tahap bilirubin meningkat lebih daripada normal, kekuningan jaundis akan bergerak dari kepala ke bawah, ke tengkuk, dada dan dalam kes teruk, ia akan sampai ke jari-jari kaki.

Jaundis seperti ini yang dikenali sebagai jaundis fisiologi, selalunya tidak menyebabkan kerosakan pada bayi yang sihat (berbeza daripada jenis yang lebih serius dan luarbiasa yang disebabkan oleh penyakit ginjal atau penyakit resus).
=================================================

Bagaimana dan cara atasi Jaundis @ Bayi kuning ni?

Ibu-ibu hebat hanya perlu menyusunya bayi dengan sekerap yang boleh. Ibu juga  perlu mengejutkan bayi ibu dari tidur untuk menyusukannya, JANGAN biarkan bayi ibu-ibu terus lena tanpa di berikan susu ibu sekerap yang boleh. Masa ini ibu juga perlukan banyak rehat, air mencukupi, makanan dan sokongan yang banyak..

JANGAN mudah stress ataupun memakan makanan yang pedas (halia) @ panas terlebih dahulu..

Satu petua juga saya dapat dari Doktor cina, JANGAN berurut dengna minyak panas terlebih dahulu sehingga bayi ibu-ibu di sahkan bebas dari Juandis ni..

Dan INGAT jika bayi anda diberikan susu badan, dia tidak perlu diberikan sebarang cecair lain seperti susu formula atau air sebab penyusuan ibu yang kerap akan memulihkan jaundis.

Sememangnya ianya meletihkan bila kita terpaksa ke hulu dan ke hilir saat bayi mengalami "kuning" ni.. tapi ianya tak akan lama seandainya kita kerapkan penyusuan.. dan bagi bayi ibu-ibu ni kencing.. berak yang kerap dalam sehari.. Insyaallah..

Selain itu.. amalan pemakanan para ibu sedari hamil lagi juga sangat penting.. pengambilan sumber PROTIN yang lengkap juga memainkan peranan peting untuk para ibu tau.. JANGAN di anggap mudah andai tak nak letih kuar masuk ward hnaya di sebabkan bayi ibu-ibu kuning...

Antara pengambilan sumber PROTIN lengkap yang sesuai dan menghasilkan sumber protin yang tak dapat di hasilkan dalam pemakanan kita seharian dan non-GMO juga adalah...

Kebaikan Esp

Dan saya sendiri amalkan untuk anak puteri ke dua saya.. Yang mana si abang 100% ubat klinik dan hanya susu ibu hamil je saya amalkan.. si abang mau 30hari baru lepas di sahkan bebas dari Juandis ni..

Tapi bagi si adik? 8hari je.. Alhamdulillah.. ianya tak la memenatkan seperti  si abang.. yang sedari pantang langsung tak da pengambilan apapun sebab saya sendiri takut nak amalkan apa2.. Tapi bila dah anak kedua ni, "bertemu" pula dengan supplement hebat ni.. Ianya jauh berbeza.. Insyaallah, badan kita pun tak la penat dan lengguh-lengguh juga pemakanan dan susu badan pun sangat meriah...

Para ibu-ibu hebat dan bekerjaya mesti amalkan SET yang sebaiknya, ibu dapat bayi pun dapat kebaikannya...

Saya kongsikan apa yang terbaik.. Untuk lebih detail.. Cari saya di sini..

Puan Lina
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601

 Kesihatan anda adalah kebaikan 1 keluarga anda juga...

Credit info bersama BabyCenter

Sedarkan kita akan ini... satu persatu kebangaan kita di tarik dariNya?



Kenapa?

Kita ke yang salah? Alpa? Lupa pada jalan Allah SWT? Ke atau kepimpinan "orang-orang" kepercayaan rakyat yang ALLAH nak tunjukkan kebenarannya? Tapi kita "orang-orang kecil" di mata mereka juga terpalit sama?

Kita tersedar... tapi bagaimana nak menyedarkan mereka yang belum tersedari dari "kekayaan duniawi" yang mereka nikmati selama ini?

Dan bagaimana amal ibadah kita kepadaNya? Nak kita tinggatkan lebih atau di biarkan je ikut arus dunia luar?

