Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 13 September 2014

Kenapa saya suka Shaklee dan penuhi impian bersama Shaklee

shaklee

Relex dan santaiinye la puteri ibu ye... sebenarnya ni event Shaklee kiranya celebration Raya Aidilfitri (yang dah lepas) sekali dengan motivation yang memberi saya semangat..bukan saya je..semua orang la.. so anak-anak tak pernah di lupakan.. bawa dan heret sekali..hahahaha...

Ada event dan jamuan makan dan makan( saya makan je tapi berat badan tetap macam tu juga tau) haha .. dan yang paling best setiap kali ada event Shaklee ni..tak kisah la kat mana sekali pun, anak-anak tak pernah di asingkan.. seee... ^__^ seronok tau time ni...

Shaklee
Haaa ni masa baru nak bermula lepas jamuan raya dan makan dan makan..haha... best juga.. kami datang awal masa tu..kul 7pm..Alhamdulillah.. yang paling best..daftar dan terus g makan..makan je kan..haha..lepas makan.. solat..

Shaklee
Sebab tu saya sukaaa sangat event Shaklee ni.. dan sebab saya pilih Shaklee sebab multi.. bawa anak-anak ke mana sahaja..event formal pun ada anak-anak.. siap sediakan program lagi untuk anak-anak ni.. seperti mewarna... dan ada hadiah juga tau siap yang siapkan dan mewarna paling kemas dan cantikkk...

Shaklee
Haa...ni part yang paling best..tak perlu risau...kami datang kul 7pm masa tu, lepas daftar terus nak ke tempat solat yang berdekatan.. masa tu kami di jemput untuk makan dulu, tgk2 ada surau di sediakan..Alhamdulillah.. sangat-2..tak perlu g jauh2.. ruang solat lelaki dan perempuan di sediakan tanpa susah-susah.. anak-anak pun boleh solat sekali.. anak saya ni suka interframe..so ada je la muka dia... haha.. Apa yang saya ceritakan ni bukan nak gtau saya ni solat ke bagai.. sebenarnya saya kongsikan event mana yang paling seronok macam ni, boleh bawa anak-anak, dan kami serta kita yang muslim tak di ketepikan malah si sediakan tempat untuk solat. itu yang PENTING! dan suami pun rasa seronok dan  bersyukur..

Haa ni si abang yang sukaaa nak bergambar.. tadi si adik relex dan santaiii lagi.. datang si abang terus si adik nangis... hahah... seronok dengan gelagat anak-anak ni.. Masa ni la anak-anak ni nak berkawan berlari sana sini, kat rumah terus tidur... 

Syukur alhamdulilllah.. masa untuk keluarga dan ber SHAKLEE sentiasa seiring..dan ni kan bisnes keluarga.. jadinya apa pun event anak-anak bawa sekali.. 

Ini cerita semalam... hari ni saya kat event dan ceramah tentang PENYUSUAN SUSU IBU di Klinik Kesihatan inu Anak (KKIA) Kulim .... waaa ..di jemput dan terpilih untuk event ini sangattt suka..sebab saya di pilih antara reramai para ibu yang hebat2... Syukur alhamdulillah.. anak-anak dan saya serta suami.. Penyusuan susu ibu ni sangatttt awesomeee dan si abang saya dapat PHD dalam dunia penyusuan susu ibu.. sebab berjaya menyusukan hero saya ni sehingga 2 tahun... 

Jom sambung entry lagi lepas ni ..nanti saya kongsikan lagi tentang ilmu yang saya perolehi dari event saya ynag saya join pagi  tadi dna ni pun event tak sudah lagi.. tengah tunggu penyampaian sijil lagi..waaa bestkan.. berkongsi ilmu dan manfaat ynag kita ada untuk semua para ibu hebat...

Love uols...

#Kulim
#Shaklee

Impian saya bersama keluarga

Dalam hidup ni siapa yang tiada impian kan? Impian saya bersama keluarga tersayang saya ni ada macam-macam.. Tapi pertama-tama sekali saya nak kami sekeluarga sentiasa macam belangkas... hahaha... yela tak boleh  pisah lelama..

bekerja dari rumah
Setiap hari bersama keluarga.. (gambar hiasan)

Impian mula saya dulu masa tu saya bekerja dan baru lepas bersalin.. impian saya nak jadi surihati suami dan anak.. Tak perlu kerja kat luar, bila suami balik kat rumah saya ada kat umah bersama anak-anak...dan sekarang Alhamdulillah.. IMPIAN itu terlaksana.. TAPI saya bukan surihati suami yang goyang kaki tak buat apa tau.. saya berhenti kerja hanya di luar. TAPI saya masih ada "pejabat" kecil saya di rumah sendiri dengna anak-anak dan suami... "WAHM" (Working At Home Mommy)... Gembirakan...

shaklee
Ibu bekerja dari rumah.. tapi its real..si abang sangat suka main kapal terbang & si adik suka buku..

Apatah lagi suami jenis kerja luar.. masa kerja tak menentu.. tu sebab saya pilih untuk bekerja dari rumah.. dan yang bestnya ..saya WAHM ni rasa "gaji" saya lebih dari gaji saya terakhir sebelum berhenti kerja dulu... Sememangnya betul, kerja sendiri ni lagi seronok.. semua time kita yang uruskan.. syukur yang tak terhingga...

Dannnn... lagi banyak impian saya dan keluarga kecil saya ni... mahu kemana-mana sahaja dengna bebas... tanpa perlu fikir itu dan ini.. ynag penting kami bersama dan selamat.... dan lagiii impian saya? saya nak SHAKLEE bayar saya atas usaha saya sekian lama dengan PERCUTIAN 6BINTANG dengan FREE lagi ..kami berempat tau..bukan kami berdua je...


