Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 6 June 2015

Suami Rimas Bila HORMON Isteri Tak Betul - Asyik Moody Je-

Suami mana tak rimas bila mood sang isteri tak menentu.. jap ok jap tak ok.. jap lagi "meletop", marah tak tentu pasal... lepas tu ada je tak kena di buatnya.. suami ada masa ok boleh manjakan lagi..kalu tak kena gayanya..boleh menyebabkan penceraian kan... minta di jauhkan laaa.. Wanita a.k.a isteri.. sila take note..

punca penceraian

Haaa kalu dapat suami yang penyabar nye tinggi tak pa juga.. buatnya dapat suami yang pun lebih kurang "baran" nye juga.. tak ke haru biru rumahtangga...

Sebenarnya hormon ni kan sangat memainkan peranan penting tau.. perubahan hormon ni tandanya perubahan "musim" bagi wanita... lelaki pun sama.. bukan wanita je ada hormon nye tau.. lelaki pun ada...

Bezanya? lelaki nye hormon boleh lagi di kontrol.. kalu wanita? tak kena gayanya... adalah yang kuat mara.. ada kuat makan.. .kuat menangis lagi laaa....

Penyabarkan suami kita melayan "perangai" isteri dia.. tapi JANGAN terlalu kerap.. nanti ada limit tau mr.suami ni kalu mrs. isteri tak reti-reti nak cari penyelesaiannya...

Bukan tak da cara penyelesaiannya.. ada tapi kalu ada sikap "M" dan alasan tu... sememangnya tak jumpa penyelesaiannya... Jangan sampai mr.suami bising dan meluahkan perasaan tauuuu...

Kadang tu ada kes "Sukar nak rancang hubungan suami isteri; lebih-lebih lagi kalau duduk berjauhan. Suami kerja kat Delhi (India) & isteri pulak berkhidmat di Shanghai (China): 3-6 bulan baru boleh ambik cuti nak bersua-muka. Dah susah2 ambek cuti & travel jauh2, pun masih tak dapat bersama. ingatkan dah lampu HIJAU, sekali masih lampu MERAH. Haid tak teratur punya pasal. sedih? kecewa? rugi pun ade... " 

Ada kes, Bila yang nak HAMIL tu payah nak lekat, sebab tak tahu waktu subur bila, period tak teratur lagi la kan.. dan kes dah ada anak... tapi sekali tu? lama tak period.. tup-tup hamil lagi? aik.. subur ke tak subur tu masa bila? lagi pening kan???

 
Korang nak tau "emo" bila hormon isteri tak betul? -klik play-

Dan.. Ketahui Begitu serius kan haid tak teratur nih? Delima lagi? Jangan moody-2 dah.. tonton video ni sampai habis. lepas tu terus cari saya untuk bantu korang.... kes sebelum ni pun tetang priod tak teratur dan masalah sukar hamil.. so please take note juga ye kawan-kawan..

Semoga Allah SWT mendengar doa-doa kita semua..Amin...

Cari saya;
Mommylina / Pn.Lina
017.583.6865
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia
SIDPro anda 867601

Bantu atasi MASALAH yang buat suami pening lagi rimas adakalanya.. PECAYALAH!



Friday, 5 June 2015

2 Kali Keguguran; Allah SWT "Berikan" Sekali 4 Kembar Ini - Tahniah Bonda-

Bercerita tentang kehamilan, anak-anak ni sebenarnya kita sebagai manusia hanya boleh merancang.. selebihnya hanya Allah SWT yang maha mengetahui..

berniaga shaklee

Sebagaimana saya pernah merasai orang asyik bertanya "ko ni merancang ke? " ; "lina , ko ni belum lekat ke? " ; lina itu dan ini...

Sakit perasaan tu dengan pertanyaan orang sekeliling yang "TERLALU SIBUK" hal orang lain tapi hal sendiri dorng tak sibuk pula kan... Tapi adat la semua tu.. Sampai sekali tu saya cakap je terus, sya merancang ke..saya lambat ke.. apa korang nak kisah.. korang dah ada anak.. korang jaga la sebaiknya.. saya merancang. Allah yang tentukan..

