Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Friday, 22 May 2015

8 Tips Bantu Atasi Masalah TANTRUM - Wordless Day-

Assalamualaikum..dan selamat pagi ceria di hari Jumaat (Penghulu segala hari), moga juga memberi manfaat untuk semua atas perkongsian pagi ni..

Korang tahu tak apa itu TANTRUM? Sebabnya anak-anak"memberontak" tank tentu pasal? Ada je nak "mengamuk" / menarik perhatian para ibu dan ayah..

Biar gambar berbicara dan menerangkannya dan ...











Sharing more love wif mommylina
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia
SIDPro 867601
Hubungi 017.583.6865 untuk Tempahan Produk Shaklee.




Thursday, 21 May 2015

5 Makanan Popular PENGGALAK Susu Ibu - Kesempurnaan Ibu & Anak.

Alhamdululillah berkongsi lagi ilmu yang bermanfaat di pagi ini...  Pagi ni nak kita meriah-meriah kan wall anda dengan kegembiraan dan kesempurnaan ibu untuk anak-anak tersayang...

tips tambah susu ibu

Pasti para ibu yang bakal bergelar ibu, sedang dalam pantang dan menyusukan anak tersayang sedang mencari sesuatu yang lebih baik untuk menambah susu badan demi kesayangan para ibu kan... Apatah lagi tak sampai sebulan puasa dan bulan mulia bakal hadir lagi dalam hidup kita... Alhamdulillah...

5 makanan popular PENGGALAK Susu Ibu (Milk Booster) yang cepat dan sangat baik untuk ibu dan anak yang sedang menyusu. Insyaallah... Antara yang saya kongsikan juga adalah sebahagian dari pengalaman saya dan rakan-rakan saya adalah...

1. Kurma
Makanan sunnah yang kaya dengan pelbagai khasiat, di antaranya adalah protein, serat, glukosa, vitamin A, vitamin C, sodium dan potassium.  Ia juga kaya dengan zat besi dan membekalkan kalori segera yang diperlukan terutamanya buat ibu menyusu.

2. Buah longan kering
Rebus longan kering bersama kurma kering, kismis atau barli.  Lebih sedap jika dimasukkan sedikit gula merah.

3. Halba/Fenugreek
 Rendam sedikit halba dengan air suam dan minum airnya.  Boleh juga diletakkan di dalam masakan seperti sup, kari atau nasi.

4. Lobak putih
Sesuai dimasak sup bersama daun kucai dan ikan bilis.  Boleh juga dikikis dan direndam di dalam air suam sebelum diminum begitu sahaja.

5. Pucuk betik/Betik muda
Pucuk betik atau betik muda boleh dimakan mentah dan dimakan bersama nasi sebagai ulam-ulaman.


Ni antara yang saya suka makan dan semuanya senang di dapat oleh kaum ibu kan?  Dalam masakan, minuman sekali... Tapi adakah kita dapat nak SEGERA kan keperluan milk booster kita ni kalu anda seorang yang bekerjaya? mungkin ada masa anda ke pasar pagi.. ke pasaraya untuk membeli keperluan ni untuk memasak seterusnya milk booster anda.. Tapi adakah setiap hari? sedang badan anda pun perlukan lebih tenaga dan lebih masa dengan anak-anak?

Sememangnya ni antasa makanan asas yang akan kita masak dan minum.. Tapi bagaimana kalu terOVER masak? adakah KHASIAT itu akan kita perolehi lagi? sama tak seperti sesegar sayur yang anda beli tu? Pasti tak kan?

Yang ni saya kongsikan sedikit makanan @ minuman SEGERA yang sangat membantu para ibu juga merasai nikmatnya milk booster ni seterusnya penambah tenaga juga membantu nejaga kesihatan dalaman para ibu.. tak kisah la anda ibu bekerjaya atau surirumah.. Tapi surirumah pun 24jam masa kerja tau...

Anratanya adalah

1. ESP ((Soy Protien Isolate Energy) - Protien Non-GMO yang lengkap dengan semua Asid Amino perlu. Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal, menggalakkan kesihatan jantung dan prostat, pembekal TENAGA, kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot. Dan yang paling best adalah menjadikan kulit berseri dan anjal serta dapat memulihkan pigmentasi juga tau...

