Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Saturday, 23 August 2014

Promosi Shaklee :- Kecil-kecil HEBAT TERBAIK Gla Complex Shaklee ni

Siapa tak nak sihat dan cantik, betul tak? cantik je tak sihat tak mauu jugaakan...Sebotol kecil Gla Complex ni... kecil-kecil HEBAT tau...

Haaa... ni dahhh dah mai dahhh ... lagi nak bagi tau sikit... apa Gla Complex ni...

Gla Complex yang diekstrak dari borage yang ditanam semulajadi secara organik yg mengandungi GLA semulajadi yg sangat pekat dalam bentuk yang mudah diserap. Ia adalah lebih dua kali ganda GLA yg terkandung dalam EPO biasa yang anda biasa amalkan or dengar tu tau...
Borage ini lebih 3 kali tinggi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
Setiap kapsul dalam Gla Complex Shaklee mengandungi 300mg GLA dimana ia sumber terbaik omega-6.. Ia turut mengandungi minyak sunflower dan juga vitamin E...

fungsi gla complex
Jimat BERGANDA sempena PROMOSI bulan ini
Silaaaa menyesalll ye bila PROMOSI minggu AKHIR ni tamatttt.... Yang nak JUIMAT berganda tu..silaa oh silaa mai... join keahlian terusss...lagi bergandaa jimattt saya gtau... banyak kelebihan dalam sebotol ni...dah la ada OMEGA -6 tu... ada pula VITAMIN E ??? yang NAK KURUS??? NAK CANTIKSSSS .... ok silaaa ambil PERHATIAAAN tauuuu....

Bulan dna pada tahun ini untuk promosi Gla Complex Shaklee..dengan pembelian 6 botol FREE 1 botol lagi untuk anda!!!!! 

superb jimat kan... dannnn PENTINGG!! tau..setiap pembelian anda daripada saya...saya akan berikan konsultasi terlebih dahulu dan memberikan penjadualan yang sesuai untuk anda amalkan..JANGAN dan SILA JANGAN mainnn beliiii je tau... tak maauuuuu salahkan produkkkk baikkkk ni... tu ada KKM Malaysia approved lagiii naaa..... 

Nak beli sebotol, dua botol boleh.... atau kongsi-2 dengna adik-beradik..kenkawan pejabat ke... bolehhhhh... cari sayaaa kat sini dearest ....

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin

Set Kurus Shaklee :- Bertuahnya badan bila dah kurus

Sebenarnya kurus atau gemuk ni tak kisah sangat janji sihat walafiat, alhamdulillah... betul tak... Tapi bila dah gemukkk tu nak buat apa pun mesti ada je "alasan" lepas tu rasa sayang kan baju lelama tak muat dah.. dah kena beli baju lain yang lebih besar dari sebelum ini.. kan tu yang tak best...betul tak...

Tapi bila dah kurus tu jangan ambil mudah pulakkkk.. kesihatan orang yang kurus ni juga kena jaga tau.. ynag kurus ni kebanyakannya tak kisah pun tentang kesihatan dalaman.. janji kurus dan cantik luaran ...dah rasa puas hati.. no..no...nooo... ce p cek kat kiosk-2 yang ada buat check-up free kat supermarket tu... tahap kesihatan dalaman, kolesterol.. darah.. tu semua penting tau... percaya tak..kalu saya katakan yang kurus ni lebih banyakkkkkk dan tinggi kolesterol dan hb pulakkkksss tinggi??? ramaiiiii .... dan ada yang baru berusia 30an.. tapi bila cek kesihatan dalaman..usia da 37 ++ ... auchhhhh... tak moooo laaaa.... kan-2...

Jadinyaaaa.... tak kisah la kurus ke gemukkk.. yang penting jaga kesihatann

Tapi bila kurus... berat dari 75kg  ke 60kg..mesti rasa mau lompattt bintanggg... betui tak??? gilaaaa tak syokkk ... usah la kurus... kulit pula rasa cantikkk dan cebuss lagi cerah berseriiii lagi tau...terus dapat EXTRAAA ... kan-2...
esp shaklee
Tuuu diaaa.... kurus mau lost 15kg!!!!! siapa tak gembiraaa ceq noooo..... Tapi di ingatkan tau... bukan senang nak KURUS... tapi sangatttt mudah nak GEMUKKK kan2...setuju tak???

Tapi saya sebalikkk nya.... saya ni jenis susah nak naik berat badannn .. TAPI senanggg sangat nak turun... opsss ... ^__^

Rahsia??? oww pasti saya kongsikannnn... saya ibu anak dua..sorang 3y6m ..sorang lagi 4m3w... Alhamdulillah...masa lepas bersalin berat 56kg..dari sebelum bersalin tu last check-up 61kg... baru ni.. 18hb hari tu... timbang 47kg?? hahaha... berat 2bulan yang lepas... puasa dan raya...tetap sama... tak naikkk tak turunnn... ^__^

Antara yang saya sukaaaa sangat amalkan... sebagai penjagaan kulit, penyusuan susu ibu, tenaga dan kesihatan dalaman serta luaran saya...

#ESP Shaklee

* Pemberi tenaga, penjagaan kesihatan luaran dan dalaman, milk booster, nak cantikkan kulit, cerahkan kulit ni la yang saya sukaaa...dan yang paling penting sumber PROTEIN saya setiap hari bersama cinta hati's saya..

set kurus shaklee
Set Kurus Combo

#Alfalfa 
* Membantu pembuang toksin dalam badan yang mana bertindak sebagai pelawasan.. penjagaan wanita... dna yang paling saya suka juga sebagai milkbooster (gabungan Esp Shaklee) tau..sememangnya superb... untuk para ibu...

#Lecithin
* Bertindak sebagai agen pemecahan lelemaks tepu dalam badan ...terutamanya tanggg peruttt... kalu lepas bersalin tu mesti kita tak mauuu kan lelemak tu... ouchhh... perlu bertindakkkk tau..baru kulit lelebih tu cepat pulih seperti sediakala....

Ni secara ringkas saya ceritakan fungsi 3 SET KURUS BUDGET tau... ada banyakkk lagi untuk anda amalkan untuk turunkan berat badan anda... ikut pada keperluan dan keserasian anda...

Antara lain SET KURUS dalam Shaklee ni ... boleh saya senaraikan...

* CINCH TEA MIX ENERGY
* CINCH SHAKE (Choc/ Latte / Vanila)
* HERBALAX
* OMEGA GUARD
* DTX COMPLEX

Lain tu boleh juga.. siapa yang nak amalkan untuk cantik & kurus tu... bolehhhh je ikut pada budget anda tau.. tak mau la beli segala set... Tapi tak dapat amalkan secara konsisten.. sudahnya anda pula salahkan produk... tak mo...tak moooo...