Allahuakhbar... masih nak mengejar duniawi? Atau berubah mengejar akhirat kerana Allah Ta'ala dan akhirnya duaniwi mengejar kita?

Salam sayang Malaysia & #prayforSABAH

Bila Pn.Lina berbicara...



Allahuakhbar... lagi berapa hari kita akan beradadi bulan mulia ni... Sesungguhnya "aura Ramadhan" ni begitu kuat terasa di sanubari kita kan... Alhamdulillah...

Selamat datang bulan Ramadhan.. penantian semua kaum muslimin dan muslimat di seluruh pelusuk dunia... Dan ni juga adalah perisai kita sebagai hambaNya yang Maha Esa...

Persiapan menyambut bulan puasa
Terima kasih Ya Allah

Alhamdulillah... pasti semua kita dah ganti puasa yang setahun lepas di tinggalkan atas sebab-sebab tertentukan.. Andai belum.. sila lakukan segera.

Bagaimana persiapan korang? Juga bersama anak2 yang baru nak belajar berpuasa... Tambahan di waktu persekolahan dalam keadaan panas dan berpuasa kan....

Ni antara persiapan saya bersama keluarga juga anak hero saya yang tahun ni pertama kali untuk di ajar apa itu puasa... di awal usia 4tahun lebih dia... Insyaallah PERFORMANCE DRINK dan MELASHAKE pasti membantu...

Saya dan suami.. antaranya ESP pasti tak akan skip... tapi paling utama adalah ini... Sebab kita perlukan tenaga juga mengelakkan badan kita kekurangan air dalam badan tau... begitu juga anak-anak kita...

Ni antara pilihan asas saya dan keluarga.. korang amcam?

Salam Ramadhan

Berminat?
 Cari saya untuk bantu korang juga....
















Puan Lina (017-5836865)
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei..
SidPRO anda 867601






Alhamdulillah.. terbakar semangat semua orang bila yang bekerjaya dan makan gaji pun mengambil PELUANG dalam PROGRAM YES ni.. Sebabnya?

Nak hidup luar dari kebiasaan... lagi di bising dan asyik melatah ke semua dan itu ini naik.. lebih baik kita ambil peluang yang ada tanpa menunggu dan terus menunggu.. betul kan?

Ni antara TESTIMONIAL bagi YES PROGRAM yang bermula April lepas... (biar gambar berbicara) bersama team kami dan kepercayaan kami untuk bekerjasama..

Peluang kerjaya bersama shaklee

Korang amcam? Ni ada lagi sebahagian.. nak kasi bakar semangat untuk semua...


Kerjaya Shaklee

Yes Program Shaklee
 
Peluang berniaga


Masih nak menunggu? Biarkan orang lain terus capai kejayaan? Jangan.... terus ambil peluang tanpa bertangguh lelama.. nanti orang lain rembat tau...Haa apa lagi.. jom la sertai program hebat ni..

Bagaimana nak join? Terus cari saya di sini;


Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
Call / wasap di 017-5836865
SidPRO anda 867601




Zaman sekarang, ramai yang mengalami masalah kewangan betul? Tak kita la kita ni bekerja kerajaan mahupun swasta tetap mengalami "kebocoran" kewangan.. Dan ada kalanya kita terduduk termenung memikirkan bagaimana penyelesaian masalah kewangan kita ni kan?

Dan saya suka berniaga, kerana berniaga dengan jujur dan ikhlas adalah penyelesaian kepada masalah kewangan kita sebenarnya. Percaya tak?

Tak percaya? korang boleh mula (YES PROGRAM) dengan modal paling rendah dan tak perlu ribu- riban.. tapi anda pasti teruja sebabnya kita buka je dapat berniaga tambah kewangan kita, malah kita dapat merapatkan ukhwah sesama kita juga kawan-kawan sekeliling kita juga yang baru kita kenali.. dan yang paling best adalah kita dapat mempertingkatkan AMALAN ROHANI kita dan merapatkan diri kita kepada Sang Pencipta kita tau...