Cooming soooooonnnnnnn... sebab tu saya nak tolong lebih ramai lagi untuk capai impian berkerja di rumah bersama anak-anak dan suami.... tau tak.. dalam SHAKLEE tiada yang mustahil.. dan YA! memang Shaklee ni MLM.. tapi MLM yang sangat adil... saya "bergaji" 4 angka... tapi saya masih tak puas hati sebab saya tak dapat tolong kawan-2 saya yang nak jadi macam saya .. sebab saya nak dorang juga buka statik je dapat 2 or 3 angka.. bagi mereka rasa juga 4angka baru fair n square kan... hahah.. TAPI saya tak goyang kaki naaaa... saya lagi semangat tgk anak-anak SHAKLEE saya terus dan terus berjaya....


shaklee
Kami berniaga + anak-anak turut serta sekali tau...
Saya dan anda di antara mereka juga... bagi yang BELUM mendaftar lagi..dan mahukan suatu perubahan yang lebih baik dan pilihan yang bijak dan tepat.. bersama kita menjadi JUTAWAN SHAKLEE tanpa sempadan  dan kita antara WANITA HEBAT dan tulang rusuk suami kita juga kan... Kerja isteri bermula bersama suami dan anak-anak HANYA dari RUMAH!

Mahu perubahan dan merasai apa yang HEBAT dalam SHAKLEE kali ini... Terus cari saya kat sini ...

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...

Friday, 12 September 2014

Produk Shaklee :- Kepentingan bersihkan usus kita.

Masalah pembuangan yang tak lancar, sering tukar-tukar pengambilan vitamin, ubatan atau jamu dan sebagainya tapi masih TIDAK BERKESAN! 

Tahukan kita, kepentingan bersihkan usus kita terlebih dahulu setiap kali kita tukar-tukar produk mahupun yang lebih kerap adalah bersihkan usus kita dari penyimpanan dan penghadaman yang terlalu lama dalam usus kita?

Herblax Shaklee mengandungi adunan pelbagai herba yang sering digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan melancarkan fungsi usus.*

Herb-LaxTM bertindak secara lembut bagi membantu anda menangani masalah pembuangan air besar yang mungkin dialami sekali-sekala.. Ramuan produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan  traditional dan teknologi barat. Ianya mengandungi 9 herba semulajadi; alfalfa leavers, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk di gunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang..

Manfaat utama dari HERBALAX SHAKLEE ni untuk kita secara tak langsung yang bersihkan usus kita?
* Pembersihan najis yang tersekat secara semulajadi (sembelit)
* Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
* Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semmulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit ynag sekian lama!
* Membantu mengempiskan perut
* Ia juga membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil secara terus telan atau di campurkan dalam air panas, sebagai minuman teh herba.

Terbaikkkkkkkkkk... Untuk anda yang nak TURUNKAN BERAT BADAN | KURUS? ini sangat sesuai untuk anda juga!

TAPI produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini.

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Boleh juga dapatkan kat info Shaklee Malaysia TAPI nak konsultant secara dekat terus hubungi saya di?

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga..
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)

Testimonial Shaklee :- Masalah cyst punca sukar hamil?

Cyst atau fibriod adalah sejeni penyakit yang berkaitan dengan wanita masa kini. Dan adakah masalah cyst punca sukar hamil bagi mereka yang sedang merancang untuk hamil?

atasi masalah cyst dan fibriod dengan shaklee
Hampir atau lebih 75%  wanita akan mengalaminya. Mungkin tanpa kita sedari juga dan satu kemungkinan yang tinggi untuk anda juga mengalaminya. Tetapi tahukah anda apa itu cyst dan fibroid? info penting untuk kita sebagai wanita ketahui apa itu cyst dan fibiod dan puncanya berlakunya kes ini.. dan jika anda sekadar tidak peduli, fibroid boleh bertukar menjadi kanser jika tidak diatasi pada peringkat awal.

Pada pendapat kami juga terdapat dua cara untuk menghilangkan cyst dan fibroid iaitu samada melalui pembedahan atau pengambilan supplement... Tapi pastinya wanita tak nak melakukan pembedahan ni bukan?

Ada yang mengatakan punca dan alsebab berlakunya cyst ni adalah dari pola pemakanan seharian terutamanya pada mereka yang sukaa dan gemar makan kepak ayam (wing), mungkin dulu zamna mak ayah kita YA SELAMAT, tapi zaman kita ni? semua rasa dah tak selamat nak makan, betul tak? kenapa? sebab kepak ayam tu tempat dimana penyuntikan dilakukan untuk ayam-2 ni cepat membesar. di sebabkan zaman duit juga la penyebab semua ini.Tapi bak kat suami saya JAGA PENGAMBILAN MAKANAN , JANGAN SALAHKAN MAKANAN!.. fakta atau auta mungkin kita boleh tanya pada Doktor kita semua...

Dan saya tak la bercerita panjang lebar.. .mungkin dari TESTIMONIAL ni boleh membantu penyelesaian

kebaikan gla shaklee

cyst dan fibriod shaklee

testimonial gla shaklee

Saya kongsikan 3 TESTIMONIAL ini dulu kat sini... semoga ni memberi harapan baru untuk para wanita dan isteri yang mengalami masalah cyst atau fibriod ni... Tak salah untuk kita mencuba secara semulajadi dari kita terus berserah je untuk melakukan pembedahan sedangkan ada cara lain lagi untuk di atasi...

Nanti saya share entry seterusnya lagi.. lepas amalkan GLA COMPLEX Shaklee baru terkesan dan terjumpa cyst ni kat wnaita hebat ni yang dah berada dalam uterus dia selama 2 tahun..dan dia sangat bersyukur sebab masih lagi berpeluang untuk memperbaiki dengan cara yang lebih baik...Insyaallah...

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh blogger2 hebat dan saya juga... Jum FOLLOW dan tinggalkan entry anda!:





Promosi Shaklee :- Membeli sambil beramal

Alhmadulilah..tak menjadi sia-sia bila kita buat dan amalkan dengan niat.. dan secara tak langsung kita dapat melakukan amalan yang tanpa kita sedari secara tak sengaja...