Apa yang penting adalah KONSISTEN dan pemantauan dan tunjuk ajar dari SID yang anda beli.. dan saya sukaaa konsultant dulu..tanya dulu baru suggest.... tak mau la terusss bagiii naaaa.. ni untuk kamiii RM sekian dan sekian.... tapi "touch N go" pulaaaa... cian pelanggan... setuju tak???

Insyaallah... dengan saya... saya nak anda merasaiiii apa yang saya rasiiii dannnn saya nak anda sihattt dan cantikkkk dannn kurussss...

Bestkan bila dah kurus dan BERJAYA turunkan berat badan ideal ynag anda impikan.. baju lelama yang anda sayangggg sangat masa kurus dolu2 kembali anda boleh pakaiiiii... Alhamdulillah.. Tapi jangna pulaa g pakai yang baju lelama masa bujang n masa free hairrr dolu2 yang sekarang dah bertudung tau.. tak mo..tak moooo .... saya tak nakkkk tanggung dosaa naaaa.... biarla kita pakai yang menutup aurattt kannn itu lebih manis dan bertuahhhhh sang pasangannnnn ..tui tak? ^___^ tapi bagi yang non-muslimmm tak paaa... itu hak kaliannnn .. ok peaceee ^__^ kita jumpa next entry lagi naaaa...

Nak dapatkan SET ni kat mana??? mehhhhh... cari je saya kat sini ya dearestttt.... ^__^

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================


Cerita dan rezeki bersama anak-anak

Assalamualaikum... pagi Sabtu semua.... alhamdulillah kita semua masih bernafas dan di beri peluang untuk berada di pagi ini.. ceria dan bauuu masam anak2 yang buat saya terasaaa nak dakappp mereka ni..  tapi nanti terjaga pulaaa di awal pagi yang mana mereka perlu tidur yang cukup. Terutamanya c abang ni... tidur mengalahkan kita ni.. saya dan suami tidur lewat...Si abg pun mengikut..bila dah mengantukkk mula la dia meragammm itu ini....

Tapi cinta hati ibuayah ni marah-marahhhh sayangsss ketat-2 tau... tanpa merekaaaa....saya dan suami rasa kosongggg.... nak di jadikan cerita... masa tu c abang my hero ni baru berusia 7bulan ++ tahun 2011 ... masa tu saya masih bekerja..dan hero saya ni sudah semestinya kat pengasuh ynag saya panggil kakak dan kaka ni gelarkan diri dia mak kepada hero saya...

Masa tu bulan puasa... saya balik kerja dari Bukit Mertajam.. saya dok Kulim, Jumaat kan Kulim cuti... saya balik lewat... dan kakak ni "mak" c abang ...sangat2 sukaa anak saya ni..sebab dia tak da anak lelaki... jaga tip top.. macam anak sendiri... Alhamdulillah sesangatttt... bukan senangkan nak cari pengasuh ynag macam ni sekarang... kaka ni bawa balik kat kg dia kat Kepala Batas, Penang.. .dah bulan puasa...suami dia nak terawihhh la dulu.. nak di pendekkan cerita... lepas blaik terawih..hero saya ni dah tidurrr lenaaa masa tu kul 10malam... kakak tu pun tak sampai hatiii ... call bagitau yang akan hantarr hero saya ni esok pagi.. (Sabtu)...

Bayangkannnn ... sayaaa punyaaa laaa rinduuu dan tak tidur nak tunggu hero saya ni balik malam tu... tup2 hero ni tidooo lenaaa pulaaa... perhhh... memanggg sangattt berbeza... malam tu siap banyak kali pula saya terjagaaa... yelaaa saya kan menyusukan hero saya ni..sudah semestinyaaa la sering terjaga malam... saya siap terkejut la bila terjaga dalam mamaiiii... hahahah...sib baik laa suami ada kat sebelahhhh...


Tu la kannn beza bila kita ada anak dan bila masa kita bujanggg.... Alhamdulillah... amaanah Allah ni kita jagaaa seikhlas hati kita.. marah-2 tu tersangattt sayanggggg ... betui tak??

Dan sekaranggg...bila anak kedua ni...saya adalah suri hati suami dan anak2 saya kat rumah 24jam... layansss anak-anak ni dan senang snagat bila suami balik rumahh saya ada kat rumah bersama anak2... Alhamdulillah..rezeki anak-2 ibu dan ayah.... 

cinta hati ibu ayah


permata hati ibu ayah

Senyumannnnn cinta hati ibu dan ayahhhh.... sayanggg kamu anak ibu ayah ketattt-2 tau... Semoga menjadi anak yang soleh dan soleha dunia dan akhirat.... syurga cinta hati ibu dan ayah juga niiii.... si abang yang terlebih manjaaa... si adik yang relexxx je... Alhamadulillah....

Assalamualaikummmm pagi Sabtu untuk semua.... Jom buat kerja-2 rumah dan siapkan makanan pagi untuk cinta hati's saya kat rumah ni.... lepas tu..nak bawa anak-2 ibu ni g oopen houseee lakkkk ... minggu akhir bulan syawalll 2014....

Salam sayang dan salam ukhwahhhh para blogersss semua....

Saya Linz | Lina | Kulim |

Friday, 22 August 2014

7 sebab kenapa anda perlukan makanan tambahan dan pilihan saya adalah Vitamin Shaklee

Bila usia semakin meningkat, baru la fikir untuk kesihatan dalaman dan luaran. Terutamanya wanita..isteri yang nak masuk 3series ni... betul tak? Tapi bukankan lebih baik amalkan sedari remaja..bujang.. baru kesan yang tersangatttt baik bila kita dah ada anak-2 dan usia semakin ke depan.. tapi kita tepat kekal awet muda.. bezanya hanya usia yang bertambah.. .

Antara & sebab utama 7 KENAPA ANDA & SAYA PERLU MENGAMBIL SUPPLEMENT?

1) Kita yang sering terdedah dengan pencemaran alam sekitar ~ kalu kat kampung tak perlu kisah dan pertikaikan la ekkk... Tapi kampung ynag tiada pembangunan pencakar langittt segala bagai tau... ^__^

2) Badan kita memerlukan dos yang tinggi bagi sesetengah nutrien.. Contohnya... protein.. ada tak kita semak lengkap ke tak sumber protein dalam badan kita setiap hari? pelengkap sumber protein saya adalah yang terbaik ESP Shaklee

3) Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas atau tercemar.. ~ lain la fresh dari ladang dan tanam sendiri dan yang kat Kundasang Ranau kee ...tu baru fresh lagiii segar dari ladanggg tau...

4) Mengamalkan gaya hidup ynag tidak sihat ~ Terutamanya yang kerjaaa tersangattt sibukkk 

5) Kebanyakan rakyat Malaysia makan ikut selera dan cita rasa ~ yang ni tersangattt betul juga.. makan ikut dann orang Kedah @ orang Utara kata.... 

6) Gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan ~ yang ni pun sama... kalu dah makan ikut dannn je.. bagaimana penyerapan setiap makanan kita tu nak jadi lebih baik... kan?

7) Kehilangan nutrien dalam makanan.. ~ ni pula amcam? kalu dah makan kedai je.. dah sah-sah la makanan tu amcam kan.. saya pun adakalanya makan kedaiii ... tapi apa tindakan saya sekarang adalah dengan mengantikan dengan ynag lebih lengkap dan lebih baikkkkk #SHAKLEE VITAMIN!

Dan saya mungkin agak lewat..sebab sedari bujang tak suka sebaran jamu-2 ni, apatah lagi ubat memang paling jauh la... tapi bila dah ada anak... baru mula nak cari itu ini..tu pun sebab penyusuan susu ibu... tapi bila berjaya dalam menyusukan anak sehingga 2 tahun.. kulit pula yang dulunya sangat bermasalah terutamanya berjeerawat..kini dah berubah dannn sangat berpuas hati...

Sebab tu saya tak berpalinggg dahhh bila perubahan ynag saya nampak lebih berkesan.. terjamin SELAMAT lagi dari Shaklee ni... Dannn keminatan UTAMA saya adalah ynag palinggg PANAS di Shaklee ni... adalah

ESP Shaklee ....
Kebaikan Esp Shaklee
Sati tin ni pelbagaiii MANFAAT tau...
Naakkk tauuu takkk... Satu canister ESP Shaklee ni banyakkk kelebihannya... nak tau apa lagi kelebihan ESP SHAKLEE ni.... my next entryyy.... stay tunesss uolsss....

Dannn nak merasai kehebatan satu canister ESP Shaklee ni? dan dengan pelbagai resepi menarik yang boleh kita kongsikan bersama nanti??? cari saya kat sini !

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
Lagi mudahhh??? anda terusss je ORDER..dah order..saya sendiri akan cari uolss yang buat ORDER kat sini tau...
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b
 

Vitamin C Shaklee :- Dulu masalah kulit kusam dan tak berseri KINI wajah CANTIK dan BERSERI

Sangat suka bila ramai yang berkata, dulu masalah kulit wajah saya macam ni.. tapi sekarang.. memang awesome lah.. tak sangka pula dapat kulit cerah lagi sekata... jerawat hilang dan parut semakin pudar...

Bila ramai ynag komen anda macam di atas mesti anda rasa seronok, betul tak? apatah lagi kalu ada kawan lama anda tegur....

"eh! dah lama tak jumpa, ko makin cantik la" ~ kembang kempis tak hidung anda ;-)

lagi satu pujian.... "waaa... ko pakai apa ek, kulit ko makin halus dan cerah la... " ~ apa pula perasaan anda?

Mesti anda rasa macam nak lompat bintang kan.. bukan kecantikan menjadi keutamaan sebenarnya.. tapi kesihatan... dalam ramai yang tak sedar, masalah yang timbul kat wajah kita ni punca sebenar dari dalaman.. setuju tak?

Saya teringat kawan lama saya masa sama umur dalam 20an.. dia cakap.. ko tau saya tak boleh makan seafood nanti kulit saya jadi gatal-2.. .saya tak boleh makan kacang ni, nanti muka saya naik jerawat...

Sebenarnya itu semua auta je tauuuu.... rugi tak makan kacang yang sedapppp... terutamanya badan ni..sedap tauuu... dan jangan la salahkan makanan pula punca jerawatttt.... kan-2... sian makanan tu.. ;-)

Ce lihat #testimonial ni.... amalkan VITAMIN C rasa makin cantik..tu belum set kecantikan Shaklee lagi tau... Vitamin E, B-Complex, ESP Shaklee, dan Collagen lagiiii ynag superb awesomeeee ....

kebaikan esp shaklee
Kulit BERJERAWAT.. kini???

Masalah jerawat bila period??? kini???
Kenapa ramai yang suka VITAMIN C ni??? Tapi selain VITAMIN C.. ramai juga yang buat gabungan untuk lebih extra kulit cantik dan berseri tau... seperti ESP Shaklee, Vitamin E ...dan sebagainya....

Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan....


Sebab tu saya syorkan VITAMIN C ni dulu...selain untuk kesihatan..ianya sangattt bagus untuk kulit kita dan dalaman kita... bersih dan cantikkan secari dalaman..secara semulajadinya.. akan terpancar pada luaran.. apatah lagi bila seseorang tu rajinnn berwuduk..lagi bertambah seri wajah tanpa sebarang maku-up... kan-kan.....

Selain itu.. fungis lain Vitamin C ni adalah
* Anti-oksidan
* Membentuk collagen dalam tubuh badan kita...
* Membantu memerangi kanser
* Mencantikkan kulit secara semulajadi
* Mengekalkan kolesterol sihat dan
* Menguatkan sistem imun...

Sebab tu,pernah 1Malaysia ni kehabiasan VITAMIN C yang super hottt ni... Sekarnag tak lagi..sebab orang ramai mula bezakan mana yang terbaikkkk dan mana yang tak baikkk... mana yang ORIGINAL mana yang TIPU-2 maaaa.... kan-2...

Bagaimana nak amalkan untuk kesan yang lebih baik dan lebih berkesan??? Jangna main beli je tanpa konsultant tau... sebarang pertanyaan dan pembelian dari saya..pasti saya bantuuuu anda... melalui pengalaman saya juga tau... insyaallah... saya akan bantu untuk kita lebih utamakan kesihatan.. .tak mau macam saya sebelum kenal vitamin ni... semua makanan saya salahkan.. konon la... sekali bila dah amalkan dan mencantikkan sedari dalaman... Alhamdulillah.. makanan tak di salahkan lagiiii ^__^

Anda sedang dalma masalah kulit wajah anda???

Saya sedia membantu anda juga.... Cari saya di sini....
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================


Testimonial Shaklee :- Kenapa saya jatuh cinta dengan set penyusuan Shaklee

Penyusuan susu ibu ni ibarat satu anugerah terindah dari ibu untuk anak tercinta...Alhamdulillah, anak pertaman dan sekarang anak kedua yang berusia 4bulan 3minggu...full breastfeeding juga..

Bermula saya bersama Shaklee pada tahun 2011 bulan 6 di mana saya yang dah mula bekerja dan anak saya masa tu hantar ke pengasuh..tapi susu cukup2 makan je..hari ni pum untuk bekalan hari esok.. tapi tu sebelum saya kenal dan ketahui RAHSIA Shaklee ni... dah la berpantang masa tu langsung tiada penjagaan dalaman apatah lagi untuk tambah susu ibu.