2. ALFALFA - yang mana sangat terkenal sebagai milk booster juga.. apa tah lagi pengerat kasih sayang suami isteri tau.. (kacip fatimah) modern... dan segera.. selain tu membantu menyihatkan tubuh badan juga membantu proses pembuangan toksin dalam badan kita...

Ni antara 2 yang saya kongsikan sebenarnya ada banyak lagi tau.. nak lagi lebih? korang saksikan video ni.. dari mengalamai masalah susu . mengalami masalah kecantikan ke... nak suami saya ke.. semuanya TERJAWAB di sini tau...


Sharing is caring wif love

Pengedar Shaklee Kulim
Pn. Lina (017.683.6865)
SidPro anda; 867601
Pencarian terdekat anda adalah Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei.





Wednesday, 20 May 2015

3 Tips Elak Mudah Pelupa Lepas Bersalin.

Kenapa asyik lupa je ek lepas bersalin ni.. Saya? Masa anak pertama memang sangat pelupa.. tapi lepas anak ke-dua ni.. Alhamdulillah.. ainya membantu sesangat...

3 Tips Elak Mudah Pelupa Lepas Bersalin? ada juga ek tipsnya? mestilah ada.. .kalu tak.. tak la saya kongiskan kat sini kan...

promosi omega shaklee

Okey-okey tak nak berpanjang lebar pula... terus je la ke tips nya ek...

1. Ambil makanan untuk kesihatan otak :
       Ramai antara kita yang akan jaga pemakanan saat masa pantang je kan.. Lepas 44hari.. terus bantai je nak makan apa.. macam orang yang dah bertahun tak makan.. Sebab masa pantang tu la nak makan itu la ini la... sedangkan sebelum pantang tu dah makan cukup-cukup dah.. sekali masa pantang.. tak ingat2 nak habiskan pantnag... Sebenarnya, penjagaan makanan kita ni sangat penting.. masa pantang kita makan cukup khasiatkan? ikan bakar.. ayam bakar.. rebus... laa semua yang di makan tak goreng-goreng pun.. kan2.. Tu salah satu bagus tau..
       Tapi tak semua akan hadapi sama makanan masa pantang dan selepas pantang.. selain untuk badan.. otak kita sangat penting.. mau tak kalu dah hari-hari lupa itu ini.. tak ke BAHAYA! jangan di biarkan tau... Tambah yang nak jaga badan bagai.. lagi la kontrol makan kan... Dulu saya konon nak kontrol-kontrol la juga makan.. Tapi sejak jadi ibu.. lepas tu menyusukan anak.. badan kita sendiri akan terjaga seandainya kita jagan pemakanan kita.. Yang paling saya suka.. OMEGA & LECITHIN ni terbaik untuk otak kita tau.. bukan untuk kita je.. bayi yang menyusukan susu badan pun akan dapat khasiatnya... So jangna sebab diet ke apa ke.. korang tak jaga pemakanan.. kang jadi pelupa.. suami marah-marah lepas tu korang pula terasa.. kan dah 1 hal... sedangkan suami marah sebab mengingatkan.. biasalah..lelaki.. hihi

2. Tidur yang mencukupi :
      Wanita dan bila dah bergelar ibu, lagi la tak cukup tidur kan.. kalu anak menyusu badan lagi lah satu hal.. Tapi tu bukan ALASAN tau.. macam mak saya pesan, anak tidur kamu pun tidur.. tapi tu dalam pantang la... saya? sejak ada IMPIAN tinggi tu tak layan la tidur-tidur lebih ni.. sebab buat saya lagi malas tau...

     Apa ynag saya buat? Haaa saya makan LECITHIN dan OMEGA juga B-Complex selain menambahkan khasiat dan nutrisi tuk badan saya yang sekarang dah 43kg ni dari 61kagi.. . macam tak percaya je kan... Tapi BETUL! ianya sangat-sangat membantu selain menjadikan saya merasa bahagia bila anak-anak saya pun sukaa sangat makan OMEGA ni tau..
Kan OMEGA ni untuk otak dan minda kita... sebab tu anak-anak kita baik untuk minda dan kesihatan mereka juga.. ibu dapat.. anak-anak pun dapat khasiatnya.. perkongsian  1 keluarga...