Jutawan Shaklee Kulim

Tambahan masa kini dengna mata wang Malaysia rendah.. dengan pelbagai tanggapan orang luar terhadan Negara kita.. dan segala keperluan lain naik dan terus nak... Beruntung la yang kerja makan gaji sebab TETAP ada gaji..

Dan persoalannya cukup tak? Kalu tak cukup nak buat perubahan tak/ ke nak dusuk diam nak tunggu durian runtuh lagi selain RM500 yang bakal masuk tak lama lagi tu.. Tapi keperluan semakin naik dan naik..

Nak bising? siapa nak dengar? melainkan kawan-kawan yang menghadapi masalah yang sama juga setiap hari...

Sampai bila nak biar kehidupan macam ni?

Bagaimana kita nak besarkan GAJI kita secara luar biasa?

Anda boleh dengan PROGRAM YES kali ini.... anda nak ubah atau tidak?
 
tambah pendapatan

Apapun TAHNIAH pada penjawat awam... tapi ianya CUKUP tak untuk keperluan setuiap hari?

Berniaga Online

Sememangnya rezeki Allah SWT berikan pada setiap hambaNya dengan cara berlainan.. cuma kita yang mencorakkannya.. betul tak?

Bagi yang dah bekerjaya.. ni hakikatnya kerja makan gaji yang kita semua kena terima.. tapi persoalannya cukup ke dengan apa yang kita perolehi?

Sebulan kerja.. tiba masanya dapat gaji? Sehari pun kita boleh habiskan.. betul tak?

berniaga shaklee

Bagaimana pula keadaan anda yang lain? Bertambah pula dengan yang ini -->

kerajaan

Dah sah-sah yang nak balik kampung lepas ni berfikir-fikir lagi nak balik sebulan 2kali kan... Tapi bila nak rayani mahupun kenduri-kendara saudara terdekat kita di kampung.. kena la balik kampung juga kan...

Dengan persiapan nak raya lagi... perbelanjaan isi rumah lagi... cukup tak?

Tak Cukup?

Penyelesaian korang? Tak kan nak tunggu "durian runtuh" or bonus kerajaan nak bagi pula kan.. kalu yang bekerja swasta? Lagi la kan.. bukan dapat bonus selalu...
 
kelebihan shaklee

Tapi kalu korang NAK UBAH cara biasa-biasa (kehidupan sekarang) menjadi luar biasa dan TAMBAH PENDAPATAN dan dapat BONUS tiap bulan.. korang NAK tak?

berniaga online

Penyelesaian ada depan korang! YES PROGRAM membantu anda mengubah pendapatan korang dari biasa-biasa kepada luar biasa.. . Pastikan korang tak lepaskan peluang untuk kali ni... peluang datang tak selalu...

Cara paling mudah? korang ak perlu susah-susah ke pejabat pos kalu nak.. tapi saya suka ke pos laju..lebih suka jalan-jalan cari ilmu lagi...  Bagaimana?

1. Tidak perlukan modal yang besar hanya yuran seumur hidup RM69.
2.  Boleh berniaga dari rumah sahaja atau dari mana-mana anda suka.
3. Tidak perlu menyewa premis.
4. Keuntungan 100% milik anda. Unlimited income.*
5. Bonus dibayar setiap bulan pada 15hb.
6. Matching Bonus 10%-50%*.  (anda akan dapat extra bonus dari yang sepatutnya)
7. Percuma sebotol Vitalea (multivitamin) bernilai RM94.
8. Bonus extra untuk RANK UP.
9. Wang Tunai RM 10,000 beserta trofi*

*Mengikut terma dan syarat

Siapa TAK NAK ni sangat dan tersangat RUGI jika masih lagi menunggu dan terus menunggi tau.. Jom jangan harapkan MAKAN GAJI lagi .. boleh dapat extra income semua boleh buat... Jom SEGERA!

Bagaimana tu? Boleh terus cari saya di sini

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei
SidPRO anda 867601



Bujang dulu tak nak fikir semua ni, ada kekasih sibuk la ajak kawin kan.. belum puas membujang dan ajak kawin sebabkan "godaan" .. Ni kira ok la sebab lebih baik kawin kan...

bina kerjaya bersama shaklee

Tapi lepas dah kawin, tak pula nak merancang.. muda lagi belum puas "honeymoon" dengan mr.suami dah "lekat" - Alhamdulillah - rezeki ALLAH SWT bagi awal kan... Ramai lagi ynag menanti zuriat tak dapat-dapat... Tapi tak tanya diri sendiri dulu sebelum semua ni berlaku...