Tapi lepas kenal Shaklee masa tu saya guna untuk cuba-cuba keserasian, sebab saya ni jenis tak makan ubat ke atau sebarang makanan tambahan yang saya paling tak sukaaaa... tapi bila 3minggu bersabar... kesan? sememangnya superb.. .rajin pum.. keep smile..keep praying... doa untuk susu kan anak sehingga 2 tahun.. Alhamdulillah... sangat cukup.. dan yang paling buat saya terus "jatuh cinta" dan tak berpaling kepada produk lain sebab kulit muka saya semakin baik dari masalah jerawat dan bekas jerawat.. muka berminyak dan muka tona tak sekata... sedari bujang masalah kulit wajah saya ni on off...pernah sekali membazir untuk mencuba pelbagai masalah ... tapi tetap sama... tapi bila saya amalkan set penyusuan Shaklee untuk menyusukan anak saya... Dapat pula extra yang sangat-sangat saya tak sangka...

Untuk info semua... Shaklee ni bukan je berKESAN tapi berKUALITI dan SEMULAJADI lagi... sebab tu saya yakin dengan Shaklee. Kesan yang sangat baik serta semulajadi yang mana segala vitamin yang kita ambil dan amalkan tak la tersimpan lama dalam badan..malah mudah larut dalam badan ktia dan sebab tu keserasian cepat kita rasai.

Ni saya kongsikan sebahagian TESTIMONIAL dari kami yang sangat-2 berpuas hati bersama SET SHAKLEE ni..

tambah susu badan
Testimonial #1

set penyusuan shaklee
Testimonial #2
Esp shaklee tambah susu badan
Testimonial #3
 Ni antara testimonail saya dan kawan-kawan Shaklee saya yang BERJAYA dan berasa PUAS HATI sangat tentang SET PENYUSUAN SHAKLEE ni... mau tak nye... anak teruna saya ni.. lelahir dulu putih..sebabkan masa dalam pantang tu ada kuning yang mau dekat sebulan baru ok (masa ni tak kenal Shaklee lagi)... terus kulit jadi gelap.. tapi sekarang... bila jumpa biras ke..atau pakcik2 dan makcik2 dia..mesti orang akan tegur.. "eh, makin cerah pula Hail ni." saya pun senggih je la... 

Penyusuan susu ibu ni best sesangatttt... apa yang kita amalkan.. pasti baby kita merasai dan perolehi ynag terbaik khasiat dari kita melalui susu ibu... dannnn anak kedua saya puteri hati ibuayah ni, alhamdulillah... 100% amalkan Set Shaklee sedari hamil.. bersalin, berpantang dan penyusuan susu ibu... kuning pun masa tu hanya 8hari dah tak perlu ulang alik ke klinik nak ambil darah.. Syukur sesangat...

Kepercayaan dari hati kita untuk memberikan 100% yang terbaik untuk anak-anak kita adalah dari kita sendiri... tak kan kita ni masa hamil je makan segala vitamin... tapi bila dah bersalin dan menyusukan anak, terus tak amalkan sebarang vitamin untuk anak kongsi bersama kita.. betul tak... tak kan ibu je nak cantik makan la segala ynag untuk cantik je..tapi untuk penyusuan susu ibu.. kita hnaya susukan je..tapi tak fikirkan khasiat yang anak2 kita perlukan sama macam anak-2 kita ni dari dalam rahim kita lagi kan... ..

Insyaallah semoga apa yang saya kongsikan memberi kita 1001 kebaikan untuk diri kita dan bayi kita juga.. Menjaga kesihatan kita dan anak2 kita kan menjadi keutamaan kita semua... saya nak membantu para ibu untuk teruskan penyusuan susu ibu ini ynag mana tak semua orang boleh buat walaupun mereka nakkk sangat susu kan anak sehingga 2 tahun... insyaallah..ni natara ANUGERAH dari NYA yang kita sebagai ibu layak untuk memberikan kepada anak-2 kita kan... amin...

Perkongsian untuk saya... dan anda juga... mahukan yang terbaik dan bimbingan serta cara penyusuan untuk para ibu dan bayi anda... boleh je cari saya kat sini untuk bantuan anda... insyaallah...

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================

Motivasi Pagi :- Sejenak kita fikirkan

Hari ni kita satu Malaysia berkabung dengan pemergian saudara-2 kita dalam nahas MH17 ynag berlaku tanpa siapa sangka...Hanya DIA yang maha mengetahui segalanya...

Pemergian mereka yang di sayangi setiap keluarga mangsa amat di rasai.. apatah lagi masa tu nak menyambut bulan syawal 2014 ni.. segala impian dan citara mereka membawa pergi tanpa siapa sangka... hancur luluh hati keluarga yang menanti kepulangan mereka mendapat khabar yang mereka semua tak ingini... Kenapa Malaysia? selepas tragedi MH370 ynag belum di jumpai dan kesudahanyna yang tak pasti.. kini ynag pasti MH17 membawa 1001 duka dan sejarah.. .

Bukan salah siapa-siapa... Tapi DIA yang maha mengetahui tanpa kita sedikit pun menyedari punca dan kenapa...






Sesunggunya, kita manusia ni hanya merancang... Tapi Dia lagi maha mengetahui... Kadang-kala kita lebih banyak akan kealpaan dari mengingatinya..dengna solat kita entah kemana-mana... solat awal ke atau akhir waktu.. kita boleh je buat awal waktu..tapi adakalanya kita alpa dan mendahului yang bukan penting dari solat awal waktu... itu baru dugaan untuk solat 5 waktu dan di awal waktu..

Bagaimana kita nak berubah menjadi baik..sedangkan kita ni terlalu banyak kekurangan yang kita nak ubah...

Saya suka kata-kata semangat dari kenkawan Shaklee saya... nak apa yang kita impikan, tapi bagaimana kita dengan amalan rohani kita dengan NYA? solat 5 waktu.. solat sunat... zikir... sedekah kita..zakat kita dan sebagainya? apa kita dah buat? nak buat sekali terus mungkin kita tak mampu..tapi berusaha untuk kita SOLAT 5 WAKTU dan DIAWAL WAKTU kita paksa diri kita... insyaallah... akan menjadi kebiassaan dan begitu lah seterusnya... insyaallah... sebab tu saya sangattt sayang dengan group Shaklee saya...yang mana kami banyak di ajar tentang solat dan amalan rohani... dan seterusanya saya akan ajarkan kepada anak-2 saya..dan anak-2 didik saya juga.. insyaallah... ubah diri kita kepada ynag lebih baik.. tak perlu kos apa pun..betul tak?

Allah





Semoga saya dan anda sentiasa mengingati DIA lebih dari segalanya... Tak semua orang boleh uvah diri 360' sekaligus... Tapi berubahlah sedikit demi sedikit terutamanya dari solat wajib kita dan seterusnya amalan rohani yang selainnya...

