Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Monday, 1 June 2015

Ayam Masak Tauchu - Resepi Simple Mommylina-

Selamat tengahari semua... Hari ni lunch apa? ada yang sedang bercuti tu mesti ambil peluang masak-masak kat rumah bersama keluarga tercinta kan... sama la macam saya ni...

Hari ni kongsikan korang 1 resepi simple tapi pembuka selera di tengahari mahupun malam... dan resepi ni korang boleh masak apa je pun..sebenarnya dengan timun dan lada lagi banyak.. tapi semalam dah masak dengan timun.

pengedar shaklee kulim

Hari ni saya buat Ayam masak tauchu dengan mix together dengna terung kecil-kecil ni dengna lada... suka ada warna-warni kat masakan baru meriah...

Resepi? Ala simple je...

Bahan-bahan utama;

1. Tauchu (ada pelbagai jenama, korang pilih la ikut yang mana.. saya pilih muslim produk dan ada yang sangat masin dan ada yang tak sangat masinnye)

2. Ayam
3. Timun ( Ikut selera) / saya pilih terung kali ni..
4. Lada
5. Asam keping
6. Serai
8. Perasa, gula dan garam

Bahan Tumis; 
1. Bawang putih (dalam 3 or 5ulas)
2. Bawang besar (Belah 4 je)
3. Halia (Hiris kecil-kecil)

Ok..dah.. ni la bahan-bahan utamanya.... saya guna simple je... sedap tapi simple.. bak kata orang.. masak campak-campak ni lagi sedap dari beria masak-masak ala chef tapi tak tak la beria nak makannya...

Alhamdulillah..sekali hadap suami makan dan saya juga little hero saya.. licin...

Cara masak?

Korang panaskan kuali; masukkan minyak masak dan

Masak dengan masukkan bahan tumis; goreng sampai naik bau.. lepas tu korang masukan tauchu; ayam dan terung.. goreng sampai naik bau dan rasa... if masin.. masukkan je perasa juga gula.. JANGAN lebih masin pula tau.. Haa asam keping jangan lupa tau...

Tumis beberapa minit.. sampai masak...

Dahhh siap...

Simple kan? senang je tau... saya sampai 2 pinggan bertambah.. dah baru sudah juga telan ALFALFA dan LECITHIN sebagai "agen" dan "perisai" saya untuk jaga badan saya dan kesihatan saya ni.. tak la terlebih makan kan...

ubat kurus

korang amacam? kongsikan resepi korang juga jum...

Saya mommylina
Pengedar Shaklee Kulim, 1Malaysia termasuk Brunei
SidPRO anda 867601
Sering aktif di talian juga 017.583.6865



1 comment:

  1. Baru tengok title, lom baca entrinye lagi dah telan air liur, bila baca terus lapar... kalaulah terus dapat.... hmmmm...

    ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...