Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Thursday, 21 May 2015

5 Makanan Popular PENGGALAK Susu Ibu - Kesempurnaan Ibu & Anak.

Alhamdululillah berkongsi lagi ilmu yang bermanfaat di pagi ini...  Pagi ni nak kita meriah-meriah kan wall anda dengan kegembiraan dan kesempurnaan ibu untuk anak-anak tersayang...

tips tambah susu ibu

Pasti para ibu yang bakal bergelar ibu, sedang dalam pantang dan menyusukan anak tersayang sedang mencari sesuatu yang lebih baik untuk menambah susu badan demi kesayangan para ibu kan... Apatah lagi tak sampai sebulan puasa dan bulan mulia bakal hadir lagi dalam hidup kita... Alhamdulillah...

5 makanan popular PENGGALAK Susu Ibu (Milk Booster) yang cepat dan sangat baik untuk ibu dan anak yang sedang menyusu. Insyaallah... Antara yang saya kongsikan juga adalah sebahagian dari pengalaman saya dan rakan-rakan saya adalah...

1. Kurma
Makanan sunnah yang kaya dengan pelbagai khasiat, di antaranya adalah protein, serat, glukosa, vitamin A, vitamin C, sodium dan potassium.  Ia juga kaya dengan zat besi dan membekalkan kalori segera yang diperlukan terutamanya buat ibu menyusu.

2. Buah longan kering
Rebus longan kering bersama kurma kering, kismis atau barli.  Lebih sedap jika dimasukkan sedikit gula merah.

3. Halba/Fenugreek
 Rendam sedikit halba dengan air suam dan minum airnya.  Boleh juga diletakkan di dalam masakan seperti sup, kari atau nasi.

4. Lobak putih
Sesuai dimasak sup bersama daun kucai dan ikan bilis.  Boleh juga dikikis dan direndam di dalam air suam sebelum diminum begitu sahaja.

5. Pucuk betik/Betik muda
Pucuk betik atau betik muda boleh dimakan mentah dan dimakan bersama nasi sebagai ulam-ulaman.


Ni antara yang saya suka makan dan semuanya senang di dapat oleh kaum ibu kan?  Dalam masakan, minuman sekali... Tapi adakah kita dapat nak SEGERA kan keperluan milk booster kita ni kalu anda seorang yang bekerjaya? mungkin ada masa anda ke pasar pagi.. ke pasaraya untuk membeli keperluan ni untuk memasak seterusnya milk booster anda.. Tapi adakah setiap hari? sedang badan anda pun perlukan lebih tenaga dan lebih masa dengan anak-anak?

Sememangnya ni antasa makanan asas yang akan kita masak dan minum.. Tapi bagaimana kalu terOVER masak? adakah KHASIAT itu akan kita perolehi lagi? sama tak seperti sesegar sayur yang anda beli tu? Pasti tak kan?

Yang ni saya kongsikan sedikit makanan @ minuman SEGERA yang sangat membantu para ibu juga merasai nikmatnya milk booster ni seterusnya penambah tenaga juga membantu nejaga kesihatan dalaman para ibu.. tak kisah la anda ibu bekerjaya atau surirumah.. Tapi surirumah pun 24jam masa kerja tau...

Anratanya adalah

1. ESP ((Soy Protien Isolate Energy) - Protien Non-GMO yang lengkap dengan semua Asid Amino perlu. Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal, menggalakkan kesihatan jantung dan prostat, pembekal TENAGA, kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot. Dan yang paling best adalah menjadikan kulit berseri dan anjal serta dapat memulihkan pigmentasi juga tau...

2. ALFALFA - yang mana sangat terkenal sebagai milk booster juga.. apa tah lagi pengerat kasih sayang suami isteri tau.. (kacip fatimah) modern... dan segera.. selain tu membantu menyihatkan tubuh badan juga membantu proses pembuangan toksin dalam badan kita...

Ni antara 2 yang saya kongsikan sebenarnya ada banyak lagi tau.. nak lagi lebih? korang saksikan video ni.. dari mengalamai masalah susu . mengalami masalah kecantikan ke... nak suami saya ke.. semuanya TERJAWAB di sini tau...


Sharing is caring wif love

Pengedar Shaklee Kulim
Pn. Lina (017.683.6865)
SidPro anda; 867601
Pencarian terdekat anda adalah Kulim & 1Malaysia termasuk Brunei.





No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...