Peringatan untuk diri saya juga yang tak tahu bila masa kita di panggil untuk mengadapnya... dengan cara yang bagaimana... dan apakan adakah... amalan rohani kita ni dah memadai????

Salam renungan di pagi hari..salam takziah untuk semua keluarga yang terlibat dalam MH17 ni...

Assalamualaikum dan selamat pagi....

~Salam sayang dari saya Lin~ Kulim ~

Thursday, 21 August 2014

Testmonial Shaklee :- Berjaya HAMIL bila berusaha dan yakin dengan vitamin Shaklee

Assalamualaikum... sungguh gembira bila dapat membantu kenkawan yang sedang dalam usaha untuk mendapatkan zuriat.

Apa yang kami kongsikan di sini adalah apa yang kami sarai juga.. setahun yang lepas..saya kongsikan ada yang berjaya hamil.. set yang popular masa tu saya syorkan adalah GLA COMPLEX, B-COMPLEX & ZINK COMPLEX ...

Setengah ada yang berjaya lepas amalkan hanya GLA COMPLEX .. tapi ni semua bergantung pada tahap kesuburan suami isteri.. dan suami isteri perlu ketahui waktu subur dan bila mana masa yang sesuai untuk bersama....

set kesuburan shaklee
Testimonial #1
Alhamdulillah... manis saat yang di nanti..dan kesabaran itu sungguh indah kan...

set kehamilan shaklee
Testimonial #2
Kesabaran setiap pasangna sememangnya di perlukan.. jangan suami salahkan isteri dan jangan sesekali isteri merasa tertekan hanya di sebabkan orang luar mengata "ko ni lambat betul pregnant" .... orang luar ni tak tahu yang semua pasangan impikan kehadiran cahaya mata setiap pasananga yang dah sah bernikah... mereka tahu mengata dan bertanya je..sedangkan dulu di awal perkahwinan pun mereka juga seperti apa yang anda lalui..betul tak...

Pedulikan kata-kata negative..angaplah ianya satu cabaran dan mematangkan anda bila tiba masanya Allah memberikan anda peluang untuk merasai alam kehamilan.. alam keibubapaan.. insyaallah....

Kita merancang segalanya..Dia yang amat mengetahui akan segalanya...amin....

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================



Motivasi Pagi :- Setiap apa yang kita buat adalah amanah & tugas bersama

Assalamualaikum dan selamat pagi....

Alhamdulillah..masih di beri perluang untuk bernafas di muka bumi Allah yang indah ini...

Rabbi yassir wa la tu assir, ya karim
"Ya Allah,
Sesungguhnya, Hanya Engkau Yang Maha Mengetahui....
======================================================
Semoga segala urusan kita pagi..tengahari dan petang dan malam menjadi mudah dan kita sentiasa ceria dan berjalan dengan lancar... insyaallah... 

Sesungguhnya apa yang kita lakukan segala tugasan di tempat kerja mahupun di rumah adalah amanah yang telah di berikan pada kita... di pejabat..tugas dan amanah dari ketua kita.. di rumah pula tugasan yang suami harapkan dari kita mengurus segala urusan rumahtangga dna menguruskan anak-anak juga... 
Insyaallah dengan hati yang lebih tenang dan gembira kita lakukan tugasan dengan penuh kesabaran dan ianya menjadi lebih mudah... Mungkin saya tak sesempurna Siti khadijah .. isteri Ya Rasulullah... Tapi saya dari sehari ke sehari mahu buat perubahan kepada ynag lebih baik untuk suami dan anak-anak cinta hati saya... insyaallah... dalam masa yang sama.. saya membantu suami walaupun dari rumah sahaja... Dan ini juga menjadi cita-cita saya mengurus anak-anak dan suami hanya dari rumah...tak semestinya berpelajaran tinggi kena ada jawatan tinggi di pejabat... Tapi di rumah pun kita dah berjawatan tinggi tau... betul tak para ibu, mommy, mama... ummi... 

Alhamdulillah... anak-anak ada depan mata saya... suami balik kerja saya ada di rumah..bukan kah itu satu yang sangattt indah... ^___^





Assalamualaikum ....selamat pagi cinta hati blogger yang baik hati... terima kasih Ya Allah yang sentiasa membantu kami semua dalam setiap saat kami memerlukanMu Ya Allah...

Cinta Hati mommylina | Kulim | 

Wednesday, 20 August 2014

Esp Shaklee :- Cantik, sihat dan bertenaga bersama minuman HOT di Shaklee

Alhamdulillah.. saya ni jenis memilih dalam minuman terutamanya soya, almaklum la kisah masa anak pertama ynag kulit sensetif sekarang. Sedari awal kelahiran sampai la sekarang 3 tahun 6bulan... tak boleh kena gigit nyamuk sikit.. kulit pasti akan tinggal kesan merah la ...

Nak di jadikan cerita pendek la ek... masa awal kehamilan sampai la nak bersalin anak hero saya ni..saya asyikkk minum soya.. tak kisah jenis soya.. saya minum dan minum.. ada member tegus.. jangan minum soya sangat nanti kulit anak sensetif... memang putih tapi cian kulit anak nanti.. Tapi ye la saya jenis tak percaya..dalam hati..lain orang lain cara... Naaa sekarang..baru tau.. soya ni tak kisah buat sendiri ke..yang dalam kotak ke... mesti sama juga la...terus saya jadi fobia dengan soya.. tapi saya sukaaa sebenarnya...

Tapi bila mengandung anak kedua... terus saya tak sentuh soya ni... tapiiii saya dah jumpa penganti yang palingggg best... ESP Shaklee yang mana 100% non-GMO... keaslian dan semulajadi sumber protein yang sangattt di titik beratkan.. kisah jumpa dan berkenalan dengna Shaklee ni masa anak hero saya berusia 2 bulan..masa tu mengelami masalah susu kurang... bila "pekena" terus jatuh cinta... sebab memberi kesan ynag sangat baik pada saya dan baby...

Sekarang saya dah jumpa minuman "hottt" ni... kalu sehari tak minum rasa tak syok la... kengkawan mana yang sama kes dengan saya tetapppp sama... Alhamdulillah... tapi yang saya tak boleh tinggal juga... biar la orang cakap macam orang tua-2 pula... minum kopi di petang hari bersama suami tercinta... orang kata anak hitam.. saya bersalin tak juga pun.. bertambah putih dari sehari ke sehari macam c hero saya juga..ni semua "penangan" Esp Shaklee tau.. sebab Esp Shaklee selain untuk penyusuan... sangat bagus untuk kecantikan kulit, mencerahkan dan macam2 lagi la kelebihannya...