Jadi buat apa saya buat tekanan kat diri saya, tu kan punca lagi lambat nak hamil.. lepas tu nak nangis sebab pertanyaan orang lepas tu tertekan lepas tu fikir macam-macam... lagi lambat nak hamil.. percayalah...

Sampai la saya hamil saya buat diam je..saya tak kecoh pun..sampai dorng perasan sendiri dan diam... Kita merancang dan jangna buat tekanan diri sendiri.. lambat atau cepat tu kerja ALLAH SWT bagi dia.. dia tahu apa yang kita tak tahu.. kita layak ke tak pada masa sama dia nak bagi anugerah dan amanah tu kepada kita..

Insyaallah... sampai la sekarang, saya membantu pada semua yang bertanya tentang NAK HAMIL ni, pertama-tama saya akan tanya beberapa soalan..lepas tu saya akan pesan JANGAN BUAT STRESS pada diri sendiri.. Orang lain tak  tahu apa yang korang dah buat... Tapi Allah SWT pasti tahu apa yang korang sedang usahakan.. janji korang mendapat kepercayaan bersama suami isteri..

Dan yang penting KEPECAYAAN & KESETIAAN bersama pasangan itu lebih baik dari melayang orang-orang sekelliling yang asyik "bz body" tapi tak nak doakan untuk korang pula kan...

Ibu kembar 4 ni saya kenal dari fb  LINZ SHOPEE je tau.. masa tu saya tak tahu pun dia kat Cairo, Eygpt.. Lepas sembang-sembang.. baru saya tahu dia dari Brunei dan tengah belajar kat Eygpt.. Alhamdulillah.. Allah SWT tu maha mengetahui niat kami sesama kan...

Di pendekkan cerita.. kami kenal walaupun via fb dan tak kenal sesama.. cuma Allah SWT perantaraan kami.. Alhamdulillah.. dia amalkan  lebih beberapa bulan lepas tu. mulanya untuk hmail dan turunkan berat badan.. sekian lama menanti.. dia di sahkan hamil, dan ujian untuk dia.. doktor sahkan dia hamil di luar rahim sebab tu bleeding.. dan terpaksa di gugurkan atas sebab-sebab kesihatan...

Dan saya sangat kagum dia ni.. dia seorang yang tabah dan kuat semangat.. dia tahu segalanya perancangan ALLAH SWT.. lepas di cuci tu..doktor info jangan hamil dulu sebelum 6bulan ke atas.. Tapi siapa mampu menghalang kuasa ALLAH kan..

Sedang dia tengah on diet untuk penjagaan berat badan juga.. dalam masa sama dia di sahkan hamil sekali lagi.. Tapi betul kata Allah SWT kalu belum masanya Dia mahu menguji detiap hambanya...

Lepas ujian kedua hamil sebab rahim tak kuat lagi.. dia tabah... setahun lepas tu. dalam masa sama ya.. dia amlkan set untuk penjagaan badan , juga set untuk hamil.. Alhamdulillah.. Setahun lepas tu.. dia info saya... "dear, saya pregnant lagi... moga kali ni Allah kautkan segalanya.."

Tu antara kata dia.. lepas tu ada pergolakan kat Mesir masa 2013 tu.. dia balik ke Brunei dan dia jarang on fb apatah lagi hp kan.. saya sering pm dia bertanya... sekali dia on fb info saya.."dear, saya dah bersalin 2boy 2girl, thanks atas doa dan guide selama ni"
set hamil shaklee

Hanya Dia yang maha mengetahui betapa saya sangat gembira... Allah maha adil .. Ya Allah SWT sangat-sangat maha adil.. Tiada daya upaya kita nak mengharapkan pada sesiapa kecuali DIA yang maha Esa.

Sebenarnya panjang lagi cerita ni.. tapi saya banyak pendekkan.. sebab takut korang jemu nak baca pula.. ni pun rasa terlebih panjang certera mommylina pagi ni...

Tapi korang para isteri.. JANGAN sesekali putus harapam.. apatah lagi JANGAN sesekali putus berdoa dan berusaha serta YAKIN pada diri sendiri dan YAKIN dengan apa yang korang amalkan..  Insyaallah...

Antara set yang saya sarankan korang boleh link kat sini

Set Hamil, Testimonial Berjaya Hamil, Set Kurus pun boleh membantu... YAKIN & USAHA + BERDOA

Korang boleh terus cari saya untuk lebih pendekatan sesama kita...