Buat baik tanpa senjaga sangattt indah kan... kali ini, dlama anda nak menjaga kesihatan anak-anak dan keluarga.. boleh juga anda beramal tau.. 10% dari pembelian anda.. dengan niat akan di sumbangkan ke "Cares of our children"....

promosi shaklee mealshake

Sedikit info tentang MEALSHAKE!

Hidangan lazat, berkhasiat dan mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

  * Sarapan segera penuh berkhasiat
  * Sajian yang lazat, murah dan cepat disediakan
  * Makanan segera untuk dinikmati oleh semua
  * Snek yang sungguh sedap dan boleh diambil pada bila-bila masa
  * Sajian ideal yang rendah kolesterol, lemak dan natrium

Shaklee Meal Shake merupakan sumber protein yang lengkap dengan penambahan vitamin dan mineral. Ia membekalkan sembilan asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh anda dan amat diperlukan dala

Di samping itu, Meal Shakes Shaklee juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein, termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.

Siapa yang sesuai ambil MEALSHAKE? semoa BOLEH terutamannya mereka dan anak-anak yang ;-
* Kurang selera makan
* Masalah asthma
* Eczema @ kulit sensetif
* Anak-2 dibawa jagaan Taska yg sering selsema dan mudah dijangkiti sakit batuk dan sebagainya
* Anak-anak yang kurang aktif dan mudah letih dengan pelbagai tugasan sekolah dari seawal
   pagi hingga ke petang....
* Warga tua dan dewasa yang susu untuk menelan pil (ni termasuk saya juga ni ;) )

Jangan terlepas peluang dengan OFFER dari pembelian 3 canister anda dapat 1 canister PECUMA!

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 

Thursday, 11 September 2014

Testimonial Shaklee :- Atasi masalah kedinginan suami isteri

Haa..malam Jumaat ni..opss... Haha... bagi yang DAH KAWIN je ye.. teruskan baca..dan baca.. bagi yang ada masalah kedinginan... anda WAJIB BACA dan atasi masalah kedinginan suami isteri dengan kadar SEGERA!!!!
kedinginan punca penceraian

Kebetulan...nak berkongsi cerita malam ni.. sekali testimonial untuk mereka yang berjaya atasi masalah ynag mungkin ada sebahagian kita juga sedang menghadapi masalah suami isteri kan... BAHAYA bila yang baru kawin sebab lewat dapat zuriat juga perlu baca.. dan bagi yang lepas bersalin, mungkin masih merasa fobia untuk "bersama" atas sebab-sebab tertentu kan... Suami pula kadang boleh bertahan dan ada yang tunggu lepas habis pantang je.. tapi ada isteri yang nak sehingga 100hari pantang.. lepas tu masih la dinggin?

Mungkin ada boleh cuba cara ni... mudah je untuk para isteri.. .kan menjaga keharmonian rumah tangga ni penting... apatah lagi HAK suami tersayang kita... Tapi sila jangan salah anggap pula eakkk...

kelebihan gla shkalee
Testimonial #1

kelebihan gla shaklee
Testimonial #2
Cukup la dua testimonial ni dulu eak... kang lelebih pula..korang suami isteri serbu calling-2 terus saya malam ni nak-2 amalkan GLA COMPLEX yang kontrovasi dan hottt ni tau... tapi jangan lupa ESOK boleh terus calling2 dan terus ORDER ...^__^

Bentuk GLA Shkalee yang HOTTT ni??? kecil-kecil cili padi tauuuuuuuuuuu

gla shaklee

Haa sekali fungsi dan manfaat @ kebaikan terus saya bagi... Semoga ni sangat membantu dan memberi manfaat untuk pasangan yang sedang alami masalah kedingingan.. ni baru sebotol GLA Shaklee tau.. belum kena gabungan dengan "VITAMIN CINTA" lagii laa hai... apa tu vitamin cinta??? off coz la VITAMIN E ..nanti kita sambung kat entry lain pula ek... selamat malam... ^__^

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga..
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9d50bcc2d13c9160fcf2a3fd160252a6


Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh blogger-2 hebat dan jangan lupa FOLLOW kat link di bawah juga..mungkin anda pemenang GA kali ni?

  Mommy Lina | Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin

Testimonial Shaklee :- Merancang kehamilan dengan Set Kesuburan Shaklee

Alhamdulillah.. Tahniah kepada para pengantin baru dan lama..haha..setiap kita berkahwin pasti tujuan nak menghalal yang haram..bila dah halal. nak buat apa pun tka kisah dah kan.. tapi jangan la p kat tempat-tempat hot.. yang dok Jabatan Agama selalu usha tu.. korang p pula berdating kat sana.. bila dah kena tangkap kan dah satu hal.. pas tu korang cakap korang dah kawin.. tapi tetap banyak di persolakan..jangan ikut CONTOH ni tau... haha.. tak baik.. kawin dah.. lepak rumah lagii bagus lepas balik kerja.. ye dak

kebahagian suami isteri

Okey2..berbalik pada tajuk kita.. lepas kawin mesti la nak merangan kehamilan kan? ada yang bunting pelamin terus..alhamdulilah..tapi ada ynag menanti lebih dari setahun, dua ada yang 10 tahun masih juga belum di beri rezeki zuriat... tapi rezeki dari hak lain ada..Alhamdulillah..tapi tanpa cahaya permata hati cinta intan payung kat rumah penyeri rumah setiap pasangan yang dah berkahwin ni pasti rasa sunyi kan..