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Haaa... kan saya dah terpanjang bercerita... opssss... terlebih sudaaaa... dannn yang paling sayaaa sukaa sangat Esp Shaklee ni sebab memberikan saya tenang dan kenyang di pagi hari walaupun saya tak bersarapan pun dan makan hanya kul 1 petang ... seriously kenyang dan bertenaga... lagiii milk booster lagi...

haaaaa.. ni la "cinta hati" saya bersama keluarga tersayang....bulan puasa yang lepas... langsung tiada masalah penyusuan dan sentiasa bertenaga....berpuasa ..hantar barang..pos barang.. ambil barang.. menyusukan anak..uruskan rumah..segala kerja 100% kerja rumah saya lakukan... Tapi smapai ke petang... bila berbuka..yang saya dahukan.. kurma.. .air oren mix performance drink Shaklee kuih murtabak... dan slat..lepas tu tidurkan my little princess ... lepas isyak..baru paksa diri makan nasi...

Alhamdulillah.. saya amalkan untuk anak-anak saya..untuk kesihatan saya... untuk penjagaan dalaman dan luaran saya untuk suami tersayanggggggg... dapat extra kulit cerah sekata... dan tiada lagi masalah kulit tompok2 hitam putih ni macam bujang-2 dulu... seriously..bujang dulu perabih duit g beli alat make-up je..tak sesuai ..tinggal.. beli lain... sayang duit masa tu kalu di fikirkan balik... Tapi tu masa belum ketemuuu "cinta hati" ni..sekarang.. bedak powder .. litstik... daaaa... rasa okkkk je ... insyaallah...anda yang di luar sana pun pasti tak akan kecewa bila mencuba sesuatu yang lebih baik untuk kesihatan dan kecantikan diri kita ni...

Ok...ni lebih2 cerita pulaksss ni.. nanti kita story2 lain lagi naaa....  Berminat nak mencuba produk "hotsss" ni? jangan segan atau ragu2 dah... Shaklee memberi kata SELAMAT | BERKESAN & SEMULAJADI..

Anda boleh dapatkan terus dengan klik butang ORDER? atau boleh mencari saya untuk bantuan anda.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b


=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================

Kepentingan Vitamin:- Dapatkan Kebaikan dan Rahsia dalam sebotol GLA Complex Shaklee

Masalah Kitaran HAID? CYST? FIBROID? SENGUGGUT? Sukar HAMIL? Masalah JERAGAT & JERAWAT . Tapi bagaimana untuk penyelesaian anda? Berdiam atau Bertindak SEKARANG!

Bantuan anda selesaikan MASALAH anda?

✿ GLA (gamma linolenic acid) ✿ Membantu KESUBURAN, dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1. Selain itu membantu penyelesaian masalah CYST & Fibroid dari pembembedahan, juga membantu anda mungkin antara yang SUKAR HAMIL? dan membantu menurunkan kolesterol anda.

Klik sini untuk #TESTIMONIAL mereka yang berjaya :-

Testimonial #1 ✔ http://www.ibuvitaminshop.com/2014/07/tambah-kesuburan-suami-isteri.html

Testimonial #2 ✔ https://www.facebook.com/ibuvitamineshop/photos/pb.416452855044442.-2207520000.1407829695./760871783935879/?type=3&theater

Testimonial #3 ✔ https://www.facebook.com/ibuvitamineshop/photos/pb.416452855044442.-2207520000.1407829902./737664419589949/?type=3&theater

Testimonial #4 ✔ http://www.ibuvitaminshop.com/2014/07/gla-complex-shaklee-bantu-untuk-merancang-kehamilan.html


Segala USAHA anda untuk menjaga kesihatan yang lebih baik.. akan BERHASIL dengan keyakinan dan kesabaran.. dan ramai yang dah BERJAYA mencapai impian dengan lebih konsisten dan keyakinan.... anda juga pasti boleh mencapai impian anda dan menjaga kesihatan bersama...




Alhamdulillah... Pencarian anda BERTEMU untuk anda.. Special untuk anda semua.... Anda BERTUAH?

Type "NAK GLA " send 017-5836865 | fb~ : https://www.facebook.com/linz.shopee


Atau memudahkan anda boleh terus ORDER ke sini... hanya klik butang gambar ORDER dan seterusnya.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c5020a0ea9c329b35bbf2eae076dd0aa


=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================

Tuesday, 19 August 2014

Kenapa pilihan vitamin saya adalah Shaklee?

Setiap orang berbeza-beza pendapat dan berbeza citarasa, ada yang suka ada yang tak suka, ada yang keserasian itu cepat dan ada yang sebaliknya ada yang sederhana...

Nak ikutkan saya ni dulu masa bujang.. nak makan ubat bila sakit tu sangattt la seksa ooo... sebab sayaa tak sukaaa sangat2 ubat ni... makan muntah balik adalah.. haha.... kelakar kalu ingat balik.mami pernah marah sebab saya tak sukaaa makan ubat...

Tapi bila dah kawin dan bersalin... baru saya sedar akan kepentingan makanan tambahan dalam kehidupan seharian, kenapa saya katakan macam ni..sebab tak semua jenis protein, karbohidrat dna sumber tenanga yang badan kita perlukan seperti piramid makanan tu kita amalkan... dan ituuu saya sangattt tahu sebab kita makan apa yang kita nak makan... tak nak makan dan tak suka pasti kita tak akan layannn dan makan...

sumber makanan

Sebab tu saya pilih Shaklee... pengenalan saya bersama Shaklee bermula bila saya dalam dunia penyusuan susu ibu untuk anak pertama saya... Masa tu masalah susu kurang dan badan sangattt letih sebab sepanjang tempoh berpantang saya langsunggg tak sentuh segala jenis vitamin mahupun ubatan mahupun jamu lepas bersalin masa tu..sebabnya anak juandis akan lama ... masa tu Allah je yang tahu betapa badna terasa lemah dan sangat2 sensetif dengan keadaan sekeliling .. sakit pinggan dan kurang tidur serta penah sengan kerja seharian lagi..keluar kerja awal dan balik petang.. memang masa tu menyedarkan saya betapa pengambilan vitamin @ makanan tambahan ini sangat penting...

Alhamdulillah... bertemu dengan vitamin Shaklee banyak merubah kesihatan saya.. terutamanya dari segi masalah penyusuan masa tu dapat saya menyusukan anak pertama saya sehingga 2 tahun dengan izinNya dan rezeki anak juga...

sehingga sekarang... saya yang dulunya sangatttt takut pada ubatan ni akhirnya 100% mengamalkan vitmain Shaklee dan anak kedua saya 100% mengamalkan vitamin Shaklee sedari awal kehamilan, bersalin, berpantang dna penyusuan... dan yang amat saya sukaaa sangat adalah saya dapat bezakan masa anak pertama dan kedua ini.. Si abang yang kulit sensetif (sebab soya kotak mahupun botol) dan si adik ynag 100% soya non-gmo Shaklee (kulit sangat-sangat bersih) dan tak seperti kulit c abang yang sensetif sehingga sekarang... yang c adik ni even terkena susu ibu kat muka pun tak la ruam segala bagai.. sedangkan c abang sedari dalam pantnag lagi..pantang terkena susu ibu, pasti naik ruam merah smapai saya kena tnaya nurse dan dapatkan losyen sapuan untuk atasi masalah ruam si abang dulu...