Cari saya;
Pn.Lina
Pengedar Shaklee Kulim ; 1 Malaysia & Brunei
SIDPro anda 867601
Terus hubungi saya di talian 017.583.6865

Semoga perkongsian ni membantu para isteri di luar sana dan para pembaca yang sedang merancang nak hamil di permudahkan oleh Allah SWT.. Janji korang usaha tanpa jemu dan tanpa putus asa. Amin..


Thursday, 4 June 2015

6 Antara Kepentingan B-COMPLEX Untuk Kita SEMUA!

Assalamualaikum dan semalat pagi...

Pagi ni nak kongsikan betapa pentingnya B-COMPLEX ni pada kita semua bukan pada mereka yang sedang merancang nak hamil, mereka yang sedang hamil ataupun seang berpantang je tau.. malah B-COMPLEX ni terlalu banyak kelebihannya pada semua orang termasuklah pada suami kita juga tau..
sihat bersama produk shaklee
Siapa kata B-Complex ni untuk wanita je? oww ye la mementang la B = BEAUTY ek? so wanita  je la sebab wanita sinomim dengna CANTIK la yee...

Salah tu.. Jangan nak fikir cantik je tau.. banyak lagi kelebihan B-COMPLEX ni.. Kecik-kecik cili padi tau.. sangat berguna dan sangat memberi kesan pada semua yang mengamalkannya tau..

6 Antara Kepentingan B-Complex ni adalah, Jom kita kongsikan ek...

1) Mengurangkan risiko katarak. Katarak ni bila terjadi selaput dalam mata & mengganggu pengelihatan.
2) Untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut
3) Menguatkan imuniti tubuh dengan membantu menjaga sel darah putih.
4) Vitamin anti stress
5) Membantu metabolisma badan terutama hemosystin dan mengurangkan risiko sakit jantung.
6) Menjaga kesihatan tiroid

Ada ke orang cakap B-Complex ni boleh mengemukkan? saya makan sedari 2011 dari anak sulung saya sampai la anak kedua saya ni..berat makin turun adalah..dari 61kg lepas bersalin anak ke-dua saya.. lepas tu sekarang ni 43kg je lagi?

Tu ke menggemukkan atau membantu penjagaan badan kita kepada yang lebih baik?

Dan sebenarnya B Complex adalah vitamin yg agak 'panas' jadi sememangnya kena minum air banyak-banyak tau (2-3L sehari). Makan vitamin ni sebenarnya kena minum banyak.

Kalau tak minum air nanti kita akan rasa lapar sebab otak kita terima isyarat "lapar" bila sel badan kita perlukan air. itu yg asyik nak makan je. Jadi, kena MINUM AIR, jangan makan banyak-banyak pula ye.. Sebab kalu makan tu ynag korang cakap B Complex ni buat gemuk.. sebenarnya korang sendiri yang jadikan badan korang gemuk kan...

 Jadinya pilihan korang amcam? Nak sihat dan cantik atau pun tak? saya NAK CANTIK & SIHAT, Sebabnya B_Complex ni adalah salah satu vitamin favorit saya juga  dan antara yang wajib ambil tau. Harga? Murah je satu botol boleh tahan 4 bulan..

Nak tahu lebih lanjut akan harga dan guide korang cara pengambilan? siapa customer saya akan saya UTAMAKAN sebab korang percaya apa yang korang amalkan adalah yang terbaik untuk korang juga kan..

Cari saya;
Puan Lina a.k.a mommylina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei
SIDPro anda 867601
Tersu hubungi saya di 017.583.6865

Wednesday, 3 June 2015

BAHAYA Pemakanan Awal Pada Bayi Bawah 6Bulan!

Ramai antara kita yang kurang jelas akan kenapa  bayi seawal usia di bawah 6bulan TAK BOLEH di beri makanan lain selain SUSU IBU.

Tapi ada antara kita yang mahir dan ada juga yang "terlebih mahir" sebabnya mereka lebih tahu dan faham akan bayi mereka..