Betul ke dah bersedia segalanya.. mental dan fizikal? jiwa muda la katakan... tapi tka mikir semuanya apa yang bakal berlaku di jiwa muda.. bersediakan or belum ... tau-tau bila dah ada anak.. mula tak tentu hal.. seterusnya STRESS tak sudah2...

Antara PENYEBAB ibu muda sekarang ni sangat terdedah dengna "STRESS" yang tak sudah-sudah ni.. banyak sebenarnya.. Tapi kali ni 5 sebab yang paling ketara ibu muda zaman sekarang mengalami "gangguan emosi" sebenarnya...

1. Kerjaya belum stabil -Yang mana semuanya perlukan DUIT- Zaman Duit sekarang ni..

Dulu bujang boleh la "shopping" sana sini.. beli ikut suka hati.. dah kawin? semua tersekat.. buatnya lepas kawin nak duduk dengan suami.. suami isteri kerja jauh.. terpaksa la isteri berhenti kerja dan ikut suami.. dan bila dah hamil.. tak da mood pula nak cari kerja lain.. "perangai ketika hmail ni kan pelik2" layan kan laaa... nak shopping dah tak boleh.. nak beli peralatan baby pun belum lepas.. terpaksa la "tersekat" impian nak shopping untuk diri sendiri... dahh STRESS terjadi lagi....

2. Belum Bersedia sebenarnya nak ada anak atau nak enjoy lagi.. tau-tau lekat...

Konon nak kawin lepas tu kumpul duit untuk kehidupan lebih selesa lagi.. nak ada segalanya lengkap bagai baru nak ada anak... Tup-2 Allah bagi awal.. Syukran.. Tapi jiwa pula bagaimana? kerjaya dengan tak ke mana.. dengan simpanan pula tak kemana lagi. habis ribu-riban masa kawin grand2 dulu.. .lagi??? Persediaan nak bergelar ibu tak semena lagi.. Diri sendiri dan suami pun belum teratur.. Perangai suami isteri trserlah saat tinggal bersama.. - Dulu masa bercinta bagai.. KENTUT bau pun wangi... - sekarang.. perangai memasing.. itu tka kena ini tak kena... Dahhh TENTION lagiiii.... - Terima seadanya.. anak-anak ni kan pembawa rezeki; pasti akan hilang stress tu tau.. - percayalahhh....

3. Bila dah ada anak ni.. Nak atur masa depan mereka yang bagaimana dengan zaman gadget ni.

Dah pula satu hal lagi... anak masih kecil tapi dah sibuk fikir tentang masa depan anak-anak.. WAJIB.. zaman sekarang ni zaman segera dan cepat dan lagi-lagi gadzet.. IT la sangatttt... Sekali nak fikir itu ini untuk terbaik anak-anak.. Tanpa fikirkan kemahuan si anak kecil. .ibu ni terlalu sibuk dah tentukan itu dan ini.. Allahuakhbar.. tak ikut cakap ibu.. marah la bagai.. lepas tu anak tak capai target seperti yang ibu nak kan.. dahhh STRESS lagii. Tak habis-habis tu lagi...

peranna ibu bapa

4. Bila dah sibuk bekerja atau walaupun surirumah tangga sepenuh masa.. Tapi tak ada masa bermain anak-anak walaupun 30minit...