Salah satu yang saya maksudkan Soya 100% non-gmo Shaklee adalah ESP Shaklee... saya sangatttt suka..selain sangat bagus untuk kulit kita... untuk kulit baby juga sangat bagus..dan yang bestnya...ESP Shaklee ni juga as a milk booster pada saya..sumber tenaga dan sarapan berkhasiat saya di awal pagi..simple dan sangat berkhasiat sebagai sarpaan utama saya...

kebaikan esp shaklee
Antara gabungan milkbooster | skin care | rahsia kewanitaan juga...

Sebab tu bila orang bertanyaa... apa RAHSIA penyusuan usus ibu saya walaupun badan kecil tapi dapat menyusukan anak2 saya adalah SHAKLEE VITAMIN. Alhamdulillah... ianya memberikan saya sangattt kelainan dan ynag paling penting adalah untuk menjaga kesihatan bersama seisi keluarga ...

Dan yang paling saya suka adalah SEMULAJADI | BERKESAN | KUALITI yang terjamin 100% dalam Shaklee....

Takkan kita ni nak cantik luaran je kan... Tapi dalaman kita lebih tua dari usia kita... betul tak? apatah lagi wanita zaman sekarnag WAJIBBB menjaga kecantikan dalaman baru luaran.... bagi ynag dah berkahwin tu... faham-2 laaa eakkkk ^____________^

Berminat untuk ketahui lebih lanjut tentang kelebihan ESP Shaklee ni??? anda boleh je terus cari saya atak dapatkan info-info saya selepas ini.. .dan anda juga boleh like dan mencari lebih info dalam page saya juga ...

Memudahkan untuk tempahan ESP SHAKLEE untuk anda kini lebih mudah... klik button @ image ORDER


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0747b9be4f90056c30eb5241f06bfe9b

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================



Shaklee Promosi :- Kebahagian cinta hati bersama GLA Complex Shaklee

Sangat kurang yang mengetahui bahawa Gla Complex ni adalah "cinta hati' suami isteri. untuk Gla Complex ni bukan isteri..wanita dan remaja perempuan je tau boleh amalkan.. malah suami pun boleh amalkan untuk penjagaan kesihatan bersama...

GLA Complex Shaklee boleh diambil oleh sama ada lelaki mahu pun wanita. Ia amat berkesan dalam menangani masalah jerawat, mempunyai masalah dan amat membantu kaun wanita yang mengalami masalah menstrual, sindrom monopause, darah tinggi dan kencing manis.

Satu Kelebihan UTAMA vitamin GLA Complex Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli... kan vitamin E lebih di kenali bersama "Vitamin Cinta" .. ini juga adalah cinta hati suami isteri pengerat kasih sayang suami isteri tau...

1 dalam 2 kelebihan atau lebih lagi...

Sebab tu saya syorkan anda amalkan sedari sekarang... tak rugi dan tak kan sia-sia... kesihatan itu kan penting... betul tak?



Naaa.. kalu suami isteri yang baru kahwin tu lagi la saya syorkan... penambah kasih sayang dan tambah subur untuk cepat-cepat dapat zuriat tanda kasih sayang setelah sekian lama bercinta..betul tak? 
Dan yang isteri-isteri... jangna lupa..amalakn juga..untuk masa depan tauuuu....

Suami pasti tertawannnnn... (ini kes untuk yang dah berkahwin tau) bagi yang single-mingle tu.. bujang lagiiii... amalkan untuk kesihatan... remaja perempuan.. sila amalkan untuk elak senguggut atau period un-normal ye... jangan lebih-lebih..pukkk nanti dari saya dan DIA... gurauuuu juga naaa.... 

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================

Sabar itu sangat indah

Wahai hati bersabarlah, wahai jiwa teruskan lah bersabar dan terus bersabar... cinta hati utama dalam membina sesuatu yang paling bahagia perlulah ada kunci yang teramat penting iaitu kesabaran...

motivasi

Dalam diri kita perlu kita tanam dan semat dalam keperibadian kita adaalh kesabaran... dan paling penting adalah solat di awal waktu...

"Bangun dirikan solat. Bidadari syurga sedang menunggu, sungai madu dan susu enak mengalir untuk kamu. Orang yang bersabar seperti kamu amat dinantikan.

Alhamdulillah...bukankan sabar itu sangattt beruntung....

"Hadapkan wajahmu lurus kepada agama Allah. Allah menciptakan manusia menurut fitrah itu, Tidak ada perubahan pada fitrah Allah. Itu agama yang lurus, tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui." (Surah ar-Rum, ayat 30).

Dalam tafsir al-Quran, fitrah di beri erti agama. kembali kepada agama bermaksud kembali kepada sistem yang mengimbangi potensi manusia dengan mengakui potensi diri ini adalah milik Tuhan. Dan sikap merendah diri kepada Tuhan menjadikan manusia setinggi-tinggi darjat di sisinya. Rendah hati yang meninggikan kedudukkan.

semoga kita tergolong bersama-sama mereka yang sentiasa mendahului Dia dalam segala perkara.. Insyaallah..tenang hati dan tenang jiwa kita dengna kelepangan yang di berikan seandanya kita menjada Dia juga...


Berkongsian bersama untuk mencari keredhaan dariNya..Amin...

Saya Lin ~ Kulim


Kehamilan Dan Zuriat :- Tingkatkan kesuburan bersama suami isteri

Cepat atau lambat untuk mendapat "anugerah" dariNya hanya Dia yang mengetahui. kita sebagai hambanya hanya perlu berusaha dan merancang segalanya, Tapi hebat mana pun perancangan kita, dia ynag maha mengetahui segalanya...

Kat sini saya kongsikan pengalaman saya bersama kawan-kawan yang lain, yang mana berjaya hamil setelah sekian lama menanti dengna penuh kesabaran. Apa yang seronok ni, sahabat dna hamba Allah ni menanti 12 tahun untuk "anugerah" ini... Alhamdulillah... setelah 1 tahun 8 bulan berusaha dan tetap komitmen dan tak pernah sekali pun mengeluh dengan apa yang dia dan suami usahakan untuk merasai alam keibubapaan...

esp shaklee

Ni antara SET KESUBURAN untuk pasangan HOT seperti anda ynag sedang merancang untuk hamil dna menjaga kesihatan bersama...