Bagi pasangan yang dah hampir setahun mendiri kan rumah tangga tu masih belum ada zuriat.. .ANDA perlu buat pemeriksaan tau.. untuk pastikan apa masalah dna kat mana yang boleh di usahakan bersama... betul tak.. jangan pula saling salah menyalahi sesama pasangan... SILA kenalpasti punca kurang subur atau mr.suami ni KUAT merokok? minum kafien? senaman? dan mrs.isteri pula period tak teratur.. tak tau bila waktu subur dan kurang ovum ke... siapa tahu kan... baik buat pemeriksaan terlebih dahulu dan dapatkan nasihat doktor anda juga..

berjaya hamil
Dan setelah mendapat nasihat doktor anda..mungkin anda boelh berusaha dengan cara anda dan menjaga pemakanan serta mengambil makanan tambahan @ supplement mengikut keutamaan anda serta terus dan terus berusaha tanpa merasa putus asa... ingat..nak dapat "anugerah" dari Allah kena la berusaha dan yakin serta jangan mudah putus asa.. dan yang penting juga adalah berdoa...

Semoga TESTIMONIAL Shaklee ni sangat-2 membantu anda dan juga pasangan untuk lebih berusaha dan bersemangat tau... insyaallah... segalanya pasti ada jalan yang terbaik....

testimonial gla complex

testimonial gla complex shaklee

gla shaklee

gla complex shaklee

testimonial gla shaklee
Doktor sendiri tak syorkan pengambilan ubat hormon secara berterusan TAPI dengan GLA COMPLEX? Tiada kesan MALAH sangat membantu anda!

Semoga perkongsian ni sangat-sangat membantu setiap pasangan yang sedang berusaha untuk dapatkan zuriat.. dan JANGAN sesekali menyalahkan PASANGAN sebab lambat HAMIL.. sehingga berlakunya PENCERAIAN...No..no..no.. Suami sila JAGA kata-kata..dan suami juga perlu berusaha bersama!
============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...


Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh blogger-2 hebat juga.. dan saya juga.. anda FOLLOW kat link di bawah,dan sila tinggalkan jejak anda tau.komen2 sangat di alu-alukan TQ :-

  Mommy Lina | Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku, Seorang Blogger !

http://www.benashaari.com/search?updated-min=2014-01-01T00:00:00%2B08:00&updated-max=2015-01-01T00:00:00%2B08:00&max-results=50

 Alhamdulillah..mengurus anak-anak kat rumah yang si adik mengantuk tapi masih nak bermain.sudahnya .. dari pagi tadi mommylina nampak segment ni entry nye tak siap-2 juga... dan masa ni, akhirnya berjaya juga siapkan entry singkat ni... Tak pernah join since saya belajar berblog dari 2010, tapi kali ni biarla mommylina kekalkan blog ni sampai orang lebih gah mengenalinya...

Latar belakang saya? 

Saya seorang yang sangat simple..sorang isteri dan ibu kepada dua cintahati saya. hero dan herion saya. Berjiwa dan berimpian besar dari dulu kini dan selamanya... cehwaaaa....

Kelebihan Blog saya?

Blog ni belum lagi sampai sebulan tau korang, TAPI entry dah lebih dari yang saya jangkakan juga..dan dari blog www.mommylina.blogspot.com ini juga..saya kenal ramai blogger-blogger hebat seperti Mr.Ben Ashaari. Sebab tu korang kena la follow saya sebab saya suka berblogwalking lepas ni.

Impian bila dah berblog ni?

Ohhh..saya sukaa bab ni.. Impian? saya sukaa sangat berimpian dapat TRIP FREE ke oberse tau.. boleh bawa satu family..tak perlu kuar duit sendiri... di SPONSER okey... lepas tu di redhai Allah S.W.T.

Kalu korang baca entry by entry saya..saya ceritakan dari mata hati saya..saya berblog dan suka tulis setiap entry saya dari pengalaman saya, dan saya nak orang lain menjaga kesihatan dan bawa keluarga bebas dari penggunaan bahan kimia yang memudaratkan diri kita tanpa kita sedari tau.. dulu saya bukan lah pencinta kesihatan, tapi sejak saya sakit leaps anak pertama 2tahun lepas... saya sangattt pentingkan kesihatan saya dan keluarga. Sebab tu nak ajar orang ramai pun jaga kesihatan dan berkongsi pengalaman yang lebih baik...

Jangan lupa yang belum join segment ni..sila ke blog Aben tau...atau klik je kat sini (http://www.benashaari.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html) ~ Dan JANGAN lupa segment ni close date kui 8.00mlm ni je tau... SELAMAT BERSEGMEN semua...


3 cara mudah saya untuk tambah susu badan

Penyusuan susu ibu adalah satu anugerah ynag amat besar pada para ibu-ibu yang hebat. Saya kongsikan 3 cara mudah saya untuk tambah susu badan!..Pertama-tama Jangan sesekali fikir atau terlintas di fikiran kita, "ala...susu kurang la..patut baby kerap je nak menyusu ni..".. No..no..no... jangan sesekali fikirkan macam tu.. tu tambahkan lagi masalah susu ibu untuk baby mommies tau.. dan mesti mommies terfikirkan..bagaimana nak tambah susu badan dengan cara mudah?

Bagi saya..cara mudah??? JANGAN fikir susu kurang... tu pertama-tama yang mommies perlu elakkan.. dan WAJIB... cara seterusnya... jaga pemakanan... elakkan stress ..mudah kan? sentiasa gembirakan hati dan perasaan para ibu.. walaupun kita dah penat seharian kerja kat pejabat... tapi percayalah..bila balik..tenung baby kita..pasti segala penat lelah tu terusss lenyap kan...

esp shaklee tambah susu badan

Jangan sesekali stress, bila stress pasti penyebab susu kurang juga tau... nak elak stress? tenung bayi mommies.. waktu dia lena.. waktu dia senyumm... waktu bila pun.. jangan buat bayi mommies menangsi.. kalu bayi nangis pasti ada yang tak kena..lapar ke.. mengantuk ke... pempes basah ke...

Senang kan... dan jaga pemakanan... apa kita makan.. bayi kita pasti dapat.. kita makan hentam ikut suka je.. jangna pula sakit hati atau stress bila bayi mommies kembung dan mommies pula tak perasan.. buat bayi nangis je..makam mommies pun mula stress... kan tu cari maslaah sendiri...haha...