3. Buat senarai kerja-kerja yang nak di buat (To-Do -List):
       Haa yang ni saya buat kalu terlalu padat usaha untuk bahagikan masa yang perlu tu.. saya? pastikan saya utamakan yang PENTING terlebih dahulu..
      Buat senarai sebelum nak tidur tu..  Esok pasti kita ligat nak buat itu ini.. TANPA rasa berlenggah tau.. PERCAYA ke TAK? korang buat dulu then tinggalkan komen kalu korang buat rasa menjadi tak.. Tapi di ingatkan.. buat dengan ikhlas bukan dengan penuh ALASAN.. kalul ada ALASAN tu.. jangan salahkan saya pula ye.. tu tanya diri sendiri... Jangan sampai lupa tarikh-tarikh penting dengan suami..juga anak-anak dan keluarga besar dah la ek.. kang tak pasal-pasal korang di cakap nyanyuk pada usia muda.. TAK NAK la saya.... korang nak??? Pasti tak nak kan...

Ada banyak lagi sebenarnya.. tapi saya kongsikan 3 tips ni dulu la ek... Sebabnya.. kalu saya kongsikan banyak-banyak pun... tapi kita tak buat.. sama juga macam tak buatkan.. tak syok la...

Apa kata buat 3 tips ni dulu.. dengan harapan.. kita sebagai ibu muda ni terasa sangat bahagia dengna segala apa ynag kita lakukan tanpa merasa rimas.. kelam-kabut dan asyik pelupaaaaaaaa je awal-awal usia.. nanti kawan-kawan pula tegur..
"Hang ni muda baru anak 1 dah pelupa bagai.. hang ingat tak nama laki hang... "

Ayat kasar nampakkkk kan... Tapi itu la hakikatnya... JANGAN nak cantik luaran je TAPI dalaman hancur dan tak terjaga... Jom credit diri kita sendiri, sebelum orang lain mengata kita ni pelupa nak nyanyuk awal pula.. kan...

Bagaimana saya boleh bantu anda dapatkan LECITHIN & OMEGA ni? korang boleh terus cari saya di sini dan dapatkan untuk anda secara SEGERA! Apatah lagi OFFER baikkk punya OMEGA ni!

Ingat cari saya;
Pn.Lina @ Mommylina
017.583.6865
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia juga Brunei

Ni khas untuk anda yang nak OFFER ni.. Cari saya je naaaa.... Cantik & SIhat setiap masa!

kebaikan produk shaklee

 #Promosi bulan ni... #OMEGA beli 6 dapat 7 ; Beli 2 dapat 5% less

Dan.. terbaik bagi kawan2 yng belum register ahli.. Beli 1 produk + Register member DAPAT FREE VITALEA COMPLEX  



Memberi Hanya Dari SEGELAS SUSU!

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Segelas susu yang amat bermakna.
Hari ni nak kongsikan sedikit tentang The POWER OF SEDEKAH! yang mana ramai antara kita tak nak tahu dan buat-buat tak tahu sebabnya "beralasan" tak layak.. sebab pendapatan cukup-cukup makan dan sebagainya kan...

Sebenarnya tak.. kita semua boleh buat dan mampu buat, samada kita bekerja mahupun berniaga.. berniaga apatah lagi kan...

Saya kongsikan sedikit kisah ni bagaimana ianya boleh membawa kita untuk IKHLAS dalam bersedekah.

Mungkin ramai dah mmbaca kisah ni.. tapi saya tetap teruskan untuk mengulanginya...

Bermulanya disini-->
Seorang pemuda yang amat miskin terpaksa bekerja sebagai peniaga jalanan untuk membiayai yuran persekolahan. Suatu hari yang sukar, ia berada dalam keadaan tertekan kerana wang di poket hanya berbaki beberapa sen sahaja lagi sedangkan dia sangat kelaparan...

Dia memberanikan diri mengetuk pintu rumah jiran terdekat untuk meminta sedikit makanan. Tetapi hasrat itu didiamkan ketika melihat seorang anak perempuan muda membuka pintu. Dari niat nak meminta makanan, bertukar hanya meminta segelar air sahaja.

Gadis itu memandangnya dari atas ke bawah. Rasanya pemuda ini dalam kesusahan. ia kemudian bukan memberikannya air, tetapi segelas susu. Pemuda itu menerimanya dengan penuh syukur dan minum perlahan-lahan. Terasa susu itu telah menghilangkan perasaan laparnya.