Tak salah kita nak beri makan pada anak kita, tapi sila kenalpasti terlebih dahulu samaada anak kita nak makanan "nasi" atau pun perlukan susu ibu yang lebih berkhasiat dan lebih pekat dan lebih baik sebenarnya dari "nasi" yang kita dok kata; "anak saya lapar, tak kenyang la.."

susuibu

Sebenarnya keperluan bayi untuk rasa kenyang tak la banyak mana pun..Tapi kalu dah susu ibu kurang zat dan kurang pekat juga kurang protien dan segalanya.. Mestilah ibu rasa penat dok anak nak menyusu dan melekat je.. Cuba kalu ikut gambarajah ni.. Mesti kita akan mudah faham keperluan bayi kita...

susuibu

Kenapa nak sangat bagi bayi makan"moi" ; "air beras" ; "bubur lembut" ; "nasi lembut" dan macam-macam lagi laa...

Ye tak di nafikan dulu kita kecik2 lagi dah kena bagi "nasi" dari mak kita kan.. .Tapi BEZAKAN dulu dan sekarang cara pemakanan kita dengan zaman mak ayah kita.. bagaimana persekitaran dulu dan sekarang.. cara penjagaan pemakanan dulu dan sekarang?

Sangat jauh berbeza tau.. kita sendiri dapat rasakan.. betul tak?

Tak salah bayi tu tgk kita makan.. mengunyah sedikit-sedikit.. tu tandanya dia ada kehendahk juga.. tapi kita sebagai ibu perlu bersabar.. dan pastikan memberikan yang terbaik pada anak-anak kita...

Nak ke andai kita tersalah bagi makanan pada anak kita.. bayi nak.. kita bagi .. nak lagi kita bagi.. sampai kita tak sedari usus dan perut bayi kita ruang dia bagaimana kan...

Pernah terbaca kes bayi berusia beberapa bulan di beri nestum dan perut / usus bayi tersebut pecah akibat terlebih di beri pemakanan awal usia... sudah nya? mak bayi tu menyesal pun tak berguna ...



duniasusuibu

Perkongsian ni saya tak nak para ibu di luar sana pun mengalami benda yang sama.. Sesama la kita berkongsi ilmu dan manfaat yang terbaik untuk anak-anak kita...

Nak bayi kita kenyang.. para ibu kena la kenyang juga.. Jangan sebabkan nak kurus la jaga badan la terlalu sibuk sampai lupa nak makan la..lepas tu mengamuk kat anak sebab nak "mengempeng" je.. sedangkan dah tau diri tu menyusukan anak, beri la masa untuk jaga kesihatan dan penuhi keperluan zat dan protin dalam badan untuk di kongsi bersama dengan anak kan...

Bila kita kenyang.. bayi kenyang... kita pun gembira.. dan penghasilan susu ibu lagi meriah tau... sebab tu. .saya sukaaa tersangat SET PENYUSUAN ni.. bukan ibu je dapat..malah bayi pun dapat.. dapat apa? apat kenyang la.. sebabnya sumber protin juga zat dan mineral serta kalsium yang bayi kita perlukan lengkap tanpa kita nak mengamuk-gamuk dan tention kan....

SET PENYUSUAN LENGKAP
Mommylina peduli dan mommylina kongsikan apa yang terbaik.. cukup sekali je saya kena.. korang jangan dah buat kesilapan yang saya buat.. mengamuk sendiri bila anak tak kenyang dan stress bila susu badan tak cukup buat stok masa dulu-dulu la sebelum saya kenal produk cinta hati saya ni.. .sekarang.. dengan anak ke-dua saya..100% produk ni. Alhamdulillah.. ianya terbaik dari yang pertama...

Nak dapatkan apa yang saya amalkan ni?

Cari saya Pn.Lina
Boleh call/ Whatsapp saya 017.583.6865
Pengedar Shaklee Kulim / 1Malaysia termasuk Brunei
SIDPro anda 867601


Tuesday, 2 June 2015

3 Punca Kenapa Anda (Isteri) SUKAR HAMIL?

Bercerita tentang kehamilan ni bukan mudah sebenarnya.. ianya memakan masa dan diri sendiri juga... dan sepatutnya segala masalah ni perlu di atasi sedari BUJANG lagi tau bukan lepas dah kawin lepas setahun dua kawin masih SUKAR HAMIL baru lah nak mencari penyelesaiannya...

set kesuburan shaklee

Lepas tu mula la cuba pelbagai cara dengan pelbagai macam lagi.. oh no... ulangan SEDARI REMAJA lagi perlukan penjagaan diri.. BUKAN SELEPAS BERKAHWIN sebenarnya...