Cara saya mudah...jaga pemakanan, bukan ikut selera... saya suka makan-makanan yang milk booster... milk booster a.k.a tambah susu badan cara saya...selain badan..kurma...lobak putih.. saya sukaa minum air suam dannn paling tak pernahhhh mizz la dalam diri saya sejak "jatuh cinta" dengan vitamin ni adalah ESP Shaklee dan Alfalfa Complex ..juga Ostematrik... sangattt buat saya tak cukup dan tak lengkap cara pemakanan saya kalu tak amalkan ni.. selain untuk jaga penyusuan susu ibu... antara 3 ni sangat bagus untuk jaga tulang (kalsium) saya dan baby saya juga tau... dan yang juga penting bagi saya adalah penjagaan dalaman saya juga kulit saya... dan ynag best ESP ni juga .. buat kulit semakin cerah.. dan mommies kalu konsisiten.. baby pun semakin gebusss lagi cerah2 tau... percaya??? saya sangattt percaya...sebab pengalaman dari anak teruna saya ynag pertama... mula ramai orang cakap kulit ikut ayah dia...sekarang..ramai orang tegur... "si abang ni, muka ikut ayah.. tapi kulit ikut ibu.." dan YESS. baby kedua saya pun samaaaa... Muka ikut ayah..kulit ikut ibu... .Apa pun Alhamdulillah... penyusuan susu ibu ini sangattt memberi kesan yang baik untuk saya dan baby juga... mommies hebat pun boleh... dan ini cara mudahhh sangant untuk tambah susu badan mommies juga tau....

petua tambah susu ibuSemoga perkongsian untuk 3 cara mudah saya untuk tambah susu badan ni membantu para ibu berjiwa kental dan hebat ini untuk terus dan terus dalam penyusuan susu ibu..sehingga bayi mommies berusia 2 tahun tau... insyaallah... mommies yang sedang baca ni sangattt hebat....

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...


Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh blogger-2 ynag hebat..dan saya juga salah satu sponser anda.. Jom follow dan komen-2 entry sini :-


Apa khasiat penyusuan susu ibu pada bayi?

Zaman ni ramai dah yang suka tentang penyusuan susu ibu kan.. bila hmail je..semua dah enkad nak susu kan bayi memasing dengan susu ibu..Alhamdulillah.. dah nekad untuk si manja tersayang... Syukur dengan izinnya..para bakal ibu menyedari kepentingan penyusuan susu ibu ni kan...

Tapi jangan sekadar hangat-hangat suam sejuk je tau... Teruskan penyusuan susu ibu dengan pencarian ilmu yang lebih baik dan memberi manfaat pada bayi mommies semua... Insyaallah.. Anugerah yang tak terhingga untuk si manja anda ALLAH berikan pada para ibu semua...

penyusuan susu ibu
Penyusuan susu ibu ni hati kena kental dan mental tau..bukan mudah nak menyusukan anak sedari dia lahir..tapi bila dah lelama sangatttt mudah dan seronok...

Saya pernah terdengan ceramah ni kat Tv9 "Tanyalah Ustad" seawal pagi dari kul 7am tu... "penyusuan susu ibu tersangat mudah bila para ibu dah nekad sedari hamil lagi, tapi jangan pula berubah hati bila terpaksa berjaga malam dan tidur tak cukup dengan pelbagai ragam bayi, apa tah lagi sebelum ni dah ada si abang atau si kakak..dengan ragam memasing.. Anugerah ni ALLAH bagi tak semua para ibu dapat tempuhi sehingga 2 tahun mengikut sunnah..tapi hanya ibu ynag kental dan semangat yang kuat serta mental yang sangat-2 tegas mampu hadapi semua ni...dan bayangkan ALLAH ni sangattt mengasihani para ibu.. Bayi kita lahir je, tanpa kita ajari cara-cara nak menyusu pun bayi kita yang tak sampai pun sejam lagi lahir kat dunia ni dah pandai menyusu bila ibu hebat ni menyusukan bayi kan... "

Betapa hebatnya kuasa ALLAH dan hebatnya para ibu yang menyusukan anak-anak mereka...

khasiat susu ibu

Para ibu hebat...susui la anak2 ibu dengan penuh kasih sayang dan keterujaan... insyaallah ianya menjadi sangattt bahagia untuk kita dan baby kita....

Saya kongsikan sedikit pengalaman saya dalam dunia penyusuan susu ibu untuk anak kedua saya ni... part yang palinggg saya suka bila saya menyusu kan puteri saya ni..WAJIB saya zikirkan dia..Ya latif.. SubahanaAllah.. Lailaahailaantah..... Ya Allah... banyakkk lagi la...segalanya saya buat sehingga puteri saya tidur... ada sekali dan banyak kali la juga... saya susukan puteri saya Siti Humairah ni.. saya tak berikir sebab masa tu rasa tekak perit... Tapi pandaiii pula puteri saya ni..dia punya membebel sambil menyusu dan tekankan suara dia bagi saya tu syarat dia suh saya berzikir untuk dia. .sambil tepuk2 peha dia.... MasyaAllah... anak2 kecil ni perlu kita pupuk dan biaskan sedari kecil lagi... Insyaallah...

Sebab tu saya suka sangat penyusuan susu ibu ni... even badna kita semakin kurus..kurus la sangat kan... tapi ianya sangat memberi manfaat pada anak-2 kita... Janji kita ikhlas memberi... dan mengembirakan anak-anak kita... kalu kita dalam keadaan tak tenang, susu kan bayi kita... bayi kita akan merasai apa yang kita rasai... percaya la... hebatkan...

Dunia penyusuan susu ibu penuh dengan khasiat dan manfaat kepada kita dan bayi kita...

Okey..dah panjang lebar pula saya bercerita entry kali ni..Jangna bosan untuk membaca tau... semoga ianya memberi semangat pada para ibu ynag hebat-hebat...

Jumpa di entry seterusnya....


Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh bloger-bloger hebat tau... dan saya juga... Jom dan jemput follow saya di



Wednesday, 10 September 2014

Mata pena hati kita sebagai isteri

Ramai yang cakap, surihati suami ni sangat mudah..sebab duduk kat rumah tak perlu keluar kerja..goyang kaki kat rumah? haa nak tau goyang kaki ke tak, sehari duduk rumah mau pening kot kalu lelaki a.k.a suami kita yang handle rumah kan...

Bagaimana nak handle anak-anak, rumah, pakaian, sidai baju, mengemas.. lipat kain baju, bersihkan sekeliling rumah.. masak... pagi siang malam... haa ada suami yang sanggup buat? ada yang boleh.. tapi tak semua.. ada suami boleh masak.. tapi mengemas semula dia failed .... betul tak

Tanggugjawab kita kat rumah di laksanakan dengan baik sekali... Adakalanya kita penat..tapi kita hanya dapat tunjukkan dari riak wajah kita..nak meluahkan, kesian kat suami pula sebab mereka juga penat mencari rezeki untuk keluarga kan.. Tapi harapan isteri masih juga mengharapkan suami membantu mereka buat dan ringankan kerja-2 kat rumah... sekurang-kurangnya menjaga dan bermain dengan anak-2..betul tak? ada saya terbaca entry ini... sangat-2 bertuah isteri dia.. dan saya bertuah juga sebab suami saya ringgan tulang membantu apa yang perlu kat rumah bila masa suami bercuti...

Sebahagian entry saya share kat sini....
"JANGAN ikut BUDAYA Melayu. IKUT apa yg Nabi AJAR.
Cerita penceramah & pakar kaunseling rumahtanggTUAN HJ HUSSIM, sahabat baik Dato Fadzilah Kamsah. Dia mengaku sgt bahagia bersama isterinya...
Katanya," Sy bangga nak bagi tahu semua, dulu waktu anak-anak kecik, sayalah tukang cuci punggung anak2, salin lampin, sampai anak pancut kat muka, sayalah tukang basuh baju lampin semua...tu kerja saya...Isteri sy kata, "abg, malam2 abg ambik alih buat kerja tu semua ok"...kita sama2 kerja.

"Saya nak bagit ahu, dalam rumahtangga, suami kena rajin. Tak boleh malas...Lani dah senang, baru saya cari pembantu kat isteri saya. Tapi saya bangga nak bagi tahu itu yg sy buat dalam rumhatangga selama ini. Jemur baju kat luar, jiran sebelah tegur. Semua tu kerja saya dan sy tak malu mengaku.."

Berforum pula sy dgn USTAZ NIZAM KADIR, katanya..
😎suami kena rajin, sampai siapkan makan untuk isteri sampai isteri boleh mkn, 😎siapkan pakai sampai suami tolong iron baju isteri, 😎siapkan rumah sampai suami yg jaga kebersihan rumah, mengemas semua suami,
Habis isteri?
Isteri sediakan diri untuk suami, bercantik2, picit2 suami, bermuka manis.
Kalau isteri buat kerja rumah, isteri dapat pahala.

Sebab tu kalau sama2 kerja, sama2 buat, tapi suami kena lebih sebab tu memang tanggungjawab suami.
Isteri kalau buat lebih, suami jangan lepas tgn pula, kena ada belas kasihan sebab ni bukan tugas isteri. Tapi hari ini perempuan buat kerja sampai tak ada masa rehat langsung, Mana tak tarik muka, mana muka tak nampak penat. Mana tak komplen suami. Macam mana nak bahagia rumahtangga?.........." dan oleh klik kat entry ni untuk seterusnya.....

Mungkin ada ynag pandang mudah.. tapi percayalah..isteri-2 anda di dalam rumah tanpa anda melihat segalanya dia uruskan.. ada anda tanya... kul 1 tengahari anda call atau meseg?

"ayang...ayg dah makan ke ni?.. bukan call or msg tanya... "ayang buat apa tu?" ...

Bezakan pertanyaan tu.. macam soalan kedua tu seolah-2 isteri anda goyang kaki je kat umah..kalu ya pun mungkin dia baru nak merehatkan badan dia setelah anak-2 tidur tengahari..tapi sedar kan para suami yang isteri bangun seawal pagi fikiran isteri dah aktif nak buat itu dan ini????

Kat entry ni bukan salah kan suami..tapi nak suami di luar sana juga ambil perhatian kat isteri lebih.. kalu boleh petang tu.. balik dengan senyuman even kat pejabat di marahi boss atau jamm ke..kan..

Dannn isteri..walaupun duduk dan buat kerja kat rumah 25jam... TAPI awasi juga penampilan tau... jangan sampai..suami pergi kerja dan balik kerja kita dengan baju dan muka monyokkkk juga... hilang seri hati suami tau.... sambut suami dengan senyuman dan cantik2 serta wangian bagai... baru suami tertawan even penat pun..balik umah ada juga si cantik yang menanti... kan2....

Sesibuk mana pun isteri..TAPI kecantikan dan penampilan TETAP dijagai

Sebab tu saya pilih menajdi suri hati suami di rumah bersama anak-2... baru saya tak kan lepas dari bergaya juga...haha....nak buang tabiat? aaalaaa untuk suami kita juga kan.. bercantik-cantik depan suami itu kan wajib... hihihi...

Dan saya bukan duduk je kat umah juga tau..saya bina kerjaya saya juga dari rumah bersama-sama anak2... mereka dan saya sentiasa bersama... sampai nak pos barang atau hantar barang kat customer pun saya dan anak-2... kalu suami cuti dia la bawa kami ke mana nak..kalu nak hantar barang pun suami temankan.. Alhamdulillah.. bina kerja isteri dari rumah dengna sokongan suami sangatttt kita rasa kebahagiaan tu.. dalam kita berimpian besar.. kita buat lagi baikkkk dan bantu suami dan keluarga kan...

bekerja dari rumah dengan shaklee

Dann ini lah cara saya...ada kalanya saya biarkan je anak2 "kemaskan" rumah dengan cara mereka... cara saya mudah... JANGAN cerewet bila dah jadi surihati suami dan anak2 ni sepenuh masa... sebab kalu rumah tak bersepah tu namanya anak-2 tak aktif... kan...biarkan je.. malam bila dorang dah tidur... saya mula la mengemas adakalanya sebelum anak2 tidur.. saya ajak si abang untuk kemas bersama... kerjasama itu kan indah....