Ni antara yang paling kita lupa.. Tak kisah la kita ni ibu bekerjaya ke .. surirumah ke.. masa bermain dengan anak-anak 5minit je.. dah.. ALASAN penat la.. itu la ini la... si anak memberontak dan bermain sendiri.. dahhh sepah rumah bagai.. dahhhh TENTION lagi dengan perangai anak sebab kenapa? dah tak bagi masa bermain dengan anak-anak.. Jadinya..anak-anak ni buat macam tu nak tarik perhatian si ibu la .. kalu tak.. hmmm satu hal lagi tekanan melanda...
kerjaya surirumahtangga
Kurang bermain bersama anak


5. Suami kurang ambil PERANAN?

Dah pula..suami pula terkena? alasan ke ni lagi? nak suami ambil peranan dan membantu menguruskan rumahtangga bersama anak-anak, tapi suami? sibuk dengan game COC? SOC? game ball? Striker? apa-apa lagi la... (saya kurang arif bab-bab game hp ni) , suami mengadap hp je tanpa membantu isteri.. anka-anak? buat hal lagi.. sebab? kurang perhatian lagi dari ibu dan ayah.. marah lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... alahai isteri... mau tekanan lagi.. tinggi darah tak pasal-pasal....

Kurangnya Peranan Suami

Seterusnya? JANGAN ibu muda ni pengsan sudah...

Tapi sebenarnya.. sedari nak kawi.. ini semua perlu di bincangkan. bukan bincang BERAPA NAK ANAK masa sebelum kawin.. DAH KAWIN? baru sorang jaga dah haru biru rumahtangga pula ye dak???

Peranan isteri sebenarnya tak banyak bila suami MEMBANTU.. Isteri? melayan suami je.. lepas tu jaga anak.. bab kewangan.. semua urusan masak, membasuh.. boleh je suami uruskan..

Tapi yelakan.... mana la suami sehebat multitasking macam para isteri ni... l;embutnya hati isteri nak buat semua.. sudahnya?? STRESSSS dalam diam la .. kalu ibu muda tinggi SABAR nya. tak pa.. ni? kalu ibu mudah rendahhhhhhhh sangat sabarnya??? oh no.. kesian tau anak-anak kecil...

Saya pun berkongsi ilmu juga.. Suami ni kalu kita tak cakap gini.. susah..tapi kalu kita cakap.. waaaa ^_^ kita.. percaya tak? korang boleh buat...

"abang tolong jap masak...
"abang tolong basuh baju ni dalam bakul tu jap g ek.. ..
"abang.. tolong ayang boleh.....
"abang ... tolong jaga anak jap boleh.. ayang nak masak...
"abang tolong jap...

"abang tolong nanti sapu umah ek...

Haaa... mesti dorng akan buat apa yang kita pesan kan tu.. tapi jangan di ARAH.. tu mau terbiar je kerja tu... tapi kan ada perkataan TOLONG tu..suami mana la sampai hati kecewakan isteri.. siapa tak sayang isteri woiiiii....

Ni la adat berumahtangga... jangan tau seronok je.. kenalah telan yang manis dan pahitnya bersama-sama...

Insyaallah... bagi isteri yang bekerjaya.. tambahan suami pula kerja tak kira masa.. masa bersama suami pula jarang-jarang.. buat la perancangan yang terbaik.. isteri boleh je tolong suami dari rumah tau..

Ada pendapatan sendiri dari rumah.. ada masa dengan suami... ada masa dengan anak-anak... ada masa tidur saat hujan lebatt .. waa seronok tu.. tak terkejar-kejar msa nak buat itu ini bila suami tak ada kat rumah.. dengna anak demam tak kira lagi kan...

Banyak peluang isteri boleh buat.. dan kerjaya dari rumah pun boleh bawa kita kehadapan lebih dari makan gaji juga tau.. TIADA ARAHAN.. & TIADA PAKSAAN lagi...

Banyak peluang kita boleh buat.. salah satunya sekarang ni YES PROGRAM dengan kerjasama kita semua.. saya boleh capai .. korang PASTI boleh bina kerjaya korang juga dengan lebih maju lagi tau... Bagaimana? senang je.. korang klik ni dan rebut peluang ni kali ni.. JANGAN tunggu lelama.. nanti menyesal

Nak penerangan lebih lagi? Boleh ... Cari saya terus di sini;

Puan Lina
017-5836865
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601

Bermula SEKARANG @ TAK? peluan ada depan mata anda semua... saya sedia membantu...

Masalah SELESAI.. no more STRESS-STRESS hokey!