Kemudian ia bertanya, ' berapa harga susu ini?'
'Awak tak perlu bayar sesen pun', balas gadis itu. 'Ibu saya berpesan untuk tidak menerima apa-apa dari setiap pertolongan yang di lakukan'.

"Kalau begitu, saya ucapkan terima kasih setulusnya',
balas pemuda itu dengan perasaan gembira.

Ketika pemuda bernama Howard Kelly meninggalkan rumah itu, ia merasa amat bahagia. Ia bertekad untuk menjadi manusia penyebar manfaat kepada semua kerana sedar, Tuhan amat bermurah hati dan selalu membantu semua makhlukNya. Contoh hari ni, Tuhan sedang menggembirakannya dengan segelas susu.

Bertahun-tahun lamanya, gadis muda ynag kini telah dewasa jatuh sakit. Doktor ynag mengubatinya tidak mengetahui apa jenis penyakitnya. Ia lalu di hantar ke pusat perubatanlebih canggih di mana doktor pakar berkumpul si situ.

Perempuan tersebut di serahkan kepada Howard Kelly yang kinitelah pun menjadi doktor  pakar ternama. Ketika beliau mendengar nama dan bandar asal pesakit tersebut, matanya bersinar-sinar lalu cuba mengingati siapakah dia.

Dr. Howard bertemu perempuan itu dan sekali imbas terus mengecamnya. ' Benar. Dialah gadis yang pernah membantuku suatu ketika dahulu', kata Dr Howard Kelly dalam hati. Sejak itu, beliau bekerja keras untuk menyelamatkan nyawanya dan akhirnya, setelah perjuangan yang berat dan panjang, gadis itu kini sembuh. Alhamdulillah....

Doktor Howard Kelly meminta pihak pengurusan hospital untuk menghantar kepadanya bil rawatan gadis tersebut. Sebaik ia di terima, beliau telah membuat sedikit catatan kecil  dan menandatanganinya. Kemudiannya bil tersebut dihantar ke bilik rawatan di mana gadis itu sedang menunggu dengan berdebar-debar.

Gadis tersebut merasa risau kerana sedar, caj rawatan mengubati penyakit ini amat tinggi. Ia rungsing memikirnya, pasti ia terpaksa menggunakan seluruh simpanan wang seumur hidupnya untuk membiayainya.

Ia takut untuk melihat angka bil tersebut, tetapi setelah beberapa ketika ia memberanikakn diri. Gadis itu membuka sampul surat bil tersebut dan amat terkejut ketika membaca catatan awalnya. Ianya membaca ayat ini ;

'Caj rawatan ini telah di bayar dengan harga segelas susu beberapa tahun yang lepas.'

                                                                Tandatangan ; Dr. Howard Kelly.

Gadis tersebut amat terkejut.... Alhamdulillah.. Tak semua pertolongan ikhlas kita di balas dengan segera oleh Dia kan.. Tetapi sememangnya Dia teramat pemurah dan mengasihani....

Takkan kita nak tunggu kaya dulu baru nak bersedekah kan? kita semua boleh dan mampu dengan pelbagai cara sekalipun... JANJI IKHLAS! itu yang terbaik...


Tuesday, 19 May 2015

Bahaya PEDOFILIA Umum Pada Anak-Anak - IbuBapa Ambil Perhatian.

Ibu dan ayah sila ambil PERHATIAN! Zaman sekarang anak-anak pun terdedah dengan kes rogol yang membuatkan kita semua risau untuk melepaskan anak-anak di luar walaupun hanya untuk bermain seketika.

Tak semua orang akan buat.. tapi demi anak-anak buat lah yang terbaik...Sememangnya anak-anak ni berpakaian seksi sangat ciut lagi comel. . Tapi tak bagi mereka yang berniat jahat.. sebaliknya menarik perhatian mereka untuk melepaskan nafsu serakah mereka.

Geram dan sakit hati dengan zaman yang semakin serba canggih ni..tapi otak manusia semakin di sempitkan dengan pelbagai cara segeradan terdesak!

Perhatikan gambar iklan ni.. semoga ianya memberi panduan dan manfaat untuk kita semua.

