Pengedar Shaklee di Kulim & Seluruh Malaysia. Untuk anda yang sedang mencari vitamin TERBAIK dan TERHANGGAT di Malaysia,Produk Shaklee yang pasti BERKESAN, SELAMAT dan SEMULAJADI.~mommylina 017-5836865~

Followers

Monday, 8 September 2014

Berat badan bayi tak berubah atau statik dan penyusuan optimum

Ibu yang bekerjaya dan ibu surihati sepenuh masa berbeza dari segi penyusuan susu ibu. Baby pun bijak tau sekarang.. Nak susu ibu tu sedap je nak yang fresh, tak mau yang emb (di bekukan dan di panaskan) dan dalam botol pulak tu...
tambah susu badan shaklee

Bagi ibu surihati suami dan anak-2 mungkin tak ada masalah dari segi penyusuan susu ibu terus kepada baby.. Tapi bagi ibu yang bekerjaya pasti merasa risau bila baby bijak pandai ni mula beraksi tak nak susu dalam botol even susu ibu juga pun... nak yang fresh dari ibu.. waa... pening juga kan.. saya pun mengalami situasi yang sama, susu banyak kena la pum dan simpan kan.. tapi bila panskan dan bagi dalam botol.. mau menjerit-jerit si baby saya ni macam saya tak bagi susu... itu kat rumah sendiri.. kalu kat pengasuh? macamana la kan..

Dan sudah pasti kita risaukan berat badan baby kita nanti tak naik dan statikkk je, nanti misi persoalkan dan kita pula jadi banyak kerja kan.. Tapi dalam masa sama.. ibu kena juga jaga pemakanan tau.. sebab susu ibu ni kalu kita bagi tapi kita tak jaga pemakanan, baru dalam susu ibu even kita pum pun khasiat tetap sama dengan yang fresh dari kita.. baru baby pun minum dengan sedapppp je tanpa memilih..

Lagi satu, untuk ibu bekerjaya ni.. ajari baby anda untuk menghisap puting sedari awal lahir.. tapi bukan dengan susu FM ye.. dengna susu ibu..jadinya ibu kena pum dan berikan pada baby ibu terus... ajari baby agar tak mudah atau membuatkan baby anda rasa beza susu ibu fresh dan susu ibu EBM...

Cara yang paling mudah untuk ibu buat persediaan dan mencukupi nutrisi susu baby para ibu...

1. Di tempat kerja:* simpan susu perahan di bahagian sejuk peti ais (jangan dibekukan)* Rasional: Untuk memastikan kandungan antibodi terpelihara dari proses pembekuan

2. Sampai di rumah:* Simpan susu perahan dari tempat kerja semaksima yang boleh di bahagian sejuk (bukan dibekukan) untuk digunakan pada keesokan hari. Simpan susu selebihnya di bahagian beku peti ais

3. Pengurusan bekalan susu:* Pada setiap hari, ambil satu botol susu beku (yang bertarikh paling lama), bawa turun ke bahagian sejuk peti ais untuk dibiarkan mencair semalaman. Gunakan keesokan harinya bersama susu segar di bahagian sejuk peti ais.

* Rasional: Bayi akan memperolehi semaksimum mungkin susu perahan segar pada setiap hari dan hanya sedikit sahaja susu simpanan beku.
Jika bayi anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda juga boleh menyemak adakah sistem yang anda gunakan ialah sistem susu optimum?

Nak lagi tips penyusuan dan tambah susu badan cara mudah dan berkesan.. boleh je terus cari saya untuk bantuan para mommies... dan nantikan entry seterusnya untuk para ibu yang hebat la menawan...

============================================
Peluang untuk gandaan kita semua.. gandakan kesihatan kita dan gandakan untuk penjagaan kulit wajah serta kesihatan anak-anak juga... 
============================================
Sedang baca dan sedang mencari untuk dapatkan SPECIAL ini untuk pembelian JIMAT BERGANDA anda??? Boleh terus cari saya kat sini untuk bantuan anda! 
Untuk OFFER #MEALSHAKE (Beli 3 PERCUMA 1) &
 #COLLAGEN POWDER (Beli 6 PERCUMA 1)
=============================
Salam sayang untuk semua 
--> Saya Lin | Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri... 
 





No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...