Siapa tak nak bila peluang bina kerja sendiri ada depan mata dengan hanya bermodalkan tak sampai pun ribu-riba.. dan ketahui 9 sebab kenapa anda join YES PROGRAM kali ni dengan membina IMPIAN sendiri tanpa di paksa-paksa tetapi bersungguh untuk mulakan dengan IMPIAN & KEAZAMAN yang tinggi.

berniaga shaklee

Tak payah nak susah-susah g interview (temuduga) bagai untuk ambil jawatan yang hanya 1 kekosongan tapi yang datang temuduganya 1000 orang... Allahuakhbar.. kecut dan kecik hati..

Yang lepas ada la kabel kuat tu kan.. Tapi ye la rezeki Allah SWT tiada siapa akan menduga dan tiada siapa dapat membaca.. Tapi tak salahkan bila kita ambil peluang BERNIAGA mengikut cara Rasulullah SAW.

Tapi kini semua di hujung jari anda.. cuma nak tak nak je.. Berniaga ni boleh buat kita gembira.. mengembirakan orang dan boleh capai impian kita sebanyak mungkin TANPA HAD tau.. Tapi dengan syarat.. IKHLAS & JUJUR wajib di pegang dan di semat dalam hati dan yang penting ingat sentiasa akan ALLAH SWT. .sama ada kita senang mahupun susah tau...

Antara 9 SEBAB & KELEBIHAN yang membuatkan anda berfikir sekali je dan terus bersama kita untuk membina impian kali ni... Saya nak korang juga rasai KEBEBASAN kewangan dan bebas dari di arah itu dan ini oleh BOS yang korang sendiri rasa kan...


 1. Tidak perlukan modal yang besar hanya yuran seumur hidup RM69.
 2.  Boleh berniaga dari rumah sahaja atau dari mana-mana anda suka.
3. Tidak perlu menyewa premis.
4. Keuntungan 100% milik anda. Unlimited income.*
5. Bonus dibayar setiap bulan pada 15hb.
6. Matching Bonus 10%-50%*.  (anda akan dapat extra bonus dari yang sepatutnya)
7. Percuma sebotol Vitalea (multivitamin) bernilai RM94.
8. Bonus extra untuk RANK UP.
9. Wang Tunai RM 10,000 beserta trofi*

*mengikut terma dan syarat

Nak ke tak nak?

Juga selain daripada Cash ( bonus yang anda dapat setiap tengah bulan), anda juga boleh memperolehi Car ( elaun kereta) dan juga Convention (percutian percuma dalam dan luar negara secara PERCUMA tau).

Lagi nak tunggu ek?

Keistemewaannya lagi dalam bisnes ni... ANDA BUKAN KESEORANGAN tau.. Tapi kita BEKERJASAMA dan dengna mentor-mentor hebat lagi.. Bagaimana? ni dia....

Anda akan dibimbing oleh pihak kami samada melalui online atau offline, mengikut kesesuaian anda. Selain daripada itu, pihak syarikat Shaklee Malaysia juga menyediakan seminar-seminar untuk memantapkan skill anda.

Jom mulakan KERJAYA kita SENDIRI tanpa menunggu lagi... anda tunggu boleh je.. Tapi jangan lelama.. nanti orang lain makin ke hadapan.. anda??? (renung-renugkan la ek... )

Tapi saya nak kita semua UBAH cara kita.. Saya dah saya lah bos salahlah leader..sayalah kuli dengna kerjaya saya.. siapa nak marah? diri sendiri yang marah kalu leka dan lambat ambil peluang kali ini.

Mulakan SEKARANG! Cari saya di sini untuk bersama anda;

Puan Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1 Malaysia termasuk Brunei
Sid PRO anda juga 867601
Terus wasap / call saya di 017-5836865 

Di sini juga anda bermula KERJAYA anda --> Jangan Cari MASALAH; Tapi kita bersama SELESAIKAN MASALAH itu dengan senang hati... Insyaallah...



Melalui YES PROGRAM, Shaklee membuka peluang untuk kita semua untuk bina kerjaya kita.. Apatah lagi bersama anak-anak muda belia yang sedang mencari pekerjaan... Bagi yang bekerja rasa gaji tak cukup-cukup.. kami ada membuka PELUANG untuk anda...

