Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Friday, 10 April 2015

Masakan Kegemaran Saya!

Ketam masak lemak cili api salah satu makanan dan masakan kegemaran saya... korang bagaimana?

Tak kira la ketam ke.. ayam ke.. udang ke.. tulang ikan masin ke... kalu dengan masak lemak cili apa ni.. kalu boleh mau saja di hirup-hirup sup tu... sedapppp..

Ketam masak cili api

Ni dia laaa.. baru ni masak wif cinta hati yang baru balik dari kerja... perh... sedop bak hang.. ^__^

Saya pun tak tahu..kenapa saya suka sangat makanan ni..bukan sebab ketam.. tapi tak kisah la kalu bukan ketam sekali pun.. janji masak lemak cili api.. pasti terbaik.. ni sekali ngn nenas.. lagiiii sedappp.. sampai bertambah2 nasinye... siap letsk kicap manis lagi..sebabnya... pedas daaa...

Esoknya... dengan kuah ni saya suka makan cicah dengan bread... perh... sedap.. korang pernah cuba tak? Makan ngn roti? Try la sedap tau...

Resepi masak lemak cili api ni tak perlu kot saya terangkan.. semua kawan2 mesti da tau.. orang kata.. masak campak2 itu lagiiii sedap.. janji ada bahan-bahanya.. macam...

Cili api; kunyit; serai; santan; --> ni antara bahan UTAMA..lain2 tu dari korang ikut nak letak apa.. hihi.. janji sedap kan2...

Nak makan dan masak apa lunch ni.. haaa try la masak lemak cili api.. dari lunch..boleh bawa ke dinner... save masa kan2...janji perut kita..suami dan anak2 kenyang.. betul tak..

Lepas lunch... kita pekena LECITHIN & ALFALFA ye... malam jap lagi terus detox usus kita untuk sepanjang minggu ni juga jom... Sebab tu la berat badan mommylina anak dua ni sampai sekarang 43kg sahaja...

Set budget kurus shaklee

Love sharing wif mommylina
Pengedar Shaklee Kulim ID 867601
017-5836865 💙✌









2 comments:

  1. Sameee... suke jugak masak lemak cili api. Setiap minggu memang wajib makan.. Cume bukan yang masak sendiri sbb nani duk hostel. jdi makan kat kedai je laaa...

    ReplyDelete
  2. sama laa kita boleh menjilat pinggang pas tu ;-)

    ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...