Suami jangan salahkan ISTERI semata-mata.. Ketahui punca ini dan selesaikan secara bersama.. Insyaallah.. saya mengikut apa yang saya alami dan juga kawan-kawan alami kini mereka sedang hamil dan atas usaha mereka sendiri juga dan berdoa serta bertawakal pada DIA yang maha pencipta dan memberi...

Antara 3 Penyebabnya adalah;

1) PERIOD REGULAR?
Kadang-kadang masalah sukar hamil berpunca daripada masalah period yang tidak regular.. Period tak regular menandakan ada masalah dengan hormon.. Bila ada masalah dengan hormon, kemungkinan tahap kesuburan ada sedikit menurun dan menyebabkan sukar untuk mengetahui HARI SUBUR..

Jadi apa yang saya cadangkan solusi untuk atasi masalah ini ialah dengan pengambilan GLA COMPLEX + ESP + ALFALFA COMPLEX

2) KEPUTIHAN

Ada yang cakap keputihan tidak menjejaskan kesuburan. Tapi sesetengah pakar dan doktor akan beritahu, sebenarnya ianya sedikit sebanyak memberi efek.. Sebab ada kalanya keputihan ni boleh menyebabkan sperma sukar untuk "tembus" ke ovari dan ia sedikit sebanyak memberi efek kepada anda pasangan yang sedang merancang untuk hamil.

Sebab tu saya sangat cadangkan untuk customer dan kawan-kawan yang bertanyakan akan kes ni bagi yang belum berkahwin dan ada masalah keputihan, tolong lah rawat sebelum anda kawen.. dan seterusnya.. bujang tu bujang juga..tapi pasti tak selesa dengan masalah keputihan ni kan...

Buat yang dah kawin pun belum terlambat untuk membantu merawat masalah korang ni., boleh atasi dan merawatnya secara konsisten dan inshaAllah ianya pasti BERJAYA.

Untuk masalah keputihan ni pula, saya cadangan ialah pengambilan ALFALFA COMPLEX + VIVIX + GARLIC COMPLEX (Mengikut budget korang dan sememangnya ianya sangat BERKESAN tau..)

3) SENGGUGUT TERUK/ PERIOD TERLALU BANYAK @ SEDIKIT
Sekiranya terdapatnya gejala seperti ini.. Petama saya suka ingatkan customer untuk refer pada doktor sebab ianya mungkin antara tanda-tanda mengalami masalah cyst ataupun fibroid.. (moga-moga tak la kan) Sebab tu baik rawat sedari awal..mahupun masa bujang-bujang ni.. tak la menyesalkan...

Dan dapatkan pengesahan daripada doktor.. Dapatkan nasihat daripada doktor.. Dan jika benar anda mempunyai masalah seperti berikut, InshaAllah ramai yang berpendapat dan berjaya atasinya untuk masalah anda ni, saya akan cuba ikhtiar bantu dengan supplement Shaklee selain daripada rawatan doktor..

InsyaAllah semua orang termasuk anda juga berpeluang untuk hamil.. Selagi masih bernyawa, tiada yang mustahil di dalam hidup ini.. dengan izinNYA.. kun fa ya kun.. kata Allah.. Maka jadilah ia...

Yang penting, kena IKHTIAR dan DOA minta daripada Yang Maha Memberi.. Sang Pencipta kita semua... Insyaallah.. Tiada daya upaya kita tanpa izin dariNya.. Berusahalah dan jangan sesekali merasa putus asa.. anda pasti merasai alam kehamilan lepas ni..

Sharing wif love mommylina ibu kepada dua cahayamata saya hero dan heroin.. nak dapatkan tips merancang anak lelaki dan perempuan? boleh juga tanya tips ni.. .Insyaallah.. kita kan merancang... Dia yang maha dan lebih mengetahui.. Amin...