Antara sedikit info dan kebaikan setiap vitamin ni saya ceritakan sedikit ye... pepanjang nanti korang pening pula kan.. betul tak?

1/ Esp Shaklee
* Energizing Soy Protein adalah salah satu yang non-gmo dan 100% membantu menguatkan rahim dan bantu kesuburan dalam masa sama memberi tenaga, menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot juga.extra dapat kulit cantik, berseri, gebus dan anjal tau...

2/ Vitamin E 
* Membantu meninkatkan keintiman suami isteri (Vitamin Cinta), membantu melawan penuaan pra-matang pada kulit terutamannya kulit wajah... Selain dapat untuk kesuburan juga ...best kan dapat anti-aging dan awet muda secara semulajadi ni kan-2...

3/ Alfalfa
* Membantu membuang toksin dalam badan, membantu menyelesaikan masalah keputihan wanita... dan bestnya lebih di kenali sebagai "kacip fatimah" juga.... dna mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan...

4/ Gla Complex
* GLA Complex ni berfungsi untuk menstabilkan hormon dalam badan kita dalam masa sama membantu masalah senguggut yang mana menganggu aktiviti harian remaja, wanita dan isteri apabila waktu period.

5/ B-Complex
* Sangat bagus diamalkan sedari awal sebabnya bukan je untuk beautiful yang mana stand for B kan... malah khasiat yang ada dalam b-complex ni adalah sebagai acid folic yang mana membantu utnuk pembentukan janin... menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat... dan membantu mengurangkan kemurungan dan tekanan...

6/ Zink Complex
* Sangat sesuai untuk suami... memperbaiki mr.spem suami dan menyihatkan serta membanyakkan mr.spem juga.dan untuk kesihatan prostat.. selain tu..sangat bagus di amalkan bagi mereka yang alami masalah keguguran rambut... atau yang sedang sembuh dari pembedahan.



*** Semoga sedikit perkongsian ini dapat membantu setiap pasangan yang sedang menanti untuk bergelar ibu dan ayah..mommy daddy... ummi walid... mama  papa... insyaallah... kita berusaha... Dia yang Maha mengetahui segalanya...amin....***

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================

Monday, 18 August 2014

Usaha dan sabar untuk maju itu sangat indah

Sebenarnya ini bukanlah pertama kali saya berblog... sebelum ini sememangnya saya dah ada blog sebelum terlibat dengan dunia perniagaan ni walaupun perniagaan hanya MLM sahaja tapi saya sangattt seronok...

Tapi bila blog saya yang saya bina, manja2 lagi.. update sana sini lagi tu tka leh buka dan link.. saya kena la cari alternatif yang lain,.. blog tu www.ibuvitaminshop.com berbayar dan ianya dari wordpress punya... tpai entah kenapa a few day ni tak boleh buka dan saya ni dah lama tak berblog tu yang saya kena juga buat yang ni... sebab cinta hati saya dalam dunia berblog dan berniaga ni...

Alhamdulillah.. untuk kenkawan sudi2 la follow... dan follow tau... insyaallah..saya akan lebih ber update lagi lepas ni... kerana saya dah mula terlebih berbloggggg.... hahaha....

Ini adalah blog lama saya.... www.ibuvittaminshop.com ... tapi tak tahu la kenapa tak boleh edit ..post segala bagai ..even nak buka dan ke link tu pun tak boleh...so sad... Tapi tak pa... nanti dah ok..dua-dua saya update... dan yang ni menjadi tulang belakang untuk niaga saya juga... Alhamdulillah...

Kenkawan sudi support ya.... sayang uols... dan sudi-sudi juga tinggal jejak kalian semua.... nanti saya follow juga... thanksss yaaa....

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================

Sunday, 17 August 2014

Kenapa Gla Shaklee penting untuk wanita dan isteri

Mungkin ramai yang tak hiraukan masalah period tak normal masa remaja ni... ataupun masalah senguggut masa ramaja ni. Tapi bila dah kawin dan emrancang nak ada zuriat, masa tu la baru nak rasa risau bila period tak normal, masalag senguggut menjadi-2 dan sebagainya.
 
masalah kesuburan 
Tahukan kita bahawa masalah period tak normal dan senguggut ni punca ketidakstabilan hormon dalam tubuh wanita especially isteri yang sedang merancang untuk hamil? 

GLA Complex ni berfungsi untuk menstabilkan hormon dalam badan kita dalam masa sama membantu masalah senguggut yang mana menganggu aktiviti harian remaja, wanita dan isteri apabila waktu period.

gla shaklee




Gambarajah GLA Complex ni merujukkan secara ringkas fungsi dan manfaat ynag ada dalam sebotol GLA Complex ni... sebotol ni berkesan untuk membantu menyelesaikan masalah wanita, bukan untuk kesuburan je tau...

Jadi kenapa saya syorkan GLA Complex untuk wanita??? Wanita tolong diri anda untuk menjadi lebih sihat dan cantik... Wanita..isteri... kini harus menjaga keperibadian dan kecantikan... untuk diri sendiri dan juga suami tercinta..betul tak? apatah lagi untuk suami isteri yang belum di kurniakan zuriat sekian lama menanti...

Jangan sebab masalah sukar hamil sedangkan anda (isteri) dan suami tiada masalah kesuburan menjadi punca perbalahan dan pencerian atau suami mencari alasan untuk memberi anda "payung emas" pula... betul tak? walaupun sememangnya "payung emas" ni tak salah.. tapi biarlah atas kerelaan... bukan sebab masalah sukar hamil mahupun anda (isteri) dah tak se "HOT" masa memula kawin dulu... penampilan harus di jagaaa... baru kita wanita muslimah yang setia dan soleha.. betul tak?

=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang masalah anda dan produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================


Ini yang baru

Alhamdulillah....

Pembukaan yang baru untuk membina yang baru, setelah sekian lama berada pada tempat yang sama.. inilah masanya untuk mengorak langkah untuk pergi jauh bersama mereka yang telah pergi jauh dalam perubahan mereka.

Berhenti mengharap dari orang lain..tapi kita semua perlu membuka hati dan minda kita untuk terus bersaing bersama-sama mereka yang hebat dan sangat hebat.

motivasi diri

Bagaimana untuk kita mengubah cara kita adalah mengikut dan meniru cara mereka yang berjaya dalam landasan islam dan agama untuk berjaya.. insyaallah... ini permulaan yang baik...

Dengan itu saya dahulukan dengan BISMILLAHIRAHMAANIRAHIM....


HambaAllah... yang mahu berubah mencari keberkatan, berniaga kerana Allah, membantu mereka yang memerlukan, membantu lebih ramai lagi insan yang nak berjaya....

Saya Lina - Kulim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...