Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Friday, 12 December 2014

7 Penyebab Kenapa Saya Pilih Shaklee

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua...

7 sebab kenapa saya pilih shaklee

Saya berkenalan dengan Shaklee pada tahun 2011, masa tu belum terkenal lagi pun, sekarang tak perlu kata lagi la, ke mana saja sebut tentang Shkalee semua orang dah kenal, Shaklee adalah makanan tambahan untuk pelbagai kelebihan..Tak perlu cerita banyak-banyak da...search je.. Shaklee pasti berjela-jela kit temui.. kini menjadi tranding dan fenomena terhangat.

7 PENYEBAB KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE?

Pelbagai kebaikan dari vitamin

1. Sebab penjenaman PERTAMA dan pengeluar Vitamin yang pertama di dunia!

Mungkin ramai yang tak tahu, tapi lepas ni semua pasti akan mengetahu.. Shaklee adalah pengeluar vitamin yang pertama di dunia, dan sekarang terlaris dengan keberkesanan produknya serta antara yang termurah jika di bandingkan dengan vitamin-vitamin lain jika anda ketahui dan menjadi ahli Shaklee..

2. Kesan yang terbaik dan serta manfaat untuk semua

Kalu kesan tak terbaik, pasti Shaklee tak naik dan terkenal seperti sekarangkan. Saya suka dan jatuh cinta dengan Shaklee pada awalnya Set Penyusuan, seperti B-Complex, ESP, Vita-Lea, Vita C dan Ostematrik dan Alfalfa, kesan bukan je pada penyusuan susu ibu tau, malah kesihatan badan, serta kesihatan kulit semakin menjadi baik lagi..

3. Macam-macam produk vitamin ada

Bila dah jatuh cinta dengan produk ni, berkongsi pula dengan keluarga pasti semua suka sebab bukan untuk kita-kita je, tapi untuk mak ayah untuk anak-anak dan kira seisi keluarga lah.. dengan pelbagai vitamin dan manfaat untuk semua, siapa yang tak sukakan.. Selain tu Shaklee jua ada Set Home Care, Set Get Clean Water Pitcher, Skin Care (untuk luaran) dan Hair Care... best tau..sekali amalkan, pasti nak cuba macam-macam lagi...

4. "Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi.." 

Ini lagi la menarik minat saya dan anda juga.. ini adalah tag line dari Shaklee, sebab kalu pergi memana farmasi ke apa pun, anda pasti tak jumpa Shaklee produk di jual. (kecuali mereka yang melangar PnR dan meletak kat kiosk-2 mereka), Shaklee amat-amat pentingkan produk tau, sebab tu tiada di farmasi Malaysia.. Malahan kalu anda amalkan, pasti tiada kesan sampingan..

Contohnya, bila amalkan SET KURUS, lepas dapat berat badan ideal, anda tak nak dah amalkan set-set yang ada.. ianya tidak mengembalikan badan anda gedempol semula.. Tapi anda kena la menjaga pemakanan dan kesihatan seterusnya ye

Dari segi pemasaran dan perniagaan pula

5. Sistem pemasaran yang adil dan yang PERTAMA mengamalkan sistem MLM.

Ramai yang salah sangka, MLM ni orang atas dok diam, orang bawah pulun buat kerja.. Tu SALAH! dalam Shaklee kita berusaha lebih, kita yang dapat manfaatnya... andai anda adalah downline, anda tak berusaha, coach kita tak memaksa pun.. Tiada  istilah paksaan tapi sangat rugi kalu kita tak berusaha lebih untuk meraih kelebihan yang Shaklee tawarkan.

6. Perniagaan yang flexible (Kerja dari rumah boleh, berkerja dan berniaga juga boleh).

Shaklee membenarkan perniagaan secara online dan offline, sebab tu saya katakan ianya sangat flexible untuk semua. Surirumah pun boleh buat dan jana pendapatan yang lebih baik bersama anak-anak sedari ruamh. .apatah lagi mereka yang sedang bekerja dan mahukan pendapatan sampingan.. Sedangkan pelajar U pun boleh buat... ni kan pula kita kan...

7. Salah satu perniagaan yang bermentor dan mengutamakan amalan rohani dunia dan akhirat...

Saya suka sangat bab ni, dulu saya solat pun hujung-hujung waktu.. tapi bila lelama dalam dunia perniagaan ni, saya rasa banyak benda berubah dalam diri saya, selain dari bekerja kini menjadi surirumah tangga sepenuh masa bersama anak-anak dan tetap menjana pendapatan lebih dari zaman saya bekerja.. kini, amalan untuk akhirat di lipat gandakan...

Alhamdulillah.. berniaga ni kan sunnah.. Tapi berniaga la untuk membantu lebih ramai orang lain juga menjadi lebih baik... Insyaallah.. apa yang baik kita kongsikan.. Apa yang buruk kita elakkan.. selain berniaga, ilmu juga kita dapat sebab dengan ilmu kita boleh bantu orang lain juga...

Ni la antara sebab kenapa saya memilih Shaklee dan bukan yang lain-lain.. yang saya pada awalnya bukan la peniaga dan belajar dalam bidang perniagaan pun.. Tapi sejak berkenalan dengan Shaklee pelbagai kelebihan dalam diri kita ni kita boleh asah dan dapat membantu orang lain dengan lebih baik lagi...
 berniaga shaklee 
Besar terima kasih saya pada Mu Ya Allah, kerana pertemukan saya dengan yang sekarang dan kawan-kawan yang sangat positive dan sangat mengutamakan silaturahim... dan terima kasih juga kepada kawan-kawan mommylina yang sentiasa dan terus memberi sokongan sesama kita... Alhamdullilah..

===============================================
Salam perkenalan dan salam ukhwah dari mommylina untuk semua bloggers dan reader

Cari saya di sini untuk kita sama-sama lakukan "transformasi".
  --> Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
 
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin


2 comments:

  1. yang nombo 4 tu saya tak faham.. kenapa tak ada jual kat farmasi? memang online aje ke... n apa kena mengena tak ada jual kat farmasi dengan "Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi.." ? produk farmasi tak "Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi.." ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mr @Alongxp sememangnya Shaklee produk tak membenarkan di jual di farmasi-2..sebab sedari dulu shaklee amat pentingkan produk dia bukan untuk jualan semata-mata , tapi dia nak orang @ pengguna produk shaklee merasai sendiri touch to touch. beli dan share kebaikan produk, sebab tu kalu ikutkan kami lebih selesa amalkan terlebih dahulu produk yang kami nak kongsikan... apa yang kami belum rasai sendiri.. kami tak boleh nak jelaskan kebaikannya ...

      untuk sentiasa selamat, berkesan dan semuladi ni tag line Shaklee sedari kewujudan produk shaklee lagi.. dan saya tak katakan farmasi tak semua tu.. tapi perkataan tu adalah sememangnya tag line shaklee.... ^__^

      Delete

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...