Bagi yang sedang menganggur a.k.a tanam anggur tapi masih tak berbuah-buah lagi.. ni dah nak puasa.. esok-esok lagi kalu panjang usia nak raya pula.. nak beli persiapan raya sekarang tak kan masih nak harap duit mak ayah pula.. dah habis belajar.. USAHA cari duit sendiri la kan.. nak bagi duit raya mak ayah lagi..

peluang kerjaya

Kami ada membuka PELUANG untuk anda... Yes Program.. ya .. ini kali lah masa untuk anda dapat mencari income lebih tanpa paksaan dan arahan dari mana-mana bos anda pula..

Mencari kerja yang elok tak dapat-dapat kan.. mau tak.. Lagi masalah graduan sekarang.. belajar tinggi-tinggi. tapi sudahnya???

  " Untuk tahun 2015 setakat ini, 400,000 sedang menganggur dan tiada jawatan kosong untuk mereka seramai 161,000 daripadanya adalah di kalangan graduan yang telah  grad 6 bulan tamat pengajian tetapi masih terhad peluang kerja dan jawatan kosong sehingga ke hari ini yang mana kebanyakannya berumur antara 20 hingga 24 tahun "


berniaga online

Tambahan lagi dengan GST yang di katakan "membantu" masyarakat zaman moden ni, tapi bagaimana dengan penggunaan wang untuk isi rumah kita selepas bermula dengan tarikh 1.4.2015 yang lepas?

Bagi yang kara-raya .. konon tak terbeban la dengan GST ni.. sebabnya mereka da kaya-raya .. apa la sangat dengan 6% ni ye dak?

Tapi yang hidup biasa-biasa tak kan la sampai bergaduhan; sampai cerai-berai hanya di sebabkan pertambahan 6% ni pula?

Lagi-lagi bila anak-anak nak itu ini.. jalan sikit je, anak nak itu ini.. mainan sana sini terjual menarik perhatian si anak kita.. sedangkan yang kita nak la berjimat sebabkan 6% tu kan.. Tapi mengerti ke si anak-anak kecil bila kita katakan...

"nak.. kita nak berjimat ni.. tak payah la ek.."

Sekali anak meraung-raung depan orang ramai? kita pula yang tentionnya.. membeli sambil membebel si anak kecil yang tak tahu apa-apa.. lepas tu daaa terlari budget kononnya... Sedangkan RM10 je pun si anak tu nak mainanan..

Sebabkan dah terbiasa sebelum-sebelum ni kan...Tapi kita? Nak juga berjimat sampai begitu sekali.. sudahnya? anak-anak pula jadi mangsanya...

Bagi saya.. apa yang boleh saya katakan.. Jangan la.. Penyelesaian JIMAT ni takberjaya dah zaman sekarang.. bukan kita nak biasakan segala permintaan anak kita di penuhi.. Tapi dah anak-anak meraung tak kan kita nak marah depan orang ramai kan? kita pula lemah nak pujuk anak.. jadi la juga "bazir" tu kan..

RM50? sekarang? dah macam RM5 je kan?Beli itu ini sedikit je dah RM50 ke atas... garu kepala kita di jawabnya.. gaji dulu dan sekarang tak naik-naik juga kan...

Sudahnya? Takkan nak tongkat dagu pandang dinding je kan? .. apa kata guna penyelesaian ikut cara Rasulullah SAW kita.. "Berniagalah kita jikat kita nak jadi orang yang luas biasa dan kaya..."

Kaya dan berilmu juga beramal.. Insyaallah.. dalam kita berniaga.. kita boleh je bantu orang lain tau.. tak percaya?

Macam bantu orang yang NAK SIHAT? Kita bantu orang yang sedang perlukan bantuan kita.. dan kita kongsikan apa yang kita tahu untuk kebaikannya.. dan dia orang tu sihat dengan usahanya dan keyakinan nya dengan kuasa ALLAH SWT.. kan ke itu satu pahala untuk kita juga?

Tak susah pun nak mulakan.. caranya?? Semudah IMPIAN kita, Insyaallah.. Dari impian biasa .. Pastinya menjadi impian yang luar biasa tanpa kita sedari tau.. Bagaimana?

