Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Monday, 12 January 2015

Tips Nak Berfikiran POSITIVE?

Selamat petang semua.. 

Petang ni nak share satu tips untuk kita sentiasa dan terus berfikiran positive dan merubah cara kita dari ynag kuat sangat negative ni kan... Melayu kuat dengan negative betul ke atau atau sekadar sembang kosong?

Okey tips ni saya dapat dari mereka-mereka yang berpengalaman dan mereka dna saya juga rasai sendiri tau... Saat saya tak amalkan.. rasa aura negative tu mudah sangat melekat.. tapi kalu saya terus konsisten..

Aik, magic pula... Jom baca sini-- >

SET UTK PEMIKIRAN POSITIF (SMP)

Sangat baik tau berfikiran POSITIVE ni.. Haa jangan tak tau. SET unutk terus positive pun ada tau kat Shaklee ni...

Barangsiapa NAK ubah diri jd lebih positif, pastikan KONSISTEN amik set ni:-

1. LECITHIN
2. OMEGA GUARD
3. B COMPLEX
4. PERFORMANCE DRINK

Bagaimana set ni berperanan utk jana pemikiran POSITIVE?

Dalam otak kita ada neurotransmitter, yakni bahan kimia dalam otak yg kerjanya menghantar infomasi ke dalam sel saraf kita.

Neurotransmitter ni macam posmen. Apa jadi kalau posmen tak bekerja? Surat/parcel tak sampai...

Orang POSITIVE - neurotransmitter bagus - posmen kerja dgn efisen, semua surat sampai

Orang NEGATIVE - neurotransmitter tak bagus - surat tak sampai lah, salah alamat lah... Sbb tu kadang2 orang cakap lain tp org negatif terus fikir lain.

Orang GILA - neurotransmitter tak balance - posmen blur. waze rosak agaknya.

Jadinya, SMP ni bertugas untuk:-

Lecithin - membina neurotransmitter (tempat kelahiran posmen)

BComplex - mencantikkan neurotransmitter (tempat latihan posmen)

PD - memastikn kelancaran perjalanan neurotransmitter (motor, waze)

Omega - mengawal selia fungsi otak, 2/3 dr otak terdiri drp lemak.(penghulu kampung)

Jadi sesiapa nak ubah diri kepada POSITIVE ni..boleh bermula sekarang..ni bukan untuk positive je..Malah terlalu banyakkkk lagi KELEBIHAN yang kita akan perolehi...

Kalu nak teruskan negative tu... terpulang... bagi saya.. positive membawa kita pergi lebih jauh lagi dan kita boleh gembirakan hati kita juga... Tapi negative ni membawa kita terus pada keadaan yang tak akan kemana-mana malah terlalu sangat di kelilingi masalah dan lagi saya tak suka adalah cepat tua la pulaaa... dah sukaaa sangat fikir yang negative kan-kan... ^__^

Ayuh.. .kita ubah diri kita kepada ynag mengembirakan dan menceriakan serta jalani hidup sihat sejahtera kawan-kawan....

Berminat nak tahu lebih lanjut? cari saya kat sini-->

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk Shaklee / menjana pendapatan dengan Shaklee/ menjadi ahli Shaklee / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Lina (017-5836865) Pengedar Shaklee Kulim dan Bukit Mertajam & 1 Malaysia.
  

1 comment:

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...