Ini cerita dan saya kongsikan komen2 orang lain juga kat sini...suami yang bantu kerja di rumah tu kan idaman semua para isteri.. .dan itu juga adalah sunnah dari Nabi Muhammad S.A.W ..kan...Alhamdulillah..suami sangat ringgan tulang nak membantu... masak boleh ..kemas tak boleh... hahha.... dan kerjaya saya lepas berhenti kerja adalah bina impian besar dan kerjaya saya dengan SHAKLEE... Alhamdulillah.. kerja keras dari tiada pengalaman... menjadi surihati suami dan anak2 ynag bergaji juga walaupun dari umah...4angka..siapa nak bagi??? nak lebih..kena la usaha lebih..misi mengejar 5angka pula lepas ni.. nak SHAKLEE bayar saya bonus mahal dan banyak2 lepas ni... ssaya bukan jenis ynag nak duit tapi tiada usaha..no..no..no....

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh ramai sponer-2 hebat tau...
Nak dapat HADIAH untuk anda blogger HEBAT? meh la follow sini saya salah satu sponsernya


                      Mommy Lina | Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin | 017-5836865

Benar! Alfalfa Shaklee membantu atasi masalah keputihan

Petang semua.. mesti semua dah ada yang bersiap-siap nak balik rumah kan.. takut jamm dan rindu kat anak-anak bagi yang bekerja, bagi yang surihati suami dan anak-2 pula.. mungkin time ni baru nak rest atau lunch? . betui tak.. okey.. jangan off dulu pc tu yang bekerja.. baca-2 dulu entry ni.. sebab anda di ruangan paling baik untuk wanita dan masalah keputihan..

Masalah keputihan ni sangat-sangat mengganggu mana-mana wanita..Mana tak, bila keputihan terlalu banyak jadilah kegatalan pada alat sulit, berbau busuk dan macam-macam lagi. Walaupun ia sebenarnya satu masalah ‘besar’ jika tidak dipedulikan..Almaklumlah mahu berjumpa doktor dan memberitahu masalah ini sememangnya agak memalukan bagi sesetengah wanita. Wanita di luar sana, JANGAN biarkan masalah keputihan anda berlarutan okay…

Dan mungkin ini juga antara masalah keputihan .. Adakah anda mengalami masalah berikut?

    Kegatalan pada kemaluan?
    Selalu keluar cecair berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
    Ketidakselesaan apabila ‘bersama’ suami?
    Terpaksa memakai panty-liner setiap hari?

Kalu YA! Sila ambil TINDAKAN SEGERA! tanpa membiarkan....

Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu…

Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.

Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.

Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita.

Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.

Mahu biarkan lagi???

Dalam SHAKLEE ada penyelesaian untuk anda!

Kata-kata mereka yang mengamalkannya?

1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet “Dilla ko ni berak tahi batu ke?” tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama “terseksa” setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.


Kenapa ALFALFA Complex Shaklee? 

kelebihan alfalfa shaklee untuk masalah keputihan

Benar! Alfalfa Shaklee sememangnya membantu!

Alfalfa tumbuhan 1001 fungsi, bukan untuk ibu yang menyusukan anak je tauu!! Antara fungsi alfalfa yang wajib anda tahu dan ingat :

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan
20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…

So, kepada kaum wanita yang mahu asetnya sentiasa terpelihara, kami ada menyediakan Euphoria Feminine Set yang terdiri daripada gabungan Vitamin E dan Alfalfa.

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...
Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh ramai sponsor tau..bertuah anda jadi...Jangan lupa follow saya di sini untuk memenangi HADIAH anda! 


Gembiranya hati ibu bila anak tak sembelit lagi..

Alhmdulillah...hati ibu mana yang tak gembira bila anak dah tak alami masalah sembelit lagi... Sembelit ni paling teruk kalu sampai kena ke klinik dan masukkan ubat untuk membuang... Alahai sangattt tak suka.. Tapi saya sangat bersyukur sebab hero ibu ni tak la sampai ke tahap tu...

Anak ibu ni sememangnya penyusuan susu ibu tiada masalah sembelit pun, tapi bila dah mula makan macam2... mula la sembelit.. bertambah pula si abang ni tak sukaa makan sayuran dan buahan.. lagi dia suka kicap dan ikan.. kalu masak beria pun tka kan di makan...

baby shaklee
masa ni Hero saya berusia 7 bulan.. awesome... Chubby kan...

ni Hero saya masa kat Kg. Ranau Sabah.. Raya ke-2 2014 

Gambar kecil tu penyusuan susu ibu yang paling memang... Alhamdulillah... sangat gerammm masa tu juga.., bermula hero saya ni sembelit bila usia nak setahun, masa tu silap saya juga..kurang info tentag cara pemakana baby ni kan.. saya bagi yang paling dia suka masa tu, kentang... dan lobak merah.. buat puree dan bubur... sayuran lain saya tak cuba pun.. sebab masa saya buat pureee buah epel.. langsung dia tak nak makan.. mungkin anak pertama ni milih makan? tapi tak juga..anak kekawan makan ok je.. haha..saya masa tu kurang info...

Sembelit tu jadi bila seminggu dia tak membuang saya dah mula risau... masa tu dalam penyusuan susu ibu lagi..bila malam nak susu kan hero ni dan bila weekend saya mula la makan memacam yang boelh bantu hero ni untuk membuang... ye la kan..ap akita makan, baby kita pasti merasai... tapi betul..saya telan ALFALFA untuk milk booster dna senang buagn toksin dalam badan serta penjagaan wanita saya .. Alhamdulillah, kalu saya kerapkan penyusuan kat hero saya ni terutamanya waktu hujung minggu.. tak lama tu pasti dia akan "buang" ... Tapi bila dah besar ni dah tak menyusu susu ibu.. . Cara saya paling mudah... dan ianya sangat-2 membantu dari segi memilih makan anak teruna saya ni...