Bermula dengan YES PROGRAM ni.. caranya? follow gambarajah ni.. --> (If tak faham terus cari saya)

Vitalea percuma

Bermula perniagaan ni tak perlu pun kuar modal besar-besar.. under budget kita semua kan? kalu kita bermula dari bawah.. banyak sangat ilmu akan kita perolehi dan pelajari.. ilmu produk.. ilmu dunia dan akhirat juga.. Insyaallah..

Dunia kita dapat kebaikan Akhirat pun kita jaga dengan lebih baik..

Susah tu ALASAN je korang.. Susah dan seterusnya MUDAH itu satu cabaran dan usaha untuk kita sama-sama keluar dari ZONE sekarang.. Tak kan kita nak terus kekal setempat je dan telan je ayat orang sering berkata..sedari dulu macam ni.. sampai la anak cucu kita pula kan? saya tak nak.. korang pasti tak nak juga...

"Yang kaya makin kaya.. yang miskin makin miskin pula?? " nak ke macam ni berterusan? di tindas la..

Yeke? Ye ko kalu MALAS nak usaha dan tak nak usaha serta ubah kehidupan sekarang kan.. makan gaji? Tak salah.. tapi tak salah juga kan kalu kita mulakan sesuatu yang LUAR DARI KEBIASAAN kita sebelum-sebelum ni kan?

Ikut konsep cina... "berniaga bukan mau untung saja maaa.... tapi saling tolong menolong maaa.. baru betul itu perniagaan...

Bagaimana nak mula? Masih tak faham? Boleh terus cari saya untuk terus UBAH cara hidup kita bermula SEKARANG!

Saya; Puan Lina
017.583.6865
Pengedar Shaklee Kulim; & 1Malaysia termasuk Brunei juga..
SidPRO anda 867601



Baru-baru ni kecoh di media sosial pasal kes pelajar yang meninggal pasal kes itu la ini la... Tapi bila di kenal pasti dan di bedah siasat, Sebenarnya ia adalah punca di mana saluran darah dalam otak pecah yang lebih di kenali sebagai Aneurysm.

 



Apa Aneurysm ni sebenarnya?

Ia adalah keadaan yang mana salur darah dalam otak (atau di mana-mana bahagian badan kita) menjadi kembang macam belon... dan akhirnya boleh pecah. Bila salur darah pecah, akibatnya akan berlaku pendarahan dalaman & membawa kepada strok (sel yg tak terima bekalan darah akan mati).

Apa punca sebenar atau penyebab Aneurysm?

- Atherosclerosis - arteri mengeras kerana pemendapan kolesterol dalam salur darah. ingat tak pelajaran kita semalam tentang kolesterol? kalau ia mendap lama2 akan jadi keras (dipanggil plak).

- Darah Tinggi (banyak penyebab darah tinggi, STRESS juga boleh menyebabkan darah tinggi)

- Congenital Defect, maksudnya mmg dari lahir lagi dah ada masalah arteri tak kuat

- Jangkitan bakteria atau fungus dalam salur darah (bila imuniti tubuh tak kuat)

Dan cara untuk cegah aneurysm dari berlaku pada kita mahupun orang sekeliling kita?

- Sedari awal dengan mengawal kolesterol dalam badan.

- Elak serta cegah darah tinggi daripada terus berlarutan

- Tingkatkan imuniti

- Jangan biarkan stress / tekanan menguasi diri sendiri

Dan antara Supplement / vitamin yang sesuai untuk di amalkan mengikut budget setiap kita adalah?
 

Produk Shaklee


- Set asas yakni Vitalea, B Complex, Vitamin C (sgt penting utk kesihatan arteri), ESP
- Phytocol ST
- Nutriferon
- Omega Guard


omegaguard shaklee

Dan bagaimana nak dapatkan semua ni? 

Semudah ABC je zaman sekarang ni.. Insyaallah penjadualan dan cara pengambilan saya akan konsultant terus dan guide setiap apa yang saya candangkan mengikut keperluan individu... 

Cari saya terus ;
Pn. Lina / mommylina 
017-5836865 
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei
SIDPro saya 867601