 Part 1

Part 2

Part 3

Part 4

Part 5

Part 6

Part 7

♡ mommylina love care and healthy ♡
Pengedar Shaklee Kulim & 1 Malaysia
SIDPro 867601 (017.583.6865)

Love sharing is very caring no " kepoci" dan adalah lebih baik kita biasakan anak-anak kita dengan pemakaian yang menutup aurat dan bertudung labuh itu kan indah... bagi yang nan-muslim mungkin boleh berpakaian yang sesuai dengan keadaan dan tempat juga kan...








Monday, 18 May 2015

Cinch Tea Mix Energy Shaklee; Terbaik Untuk Anda BERHENTI MENGUNYAH!

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Dah sarapan pagi pun masih mengunyah? Apa cerita ni kata nak KURUS la apa la... Tapi makan nye tak reti-reti kontrol.

Cinch tea mix energy shaklee

Nah saya bagi korang penangan CINCH TEA MIX ENERGY cara terbaik untuk korang berhenti mengunyah je.. Tak lapar pun nak mengunyah parah tu kalu nak kurus tapi tak kontrol cara pemakanan kan!

Terbaik minum ni masa ni, kontrol makan dan tambah tenaga pun ya tau.. tapi jangan pula minum malam, kang tak pasal-pasal korang berjaga malam pula tau..

Sebab? Korang kena minum dulu dan rasai penangan minuman ni....

Apa pula KELEBIHAN CREEN TEA ni?

Utamanya adalah MEMBAKAR KALORI.
<>  Minum teh hijau Matcha ni boleh meningkatkan metabolisma dan membantu tubuh membakar lemak secara purata kiri-kira empat kali lebih cepat. wauuu 4X LEBIH CEPAT tu.. bukan sekali 2 tau.. 4X!

Kenapa saya sebut green tea dan teh hijau Matcha? Sebabnya dalam CINCH TEA ni ada teh hijau Matcha. Jadi minum CINCH TEA ni pun boleh membantu bakar lelemak korang tau uols.

Sangat rugi tak amalkan sedari sekarang? pelbagai resepi CINCH ni saya akan kongsikan untuk korang lagi.. bukan setakat boleh kurun.. pastikan inch loss korang berlaku secara berterusan... jangan dah kurus pakai kebaya ketat-ketat pula tau.. walaupun dah kurus nanti, aurat perlu di jaga naaa...

Tea Matcha yang luar biasa... sangat membuat anda puas hati mengamalkan nya...

Nak cuba?

Cari saya di sini untuk konsultasi anda ...saya membantu anda mengamalkan cara pemakanan yang lebih siat dan terbaik... insyaallah.

Pn.Lina (Pengedar Shaklee Aktif Kulim)
SIDPro 867601
Gerak postage 1 Malaysia termasuk Brunei.
Terus Hubungi 017-583-6865

Sharing is caring kan...




Sunday, 17 May 2015

Ketahui WAKTU SUBUR Untuk Dapatkan ZURIAT!

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Pagi ni hujan membasahi bumi Kulim lagi.. Alhamdulillah.. Sesetangah yang bercuti, masa untuk merehatkan diri tanpa ke mana-mana, bagi mereka yang baru bergelar suami isteri time for HONEYMOON... even kat rumah je tau... Tapi... bukan je bagi mereka yang baru berkahwin.. mereka yang dah lama bergelar suami isteri pun masa tuk honeymoon sebab ada masa bersama kat rumah dengan anak-anak kan... "honeymoon" ni ramai yang sebut bila berdua je dengan suami...

tips merancang hamil

Tapi tak bagi saya.. "honeymoon" ni bersama seisi keluarga tanpa memikirkan sebarang kerja-kerja pejabat dan sebagainya... kan... pendapat kita semua sama je... tak kisah la...

Opss... okey-2 berbalik pada tajuk... MERANCANG NAK HAMIL! Bila waktu yang sesuai untuk "bersama" dan apa yang mereka katakan waktu subur ni sebenarnya?

Lihat pada gambarajah ni confirm kita tak faham kan?

tips merancang hamil
Fahami konsep KIRAAN HAID untuk MERANCANG HAMIL.

Tapi bila korang baca dan fahami penerangan kat bawah ni, bagaimana pula?

