Kesan Berfikiran POSITIVE!

Sayangkan diri sendiri, ubahlah dari yang negative kepada positive dan kesan berfikiran positive ni sangat membawa kebaikan kepada kita... Jangan suka sangat 'judge" orang lain, tanpa kita tahu sebabnya dan mudah sangat salahkan orang lain tanpa tahu hujung pangkalnya...

kejayaan shaklee saya

Berfikiran positive pada semua yang ada di sekeliling kita, bukan saja membawa kita kepada kegembiraan dan kebahagian malah hidup kita lebih tenang dan kita terasa sangattt lapang dada.. percaya lah...

Buat apa nak ambil "port" akan sesuatu ynag negative.. lepas tu kita pula tension tak tentu hal nak cari jawapan dari yang negative tu kan...

Korang pernah rasa tak... bila korang ambil "port" yang negative ni.. terlalu banyak kesan negative yang korang akan lalui sepanjang hari tu... Tapi bila korang ubah "port" yang negative tu kepada positive tu.. korang akan rasa lapangggg sangat dan sering tersenyum...

Pernah buat tak? kalu belum.. mulai hari dengan positive segalanya...

Tapi bila ada yang negative tu korang "hidden" je... dan abaikan... "buang" jejauh.. dan terus tukar.. positive..

Saya percaya... pasti ada kelainannya...

Jom kita lepas ni.. ada je negative.. buang terus dalam minda kita. .dan tukarkan kepada yg POSITIVE..

Berani sahut cabaran?  kesna berfikiran positive ni tak mendatangkan kebaikan pada saya pun kalu korang buat dan teruskan positive... Tapi ianya memberi kesan kepada kehidupan korang dan keadaan sekeliling korang juga... kalu korang rasa susah... maka susahlah jadinya.. tapi bila kita fikirkan mudah.. maka mmudah lah ia... Insyaallah...
islam ini indah

Sesungguhnya Allah S.W.T tak suka orang yang suka berputus asa... jom kita usahakan yg lebih baik...

Saya NAK kita semua lebih baik dan sentiasa mengingati DIA saat kita gembira mahupun sedih, senang mahupun susah..

Insyaallah... 2015 membawa 1001 kebaikan kepada kita semua...

Doa untuk kita semua mencapai apa yang kita impikan dan azamkan... amin....

Sayang korang... sayang mommylina...

2 comments:

  1. Selalu fikir positif, hasilnya juga akan positif :)
    Happy 2015, Lina!

    ReplyDelete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...