Ikhlas berkongsi ilmu;
Saya mommylina a.k.a Pn.Lina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia Termasuk Brunei
Boleh terus hubungi saya 017-5836865




Monday, 1 June 2015

Ayam Masak Tauchu - Resepi Simple Mommylina-

Selamat tengahari semua... Hari ni lunch apa? ada yang sedang bercuti tu mesti ambil peluang masak-masak kat rumah bersama keluarga tercinta kan... sama la macam saya ni...

Hari ni kongsikan korang 1 resepi simple tapi pembuka selera di tengahari mahupun malam... dan resepi ni korang boleh masak apa je pun..sebenarnya dengan timun dan lada lagi banyak.. tapi semalam dah masak dengan timun.

pengedar shaklee kulim

Hari ni saya buat Ayam masak tauchu dengan mix together dengna terung kecil-kecil ni dengna lada... suka ada warna-warni kat masakan baru meriah...

Resepi? Ala simple je...

Bahan-bahan utama;

1. Tauchu (ada pelbagai jenama, korang pilih la ikut yang mana.. saya pilih muslim produk dan ada yang sangat masin dan ada yang tak sangat masinnye)

2. Ayam
3. Timun ( Ikut selera) / saya pilih terung kali ni..
4. Lada
5. Asam keping
6. Serai
8. Perasa, gula dan garam

Bahan Tumis; 
1. Bawang putih (dalam 3 or 5ulas)
2. Bawang besar (Belah 4 je)
3. Halia (Hiris kecil-kecil)

Ok..dah.. ni la bahan-bahan utamanya.... saya guna simple je... sedap tapi simple.. bak kata orang.. masak campak-campak ni lagi sedap dari beria masak-masak ala chef tapi tak tak la beria nak makannya...

Alhamdulillah..sekali hadap suami makan dan saya juga little hero saya.. licin...

Cara masak?

Korang panaskan kuali; masukkan minyak masak dan

Masak dengan masukkan bahan tumis; goreng sampai naik bau.. lepas tu korang masukan tauchu; ayam dan terung.. goreng sampai naik bau dan rasa... if masin.. masukkan je perasa juga gula.. JANGAN lebih masin pula tau.. Haa asam keping jangan lupa tau...

Tumis beberapa minit.. sampai masak...

Dahhh siap...

Simple kan? senang je tau... saya sampai 2 pinggan bertambah.. dah baru sudah juga telan ALFALFA dan LECITHIN sebagai "agen" dan "perisai" saya untuk jaga badan saya dan kesihatan saya ni.. tak la terlebih makan kan...

ubat kurus

korang amacam? kongsikan resepi korang juga jum...

Saya mommylina
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601
Sering aktif di talian juga 017.583.6865



Bulan June Dengan PROMOSI HEBAT datang lagi...

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. Isnin kerja lagi? Cikgu-cikgu ada yang sedang bercuti ada yang masih ke sekolah menyiapkan kerja-kerja atau ada yang buat kelas gantian untuk raya nanti ke..

Eh pandai je kan mommylina ni... tapi betul la.. janji subject anak-anak murid semua A++ kan cikgu-cikgu yang sangat tinggi kesabarannya... Tapi yang kerja awam tu.. kerja jangan "mengelat" ye.. orang lain pun sama.. saya? kerja sendiri pun awal pagi tadi lepas subuh dah "punch kad" tau...

Tu la hakikatnya kita manusia perlu kerja, mencari rezeki dan menjemput rezeki.. tapi jangan lupa bersyukur pada Dia juga.. atas nikmat yang Dia berikan pada kita... Alhamdulillah.. masih bernafas lagi...

Yang penting jaga kesihatan.. bukan kecantikan luaran je di utamakan.. Tapi dalaman juga SANGAT PENTING tau,, baru terserlah kecantikan di luaran... gituuu...

big offer shaklee

Sama kali ni.. Awal bulan nak gtau OFFER baik punya dan tersangat banyak kali ni.. sempena nak meraikan kedatangan bulan RAMADHAN kita yang tak lama lagi ni tau.. so persiapannya.. .PASTI MERIAH dengan amalan ibadah dan niat kita juga tau lepas ni.... Insyaallah..

Haaa ni PROMOSI nya.. terbanyak dan terhebatkan... julung-julung kali tau ni di buat...