^ KENAPA PERLU TAHU WAKTU SUBUR WANITA? ^

1. Untuk memudahkan mendapat zuriat
2. Untuk mengelakkan daripada mendapat zuriat
Kedua-duanya adalah sama penting.
Ilmu ini mungkin boleh anda sebarkan dan digunakan secara praktikal.

JOM KITA FAHAMI KITARAN HAID WANITA

Kitaran haid ini agak kompleks dan susah sikit untuk difahami. Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan secara puratanya ialah 28-30 hari. Tapi wanita masing-masing ada kitarannya sendiri, ada yang 25 hari ada juga yang lewat sehingga 35 hari. Tetapi secara puratanya ialah 28-30 hari.Terdapat beberapa fasa dalam kitaran haid wanita.

Hari 1-4
Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) - ketika ini darah haid keluar. Hari pertama period adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu ditanda di kalendar dan tamat selepas beberapa hari. Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam sebulan.

Hari 5-13
Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 14
Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalui saluran falopio ke rahim.

Hari 15-28
Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya sejenis hormon dipanggil progestrone di rembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestrone semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh sebagaimana runtuhnya tembok Berlin. Proses akan mengalami kitaran semula pada
hari pertama.

BILAKAH WAKTU SUBUR?

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur baru sahaja keluar daripada sarangnya.
Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama period seterusnya atau ketika fasa luteal bermula.Ini adalah kerana fasa luteal pada kiraannya adalah biasanya tepat 14 hari setelah berlakunya ovulasi, sedangkan fasa folicullar boleh berubah-ubah. Jadi waktu subur adalah 14 hari sebelum hari pertama period seterusnya. Sekiranya period anda adalah tetap 28 hari,tak jadi masalah untuk mengira waktu subur anda. Sekiranya period anda berubah-ubah, inilah timbulnya masalah mengira waktu subur.

CARA LAIN MENGETAHUI WAKTU SUBUR

Pada waktu subur, suhu badan wanita akan naik sedikit dalam
satu darjah celcius. Juga terdapat lendiran cecair yang jernih daripada kemaluan. Ini adalah disebabkan hormon yang meningkat ketika ini.

MENGANGGAR WAKTU TERBAIK UNTUK MENDAPATKAN ZURIAT

Oleh kerana telur atau ovum tidak mempunyai jangka hayat yang panjang, iaitu dalam lingkungan 1-2 hari sahaja, maka tingkap untuk mendapatkan zuriat adalah sangat terhad. Oleh itu sperma dicipta dengan kelebihan yang lain pula.

Selain daripada berjuta-juta sperma dilepaskan (setiap seorang lelaki adalah jutawan), ia juga boleh bertahan selama 3-5 hari. Ini bermakna, sekiranya suami isteri bersama 3 hari sebelum waktu subur, atau 2 hari selepas waktu subur, maka ada peluang untuk telur itu berjumpa dengan sperma yang hidup lebih lama.

Oleh itu, untuk mendapatkan zuriat, pasangan boleh bersama setiap hari (malam / siang) pada hari ke 11,12,13,14,15,16 period untuk mendapatkan waktu optimum hari kesuburan sekiranya period anda datang 28 hari. Itu adalah menganggarkan waktu subur adalah pada hari ke 14..

Nak lagi sesuai untuk tambah kesuburan? Paling saya sarankan adalah 3 asas ni.. untuk permulaan.. .dan berkesesuaian dengan budget semua orang... Antaranya?

GLA Complex
B-Complex 
Zink Complex 

merancang kehamilan dengan produk shaklee




Dan SET ASAS ni boleh di amalkan suami isteri tau...  Jangna tak tau..selain untuk kesuburan penting vitamin ni untuk membantu kesihatan kita dan perancangan untuk hamil, apatah lagi mereka pasangan yang dah lama berkahwin tapi belum di kurniakan zuriat... Bagaimana nak dapatkan SET ASAS ni?


Korang boleh cari saya terus di sini;

Halinah a.k. a ^ mommylina^ 
Pengedar Shaklee Kuilm & 1 Malaysia termasuk Brunei
SIDPro saya adalah 867601
Hubungi saya di 017-5836865 

Selamat MENCUBA & BERJAYA!

Shring is caring wif mommylina to all of u ^_________^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...