Sedari setahun lebih.. saya bagi kat teruna saya ni MEALSHAKE Shaklee yang mana mengandungi 19 vitamin dan mineral penting.. saya juga sangat suka amalkan... sekarang? tambahan pula dah ada adik dia... mula mengajar tak pakai pempes sebab hero saya ni tak nak dah pakai pempes..jadinya segala cara nak membuang saya perlu ajari... kalu sembelit pasti sukar kan...

Tapi bila dia rasa nak membuang.. .terus cakap ibu..nak B****... berlari ke toilet... senang dan tak la saya risau... cara makan sekaran pun jauh berbeza dari awal saya ajari makan dengan pelbagai makanan...

Tak perlu paksa-2 pun.. semuanya mudah... paling saya gembira hero ni dah tak perlu tahan untuk membuang dah... TAPI saya akan pastikan tak tukar susu lain.. sebab hari seminggu sebelum raya puasa.. saya konon la nak tukar susu, saja gatai ibu hero ni.. dah la dia tak sukaaa... sembelit lagi... jenuh juga nak membantu masa tu..kesiannn lagi laaa...

Kita para ibu ni..pasti tak nak anak-anak kita alami masalah sembelit kan.. kalu kita sembelit pun sakit.. ni kan pula anak-anak... betul tak...

Kita ada cara kita untuk atasi masalah sembelit anak-anak kita...sebab kita yang tahu anak-2 kita bagaimana kan.. Tapi jangan sampai anak kita sembelit sampai berdarah dan dorang serik atau fobia nak membuang tau... sangaattt sayu dan kesiannn sangat...

Cara saya mudah.. asalkan tak membebankan anak saya..dan anak saya sukaa saya teruskan.. jangan paksa apa yang mereka tak suka....

mealshake shaklee

Hidangan lazat, berkhasiat dan mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

    Sarapan segera penuh berkhasiat
    Sajian yang lazat, murah dan cepat disediakan
    Makanan segera untuk dinikmati oleh semua
    Snek yang sungguh sedap dan boleh diambil pada bila-bila masa
    Sajian ideal yang rendah kolesterol, lemak dan natrium

Shaklee Meal Shake merupakan sumber protein yang lengkap dengan penambahan vitamin dan mineral. Ia membekalkan sembilan asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh anda dan amat diperlukan dala

Di samping itu, Meal Shakes Shaklee juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein, termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.
============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...


Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh ramai orang dan salah satunya ada saya juga... 

Jom Follow saya di Mommy Lina  | Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin

Terima kasi mommy sebab lahirkan saya di dunia ini

Assalamualaikum dan selamat pagi blogger semua...

Saya ni bukan la siapa2, tapi sentiasa berusaha nak ubah diri saya kepada yang lebih baik demi anak-anak saya dan keluarga saya... today its my besday ... awesome... Alhamdulillah..dah lebih 30tahun dah hidup di dunia ni atas jasa mommy saya dan arwah bapa saya yang tak terhingga sehingga saya dah berkahwin dan berkeluarga dan mempunya suami yang sangattt saya sayangi dan dua orang cintahati saya putera dan puteri saya dan suami... dan yang paling best..apa yang mami saya rasai masa membesarkan kami adik beradik 9 orang tu .. kini saya merasai juga bergelar ibu dan isteri walaupun baru 2 orang anak, tapi  tersangat bersyukur yang tak terhingga... Ya Allah..terima kasih atas anugerah terindah ini.. dan memberi saya peluang untuk merasai semua ini...


Ni mommy saya...yang telah lahirkan saya di dunia ni..tapi mami dan arwah bapa saya kini.. mungkin dan semestinya saya tiada di dunia pinjaman Allah S.W.T ini... Terima kasih mommy sebab lahirkan saya di dunia ini... Mommy yang lahirkan saya di dunia... dah ramai yang beri ucapan besday saya hari ni... dan selayaknya ucapan besar ni saya ucapakan TERIMA KASIH MOMMY... dan sudah pasti saya berikan mommy saya hadiah tanda kasih sayang dan tanda saya berterima kasih sebab mommy yang lahirkan saya....

Putera & Puteri mommylina

Suami tersayang dan putera hati ibuayah
Bersama mereka tanpa saya sedari tiada yang terindah berbanding yang lain.. Setiap detik masa saya sangat bersyukur sebab dapat melihat mereka membesar depan mata saya..kecuali si abang dulu sedari 2bulan saya hantar ke pengasuh dia sebab masa tu saya masih bekerja.. Tapi bila masa si abang ni kne "chikenpox" dan suami juga terkena tempiasnya.. masa tu tahun 2012 April... Saya terus terfikir untuk berhenti kerja dan membuat sesuatu yang amat bermakna untuk keluarga saya ni... Alhamdulillah..pengorbanan saya untuk suami dan anak-anak saya demi mereka saya buat apa yang terbiak dan termampu saya.. .walaupun saya ni tak la sesempurna isteri-2 Nabi Muhammah S.A.W ... dan sesempurna ibu untuk anak-anak saya... Tapi insyaallah.. .saya nak buat yang terbaikkkk untuk suami dan anak-anak saya demi mereka saya perlu kuat dan saya bahagiaaaa sangat memiliki keluarga sesempurna ini... Terima kasih YA ALLAH... Tanpa mu saya mungkin tiada makna apa-apa.. manusia hanya mampu merancang tapi hanya ALLAH yang menentukan segalanya... Terima kasih YA ALLAH.. terima kasih mommy... terima kasihbapa.. .terima kasih suami ku... dan terima kasih pada semua keluarga tercinta....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...