Lagi nak tunggu? Cepat-cepat grab sebelum "abang pos" kata 2minggu sebelum raya dah close pos laju untuk penghantaran.. apa la kan... relex... cool... yang penting barang-barang korang sampai awal seawal korang ORDER NOW!

Terus hubungi dan dapatkan konsultasi dari saya kepada anda TOUCH to TOUCH yaaa..

Puan Lina
SidPRO anda 867601
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia termasuk Brunei
017.583.6865 (Wasap/ Call/ Telegram/ SMS)

Apa yang kami amalkan, kami kongsikan ynag terbaik untuk semua dan membantu orang lain menjaga kesihatan juga secara semulajadi; bukan secara SEGERA tau..


Sunday, 31 May 2015

Mencari SEMANGAT Yang Hilang, & Bina SEMANGAT Baru Bersama!

Alhmadulillah... Masih bertahan walau pelbagai cabaran yang saya hadapi.. Tapi betul la orang kata...

Cara kita tak sama..

Rezeki kita lain-lain...

Kewangan kita lain-lain...

Perbezaan antara kau dan aku berlainan...

Tapi perasan tak? kita orang-orang MELAYU! ulangan tau.. orang-orang MELAYU, saling bersatu hati dan saling tolong menolong sesama kita... PASTI kita lebih maju dari sekarang kan?

Perasan tak?
jutawan shaklee

Antara kita.. kita yang paling mundur? paling "miskin tapi berlagak "poket tebal sebenarnnya kosong" ? ego apatah lagi.. cemburu? lagi laaaa....

Kenapa ek? perlu ke ada semua tu? sayang la kita MELAYU dan sesaudara ISLAM kita ni..

Kenapa nak dengki sesama? tak boleh ke kalu kat kedai kita tak ada.. kita promote kedai kawan kita yang kita tahu dia ada produk yang orang sedang bertanya tu cari?

Salah ke macam tu?

Saya suka cara "mereka" yang bukan saudara kita berniaga.. mereka kan.. saling tolong menolong tau...

Contoh yang paling dekat; Kita beli HENPON baru la kan.. lepas tu kita minta free bagai.. itu la ini la.. tambah lagi screen procter yang hat up lagi tu.. lepas tu "penjual" tu tanya.. ala u tambah lagi RM% la saya kasi special... then kita ni "melayu pembeli" ni kata OK..

Lepas tu, "penjual C" ni g kedai lain dan tanya kawan2 mereka tau atau paling pun sebelah kedai dorng.. ada kan.. terus dorng bagi tau.. tka lokek kan? malah jualan mereka berjalan juga kan.. dapat tolong kawan.. dan kita pun dapat sales juga...

Salah ke macam tu? korang rasa rugi ke untung?

Saya sedang mencari semangat baru yang sekian lama saya rasa semangat saya tetap sama sedari beberapa bulan, nak tolong orang tapi orang lain tak nak tolong diri mereka sendiri; tak kan kita nak paksa kan?

Sesetengan kita ni "orang M" ni sukaaa dan nak cepat kaya je nak cepat untung je.. untung skit2 tak mau la.. lambat la ape la... TERLALU BANYAK ALASAN + EGO

Betul tak? Kita nak tolong sesama kita.. tapi orang lain bagaimana?

PAra Rasullullah kita BERNIAGA lama tau.. untung? tak berkira sangat malah saling membantu tau... malah orang lain dah ambil cara Rasulullah SAW kita berniaga sedari awal lagi.. kita MELAYU je... ego dan buat-buat tak nampak...

Betul tak? Bila lagi kita nak UBAH cara kita mengikut cara para Nabi dan Rasullullah SAW berniaga?

Awal tu buat dah.. Sunnah .. tapi cara seterusnya tu ikut tak?

jutawan shaklee berilmu

Jom kita.. Mencari SEMANGAT BARU yang sekian lama dah hilang mengikut keegoan kita kan...

Mommylina sangat nak berubah...

Nak ikut cara kita yang baru bersama MENTOR dan eTeam yang hebat dunia dan akhirat di utamakan?

Cari saya untuk UBAH cara kita bermula SEKARANG! Katakan tak pada ALASAN & EGO itu.

Mommylina / 017.583.6865 
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia
Usahawan WANITA Dunia & AKHIRAT


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...