Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Sunday, 31 May 2015

Mencari SEMANGAT Yang Hilang, & Bina SEMANGAT Baru Bersama!

Alhmadulillah... Masih bertahan walau pelbagai cabaran yang saya hadapi.. Tapi betul la orang kata...

Cara kita tak sama..

Rezeki kita lain-lain...

Kewangan kita lain-lain...

Perbezaan antara kau dan aku berlainan...

Tapi perasan tak? kita orang-orang MELAYU! ulangan tau.. orang-orang MELAYU, saling bersatu hati dan saling tolong menolong sesama kita... PASTI kita lebih maju dari sekarang kan?

Perasan tak?
jutawan shaklee

Antara kita.. kita yang paling mundur? paling "miskin tapi berlagak "poket tebal sebenarnnya kosong" ? ego apatah lagi.. cemburu? lagi laaaa....

Kenapa ek? perlu ke ada semua tu? sayang la kita MELAYU dan sesaudara ISLAM kita ni..

Kenapa nak dengki sesama? tak boleh ke kalu kat kedai kita tak ada.. kita promote kedai kawan kita yang kita tahu dia ada produk yang orang sedang bertanya tu cari?

Salah ke macam tu?

Saya suka cara "mereka" yang bukan saudara kita berniaga.. mereka kan.. saling tolong menolong tau...

Contoh yang paling dekat; Kita beli HENPON baru la kan.. lepas tu kita minta free bagai.. itu la ini la.. tambah lagi screen procter yang hat up lagi tu.. lepas tu "penjual" tu tanya.. ala u tambah lagi RM% la saya kasi special... then kita ni "melayu pembeli" ni kata OK..

Lepas tu, "penjual C" ni g kedai lain dan tanya kawan2 mereka tau atau paling pun sebelah kedai dorng.. ada kan.. terus dorng bagi tau.. tka lokek kan? malah jualan mereka berjalan juga kan.. dapat tolong kawan.. dan kita pun dapat sales juga...

Salah ke macam tu? korang rasa rugi ke untung?

Saya sedang mencari semangat baru yang sekian lama saya rasa semangat saya tetap sama sedari beberapa bulan, nak tolong orang tapi orang lain tak nak tolong diri mereka sendiri; tak kan kita nak paksa kan?

Sesetengan kita ni "orang M" ni sukaaa dan nak cepat kaya je nak cepat untung je.. untung skit2 tak mau la.. lambat la ape la... TERLALU BANYAK ALASAN + EGO

Betul tak? Kita nak tolong sesama kita.. tapi orang lain bagaimana?

PAra Rasullullah kita BERNIAGA lama tau.. untung? tak berkira sangat malah saling membantu tau... malah orang lain dah ambil cara Rasulullah SAW kita berniaga sedari awal lagi.. kita MELAYU je... ego dan buat-buat tak nampak...

Betul tak? Bila lagi kita nak UBAH cara kita mengikut cara para Nabi dan Rasullullah SAW berniaga?

Awal tu buat dah.. Sunnah .. tapi cara seterusnya tu ikut tak?

jutawan shaklee berilmu

Jom kita.. Mencari SEMANGAT BARU yang sekian lama dah hilang mengikut keegoan kita kan...

Mommylina sangat nak berubah...

Nak ikut cara kita yang baru bersama MENTOR dan eTeam yang hebat dunia dan akhirat di utamakan?

Cari saya untuk UBAH cara kita bermula SEKARANG! Katakan tak pada ALASAN & EGO itu.

Mommylina / 017.583.6865 
Pengedar Shaklee Kulim & 1Malaysia
Usahawan WANITA Dunia & AKHIRAT


No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...